benim eşimde varikosel var ameliyat kesinlikle olmuyo (annesi istemediği için) yeni evliyken dr a gitmiştik 1. olur ama 2. olmaz yine bana gelirsiniz demişti yaaa bende ozaman düşündüm 1 tane olsunda 2. olmasın filan geçmişti aklımdan sonra başka bir d.r bulduk o eşime antibiyotik ve klomen verdi ve beraber olacağımız günleri söyledi ve o ay hamile kaldım inanamadım bu ara 1.5 sene çocuğumuz olmamıştı biz 1 senedir 2. çocuğu istiyoruz oğlum 3.5 yaşında kuzenlerinin hepsinin kardeşleri var benim neden yok kardeş istiyorum filan diyor bende üzülüyoırum tabii oğlum hayatta yalnız kalmasın bir kardeşi olsun diye o dr. da yaşamıyor şuan öldü ALLAH rahmet eylesinonun verdiği ilaçları bidaha kullandık olmadı işte böyle biraz uzun oldu kusura bakma senin kaç senedir olmuyo canım
Herkese merhaba benimde derdim aynı 2 sene olucak evleneli 9 aydır korunmuyoruz ve hamilelik olmadı.eşime dr a gidelim diyorum bana 1 sene dolsun öyle gideriz diyodu.neyse ikna ettim bu ay gideicez.dün akşam kayınvalidemden öğrendim ki bizim ki evlenmeden önce cekh-up yaptırıyo üroloji muayenesi falan oluyo sperm testi sperm harekettiliği yavaş ell muayenede varikosel var demiş dr annesi ameliyat olma falan demiş bitkisel yöntemler denenir, olmamış.o konu orda kapanmış.bende e mailde görmüştüm sperm testi sonuçlarını en başlarda sormadım sonuçları bi sitede yorumlattım sorun yok demişlerdi bundan 2-3 ay önce başka bi sitede yorumlattım sonuçlar kötü dendi.bunca zaman geçti kendimi paraladım stresten adetlerim düzensizleşti neler çekiyorum eşim bunu benden gizliyor aklım almıyo bana nasıl yalan söylediğini anlayamıyorum dün gece annesi anlatınca şok oldum öyle üzüldüm ki neden bana en başından söylemedin önlemini alır tedavisini olurduk yaşı 34 ben 28 sanki 20 yaşında ALLAHım deli olucam ameliyatı tedavisi nerden baksan 1 sene geçicek aptal gibi 1 sene korun kendimi kandırılmış gibi hissediyorum ona da kızamıyorum korktum utandım diyo ağlıyo içim parçalanıyo ama çok kırıldım arkadaşlarım çevremdekiler hamile kaldıkça moralim dahada bozuluyo çok çaresizim akıl verin kızlar...
sen de kendi durumun içinde haklısın tabi ne diyim..... bizimki sene sayılmaz, 6 - 7 aydır korunmuyoruz. ama etrafımda hamileler çoğalınca benim çok canım sıkıldı eşim de beni öyle görünce gidelim bi doktora gittik ve eşimin kötü sonucu ile karşılaştık. çok da kötü değil çok şükür, ama hamile kalamıyorum sonuçta. doktorumuz ilaç verdi. Mayısın sonunda tekrar tahlil vereck eşim, sonra bakıcaz bi çaresne.....
