Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi Yüzünden Hamile Kalamayan Bayanların Listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
günaydın
sidoşum iyim canım yaaaa
akşam eşimlede konuştum hafta içi drlarla görüşeceğiz
bakalım bir karar verceğiz
biraz rahatım çünki dr dün bana bu küst büyürse sonuçları kötü olur ama böyle diyede hemen kalk yarın ameliyt masasına yat demiyorum iyce araştır dedi
kızlar yaaaaaaaaaaaaa dün alınan patlama ölüm haberleri alıncada çoz üzülmüştüm
ama bana bu kadar yakın her gn konuştuğum hatta tanıştığım insanların yani sizleri bu olaylara bu kadar yakın olmanız dahada çok üzdü ve korkutu beni
GEMİŞ OLSUN ALLAH KORUSUN
hepmizi herkesi
herkes ekmeğinin kavgasında
Yeterim bende dün şoktaydım hatta eşim eve geldğinde boynuna sarıldım ..
Rabbim sabırlar versin ailelerine eşlerine yavrularına..
Ne kadar zor yaaa...

günaydın kızlar bugün biras daha iyiyim netten araştırdığım kadarıyla kist öyle büyüttüğümüz bişey değilmiş anekoik kist olması ciddi olmadığı anlamına geliyormuş ayrıca dün kan sonuçlarınıda aldık fsh ve lh yüksek biras fsh 17,2 çıkmış lh da yanılmıyorsam 12. bence bunlarlada alakası var gibi pazartesi dr.dan randevu aldık göstericez sonucu inşalalh hayırlı olur
ama beni asıl üzün şey eşimin iş yeri bugün yine konuşmuşlar illa bu doktorun sana kısırsın çocuğun olmıcak demesinimi bekliyorsun bunun içinmi uğraşıyorsun para harcıyorsun demişler ya bu nasıl mantıktır bunu bu adamlar nasıl söyleyebiliyorlar anlamıyorum çok üzülüyorum eşimin adına çok kafay takıyor bugğn evden çıkarken bayılcak gbi oldu hemen yatırdım biras okudum başında bekledim içim titredi çok etkilendi bu son olanlardan tabi neyse iyi oldu şimdi çok şükür ama zaten herşey kötüye giderken birde cevredekiler destek olmayı bırak köstek olmassalar o bile iyi off kızlar içimi döktüm kusura bakmayın
buarada yetercim rabibim yardımcımız olsun inşalalh şifalarını bulurlar eşlerimiz
Aşk meleğim canını sıkma , bende yaşadım tür tuhaflıkları ama çok şükür azalıyor artık gündemin değişmesini bekliyorum.. Benim bebek haberi bayatlamaya başladı çok şükür.. Konuş konuş sıkılmıştım ..
Ama yinede arada bazı dengesizlerin olması normal.. Yoksa sabrınımızı nasıl sınıyacaktık..
Gül geç kuzumm bırak onlar yaptıklarıyla utansın ..
canım kusura bakmada bu nasıl zihniyet ya onlara ne ne ilgilendiriyoır hem eşin onları niye dinliyor
bak güzelim eşini al bilgisayarın başına geç kendisi gibi kaçtane insan oldugunu görsün ve mücadelelerini okusun bence
ya daha benim eşime bir allahın kulu dememiştir kardeşi bile asla açamaz bu konuyu bu bizlerin özeli yine kafam attı sen ankarada degilsin deilmi keşke burda olsanda görüşssek gelsen eşimle beimle konuşsa daha iyi gelirdi bizi bizden başkası anlamaz ki
çok üzüldüm inan eşinin kendisini kötü hissetmesine kötü hissedecek biri varsa oda o kötü ruhlu insanlardır
Giz bende eşime burdan neler okuyorum.. Eşimde dinliyor.. Bak şunun başına bu gelmiş, bunun başına şu gelmiş, sen yine bir çok insana göre şanslısın diyorum.. İnsanın bu konularda yalnız olmadığını bilmesi rahatlatıcı elbette.. Bu sadece senin başına gelen birşey değil diyorum hep ve buradaki örnekleri ve başarı hikayelerini okuyorum eşime ..
bilgem hayırlı osun bakalım ehliyeti algel de ıslatalım
keke pastaya hasretim ya aglıyorum valla canım çok istiyor yapda gönder vicdasız
bir daha sana su yok yoksa ona göre

