Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi Yüzünden Hamile Kalamayan Bayanların Listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
inşallah arkadaşım. Rabbim kimseyi bununla sınamasın.

Ben 1-2 kişiyi ümitlendirebilirim diye buraya hikayemi yazmak istiyorum:

Eşimin değerleri şöyleydi: sayı: 12 milyon/ml Hareket: % 45 Morfoloji: % 1

Bizim doktorumuz Medicana' da Cüneyt Bey idi. Sonuçları ilk öğrendiğimizde ilaç tedavisi vermişti. 2013 Mart ayının başıydı. 3 aylık ilaç tedavisi bitince tekrar tahlil verdik. Sayı çok az yükselmiş 14 milyon/ ml olmuş, hareket ve morfoloji hiç değişmemişti.

Cüneyt Beye çok güvenmemize rağmen bir de Bahçeci ' den Emre Bey' in fikrini almak istedik. Daha doğrusu ben istedim eşim de benim içim raht etsin diye kırmadı beni. 25 Mayıs Cmt günü Emre Bey' e gittik. Emre Bey bizi çok rahatlattı. Eşime daha önce varikosel teşhisi konmuştu. Emre Bey "varikosel yok ki ...." diyerek bizi şoke etti. Ve çok önemli bir noktaya dikkat çekti: Eşimin meni hacmi 7 ml idi. (üst sınır olan 6 ml den yüksek). Emre Bey meni hacmi yüksek olduğu için bu değerlerle bile hamilelik ihtimali yüksek, ama ne zaman olacağını bilemem dedi, belki 6 ay, belki 1 sene diye de ekledi.

Ve gittiğimizde adetim 2 gün geçiyordu. Hatta Emre Bey' le de espri yaptık" İnşallah buraya boşu boşuna gelmişizdir, adet gecikmesi var çünkü diye. O da "Hiç şaşırmam" dedi. Veeeeeeeeeeeeeeeee ............. Şakamız doğru çıktı.:)))))))

Rüya gibi......... Gerçekten boşu boşuna gitmişiz Emre Bey' e. Yine de onunla tanışmak güzeldi. 29 Mayıs Çarşamba, yani 1 hafta önce, hamile olduğumu öğrendim. Öğrenir öğrenmez şükür namazı kıldım. Hatta ilkinde heyecandan ve ağlamaktan yanlış kıldım. Sonra bir daha kıldım:)

Hepiniz için de dua ediyorum. Bunu herkes yaşasın inşallah. Rabbime de çok şükrediyorum. Bizi çok uğraştırmadı. Çocuk çalışmalarına başlayalı 1 sene, eşimdeki problemi öğreneli de 3 ay olmuştu ve hamile kaldım. Yani 3 ay üzüldük sadece.

İnşallah herkesin sorunları da bir an önce biter ve herkes çocuğuna kavuşur. Ben şimdi bebeğimizin bizimle kalması, sağlıklı ve güzel gelişmesi için dua ediyorum. Dualarla onu bize verdi Allah' ım. Dualarımın kabul olacağına hep inandım. Hayırılısının bu olduğu konusunda hiç şüphe duymadım. Doktorlar ne derse desin, onların dediklerinden dolayı inanmadım çocuğumuz olacağına. O kadar çok dua ediyordum ki, bildiğim her yolla dua ediyordum. Bu dualarım sayesinde çocuğumuz olduğuna inanıyordum sadece. Diyordum ki "Rabbim eğer bir gün çocuğumuz olacaksa onun ruhu hazır biliyorum. Bedenine şimdi ver o ruhu. Bizi daha fazla bu sınavla sınama. Kötü bir şey istemiyorum kimsenin kötülüğünü de istemiyorum. Elimden geldiğince hayırlı güzel bir evlat yetiştirmek için senden izin istiyorum." Şimdi de dualarla bebeğimin korunacağına inanıyorum. Onu Rabbime teslim ediyorum. Sağlıklı ve güzel gelişsin diye...

