Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi Yüzünden Hamile Kalamayan Bayanların Listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Herkese merhaba benimde derdim aynı 2 sene olucak evleneli 9 aydır korunmuyoruz ve hamilelik olmadı.eşime dr a gidelim diyorum bana 1 sene dolsun öyle gideriz diyodu.neyse ikna ettim bu ay gideicez.dün akşam kayınvalidemden öğrendim ki bizim ki evlenmeden önce cekh-up yaptırıyo üroloji muayenesi falan oluyo sperm testi sperm harekettiliği yavaş ell muayenede varikosel var demiş dr annesi ameliyat olma falan demiş bitkisel yöntemler denenir, olmamış.o konu orda kapanmış.bende e mailde görmüştüm sperm testi sonuçlarını en başlarda sormadım sonuçları bi sitede yorumlattım sorun yok demişlerdi bundan 2-3 ay önce başka bi sitede yorumlattım sonuçlar kötü dendi.bunca zaman geçti kendimi paraladım stresten adetlerim düzensizleşti neler çekiyorum eşim bunu benden gizliyor aklım almıyo bana nasıl yalan söylediğini anlayamıyorum dün gece annesi anlatınca şok oldum öyle üzüldüm ki neden bana en başından söylemedin önlemini alır tedavisini olurduk yaşı 34 ben 28 sanki 20 yaşında ALLAHım deli olucam ameliyatı tedavisi nerden baksan 1 sene geçicek aptal gibi 1 sene korun kendimi kandırılmış gibi hissediyorum ona da kızamıyorum korktum utandım diyo ağlıyo içim parçalanıyo ama çok kırıldım arkadaşlarım çevremdekiler hamile kaldıkça moralim dahada bozuluyo çok çaresizim akıl verin kızlar...

Merhaba arkadaşım,
üzüntünü anlıyorum haklısın, her türlü halimizde hakkımızda hayırlı olanı Allahtan dileyip sabırlı olmalıyız, isyan ve olumsuz düşünceler ancak bulunduğumuz durumu zorlaştırır. Bende evliliğimin 6. yılına girdim benim sıkıntılarım vardı eşimden haberimiz yoktu sonra öğrendik ama bu problem olmadı. Çünkü önemli olan birbirimize sahip çıkmak, destek olmak. Tüp bebek tedavisine Allah nasip ederse bu cuma günü başlıyoruz. Sizde kesinlikle moralinizi bozmadan tedavi yoluna başlayın ki tıp çok çok ilerlemiş durumda eğer hakkımızda hayırlı ise bebişler elbet bizleri bulacaktır. Sevgilerle :KK66:

sperm sayısı 23 milyon
hareketli %22
diğerlerini pek hatırlamıyorum
sol varikosel var ameliyat dedi dr eşim kararsız birkaç dr daha gezcek bakalım sonuçlar çok mu kötü sizindeğerler nasıl

moralini bozmak istemem ama ameliyat sadece zaman kaybı olur direk durumun müsaitse tüp bebek yapın arkadaşım

GÖRÜNÜM:eek:pelsan
MİKTAR:2.7ml
SPERM KONSANTRASYONU:12.4milyon/ml
PH:8.0
EPİTEL HÜCRE:nadir
LÖKOSİT:nadir
POST KOITUS SÜRESİ:3 gün
VISKOZITE:normal
LIKEFAKSION SÜRESİ:27dk.
FRUKTOS:pozitif
AGLUTINASYON:az
SPERM MORFOLOJİSİ
NORMAL:%65
BAŞ ANOMALİLERİ:%17
KUYRUK ANOMALİLERİ:%12
IMMATÜR HÜCRELER
INKLÜZYONLU:%3
AMORF:%3
DİREKT MİKROSKOBİK BULGU: nadir lökosit,nadir epidel hücresi görüldü.
KRİTER SAYILAN SPERM ÖRNEKTEKİ TOPLAM SPERM(MİLYON) KONSANTRASYON(MİLYON/ml)
TOTAL 52 33.5 12.4
HAREKETLİ V>0 3 1.9 0.7
İLERLEYENV>25,S>80 2 1.3 0.5
HAREKETLİLİK V>0 %6
ANAYOL HIZI (VAP) 30.1Micron/sec
HAREKETLİLİK:
4HIZLI V>25 %6