yeterim sen ne durumdasın varmı gelişme
elfida bugünmü dr gidecekti yanlış hatırlamıyorsam
Yaaa eşimde akşam yarın ehliyetini alda ıslatalım dedi.. O ne demek dedim güldü bana .. Meğer ehliyet alan kişi sevdiklerine alkol ısmarlarmış..:))) Bizimkide çooookk içer ya sanki :)) Yılbaşından yılbaşına :)
Giz'im ben hamur işinden falan pek anlamam ama senin için yapıp yollayacağım inşşş canın sağolsun ..
sidelya canım neden olmasın ama keki nasıl verecegiz sana haaaaaaaa
bilgem ve yakınız ama tanışmak nasip olmadı ben çalıştıgım için tesadüf işte bizim su bayimiz var oda bizim müşterimiz miş tesadüf evlerimiz de yakın saylır birbirne 10 dk yol

elfidam allah tamamına erdirsin şöyle bir büyüsün tam doguma yakın ilk hediyesi benden cinsiyeti belli olunca haber ver ona göre göndereyim dersin bak bu giz teyzenden diye ik kuzum vardı şimdi nurcanınki ve seninki 4 oldu canım hadi hayırlısı

aşk melegim onların ki kıskançlık gül geç

Giz sen bana bir damacana su yolla ben onu hediye paketi yapıp sana kargo ile geri yollayım sende ıslan dur işte :))))))))))))))))

Giz'im yaza gelicek balkon sefası yapıciiiiiizzzzzzzz... Sidelyasız olmaz elbet :))

Kızlar gittim geldim ehliyeti alamadım.. Pzt öğleden sonra alacağım Allah izin verirse..
Evraklarımı teslim ettim bi teslim alması kaldı..

Bu arada pzt günü avukatlık bürosunda işe başlıyorum.. Çok mutluyum ya, görümcemin vasıtası ile başlıcam .. Onun eski iş yeri ama patronları benim abi dediğim insanlardı..Çok gidip gelmişliğim vardı görümcem çalışırken .. şimdi bana nasip oldu , iyide oldu ..
Şu zamanlarda bana ilaç gibi geldi.. Evde olmak zor kızlar hemde insanın çalışıp para kazanması gibi var mı?
Eşimde çok sevindi.. Hakkımızda hayırlısı..
İşyerimde internet olacak kızlar yine böyle muhabbet ederiz yani :))

Bilgem ehliyetini çıkardın mı hayırlı olsun:))

aruna bugün evraklarımı teslim ettim arkadaşım, pzt öğleden sonrada ehliyetimi alacağım ..
O kapıdan o kapıya derken evraklarımı verdim nihayet.. Parmak izi sırası , evrak teslim sırası , forum alma sırası , forum doldurma sırası vs vs.. bu işler zor ama bi kere uğraşıyorsun ..
Sağolasın inşş darısı isteyenlerin başına ... :)):KK55::KK55:

oh valla hayırlı olsun canım çalışmak güzeldir hele birde ugraşacagın iş çoksa oh
avukatlık bürosunu severim dışarı adliye işleri oluyor rahat huzurlu olur yazı agustosda 1 aytail tabi sen o zmana 10 da gidersin 2 de gelirsin bu benim zamanımdaydı tabi maaşları fazla olmaz amahuzurlu ortam işte
ay bende bir alemim desene sanane ne karışıyon huyum kurusun ya hep böyleyim biri birşey desin dur bakayım derim

sen ikisini bir arada ıslat eşin birde maaş alınca ıslat der akıllı

[ı] yeterim bende dün şoktaydım hatta eşim eve geldğinde boynuna sarıldım ..
Rabbim sabırlar versin ailelerine eşlerine yavrularına..
Ne kadar zor yaaa...
[/ı]

