Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi Yüzünden Hamile Kalamayan Bayanların Listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

[sıze=3]canım bence yeteri kadar beklemşiniz bence yumurta takibi eğer olmasa aşılamaya başlamalısınız [/sıze]

[sıze=3]canım bence yeteri kadar beklemşiniz bence yumurta takibi eğer olmasa aşılamaya başlamalısınız [/sıze]

daha önce 4-5 defa ilaçla takip yaptırdık canım gayet güzel gelişip çatlıyordu yumoşlar.
ama sayı yükseldikten sonra 1 dfa takip yaptırdık sadece..
ramazan sonrasında dediğin gibi tekrar bi takip ve aşılama yaptıralım en iyisi..
teşekkür ederim canım
sende çok uzun zamandır bekliyorsun okuyorum sürekli.
Rabbim daha fazla bekletmesin inşallah...

Biz yaklaşık 7 aydır cocuk isteyen bir ciftiz.Eşim dün spermogramm yaptırdı.Yalnız test yapılırken biraz meninin dısarı aktığını söyledi.Bunun bu sonuçlarla alakalı herhangi bir dezavantajı varmıdır?
Sonuçlarımız söyle:

Absitens süresi 4 gün
Renk Opak Beyaz
Volüm 1,5 ml
Ph 8
Likefaksiyon zamanı 40 dakika 15-30 dk
Likefaksiyon derecesi 4 derece
Konsantrasyon 18.000.000 ml
total sayı 27.000.000 ml
Molilite Oranı
Likefaksiyon sonu %72
1 saat %69
2 saat %67
Anormali
Baş %34
Boyun %22
Kuyruk %44

Molilite Gradei
Forward progeryon kriterine göre
4 derece ileri hızlı %58
3 derece ileri yavaş %9
2 derece yerinde hareketli %5
1 derece hareketsiz % 28

Molilite İndeksi :232 >120
Lökosit Sayısı: 1,600,000 ML <1.000.000
Spermogenez:3,400,000 ML

Sonuçlarımız böyle doktora ne yazıkki yarın gösterebileceğiz,cünkü doktorumuz sehir dısındaymış.Bugün yanıtlarsanız çok sevineceğim.Yalnız morfoloji yapılmamış mı?O anomali yazanlar morfolojiyse bizde normal sperm yok mu?
Ayy deli olucam,kadın doğumcu randevuyu yarına verdi.Mutlaka aranızda bunu yorumlayacak birileri vardırr canlarımm

merhaba,
eşinin toplam sperm sayısı düşük, doğal yollarla gebelik sağlayacak sayılara yakın değil.
ama üzülme bu değerlerle aşılama veya tüp bebek olabilir ya da eşinin sperm sayısı düşüklüğü nedenleri araştırılarak gerekli tedavilerle sayı arttırılabilir, ama en doğru bilgiyi verecek olan hekiminizdir.

Canım cok teşekkür ederim.Hekimle görüşmek için yarın akşamı beklemek zorundayımMorfoloji testi yapılmış mı sen onla alaklı ne düşündünn..?

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

şu spermiyogram sonuçlarından anlayan var mı

PERHİZ: 4 GÜN
EJAKULASYON MİKTARI 5,9 CC
RENK: SEDEF
LIFIKASYON ZAMANI 35 DK
REAKSİYON: 8
KIVAM: HOMOJEN
GÖRÜNÜŞ : NORMAL
MORFOLOJİK TETKİKLER
NORMAL SPERM: %64
ANORMAL SPERM: %36
BAS ANOMALİLERİ :%14
KÜÇÜK BAS: %9 BÜYÜK BAS: %1 SIVRI BAS: %4
AKKROMOZOMİK BAS :%0
KUYRUK ANOMALİLERİ: %14
KIVRIK KUYRUK: %6 KISA KUYRUK : %8 UZUN KUYRUK : %0 ÇİFT KUYRUK : %0
BOYUN ANOMALİLERİ : %8
VOKUOLLUFO : %0
MOTİLİTE TEKİKLERİ
1 SAAT 2 SAAT
NORMAL HAREKERLİ: % 73 70
PATOLOJİK HAREKETLİ: % 11 13
HAREKETSİZ: % 16 17

HER SAHADA 2-3 LÖKOSİT, 5-6 SPERMAZOİT GÖRÜLDÜ.
1 CC'DEKİ SPERM SAYISI : 800.000
TÜM EJEKULASYONDAKİ SPERM SAYISI: 4.720.000

abstinans:4 gün
miktar:2.2cc
renk:sarımtrak
ph:8
vizkozite+++)
likefaksiyon:60 dk
frukotoz (+)
1 cc'deki spermatozoon:10.000.000 n:15.000.000
total spremmatozoon:22.000.000 n:39.000.000
ileri hareketli:%32 n:%32
yerinde hareketli: %21 t.motil:%40
hareketsiz:%47
vital boyama: %80 n:%58
lokosit:200.000/cc n:1.000.000
morfoloji
değerlendirilen spermatozoa sayısı:100 adet
normal yapı :%2 n:%4
anormal yapı:%98
baş defekti:%54
boyun defekti:%27
kuyruk defekti:%17

arkadaslar birde eşim spremigram vermeden önce varikosel tesısı konulmustu doktoru ıstemıstı sıze bırde ultrason sonucları yazıyorum yardımlarınız ve cevaplarınaz cok ıhtıyacım var
sonuc ultroson:
sağda stop tip reflü(+)
solda shunt tip reflü(+)
bilateral varikosel