3 ORTA 5<V<25 %0
2 YAVAŞ 0<V<5 %0
0-1 STATİK V=0 %94

ORTALAMA İLERLEME HIZI(VSL) :23.3
ORTALAMA İZLEME HIZI(VCL) :46.9
FERTİLİZASYON YETENEĞİ(ALH):1.6
ORTALAMA ÇARPMA SIKLIĞI(BFC):14.3
ORT.DÜZ YOL ALMA YETENEĞİ(STR):77
ORT.ÇİZGİ İZLEME YETENEĞİ(LIN):50

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar (4 ay önce aşılama yaptırdık tutmadı)

sperm sayısı 23 milyon
hareketli %22
diğerlerini pek hatırlamıyorum
sol varikosel var ameliyat dedi dr eşim kararsız birkaç dr daha gezcek bakalım sonuçlar çok mu kötü sizindeğerler nasıl

slm bayadır girmiyorum, cevabımı görürsün umarım. sayı o kadar kötü değilmiş; ama hareketli düşük, bi de morfoloji önemli % 4 üzerinde olmalı.

Bizim sayı 12 milyon, hareketli % 55, morfoloji % 1. ama 3 aylık bir tedavi içindeydik, haftaya tekrar test yaptıracak eşim. sonuç bikaç ay daha denemeye değmezse, diğer hafta tüp bebek tedavisine başlayacağız. benim sabrım kalmadı artık çünkü. inadıma etrafımda o kadar çok hamile var ki çıldırıcam...:KK43:((

arkadaşlar bu arada benim dün kasığımda feci bir ağrı oldu. 5 - 10 sn devam etti. bacağımı kıpırdatamadım. herşeyden kıl kapmayı bırakalı çok oldu; ama bu seferde eşim soktu aklıma...:) hamilesin diye:) normalde kasık ağrım olur ama adetime doğru. şuan adetime 2 hafta var. bu da neyin nesi dedim.... olabilir mi??????????....................:)

canım 20 nisanda gittik dr a muayenede solda çok hafif varikosel dedi.sperm testi ve ultrason istedi.bende muayene oldum solda kist varmış ama adetle atılcak cinstenmiş şimdi adetliyim bitince cumartesi tekrar gitcez ben tahlil vercem ultrason var çektirip göstericez bakalım ne dicek.merakla bekliyoruz..inş kötü bişey yoktur.

hayırlısı umarım kolayca atlatırsınız, ben hamile kalamadığım ilk aylarda hep dua etmiştim Allah' ım bizi hastanelerde süründürme, hastanelere düşmeden olsun çocuğumuz diye,.... ama olmadı maalesef....:KK43: göreceğimiz varmış diyorum.... olsun da hastanelerde sürünerek olsun..

slm bayadır girmiyorum, cevabımı görürsün umarım. sayı o kadar kötü değilmiş; ama hareketli düşük, bi de morfoloji önemli % 4 üzerinde olmalı.

Bizim sayı 12 milyon, hareketli % 55, morfoloji % 1. ama 3 aylık bir tedavi içindeydik, haftaya tekrar test yaptıracak eşim. sonuç bikaç ay daha denemeye değmezse, diğer hafta tüp bebek tedavisine başlayacağız. benim sabrım kalmadı artık çünkü. inadıma etrafımda o kadar çok hamile var ki çıldırıcam...:KK43:((