Herkese merhaba benimde derdim aynı 2 sene olucak evleneli 9 aydır korunmuyoruz ve hamilelik olmadı.eşime dr a gidelim diyorum bana 1 sene dolsun öyle gideriz diyodu.neyse ikna ettim bu ay gideicez.dün akşam kayınvalidemden öğrendim ki bizim ki evlenmeden önce cekh-up yaptırıyo üroloji muayenesi falan oluyo sperm testi sperm harekettiliği yavaş ell muayenede varikosel var demiş dr annesi ameliyat olma falan demiş bitkisel yöntemler denenir, olmamış.o konu orda kapanmış.bende e mailde görmüştüm sperm testi sonuçlarını en başlarda sormadım sonuçları bi sitede yorumlattım sorun yok demişlerdi bundan 2-3 ay önce başka bi sitede yorumlattım sonuçlar kötü dendi.bunca zaman geçti kendimi paraladım stresten adetlerim düzensizleşti neler çekiyorum eşim bunu benden gizliyor aklım almıyo bana nasıl yalan söylediğini anlayamıyorum dün gece annesi anlatınca şok oldum öyle üzüldüm ki neden bana en başından söylemedin önlemini alır tedavisini olurduk yaşı 34 ben 28 sanki 20 yaşında ALLAHım deli olucam ameliyatı tedavisi nerden baksan 1 sene geçicek aptal gibi 1 sene korun kendimi kandırılmış gibi hissediyorum ona da kızamıyorum korktum utandım diyo ağlıyo içim parçalanıyo ama çok kırıldım arkadaşlarım çevremdekiler hamile kaldıkça moralim dahada bozuluyo çok çaresizim akıl verin kızlar...
boşver çok sıkma canını.. evet eşinin ve annesinin yaptığı çok sinir bozucu bişey, ama seni kayabetmekten korktu belki de.... yapacak bir şey yok, ameliyat olur, ilaç kullanır düzelir inşallah. benim eşimde de var, doktor ameliyatlık değil, çok düşük seviyede dedi ve sadece ilaç verdi. ama şöyle bir durum var: bir sperm hücresinin üretimi 3 ay sürüyor ve tedavi ne olursa olsun etkisini görmek için en az 3 ay beklemek gerekiyor. Bizim d e1,5 ayımız kaldı. sonra bakıcaz bi çaresine......... Sana da kolay gelsin, sinirini bozma, senin de yumurtalıklarında sorun çıkar sonra, bi de onunla uğraşmayın....
bu ameliyat aslında operasyon gibi çok kolay ben çok araştıdım ama bu eşlerimizin anneleri anlamıyo. bence sen yeni bir test daha yaptır gösterin sonuçları doktora.Benim eşimde olmadı ameliyat bençok araştırdım DAFLON hapgünde 1 kere yemekle beraber içiliyor 1 kutu içsin bide proxeed plus günde 2 şase içiliyo proxeed sperm hızına ii geliyo daflonda varikoseli ortadan kaldırıyo biz kullanıyoruz 2. aya gircez sende araştır bunları kullanın inşallah şifa olur bide yatmadan önce taze sıkılmış havuç suyu içir ALLAH a emanetol
sorununuz ne hızmı sayımı? en iyisini yapmışsın hemen dr.a gitmekle tedavinize hemen başlamış oldunuz.Allah isteyen herkeze yaşatsın bu duyguyu inşallah annelik çok güzel tez zamanda hamile kalırsın inşallah
sorun benden saklaması saklamasa daha önceden gider hallederdik epey yol almış olurduk tedavisi falan zaman alıcak.bakalım yarın gidicez randevu aldık inş kötü bişey yoktur ameliyat derse olucak başka seçenek yok annesini değil beni dinlemek zorunda çocuk istiyosa .umarım sende en kısa zamanda özlemini çektiğin evladına kavuşursun hepimiz ALLAH ın izniyle annelik duygusunu tadarız.