Diyceğim şu: Olmadık yerlerden olmadık ümitler doğabiliyor. Kimse ümidini kaybetmesin. Bol bol dua edin ve kendinizi teslim edin. Kalpten edilen dualar geri çevrilmiyor. Ama bir zamanı var. Allah' ım o zamanları kısaltasın ve bu süre içinde herkese dayanma gücü versin....

Hoşça kalın.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.bende hiçbir sorun yok tüplerim açık.

eşime 1 ay önce test yaptık sperm sayısı 3 milyon -hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %0 -yavaş hareketli %10-hareketsiz %90-morfoloji normal %80-anormal &20 doktor 2.testi yapalım ama tüp bebek dedi.

2.test bugün verdi sonuç: sperm sayısı 12.8 milyon - hızlı hareketli %0 - yerinde hareketli %20 - yavaş hareketli %40 - hareketsiz %40 morfoloji normal %75-anormal %25 daha doktora görünmedik randevumuzu bekliyoruz.

Bu değerlerle yine de tüp bebek mi der sizce? Derse hemen tedaviye başlamalı mıyım sizce?Yaşım 25. 2 yıllık evliyim 1 yıldır olmuyor.doktor herhangi bir ilaç vermedi neden vermiyor anlamıyorum?

Son düzenleme:
abs.süresi 3 gün
vizk. normal
likefaksiyon süresi 20 dk
ph 7,2
volüm 2,7 ml
lökosit < 1 milyon ml
eritrosit ratlanmadı
immatür germ hücre < 5 milyon ml
konsanttrasyon 72 milyon
total sayı 194 milyon
motilite % 62
ileri doğru hızlı %6
yavaş doğrusal hareket %31
yerinde hareketli %25
TPMSS(x milyon) 71,928

Morfoloji(kruger)
normal % <1
baş anomalisi % 63 boyun anamolisi %22 kuyruk anomalisi %14

eşimin 3 ay önceki spermiogram sonuçları böyleydi arkadaşlar.sayı çok iyi fakat morfoloji ve ileri hareket kötü.tanınmış bi doktora gittik 3 ay proxeed plus ve vitamin kullanıp tekrar gelin dedi ve keçi boynuzu kürü,pekmezi kullandı.sonuçta sayı 40 milyon daha arttı ama morfoluji ve hareket değişmedi.doktora gösterdiğimizde morfoloji önemli değil tüp bebek yaparken baktığımız bir sonuç o dedi.%6 hareketlilik doğal yoldan olmaya yeterli bekleyin dedi..kafam çok karıştı forumda okuduklarımdan sonra..yaşım 30 ve 1 yılı geçti sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun kızlar :KK43:

merhaba arkadaşlar...eşimde varikosel oldugunu 1 yıl önce öğredik..sürekli ameliyat olsun olmasın mı diye araştırıyoruz...en sonunda olması için karar aldık..eşimde sperm 1 milyon doktoru dün ameliyt olsu bile normal gebelik olmaz demiş..eşim ve ben yıkıldık.sperm değerleri düşük olup ameliyat sonraı hamile kaln arkadaşşlar var mı..lütfen yrdım edin..

merhaba arkadaşlar...eşimde varikosel oldugunu 1 yıl önce öğredik..sürekli ameliyat olsun olmasın mı diye araştırıyoruz...en sonunda olması için karar aldık..eşimde sperm 1 milyon doktoru dün ameliyt olsu bile normal gebelik olmaz demiş..eşim ve ben yıkıldık.sperm değerleri düşük olup ameliyat sonraı hamile kaln arkadaşşlar var mı..lütfen yrdım edin..
canim hangi sehirdesin benim esim de varikosel baslangici var ama doktorumuz cok iyiydi allahin izniyle iyilestik son sperm tahlilimiz 86 milyon cikti/ simdi ise hamileyim/ allahtan umit kesilmez canim bol bol dua edin