miktar 4 ml
çözünme süresi 15 dakika
viskozite:normal ph:8,2 g
örünüm:gri opak
konsantrasyon 23 milyon
hızlı hareket:%22
yavaş;:%15
yerinde hareket:%8
hareketsiz:%57
vitalite:%43
lökosit:600000
yuvarlak hücre:1200000
gross anomali morfoloji:%28
tahliller böyle canım hakkımızda hayırlısı biz bitaraflarımızı yırtsakta yaradan yazmamışsa boş dua edip beklemek çok zor beklemek ama naparsın elden başka bişey gelmiyo ben keçi boynuzu kürü başladım eşime 15 gün oluyo sigara içiyodu bıraktı süte harnup pekmezi koyuyorum her sabah içiyo mesir macunu yiyo bal polen karışımı bakalım bi süre böyle denicez bir daha test yaptırıcaz kısmet düzelme olmazsa ozaman başka çareler arıcaz. sorma benimde çalıştığım yerde var gözümün önünde 7 aylık hamile hep gebelik muhabbeti öyle canım sıkılıyo ki sana anlatamam bana batıyo resmen millet çatır çatır hamile kalıyo anlamıyorum yaaa çocuk düşünmeden önce hiç aklıma gelmezdi hırs yaptık olmuyo diye ondan sanırım.pazara çıkıyorum ne çok çocuk var diyorum kendi kendime kime baksam yanında çocuk offffffff offffff ALLAH en kısa zamanda bizede nasip eder inş aminnnnnnnn

arkadaşlar bu arada benim dün kasığımda feci bir ağrı oldu. 5 - 10 sn devam etti. bacağımı kıpırdatamadım. herşeyden kıl kapmayı bırakalı çok oldu; ama bu seferde eşim soktu aklıma...:) hamilesin diye:) normalde kasık ağrım olur ama adetime doğru. şuan adetime 2 hafta var. bu da neyin nesi dedim.... olabilir mi??????????....................:)

inşallah öyledir canım insan herşeyi belirti sanıyo psikolojik ama seninki inşallah öyle değildir.siz ne zamandır istiyorsunuz yaş kaç

Herkese merhaba benimde derdim aynı 2 sene olucak evleneli 9 aydır korunmuyoruz ve hamilelik olmadı.eşime dr a gidelim diyorum bana 1 sene dolsun öyle gideriz diyodu.neyse ikna ettim bu ay gideicez.dün akşam kayınvalidemden öğrendim ki bizim ki evlenmeden önce cekh-up yaptırıyo üroloji muayenesi falan oluyo sperm testi sperm harekettiliği yavaş ell muayenede varikosel var demiş dr annesi ameliyat olma falan demiş bitkisel yöntemler denenir, olmamış.o konu orda kapanmış.bende e mailde görmüştüm sperm testi sonuçlarını en başlarda sormadım sonuçları bi sitede yorumlattım sorun yok demişlerdi bundan 2-3 ay önce başka bi sitede yorumlattım sonuçlar kötü dendi.bunca zaman geçti kendimi paraladım stresten adetlerim düzensizleşti neler çekiyorum eşim bunu benden gizliyor aklım almıyo bana nasıl yalan söylediğini anlayamıyorum dün gece annesi anlatınca şok oldum öyle üzüldüm ki neden bana en başından söylemedin önlemini alır tedavisini olurduk yaşı 34 ben 28 sanki 20 yaşında ALLAHım deli olucam ameliyatı tedavisi nerden baksan 1 sene geçicek aptal gibi 1 sene korun kendimi kandırılmış gibi hissediyorum ona da kızamıyorum korktum utandım diyo ağlıyo içim parçalanıyo ama çok kırıldım arkadaşlarım çevremdekiler hamile kaldıkça moralim dahada bozuluyo çok çaresizim akıl verin kızlar...