Merhaba arkadaşlar ben 37 yaşındayım 32 yaşında evlendim ilk olarak ankara cebeci hastanesinde bülent berkere gittim 2 defa aşılama yaptı tutmadı sadece yapılan test rahim içi filmi ve spermiyogram devamında hakan yaralıya gittik karambole tüp bebek yaptı benim tirodim yükselmiş dedim adam yine tüp dedi prof mehmet yılmaza gittim endikronoloji uzmanı bu değerlerle hamilelik olmaz demişti 1 ay sonra kontrole gittiğimde mehmet beye devam dedi artık tedaviye başlayabilirsiniz hakan yaralı hiç bir test yapmadan tamamen baştan sağma bir şekilde hiç bir inceleme yapmadan bizi tedaviye aldı artık bundan sonra ankara tüp bebek merkezinde kubilay vicdana gittim 1 tüp bebek denememde hamile kaldım ancak 11 haftada kalp atışları olmadığı için kurtaj oldum allah kimseye yaşatmasın herşeyin hayırlısı çok zor günlerdi 2yalnız ben pek sevmiyorum kubilay hocayı yalnız hakkını yememek lazım sadece testleri o kadar detaylı yapmıştı genetik kromozomlara baktırdı faktörler pıhtılaşma veya folik asit vs gen faktörleri sonuçta bende pıhtılaşma vardı bu arada başka bir doktor olan op dr serdar oral beye gittim çok farazi bir doktor eşim ile biz nedenini bu dürüst doktordan öğrendik allah yardımcısı olsun benim hamile kalmam için bir neden olmadığını ufak tafek şeylerin olduğunu eğer kalırsam hamileliğim boyuncada yüksek riskli gebeliklerde takip olmam gerektiğini söyledi neden çünkü 1 pıhtılaşma 2 ailemde şeker hastasının olması v.s bunların şükür tedavileri var ama eşimin sperm testi 700 bindi ve sadece 14 bini canlıydı çok düşüktü dengede yaptırmıştık eşim üzüldü ama çok güçlü karakteri olan bir insan bildiğiniz gibi keçiboynuzu bal polen v.s biz tekrar kubilay vicdana gittik 3 tüp bebek denemesi için aralık ayı 2012 tutmadı ve emriyolar 2 günde 4 hücreliydiler ilk yaptırmış olduklarım 8 hücreliydi üzüldük hemde çok sonuçta çok acı veriyor eşim 1 hafta sonra ya acıbadem hastanesinde prof cenk bilene veya kaan aydos hocaya gitmeye karar verdi ve kaan hocadan randevu aldı kaan hoca spermin sayısından ziyade dnasının sağlıklı olması gerektiğini zaten hamileliğinde bu sayade sağlıklı olabileceğini söyledi eşimin sperm dna hasar analizi testi % 2 hasarsız %69 az hasarlı %20,9 orta asarlıydı kaan hoca eşimin durumunun tartışılır olduğunu ama bu ilaçları kullanması gerektiğini söyledi sonuçta biz tedaviye başladık şubat 11 tedaviye başladı klomen endol ve profertil ve en son adetimi 16 nisan da gördüm ve şuan normal yolla hamileyim kaan hoıcadan allah razı olsun gebelik takibim için prof ali ergüne gidiyorum sonuçta tüp bebek merkezine gidecek arkadaşlarım ilk önce iyi bir ürologa gitsin eşiniz sizde iyi bir kadın doğum uzmanına tüp bebek merkezlerinin gözünü para bürümüş geneli öyle yazık bizim 2,5 yılımız gitti 27 milyara para sonuçta paranın bir önemi yok diyoruz ama 10 tl satılan bir klomende tedavi edebiliyor profertil 320 tl aldım yani bunlar kaan hocanın eseri ama herşeyin en önemlisi yüce allahıma çok dua ettim allah herkese versin isteyene benim başımdan geçen bunlar dilerim bebeğimi kucağıma alırım lütfen ilk önce eşiniz ayrı bir ürologa kaan aydosu şiddetle tavsiye ederim sonuçta iyi bir androlog uzman diğeride iyi bir kadın doğum uzmanı eğer tüp bebek yaptırsaydım selman laçine gidecektim allah yardımcımız olsun[/Q
Ben de yaptırırsam Selman Laçin e gideceğim.
merhabalar eşinin değerleirini ve ileri hız hareketini yazarsn sevinirim aynı dert bendede var....
naptınız, gittiniz mi doktora? merak ettim neymiş durum? Çok kötü değil inşallah.....?
herkese merhaba,
çok uzun zaman oldu buraya yazmayalı,
arada bakıyorum eski arkadaşlarımdan haber alırmıyım diye
yetercim nerelerdesin göremedim seni diğer topiklere bakmadım ama burdasındır diye düşünmüştüm
nerelerdesin neler yapıyosun,
arkadaşların çoğu facebookta görüşüyo galiba,
ben nadiren oturabiliyorum pc başına,
malum bebeler yüzünden 5 dakika boş vaktim yok,
biraz bakınayım derken yeni arkadaşları gördüm,
öncelikle hepiniz hoşgeldiniz,
inşallah en kısa zamanda rabbim yardımcınız olur ve bebişleriniz konar göbişlerinize...