Merhaba, yaklaşık 2 senedir çocuk istememize rağmen olmuyor, bende herhangi bir problem bulunamayınca eşimi güç bela spermiogram testi yaptırmaya ikna ettim.
Aylar süren mücadeleden sonra tedaviye başlamayı kabul etti. İlk spermiogram testinde morfoloji % 1 di, aktarın hazırladığı kür sonucu morfoloji%2 ye yükseldi.
Aşılamayla şansım var mı çok merak ediyorum, yoksa direk tüp bebek mi yapmalıyız. Haftaya tüp bebek merkeziyle görüşmeye gideceğiz. Açıkçası doktorlara çok güvenmiyorum, sadece para için bizi yanlış yönlendirebilirler gibi geliyor. Aslında İstanbul'da yaşıyorduk ama eşimin işi sebebiyle şuan Adana'dayız.
Burdaki merkezler hakkında çok bilgim olmadığı için de endişeleniyorum. Ayrıca 32 yaşındayım ve 4 yıldır evliyiz, daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum
Sonuçlar aşağıda, fikir verebilirseniz sevinirim.Teşekkürler.

volüm 3
likefaksiyon 30
sperm sayısı 22
motilite 59
ileri hareketli 52
yerinde hareketli 7
hızlı ileri hareketli 11
morfoloji 2
baş %89
boyun %4
kuyruk %5

erkek interfilitesi yüzünden ilk bebeğini bin bir zorlukla kucağına almış olup ta ikinci gebeliğine hemen hamile kalan varmı tanıdıklarınızdan çok merak ediyorum.

erkek interfilitesi yüzünden ilk bebeğini bin bir zorlukla kucağına almış olup ta ikinci gebeliğine hemen hamile kalan varmı tanıdıklarınızdan çok merak ediyorum.

evet bizim bu topiğimizde ve başka topiklerde bir çok kişide oldu bu durum

selam kızlar nasılsınız,yeterim,gizim diğerleri işallah hepiniz iyisizinizdir.netim yoktu 1 ay filan giremedim bağlandık çok şükür.özledim sizlerifadik allah analı babalı büyütsün,bakalım rahat rahat yatabilecekmisin:).rabbim isteyen herkese nasip etsin,bizde 2.düşünmeye başladık ilk başta eşimi ikna etmek çok zordu ama adamı kandırdım bakalım artık hayırlısı.rabbim nasip ederse olur yoksa tedavi filan düşünmüyorum,epey yoruldum tedavilerden hayırlısı herşeyin..ama önce rabbim isteyenlere sonrada bana nasip etsin..

hoş geldin sesiz kimsesiz topiğimizeee:26::26::26::26::26::26::26:

slm arkadaşım öncelikle topiğimize hoşgeldin,
ne var ne yok diye sitede gezinirken yazını gördüm
hemen merakını gidereyim ben varım
erkek infertilitesi yüzünden doktorların "normal yolla asla çocuğunuz olmaz hiç beklemeden tedaviye başlayın"
dediği andan itibaren 1 yıl tedavi gördükten sonra yoğun çabalarla çok şükür ikizlerime hamile kaldım sıkıntılı ve zor bir hamilelik döneminden sonra çok şükür kucağıma aldım ikisinide,
doktorların ve test sonuçlarının durumunuda düşünerek doğumdan sonra korunmadık zaten hamile kalamıyorum diye,
ikizlerim 5 aylıkken 1buçuk aylık hamile olduğumu öğrendim, kızım ve oğlum 1 yaşındaykende 3.kızım doğdu şimdi ikizlerim 2, kızımsa 1 yaşında, çok şükür Rabbim bu mutluluğu herkese yaşatsın...

günaydınlarrrrrrrrrrrrrrr kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr

30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsunnnnnATAM ruhun şad olsunnn senin emanetin olan bu bayrak bu toprakları son nefesimize kadar koruyacağız

iyi geceler kizlar nasilsiniz bende arada bakiyorum sizlere

biz iyiyiz cadilarimla ugrasiyorum butun gunum onlarla geciyor 2 yasina girdiler allahim nazardan korusun biraz daha rahatiz artik nazar degmesin sukur allaha artik yanliz bakiyorum cogu zaman yoruluyorum ama olsun onlar icin herseye deger bu yorgunluklarda gececek insallah

fadikcim masallah oglumuza 2 aylik olmus allahim uzun omur versin insallah

yetercim nasilsin eskilerden sen ve yabangulum var sadece topikte

kendinize iyi bakin yine girerim insallah

slmfıstıklar bir merhaba deyim dedim ben aynı tedavi filan yok şimdilik ufukta yaşlandımmı ne zor geliyor bana ya

fadigim canım sonunda o mutlulugu tatdın darısı olmayanlara

yeterim yabanım slm sizlerede ya bu arada yeterim ismini unuttum takma ismini ya ankaradaki diger arkadaşımız h ile başlayan ismi ne yaptı o sen görüşüyorsundr birde su oda tedavideydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…