[ı] aşk meleğim canını sıkma , bende yaşadım tür tuhaflıkları ama çok şükür azalıyor artık gündemin değişmesini bekliyorum.. Benim bebek haberi bayatlamaya başladı çok şükür.. Konuş konuş sıkılmıştım ..
Ama yinede arada bazı dengesizlerin olması normal.. Yoksa sabrınımızı nasıl sınıyacaktık..
Gül geç kuzumm bırak onlar yaptıklarıyla utansın ..
[/ı]

[ı] giz bende eşime burdan neler okuyorum.. Eşimde dinliyor.. Bak şunun başına bu gelmiş, bunun başına şu gelmiş, sen yine bir çok insana göre şanslısın diyorum.. Insanın bu konularda yalnız olmadığını bilmesi rahatlatıcı elbette.. Bu sadece senin başına gelen birşey değil diyorum hep ve buradaki örnekleri ve başarı hikayelerini okuyorum eşime ..[/ı]
[ı] yaaa eşimde akşam yarın ehliyetini alda ıslatalım dedi.. O ne demek dedim güldü bana .. Meğer ehliyet alan kişi sevdiklerine alkol ısmarlarmış..:))) bizimkide çooookk içer ya sanki :)) yılbaşından yılbaşına :)
giz'im ben hamur işinden falan pek anlamam ama senin için yapıp yollayacağım inşşş canın sağolsun ..
[/ı]

[ı]giz sen bana bir damacana su yolla ben onu hediye paketi yapıp sana kargo ile geri yollayım sende ıslan dur işte :))))))))))))))))

giz'im yaza gelicek balkon sefası yapıciiiiiizzzzzzzz... Sidelyasız olmaz elbet :))
[/ı]

kızlar gittim geldim ehliyeti alamadım.. Pzt öğleden sonra alacağım allah izin verirse..
Evraklarımı teslim ettim bi teslim alması kaldı..

[ı]bu arada pzt günü avukatlık bürosunda işe başlıyorum.. çok mutluyum ya, görümcemin vasıtası ile başlıcam .. Onun eski iş yeri ama patronları benim abi dediğim insanlardı..çok gidip gelmişliğim vardı görümcem çalışırken .. şimdi bana nasip oldu , iyide oldu ..
şu zamanlarda bana ilaç gibi geldi.. Evde olmak zor kızlar hemde insanın çalışıp para kazanması gibi var mı?
Eşimde çok sevindi.. Hakkımızda hayırlısı..
Işyerimde internet olacak kızlar yine böyle muhabbet ederiz yani :))
[/ı]

hayılı olsun işinde ehliyetinde

Evet arkadaşım gittim geldim.. i
gördüm kara bi kese..iiçinde minnacık tam toplu iğne başı kadaqr bi beyazlık..organları yeni oluşmaya başlamış dedi doktor.. o noktacıgın nereisnde organ olur anlayamadım.. RABBİM in mucizelerine akıl sır eerdirmek ne mümkün... 10 gün sonra pıt pıtlara çağırdı...

RABBİm büyük inanıyorum sizde bu duyguları tadacaksınız en kısa sürede...
bende hep hamile arkadaşların yazıklarını gülümseyerek anlamadan okurdum..insan başına gelince,hamile oldugunu ögrendiğinde bile zor anlıyormuş zaten neler oldugunu...