Size tavsiyem bu yolda çok ama çok sabırlı olmak,
umut yitirmemek,
eşlerin birbirine güven ve desteği...
Ben 5 yıllık evliyim, 3 yaşında ikizlerim 2 yaşında bi kızım var
sizin gibi ve burdaki eski arkadaşlarım gibi aynı telaşla ve hüzünle çııkmıştık yola,
benzer sıkıntılar bizdede vardı, ben 2, eşim 1 ameliyat geçirdi,
aldığımız test sonucu sayfanın altında tüm değerlerin sıfır olduğunu görünce dünya başıma yıkıldı sanki
yaptırdığımız ilk aşılama sonuç vermedi, ilaçlar, doktorlar,tedaviler...........
Gerisini herkes bilir olumlu sonuçlar almak için neler yapmadık ki,
tüpbebek kararını aldığımız gün yeniden bi umut doğdu içime ve hastanenin yolunda sonsuz hayaller,düşünceler
uzatmayım arada neler yaşandığını tahmin edersiniz tedavi çok güzel sonuçlandı yaptığım gebelik testindeki o pembe renk öyle parlıyodu ki kan değerlerimin ne kadar yüksek olduğunu anlamıştım görünce
5,5 haftalık hamileydim hemde ikizdi, sonraki süreç çok hızlı ve zor geçti, önce düşük tehlikesi ardından erken doğum riskiyle hep yattım
sonunda 8 aylıkken kızım dayanamadı doğum sancısıyla kontrole gittim doktorum alttaki bebeğin doğumu başlattığını söyledi ve hemen sezeryana aldı,çok şükür ikizlerimi sağlıkla kucağıma almıştım.
Prematüre bebek, hemde ikiz bebek büyütmek zordu bi okadarda güzeldi,
4,5 aylık olmuşlardı yeni doğum yaptığım için kontrolüm vardı, doktora gittim ultrasonda koca bir bebek!!!
Bende büyük şok!!! Yanlışmı görüyorum bu görüntü benden önceki hastanın olmasın dedim,
normal yolla hamile kalman imkansız diyen doktorum, bi çığlık attı şaşkınlıktan, hamilesin, dedi
hemde 1,5 aylık olmuş bile, kendiliğinden çıkagelmiş,
iki bebek, bir hamilelik döneminden sonra üçüncü bebeğimi aldım kucağıma, çok şükür...
Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın,yazdıklarınızı okuyunca tekrar bu yolda çaba sarfettiğim günlerim aklıma geldi ve benim için çok uzun ve zor olan bu yoldan kısada olsa sizlere bahsetmek istedim
umudunuzu yitirmeyin,
sabrınızı koruyun
ve dua edin
allah annelik duygusunu sizlerede yaşatsın inşallah...
canım buralardayım ama kimseler yok eskilerden evet facede görüştüğümüz dostlar var ben subat ayında bir negatif daha aldım 6. Negatif oldu allah büyük yine rabbime sığındımmm yadıkalrını okurken o günleri yaşadım sen ve bir çok arkadaşımız o mukades duyguyu yaşadı darısıda bizlere olsun inş
Rabbim hakkında hayırlısını versin canım, emin ol dualarım hep sizinle, İnşallah Allahım sanada en kısa zamanda anne olmayı nasip etsin...
hepimiz sırasıyla yaşadık bu sıkıntıları, dilerim sende daha fazla sıkıntı çekmeden kavuşursun küçük mucizene, umutla, sabırla ve duayla! Allah yardımcın olsun...
sonuçları yarın alıp dr a göstericek bakalım ne dicek ondan sonra paylaşırım.
naptınız, gittiniz mi doktora? merak ettim neymiş durum? Çok kötü değil inşallah.....?