Canim merhaba hepimiz mucizemize kavusmk icin bu yollardan gectik ...halada bekluyiruz..stresini atman icin buraz uzun yazacagim.biz evleneli 3 yik oluyor ilk yil istemdik malum birc harc evlendik herseyimizi ikimiz yaptik. Neyse borclar odendi.ben korunmayi biraktim...yok ne gelen var ne giden derken korunmasiz 7. Ay rahim duvarim kalinlasmis adetim durmadi...hoppala ameliyta aldilar esimin tarafi aaa bak bundan olmuyormus vs konusmaya basladi ameliyt oldygumami duzenimin bozuldugunami bu sozleemi yanayim. Doktor ameliyt sonrasi cok iyi gecti artik hemn hamile kalabilirsun dedi 4 ay sonra... yine basladi surec rahmim temizdi cok musaitti hamilwlige yumurta takibi vs yumurtamda vardi 2 ay yumurta takibi yaptirdim oda ne yine hamile degilim doktorum uyardi kican muayene olsun diye..ama pasamun akil vereni cok ogluna laf geldi ya kvalidem henn olaya el koydu bekleyin biraz oldunuz doktora gitmekten diye ot mot icin deneyin dedi..tabi esimde annesini dinledi aradan 1 sene gecti benim artik canima tak etti aldim karsima olanlari anlaattim kac zaman oldu bana kendine acimiyormusun diye basladim aglamaya oda basladi aglamaya icini doktu ben korkuyorum senin kadr guclu degilim diye ya kisirsam neyaparim dedi velhasil testleede 10milyn sperm cikti bikac diktra gittik cogu ameliyti isaret etti ...bakma boyle anlaattigima okadr zorduki o donemler esim bosanalim diye tutturdu..ben kisirim deyip duruyordu..dedim kimseye soylemeden gel ameliyt olalim hem sen sagligina kavus hem bwkleyelim..olmazsa ozamn asilama tup neyse onu yaparz...drkn ameliyt olduk..simdi 4 .Aydayz..mucuzemi bekluyirum.ikk 3 ay sperm uretimi olmadigindn bi beklentm yoktu sjmdide rabbimin nnasip etmesini bekliyorum. Diyecegim o ki al karsina kocani konus agla oda icini doksun erkekler bu durumu namus meselesi yapiyr biz cocuk olsun diye herturlu fedakrligi yaparkn onlar bu durumu eksiklik olarak algiliyr..kayn validene kolay kinusmk o senin cektigini dusundugunu bilemez bu hayt ikinizin esini al karsina konus anlat durumunu..dunyanin sonu degil.degerleriniz cok dusk degil ama harektliniz cok az.ve varikosel ilerledikce dusecek sayiniz.. eger teshisiniz varikiselse zaman kaybetmeyin cunku ameliyt sonrasi 3 ay gececk.bos zaman bu 4. Ayda umut basliyir...eger varikisel varsa tup vs onermiyorlar zaten genetik boUkluk oluyrmus. Sen esini al karsina guzel bi doktirada muayene olun ve kararinizi cok gecmeden verin..allah yardimcin olsun canim

Arkadaşlar herkesin kandili mübarek olsun.

Bugün bol bol dua ve ibadet edelim. Bugün edilen duaların kabul olacağına dair Peygamber Efendimiz' in hadisi var. Bugün ve bu gece işi gücü bırakıp dua ve ibadet edelim. Bu geceye oruçlu girmek de (bugün oruç tutmak yani) çok kıymetli. Hem dua etmek, Allah' a sığınmak sizi bilmem ama bana çok iyi geliyor. Güvenebileceğimiz bir tek yaradanımız var, ondan medet ummaktan başka çaremiz yok.

İnşallah hepimizin duası kabul olur. (Birbirimize de dua etmeyeli unutmayalım:))

