Canım öncelikle dün için özür dilerim. Kusura bakma. Acil olarak çıkmam gerekti. Sana yazamadım.
Arkadaşlar sizlerden de özür dilerim. Rosem , gülsu sizlerden de. Ani çıktım yani , yazamadım sizlere..
Hejacım , canım arkadaşım.. Bu değerler kötü değil. Şu bakımdan kötü değil. Swim-up yani yıkama işlemi sonrası 12 milyon sperm var enjekte edilebilecek. Sayı ve morfolojiden ziyade hareket sorunu bariz bir şekilde göze çarpıyor. Doğal yoldan uğraştıracak gibi gözükse de aşılama yapılabilecek düzeyde. 1.000.000'un üstü olunca aşılama yapıyorlar. 5.000.000 üstüne normal diyorlar. 10.000.000 üstüne çok olumlu bakıyorlar. Bu sebeple 12.000.000 değer çok iyi. Swim-up yapılmadan değerler 1-2 milyon civarı ama yıkama işleminden sonra az haraketliler ve yerinde hareketliler de hareket kazanabildiğinden 12 miilyona çıkmış oluyor. Zannedersem eşin üroloğa gidip hiç ilaç kullanmamış. Yani en azından e vitamini kullanabilirdi. Çünkü e vitamini hıza iyi geliyor. Keçiboynuzu sayıya daha çok etkili. arginmax'ı tam bilmiyorum. Tedavi desteği alacaksınız sanırım. Bu sonuca göre birşeyler yapmayı düşünüyordunuz. Eğer tedaviye gidecekseniz eşinin bu sürede yine kullandıklarına devam etmesini ve e vitamini desteği almasını da öneririm. Bu halin korunması ya da üstüne biraz daha konulması şansınızı arttıracaktır. Önce yapılmış spermiograma baktığında ne gibi farklılıklar var? Yani eğer önceden yapılmış bir test varsa onu da yaz istersen bakalım canım.
Kızıldeniz'in o güzel haberinden sonra hareket , morfoloj , sayı sorunu da gözümüzde büyümüyor artık. Hem ileri hareket 0 hem de morfoloji bozuk. Ve doğal yoldan hamile. Aşılama ile olmaz diyen doktora inat Allahım verdi mucizesini. Biz yine tedavilerimizi aksatmayalım , elimizden geleni yapalım da Allahım ne zaman kısmet ederse artık. Ama tekrar söylüyorum canım kötü değil. Doğal yoldan da şansınız var ama tedavi ile çok daha fazla. a.s.