Ya off...
bu insnalar var ya... Zaten derdimiz bize ağır geliyor..bide böyleleri rahatlık ferahlık verecegi yerde böyle y apıyolar ya. ALLAH ıslah etsin, içlerine vicdan versin diyebiliyorum sadece Arkadaşım :KK43:(

Sizin imtihanınız bizimkilerden aszcık daha zor cevrenizdeki cahiller yüzündne demek ki..
ALLAH yardım etsin.. tez zamanda bebeginizi size yollasında feraha erin inşALLAH
hadi bakalım sağlıcakla kucakladığın günleride gör
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

gizcim eşim zaten herşeyin farkında bunun içinde elinden geleni yapmaya hazır busefer ama sadece üzüldüğü ve benimde çok üzüldüğüm işyerindeki patronları adamlar üniversite mezunu iş güç sahibi insanlar ama nedense bu konunun hassaslığını vede durumun kötülüğünü farkedemiyorllar daha öncede dediğim gibi eşim epilepsi hastası üzüntüye gelemiyor malesef işyerindekiler çok baskı yapınca bizimkide bu sbah nöbet geçiriyordu tekrar allah korudu çok şüküğr durum bu yani adamlar dan para isteyen yok destek bekleyen yok bari sessizce bu dumumuza katlansalar ne olur sanki çocuğun olana kadar istediğin yere git izin almana gerek yok diyede sitemli sitemli konuşuyorlarmış amannn bende duydukça sinir oluyorum allaha havale ediyorum

ALLAHIM HER NEREDE OLURSAK OLALIM İYİ ANLAYIŞLI İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN BİZLZERİ

Evet arkadaşım gittim geldim.. i
gördüm kara bi kese..iiçinde minnacık tam toplu iğne başı kadaqr bi beyazlık..organları yeni oluşmaya başlamış dedi doktor.. o noktacıgın nereisnde organ olur anlayamadım.. RABBİM in mucizelerine akıl sır eerdirmek ne mümkün... 10 gün sonra pıt pıtlara çağırdı...

RABBİm büyük inanıyorum sizde bu duyguları tadacaksınız en kısa sürede...
bende hep hamile arkadaşların yazıklarını gülümseyerek anlamadan okurdum..insan başına gelince,hamile oldugunu ögrendiğinde bile zor anlıyormuş zaten neler oldugunu...

Ya off...
bu insnalar var ya... Zaten derdimiz bize ağır geliyor..bide böyleleri rahatlık ferahlık verecegi yerde böyle y apıyolar ya. ALLAH ıslah etsin, içlerine vicdan versin diyebiliyorum sadece Arkadaşım :KK43:(

Sizin imtihanınız bizimkilerden aszcık daha zor cevrenizdeki cahiller yüzündne demek ki..
ALLAH yardım etsin.. tez zamanda bebeginizi size yollasında feraha erin inşALLAH
canım benim yaaa demek gördün yakında kalp atışlarınıda duyarsın bundan büyük mutluluk yok işte:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
gizcim eşim zaten herşeyin farkında bunun içinde elinden geleni yapmaya hazır busefer ama sadece üzüldüğü ve benimde çok üzüldüğüm işyerindeki patronları adamlar üniversite mezunu iş güç sahibi insanlar ama nedense bu konunun hassaslığını vede durumun kötülüğünü farkedemiyorllar daha öncede dediğim gibi eşim epilepsi hastası üzüntüye gelemiyor malesef işyerindekiler çok baskı yapınca bizimkide bu sbah nöbet geçiriyordu tekrar allah korudu çok şüküğr durum bu yani adamlar dan para isteyen yok destek bekleyen yok bari sessizce bu dumumuza katlansalar ne olur sanki çocuğun olana kadar istediğin yere git izin almana gerek yok diyede sitemli sitemli konuşuyorlarmış amannn bende duydukça sinir oluyorum allaha havale ediyorum
meleğim sıkma canını böyle şeylere insan olmak okumaya bakmıyo eşinin adına çok üzüldüm epilepsi çok hassasiyet gerektirir o insan dediğimiz şahıslar bilmiyolar mı bunu çokk yazıkk...
arkadaşlar şimdi ablam aradı haber verdi ankaraa akay tüp bebek merkezi çekilişle bedava tüp bebek kampanyası varmış araştırın bilgisi olan varmı tel numarasında randevu alacagız herhalde arayıp bilgi alacagım bende
giz m hemen ara inş o şanslı sen olursun....

