Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba canim
Ayni sorunlari biz de yasiyoruz.Ben sana asla zamana birakip dogal yolla olmasini beklemeni onermem.Cunku bu arada yas ilerliyor.Belirli bir yastan sonra her adet doneminde yumurta kalitesi dusuyor.Bence gidayla destek yap sigarayi birakmasi da harika.Fakat biran once tup bebek tedavisine basla .Ben ilk tup bebegi bundan bes sene once yaptiristim yani otuz yasimdayken .O zaman gunde 1,5 pakette sigara iciyordum buna ragmen 16 yumurtam olusmustu.5 yil sonra tekrar deniyoruz sigarayi birakali iki yil olmasina ragmen iki denemedir 10 yumurta ancak uretebiliyorum.Sonuclarim nagatif.Ben yas faktorunu bu yuzden cok onemsiyorum.
Ben de kendi durumumu yazayim istedim.3 tup bebek denemesi negatif.oligo.....4. tup bebege hazirlik yapacagim.Eylulde insallah olacak.ilk denemede c keci boynuzu yadirmistim esime 3 ay boyunca.Testte gram degisiklik olmamisti.Bu sefer hakiki zeytinyaginin icine kuru incirleri yikayip dorde bolup koy.iki gun beklesin sonra bundan gun icinde 2 yemek kasigi yadir esine.Bazen kaytariyordu bende yemekleri bu yagla yapiyordum.1 ay kullandi.iki arkadas uyguladik.Ikimizin eslerinde de sperm sayisi 9 milyondan 18 milyona cikti.Gerci tup denemem negatif ama degerler epey yukseldi
Gecenlerde incir kurunu destekleyen yazilarda gordum.Afrodizyak ozelligi varmis .Bitkisel tedaviyi anlatan kitaplarda da incirden bahsediyor
Bizim derdimiz rahimde tutunmayi basaramamak.Embriyo kalitemiz 1.kalite her uc denemede de.Sizin bir fikriniz varmi bu tutunmayi nasil artirabiliriz.Bunu artiran bir kur varmi
35 yasina geldim.Hamilelik hic gerceklesmedi.Rahim kalinligi 12 .Tutunma yok.Heralde embryo iceride yasamini devam ettiremiyor.Ben neler yapabilirim.Fikirleri olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim
nevrosky günaydın canım sabah mesajını gördüm ama ben mesaj nasıl gönderilir bilmiyorum anlata bilirsen sevinirim bu arada ne var ne yok nasılsın :1hug:
günaydın kızlar nasılsıznız? hülya 35 sordugu soru benim içinde geçerli tutunmayı arttıran bişey varmı acaba çünkü benimde embryolar kaliteliydi ama sonuç negatif
Günaydın canım. İyiyiz Allaha çok şükür. Sen nasılsın? İyisindir inşallah.
Hülya35'in 3 tane tüb bebek denemesi embriyonun tutunamaması sebebiyle olmamış. Üzücü bir durum. Embriyolar da kaliteliyken bunun bir çaresi yok mu acaba dediğin gibi. :bbo: şöyle bişi buldum..
"ASSISTED HATCHING"
(YARDIMLI YUVALANMA TEKNİĞİ-YUMURTANIN KABUĞUNU iNCELTME)
Normalde rahim içinde rahime tutunmadan önce embriyolarin kabugu (zona) incelerek kaybolur ve rahime tutunurlar (implantasyon). Embriyonun kabugundan kurtulmasi (hatching) gebeligin meydana gelmesindeki en önemli asamalardan biridir.
Bu islemin kolaylaştırılması için günümüzde tarafımızdan yapılan Assited hatching, döllenmiş ve bölünmüş embriyoların ya da blastosistlerin (embriyonun daha ileri formu) kabuğuna (zona pellucida) delik açılmasıdır. Bu işlem ile embriyonun rahim içine tutunma (yuvalanma) oranını arttırdığına dair çalışmalar vardır. Bu işlem özellikle embriyonun rahime tutunmasinin zor oldugu; ileri yaş hastalarda, embriyo kabuğunun kalın olduğu durumlarda ve daha önceki uygulamalarında implantasyonda başarısız kalınan vakalarda uygulanmaktadır.
Bu işlem mekanik ya da kimyasal olarak yapılabileceği gibi, günümüzde deneyimli ellerde embriyoya zarar vermeden LASER ile de yapılabilmektedir.
çok şükür iyiyim bende lazerle zona tabakasına delik açma işlemini yapıyo benim dr ama kısmet işte ben bi dahaki ay rahim filmi çekilcem inşallah bişey çıkmaz daha önce gerek görmemişti dr korkuyorum yaa bir sorun çıkmaz umarım tek bu kaldı yaptırmadığımız
Sagol arkadasim
Verdiigin bilgiler icin.Benim tedavi Izmir de oluyor,Kendi dr.um onundan sonra gelecek gorusecegim ama o tarz tedaviler zannediyorum sadece Istanbul da yapiliyor, Benim Istanbul da hicbir baglantim yok oraya gidip ugrasmak oldukca zor olacak.Dr.u bekliyorum geldiginde bana yol gosterir ve farkli ve basariyi artirici bir yol izlerse orada devam edeyim diyorum.Merkez degistirmek iyi olur mu olmaz mi bilmiyorum.Eger burayi birakirsam Izmir de gidecegim baska bir merkez yok.Cunku arastirip deneyerek burayi tercih ettim.Yani ya burda devam edecegim yada Istanbul(eger senin bahsettigin tarz farkli yontemler kullandiklari icin).Benim heyet raporu
ooo herkes burda. hülya35 hoşgeldin bu arada ,inş. derdine çare bulursun.dün arkadaşımla konuştuk eşinde de kendisinde de sorun yok ama çocuk olmuyor.bundan çok korkuyorum yani sperm sayısını artırsan da garanti değil.bir de hülya35 keçiboynuzu işe yaramadı diyor, şimdi korkmaya başladım çünkü umutlanıyordum kesin işe yarar diye.
Canım bu benim yazdığım şeyi İzmir'de Bornova Şifa Hastanesi (Tüp Bebek Merkezi) yapıyormuş. Bir görüş istersen..
Selam arkadaslar herkese merhaba a.s.
Kızlar su söylediğiniz habere baktım ne ilginç bir sey o ya kafamçokkarıştı.Gercekmidir acaba CADIARZU.Hem bulmussun bir bebek ne die karnında tutuyorsun dimi yerimseniben. Rabbim herseyin hayırlısını versin.
Bu arada kızlar bu çinko tablet dediğiniz hapmı.Eczanede mi satılıyor ve adı ne.