Canim merhaba hepimiz mucizemize kavusmk icin bu yollardan gectik ...halada bekluyiruz..stresini atman icin buraz uzun yazacagim.biz evleneli 3 yik oluyor ilk yil istemdik malum birc harc evlendik herseyimizi ikimiz yaptik. Neyse borclar odendi.ben korunmayi biraktim...yok ne gelen var ne giden derken korunmasiz 7. Ay rahim duvarim kalinlasmis adetim durmadi...hoppala ameliyta aldilar esimin tarafi aaa bak bundan olmuyormus vs konusmaya basladi ameliyt oldygumami duzenimin bozuldugunami bu sozleemi yanayim. Doktor ameliyt sonrasi cok iyi gecti artik hemn hamile kalabilirsun dedi 4 ay sonra... yine basladi surec rahmim temizdi cok musaitti hamilwlige yumurta takibi vs yumurtamda vardi 2 ay yumurta takibi yaptirdim oda ne yine hamile degilim doktorum uyardi kican muayene olsun diye..ama pasamun akil vereni cok ogluna laf geldi ya kvalidem henn olaya el koydu bekleyin biraz oldunuz doktora gitmekten diye ot mot icin deneyin dedi..tabi esimde annesini dinledi aradan 1 sene gecti benim artik canima tak etti aldim karsima olanlari anlaattim kac zaman oldu bana kendine acimiyormusun diye basladim aglamaya oda basladi aglamaya icini doktu ben korkuyorum senin kadr guclu degilim diye ya kisirsam neyaparim dedi velhasil testleede 10milyn sperm cikti bikac diktra gittik cogu ameliyti isaret etti ...bakma boyle anlaattigima okadr zorduki o donemler esim bosanalim diye tutturdu..ben kisirim deyip duruyordu..dedim kimseye soylemeden gel ameliyt olalim hem sen sagligina kavus hem bwkleyelim..olmazsa ozamn asilama tup neyse onu yaparz...drkn ameliyt olduk..simdi 4 .Aydayz..mucuzemi bekluyirum.ikk 3 ay sperm uretimi olmadigindn bi beklentm yoktu sjmdide rabbimin nnasip etmesini bekliyorum. Diyecegim o ki al karsina kocani konus agla oda icini doksun erkekler bu durumu namus meselesi yapiyr biz cocuk olsun diye herturlu fedakrligi yaparkn onlar bu durumu eksiklik olarak algiliyr..kayn validene kolay kinusmk o senin cektigini dusundugunu bilemez bu hayt ikinizin esini al karsina konus anlat durumunu..dunyanin sonu degil.degerleriniz cok dusk degil ama harektliniz cok az.ve varikosel ilerledikce dusecek sayiniz.. eger teshisiniz varikiselse zaman kaybetmeyin cunku ameliyt sonrasi 3 ay gececk.bos zaman bu 4. Ayda umut basliyir...eger varikisel varsa tup vs onermiyorlar zaten genetik boUkluk oluyrmus. Sen esini al karsina guzel bi doktirada muayene olun ve kararinizi cok gecmeden verin..allah yardimcin olsun canim

teşekkür ederim canım insanın biraz içini döküp rahatlaması kadar güzel bişey olamz herhalde hemde hiç tanımadığı kişilerden böyle moral veren sözler duymak harika.
evet canım haklısın erkekler böyle konularda bizim gibi düşünmüyorlar gururlarına yediremiyorlar aslında bunun gururla falan alakası yok ama farklı akıl verenler olunca arda kalıyorlar..sende zor bir dönemden geçmişsin inşallah bundan sonrası sizin için güzel ve sevindirici haberlerle geçer.en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz ben eşimle konuştum başka dr da muayene olucak eğer ameliyat şart başka çaren yok derlerse olucak inş annesi istediği kadar ameliyat olma desin dr dan iyi bilecek değil ya ama her dr kendine göre yorumluyor kimi ameliyat şart diyo diğeri gereksiz gözüyle bakıyo insan hangisine inanacağını şaşırıyor önemli olan adam gibi bir dr bulup sonuna kadar güvenebilmek sanırım bakalım zaman neler gösterecek umarım çok vakit kaybetmeden anne olabiliriz.

canlarım HAYIRLI KANDİLLER RABBİM HER NE DİLERSENİZ ONU NASİP ETSİN KİMİN NEYE İHTİYACI VARSA ONU VERSİN İNŞŞŞ

selam arkadaşlar uzun zaman oldu yazmayalı nasılsınız güzel haberler vardır inşallah kimler var kimler yok bilmiyorum ama hepinizi çok özledim herzaman dualarımdasınız... Zaman bulmuşken biraz geçmişe bakıyım ben :)