aruna bugün evraklarımı teslim ettim arkadaşım, pzt öğleden sonrada ehliyetimi alacağım ..
O kapıdan o kapıya derken evraklarımı verdim nihayet.. Parmak izi sırası , evrak teslim sırası , forum alma sırası , forum doldurma sırası vs vs.. bu işler zor ama bi kere uğraşıyorsun ..

hayırlısı olsun şekerimm çok uğraşmışsın bizim burda randevuyla o saaatte gidiyosun 10 dk da hallediliyo yolların kralı bilgemmm ankara şoför görsünnn dimi ama:KK60::KK60::KK60::KK60:

oh valla hayırlı olsun canım çalışmak güzeldir hele birde ugraşacagın iş çoksa oh
avukatlık bürosunu severim dışarı adliye işleri oluyor rahat huzurlu olur yazı agustosda 1 aytail tabi sen o zmana 10 da gidersin 2 de gelirsin bu benim zamanımdaydı tabi maaşları fazla olmaz amahuzurlu ortam işte
ay bende bir alemim desene sanane ne karışıyon huyum kurusun ya hep böyleyim biri birşey desin dur bakayım derim

sen ikisini bir arada ıslat eşin birde maaş alınca ıslat der akıllı
Yok canım niye sanane diyeyim .. İstediğin yorumu yazablirsin .. Yabancımıyız sanki birbirimize..
Valla ben anlamam ıslama ıslatma falan bi bebekler altını ıslatır onu bilirim :))
Yemek ısmarlarım olur biter :))
Bakalım iş nasıl olacak ama bilidğim ve çokk gittiğim bi yerdi yakın zamana kadar..
İnşş hayırlısı olur..
hayılı olsun işinde ehliyetinde
Yeterimmmm sağolsın , Allah razı olsun .. İşte bebek bebek dedik olmadı kafamızı meşgul edelim biraz değil mi? Belki hiç ummadığımız anda çıkar gelir, eşim bu arada kullanıyor ilaçlarını ve kürlerini hiç aksatmadık şimdiye kadar..
İnşş hayırlısı olur hayırlı bir şekilde gelir yavrularımız..
hayırlısı olsun şekerimm çok uğraşmışsın bizim burda randevuyla o saaatte gidiyosun 10 dk da hallediliyo yolların kralı bilgemmm ankara şoför görsünnn dimi ama:KK60::KK60::KK60::KK60:

Ankara'da araba kullanmak kolay Nurcan'ım yaa, yollar düzenli, kafa karıştırıcı değil..
Bakalım kullanmaya başlayınca göreceğiz kralmıyız değil miyiz??
Keşke burdada randevu olsa belki vardır ama benim haberim yok.
10.30'da ordaydım 14.00 da işim bitti daha ehliyeti pzt öğleden sonra alıcam düşün artık :)))
Sen nasılsın yavruşun nasıl üzmüyor değil mi seni minnak :)
Yatsın uyusun ondan bişey isteyen yok zaten , öyle dışarıları merak etmesin hiç :)))
İnşş zamanı geldğinde sağlıklıca doğduğunda bir ohhhh çekeceğiz..:nazar::nazar:

Elfidammmm , yavruşun kesesini görmüşsün , içinde minnağınıda görmüşsün ufacık, yakında pıt pıtları duyarsın inşş..
Senin içinde dua ediyorum rabbimmm sağlıklıca dünyaya gelmesini nasip etsin..
Küçükte olsa içinde olduğunu bilmek muhteşem :)))
:nazar::nazar:

Yok canım niye sanane diyeyim .. İstediğin yorumu yazablirsin .. Yabancımıyız sanki birbirimize..
Valla ben anlamam ıslama ıslatma falan bi bebekler altını ıslatır onu bilirim :))
Bakalım iş nasıl olacak ama bilidğim ve çokk gittiğim bi yerdi yakın zamana kadar..
İnşş hayırlısı olur..