canim hangi sehirdesin benim esim de varikosel baslangici var ama doktorumuz cok iyiydi allahin izniyle iyilestik son sperm tahlilimiz 86 milyon cikti/ simdi ise hamileyim/ allahtan umit kesilmez canim bol bol dua edin

urfadayım cnm..ama antepte doktora gidyoruz..sen hangi şehirdesin..ameliyat oldu mu yoksa olmadan mı iyieşti..rabbim bebeğinizi de size bağışlasınn

sadece ilaç tedavisi ile olmuş demek ki sizin ki ilerlememiş...bizimki her iki tarafta var..sperm 1 milyon..doktor meliyat olurda bile tüp bebekle ancak olur diyor...
valla bız once bı doktora gıttık amelıyat olsa bıle tup bebek le olur dedı sonra bu doktora gıttık once ılaca baslayakım ıyılesme gorursek gerek yok dedı 6 ay tedavı ettı ama

Merhaba arkadaslar; ben bu konularda cok yeniyim. 1 yildir korunmuyorduk ve hamile kalamadim. Doktora gittik ve esimde hareketlilik problemi cikti. % 0 hareketlilik var. Bu haberi aldigimdan beri üzüntümü icimde yasiyorum. Esime üzüldügümü belli etmek istemiyorum, aileme anlatamiyorum ne yapacagimi sasirdim. Sonra bu siteye denk geldim tesadüfen. Sizlere icimi dökmek istedim. Ben almanyada yasiyorum. Doktorlar bu sonuclara göre hamile kalmaniz imkansiz diyor. Hatta tüpbebek bile olmaz dediler. Burada sperm bankalari var oraya basvururuz dediler ama ben böyle birseyi asla kabul etmem. Simdi esime ilaclar verdiler ( gida takviyesi adi altinda) 3 ay sonra yeniden testleri yapilacak. Hergün Allaha dua ediyorum. Allah hepimize evlat nasip eder insallah. Onun kokusunu duymayi nasip eder insallah. Bu sorunu yasayan var mi aranizda ? Lütfen yardim edin....

Merhaba arkadaslar; ben bu konularda cok yeniyim. 1 yildir korunmuyorduk ve hamile kalamadim. Doktora gittik ve esimde hareketlilik problemi cikti. % 0 hareketlilik var. Bu haberi aldigimdan beri üzüntümü icimde yasiyorum. Esime üzüldügümü belli etmek istemiyorum, aileme anlatamiyorum ne yapacagimi sasirdim. Sonra bu siteye denk geldim tesadüfen. Sizlere icimi dökmek istedim. Ben almanyada yasiyorum. Doktorlar bu sonuclara göre hamile kalmaniz imkansiz diyor. Hatta tüpbebek bile olmaz dediler. Burada sperm bankalari var oraya basvururuz dediler ama ben böyle birseyi asla kabul etmem. Simdi esime ilaclar verdiler ( gida takviyesi adi altinda) 3 ay sonra yeniden testleri yapilacak. Hergün Allaha dua ediyorum. Allah hepimize evlat nasip eder insallah. Onun kokusunu duymayi nasip eder insallah. Bu sorunu yasayan var mi aranizda ? Lütfen yardim edin....

canım benim üzülme tek değilsin çoğumuzun derdi aynı...ilk durumumuzu öğrendiğimiz zaman kendimi hiç tutamıyordum hep ağlıyordum,ailelerimizden gizliyorduk kimseye söylemek istemiyordum ama zaman geçtikçe herşeye alışıyorsun...şimdi ailelerimiz biliyor eşimle de durumu kabullendik...sizin yeni olduğu için bu şekilde düşünmen normal zamanla alışırsınız...dokto,size proxeed plus mı verdi?diğer testlerinizde belki yükselme olur umutsuzluğa kapılmayın sakın ve tek doktora bağımlı kalmayın biz 3 doktora gittik ondan sonra yolumuzu seçtik...başka doktorlara gidip 1 kaç kere daha test vermenizi tavsiye ederim...çünkü 1 aylık 2 aylık bi durum değil bu takip gerektiren bişey...testler yapılacak,hormonlara bakılacak,ultrason çekilecek,varikosel var mı yok mu diye muayene olacak ondan sonra tüp mü aşılama mı yoksa normal mi ondan sonra karar verilir...