herkese merhaba,
çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı,
arada bakıyorum eski arkadaşlarımdan haber alırmıyım diye
yetercim nerelerdesin göremedim seni diğer topiklere bakmadım ama burdasındır diye düşünmüştüm
nerelerdesin neler yapıyosun,
arkadaşların çoğu facebookta görüşüyo galiba,
ben nadiren oturabiliyorum pc başına,
malum bebeler yüzünden 5 dakika boş vaktim yok,
biraz bakınayım derken yeni arkadaşları gördüm,
öncelikle hepiniz hoşgeldiniz,
inşallah en kısa zamanda Rabbim yardımcınız olur ve bebişleriniz konar göbişlerinize...
size tavsiyem bu yolda çok ama çok sabırlı olmak,
umut yitirmemek,
eşlerin birbirine güven ve desteği...
ben 5 yıllık evliyim, 3 yaşında ikizlerim 2 yaşında bi kızım var
sizin gibi ve burdaki eski arkadaşlarım gibi aynı telaşla ve hüzünle çııkmıştık yola,
benzer sıkıntılar bizdede vardı, ben 2, eşim 1 ameliyat geçirdi,
aldığımız test sonucu sayfanın altında tüm değerlerin sıfır olduğunu görünce dünya başıma yıkıldı sanki
yaptırdığımız ilk aşılama sonuç vermedi, ilaçlar, doktorlar,tedaviler...........
gerisini herkes bilir olumlu sonuçlar almak için neler yapmadık ki,
tüpbebek kararını aldığımız gün yeniden bi umut doğdu içime ve hastanenin yolunda sonsuz hayaller,düşünceler
uzatmayım arada neler yaşandığını tahmin edersiniz tedavi çok güzel sonuçlandı yaptığım gebelik testindeki o pembe renk öyle parlıyodu ki kan değerlerimin ne kadar yüksek olduğunu anlamıştım görünce
5,5 haftalık hamileydim hemde ikizdi, sonraki süreç çok hızlı ve zor geçti, önce düşük tehlikesi ardından erken doğum riskiyle hep yattım
sonunda 8 aylıkken kızım dayanamadı doğum sancısıyla kontrole gittim doktorum alttaki bebeğin doğumu başlattığını söyledi ve hemen sezeryana aldı,çok şükür ikizlerimi sağlıkla kucağıma almıştım.
prematüre bebek, hemde ikiz bebek büyütmek zordu bi okadarda güzeldi,
4,5 aylık olmuşlardı yeni doğum yaptığım için kontrolüm vardı, doktora gittim ultrasonda koca bir bebek!!!
bende büyük şok!!! yanlışmı görüyorum bu görüntü benden önceki hastanın olmasın dedim,
normal yolla hamile kalman imkansız diyen doktorum, bi çığlık attı şaşkınlıktan, hamilesin, dedi
hemde 1,5 aylık olmuş bile, kendiliğinden çıkagelmiş,
iki bebek, bir hamilelik döneminden sonra üçüncü bebeğimi aldım kucağıma, ÇOK ŞÜKÜR...
Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın,yazdıklarınızı okuyunca tekrar bu yolda çaba sarfettiğim günlerim aklıma geldi ve benim için çok uzun ve zor olan bu yoldan kısada olsa sizlere bahsetmek istedim
umudunuzu yitirmeyin,
sabrınızı koruyun
ve dua edin
Allah annelik duygusunu sizlerede yaşatsın inşallah...

selam canım eskilerden bir seni birde yeteri gördüm ne günlerdi bir zamanlar sabahtan akşama kadar binlerce sayfa olurdu bu topikte dimi özledim sizleri ama artık eskisi gibi giremiyorum. İyi olmanıza çok sevindim bebişleri öperim cnm

canım buralardayım ama kimseler yok eskilerden evet facede görüştüğümüz dostlar var ben subat ayında bir negatif daha aldım 6. Negatif oldu allah büyük yine rabbime sığındımmm yadıkalrını okurken o günleri yaşadım sen ve bir çok arkadaşımız o mukades duyguyu yaşadı darısıda bizlere olsun inş

ARKADAŞLAR BURASI BİZİM ESKİ TOPİĞİMİZ :KK31::KK31::KK31::KK31:ESKİDEN DELİ GİBİ YAZARDIK BURADA :KK3::KK3::KK3::KK3:ŞİMDİ ÇOK SESİZ:26::26::26::26: BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ ANNE OLDULAR:KK49::emir_bebek: TEDAVİLERLE OLANLARDA OLDU:emir_bebek: KENDİLİĞİNDEN DOĞAL GELEN MUCİZELERDE OLDU :nazar:BAZI ARKADAŞALRIMIZ HALA ANNE OLMAK İÇİN BEKLİYOR:KK14::KK14::KK14::KK14: (bende hala bekleyenlerdenim:KK14:) EĞERKİ KADERİMİZDE VARSA:KK49::emir_bebek: BİR GÜN MUTLAKA MUCİZEMİZ BİZİ BULACAKTIR:emir_bebek: BEKLEMEK ZOR:18::18::18: SÜREÇ SIKINTILI :KK50::KK50::KK50::KK50:AMA BUDA BİZİM SINAVIMIZ:nazar::nazar::nazar::nazar: RABBİM HİÇ BİRİMİZİ DAHA FAZLA BEKLETMESİN İNŞŞ:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