canım benim üzülme tek değilsin çoğumuzun derdi aynı...ilk durumumuzu öğrendiğimiz zaman kendimi hiç tutamıyordum hep ağlıyordum,ailelerimizden gizliyorduk kimseye söylemek istemiyordum ama zaman geçtikçe herşeye alışıyorsun...şimdi ailelerimiz biliyor eşimle de durumu kabullendik...sizin yeni olduğu için bu şekilde düşünmen normal zamanla alışırsınız...dokto,size proxeed plus mı verdi?diğer testlerinizde belki yükselme olur umutsuzluğa kapılmayın sakın ve tek doktora bağımlı kalmayın biz 3 doktora gittik ondan sonra yolumuzu seçtik...başka doktorlara gidip 1 kaç kere daha test vermenizi tavsiye ederim...çünkü 1 aylık 2 aylık bi durum değil bu takip gerektiren bişey...testler yapılacak,hormonlara bakılacak,ultrason çekilecek,varikosel var mı yok mu diye muayene olacak ondan sonra tüp mü aşılama mı yoksa normal mi ondan sonra karar verilir...

Cok tesekkür ederim. Doktor profertil ve onun yaninda bir dogal ilac daha verdi. Sanirim burada ilaclar daha farkli. Bizim durumumuzu 2 doktor birden takip ediyor. Simdi 3 ay umut ederek beklicez. 3 ay sonraki duruma göre birde türkiyede bir doktora gidicez. Allah hepimize yardim etsin...

Cok tesekkür ederim. Doktor profertil ve onun yaninda bir dogal ilac daha verdi. Sanirim burada ilaclar daha farkli. Bizim durumumuzu 2 doktor birden takip ediyor. Simdi 3 ay umut ederek beklicez. 3 ay sonraki duruma göre birde türkiyede bir doktora gidicez. Allah hepimize yardim etsin...

anladım canım inş.ilaçlar etki eder...ama şunu diyebilirim eğer varikosel varsa eşinde ilaç etki etmiyor...tabii bize etki etmedi.bizde 3 ay proxeed plus kullandık ilaç bi değeri bile değiştirmedi...meğer varikoseli varmış ve ileri derecedeymiş...eşim ameliyat oldu ve 6 ay bekleyecez inş değerşerimiz düzelir...yani anladığım kadarıyla varikoseli olanlara ilaç pek etki etmiyor..eşinde varikosel var mı?

anladım canım inş.ilaçlar etki eder...ama şunu diyebilirim eğer varikosel varsa eşinde ilaç etki etmiyor...tabii bize etki etmedi.bizde 3 ay proxeed plus kullandık ilaç bi değeri bile değiştirmedi...meğer varikoseli varmış ve ileri derecedeymiş...eşim ameliyat oldu ve 6 ay bekleyecez inş değerşerimiz düzelir...yani anladığım kadarıyla varikoseli olanlara ilaç pek etki etmiyor..eşinde varikosel var mı?

Yok sanirim, olsa doktorlar söylerdi. Benimde yeni ögrendigim konular oldugu icin bilemiyorum. 3 ay sonra yeniden gidip degerlere baktiracagiz. Degisiklik olmazsa sorarim mutlaka. Sizinde hareketlilik problemi mi vardi?