yeterim gönlü güzel arkadaşım senden güzel haber almayı okadar çok isterdimki ama bir negatifin daha olmuş allah yardımcın olsun cnm. Burası benim ilk göz ağrım yıllarca acılarımızı paylaştık çok şükür rabbim banada anne olmayı nasip etti inşallah tez zamanda evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkese nasip eder çok zor zamanlardı burda yazan herkesi okadar iyi anlıyorumki hiçbirini unutmadım kendine iyi bak canım görüşmek üzere

selam canım eskilerden bir seni birde yeteri gördüm ne günlerdi bir zamanlar sabahtan akşama kadar binlerce sayfa olurdu bu topikte dimi özledim sizleri ama artık eskisi gibi giremiyorum. Iyi olmanıza çok sevindim bebişleri öperim cnm

yeterim gönlü güzel arkadaşım senden güzel haber almayı okadar çok isterdimki ama bir negatifin daha olmuş allah yardımcın olsun cnm. Burası benim ilk göz ağrım yıllarca acılarımızı paylaştık çok şükür rabbim banada anne olmayı nasip etti inşallah tez zamanda evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkese nasip eder çok zor zamanlardı burda yazan herkesi okadar iyi anlıyorumki hiçbirini unutmadım kendine iyi bak canım görüşmek üzere

canım sağo dualrın için:KK19::KK19::KK19::KK19: Takdiri ilahi ne diyelim :26::26::26::26::26::26: O günleri bende özledim :KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31:

selam arkadaşlar,

hatırlayanlar vardr eşim 3 aylık ilaç tedavisi içindeydi, 3 ay tam dolmadı biz 75. günde falan tekrar tahlil verdik. çok az değişmiş değerler:KK43: böyle çıkarsa hemen tüp bebeğe başvurucam diyodum ama şimdi Allah inanılmaz bir sabır verdi, herşeyi O' na bırakmak tevekkül etmek istiyorum. Bu yüzden başvurmuycam tüp bebeğe. Doktorumuz da 2-3 ay sonra tekrar değişebileceğini söyledi. Biz bu arada değişik bitkisel tedavilere de başladık. Eşim önceden bunları asla içmiyordu, ama sonuç böyle hüsran olunca şimdi ne versem gık demiyor:)

Sizden de yorum almak istedim. Formül şu:

Keçiboynuzu kürü: Sabah aç karnına ve gece yatmadan önce 1 er su bardağı
Arı sütü+bal+polen+ginseng karışımı: Sabah aç karnına ve gece yatmadan önce 1 er tatlı kaşığı
Çakşır (ballı macun): Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra 1 er tatlı kaşığı
Omega3+çinko+selenyum+balık yağı+ L arjinin karışımı: Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra 1 er yemek kaşığı

Gerçi doktorlar üstüne basa basa sperm sayı ve kalitesini artırıcı yiyeceklerin etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmadı dese de,..... herşeyin bilimsel olarak kanıtlanmasına gerek yok diye düşünüyorum, sonuçta etkisini görenler çok.

Tabi bunun yanında düzenli beslenmeye dikkat ediyoruz, her akşam yeşillikli salata, 1 kase yoğurt, düzenli kahvaltı, alkol yok, sigara günde 2 - 3 tane (ben zaten hiç içmiyorum).

Bir de dualar, dualar, dualar,....................

harika bişey oldu...:)

HAMİLEYİM....

bir önceki mesajımı da yazarken hamileymişim meğer.....

Çok mutluyuz Allah herkese nasip etsin.....

gözün aydın inş buraya bebeğimi kucakladım diyede yazarsın

inşallah arkadaşım. Rabbim kimseyi bununla sınamasın.