Yok sanirim, olsa doktorlar söylerdi. Benimde yeni ögrendigim konular oldugu icin bilemiyorum. 3 ay sonra yeniden gidip degerlere baktiracagiz. Degisiklik olmazsa sorarim mutlaka. Sizinde hareketlilik problemi mi vardi?

evet canım bizde 4 test yaptırdık ilk testimizde:sperm konsantrasyonu:13,5 hareketlilik:51,1 ileri hızlı:8,9 ileri yavaş:17,8 yerinde harektli:24,4 toplam sperm:40,6 bu testi yaptırdıktan sonra 3 test daha yaptırdık ve sonuçlarda hep düşme oldu doktor bize proxeed plus verdi 3 ay kullanın dedi eşim kullandı ve 3 ay sonra ki o testin sonucu şu,sperm konsantrasyonu:11,7 hareketlilik:17.9 ileri hızlı:3,4 ileri yavaş:0,9 yerinde hareketli:13,9 toplam sperm 35,1 ... daha sonra renki doppler ultrason ile varikoseline bakıldı, 4.4mm ile 3.8 mm çapında sol taraflı varikoseli vardı ve el ile muayene de oldu, en sonunda varikosel teşhisi konuldu...sol tarafından mikrocerrahi yöntem ile 2 hafta önce ameliyat oldu...anlayacağın hareket sorunumuz var canım...6 ay bekleyecez...

abs.süresi 3 gün
vizk. normal
likefaksiyon süresi 20 dk
ph 7,2
volüm 2,7 ml
lökosit < 1 milyon ml
eritrosit ratlanmadı
immatür germ hücre < 5 milyon ml
konsanttrasyon 72 milyon
total sayı 194 milyon
motilite % 62
ileri doğru hızlı %6
yavaş doğrusal hareket %31
yerinde hareketli %25
TPMSS(x milyon) 71,928

Morfoloji(kruger)
normal % <1
baş anomalisi % 63 boyun anamolisi %22 kuyruk anomalisi %14

eşimin 3 ay önceki spermiogram sonuçları böyleydi arkadaşlar.sayı çok iyi fakat morfoloji ve ileri hareket kötü.tanınmış bi doktora gittik 3 ay proxeed plus ve vitamin kullanıp tekrar gelin dedi ve keçi boynuzu kürü,pekmezi kullandı.sonuçta sayı 40 milyon daha arttı ama morfoluji ve hareket değişmedi.doktora gösterdiğimizde morfoloji önemli değil tüp bebek yaparken baktığımız bir sonuç o dedi.%6 hareketlilik doğal yoldan olmaya yeterli bekleyin dedi..kafam çok karıştı forumda okuduklarımdan sonra..yaşım 30 ve 1 yılı geçti sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun kızlar :KK43:

sorunuz atlanmış sanırım.ben kendimce yanıtlayım size.
aynı durumla bize doktora gittik.hareketlilik %0 dı.proxeed plus kullanmaya başladık.1 ay olmuştu tekrar kontrol amaçlı gitti eşim başka bir sebeple çok uzatmayım gene o zaman sperm testi verdi bu hareketlilik %3 oldu.

emre beye gidiyoruz biz.2-3 ay daha normal yolla denememizi bunun bile yeteceğini söyledi.eşimde çift taraflı ileri seviyeli cift taraflı ileri seviyede varisokel var.eğer gelişme olmazsa ameliyatı o zaman düşünelim dedi.ama isterseniz şuanda amelita edebilirim.

bizde bekleyelim kararı aldık.olmazsa varikosel ameliyatı yine bekleme gene olmazsa tüp bebek....

30 yaş 1 sene olmuş isterseniz bir sürede daha bekleyin yumurtalama dönemlerinize dikkat edin.
doğlar kürleri yapın.yapıp faydasını gören nice insan var burda.

gene de belirlediğiniz zamanda olmazsa o zaman yavaş yavaş aşılama ya da tüp bebeğe yönelebilirsiniz.

Tabiki tercih sizin ben sadece kendimce olan kısmını yazdım.

Umarım tez zamanda doğal yoldan evlatlarımıza kavuşuruz.:KK16:

X