Ben 1-2 kişiyi ümitlendirebilirim diye buraya hikayemi yazmak istiyorum:

Eşimin değerleri şöyleydi: sayı: 12 milyon/ml Hareket: % 45 Morfoloji: % 1

Bizim doktorumuz Medicana' da Cüneyt Bey idi. Sonuçları ilk öğrendiğimizde ilaç tedavisi vermişti. 2013 Mart ayının başıydı. 3 aylık ilaç tedavisi bitince tekrar tahlil verdik. Sayı çok az yükselmiş 14 milyon/ ml olmuş, hareket ve morfoloji hiç değişmemişti.

Cüneyt Beye çok güvenmemize rağmen bir de Bahçeci ' den Emre Bey' in fikrini almak istedik. Daha doğrusu ben istedim eşim de benim içim raht etsin diye kırmadı beni. 25 Mayıs Cmt günü Emre Bey' e gittik. Emre Bey bizi çok rahatlattı. Eşime daha önce varikosel teşhisi konmuştu. Emre Bey "varikosel yok ki ...." diyerek bizi şoke etti. Ve çok önemli bir noktaya dikkat çekti: Eşimin meni hacmi 7 ml idi. (üst sınır olan 6 ml den yüksek). Emre Bey meni hacmi yüksek olduğu için bu değerlerle bile hamilelik ihtimali yüksek, ama ne zaman olacağını bilemem dedi, belki 6 ay, belki 1 sene diye de ekledi.

Ve gittiğimizde adetim 2 gün geçiyordu. Hatta Emre Bey' le de espri yaptık" İnşallah buraya boşu boşuna gelmişizdir, adet gecikmesi var çünkü diye. O da "Hiç şaşırmam" dedi. Veeeeeeeeeeeeeeeee ............. Şakamız doğru çıktı.:)))))))

Rüya gibi......... Gerçekten boşu boşuna gitmişiz Emre Bey' e. Yine de onunla tanışmak güzeldi. 29 Mayıs Çarşamba, yani 1 hafta önce, hamile olduğumu öğrendim. Öğrenir öğrenmez şükür namazı kıldım. Hatta ilkinde heyecandan ve ağlamaktan yanlış kıldım. Sonra bir daha kıldım:)

Hepiniz için de dua ediyorum. Bunu herkes yaşasın inşallah. Rabbime de çok şükrediyorum. Bizi çok uğraştırmadı. Çocuk çalışmalarına başlayalı 1 sene, eşimdeki problemi öğreneli de 3 ay olmuştu ve hamile kaldım. Yani 3 ay üzüldük sadece.

İnşallah herkesin sorunları da bir an önce biter ve herkes çocuğuna kavuşur. Ben şimdi bebeğimizin bizimle kalması, sağlıklı ve güzel gelişmesi için dua ediyorum. Dualarla onu bize verdi Allah' ım. Dualarımın kabul olacağına hep inandım. Hayırılısının bu olduğu konusunda hiç şüphe duymadım. Doktorlar ne derse desin, onların dediklerinden dolayı inanmadım çocuğumuz olacağına. O kadar çok dua ediyordum ki, bildiğim her yolla dua ediyordum. Bu dualarım sayesinde çocuğumuz olduğuna inanıyordum sadece. Diyordum ki "Rabbim eğer bir gün çocuğumuz olacaksa onun ruhu hazır biliyorum. Bedenine şimdi ver o ruhu. Bizi daha fazla bu sınavla sınama. Kötü bir şey istemiyorum kimsenin kötülüğünü de istemiyorum. Elimden geldiğince hayırlı güzel bir evlat yetiştirmek için senden izin istiyorum." Şimdi de dualarla bebeğimin korunacağına inanıyorum. Onu Rabbime teslim ediyorum. Sağlıklı ve güzel gelişsin diye...

Diyceğim şu: Olmadık yerlerden olmadık ümitler doğabiliyor. Kimse ümidini kaybetmesin. Bol bol dua edin ve kendinizi teslim edin. Kalpten edilen dualar geri çevrilmiyor. Ama bir zamanı var. Allah' ım o zamanları kısaltasın ve bu süre içinde herkese dayanma gücü versin....

Hoşça kalın.

X