Yeterimmmm sağolsın , Allah razı olsun .. İşte bebek bebek dedik olmadı kafamızı meşgul edelim biraz değil mi? Belki hiç ummadığımız anda çıkar gelir, eşim bu arada kullanıyor ilaçlarını ve kürlerini hiç aksatmadık şimdiye kadar..

Ankara'da araba kullanmak kolay Nurcan'ım yaa, yollar düzenli, kafa karıştırıcı değil..
10.30'da ordaydım 14.00 da işim bitti daha ehliyeti pzt öğleden sonra alıcam düşün artık :)))
Yatsın uyusun ondan bişey isteyen yok zaten , öyle dışarıları merak etmesin hiç :)))

Elfidammmm , yavruşun kesesini görmüşsün , içinde minnağınıda görmüşsün ufacık, yakında pıt pıtları duyarsın inşş..
hadi çıkart ehliyeti toplanalım gezdir bizi...
kazasız belasız kullan cnm
valla benim bebe hep yan geliyo anasını eve kapattı oda dışarıyı merak etmicek artık uslu dursaydı hergün geziyoduk şimdi ikimiz beraber kiloları alarak geçiriyoruz bakalım:KK1::KK1::KK1::KK1:

valla kızlar ne kadar çalışırsam çalışıyım bilgisayarın başından kalmayınca aklında hep bebek
utanıyorum gerçi :KK16::KK16: ama eskiden hep bebek diye beraberlik oluyordu şimdi yok aklımda inanın belkide kafamda tarih oldugu içn bilmiyorum ya

bilgem se işe bir gir maaşı al tamam yemek yeriz gelirim ben kızılayaye
yeterim nasılsın canım ya

nurcan sen ne durumdasın bakalım v ortamları düzeldimi moraller nasıl

İnşş hayırlısı olur..

haklısın canım senin böcük belkide iş kadını anne istiyordur kızzz:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

İnşş hayırlısı olur..

valla kızlar ne kadar çalışırsam çalışıyım bilgisayarın başından kalmayınca aklında hep bebek
utanıyorum gerçi :KK16::KK16: ama eskiden hep bebek diye beraberlik oluyordu şimdi yok aklımda inanın belkide kafamda tarih oldugu içn bilmiyorum ya

bilgem se işe bir gir maaşı al tamam yemek yeriz gelirim ben kızılayaye
yeterim nasılsın canım ya

nurcan sen ne durumdasın bakalım v ortamları düzeldimi moraller nasıl

canım sağol iyiyim çok şükür

kızlar su yu merak ettgimizi söyledim mesaj attım bakalım cevap gelecekmi nerelerde ya bu
cadı kaynatıyordu ne güzel siteyemi giremiyor ne dur bakalım
yeter dr işimni ne yaptın varmı gelişme

kızlar su yu merak ettgimizi söyledim mesaj attım bakalım cevap gelecekmi nerelerde ya bu
cadı kaynatıyordu ne güzel siteyemi giremiyor ne dur bakalım
yeter dr işimni ne yaptın varmı gelişme

canım profu aradım pzrts yekrar görüşeceğim zaten eşimde burda değil çarşaba falan gelir ona ayarlayacağım

kızlar diger vtopikleri gezdim geldim dondurulmuş bölümünde bir arkadaş hamile halay çektim yoruldum geldim darısı bizim topige enson elfida bakalım sıra kimin

kızlar diger vtopikleri gezdim geldim dondurulmuş bölümünde bir arkadaş hamile halay çektim yoruldum geldim darısı bizim topige enson elfida bakalım sıra kimin

evet yaaaaaaaaaaaaa topiğin bir süprize ihtiyacı varrrrrrrrrrrrrrrr:84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:84::84::84::84::84::

çok mütavazi bir insanımdır o süprizi ben yapacagım:KK33::KK33:

bebğim yyaaaaaaaaaaaaaaa
inşşşşşşşşşşşşşşşşş
kuzum inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
sen yap bu süprizi innnşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

bebğim yyaaaaaaaaaaaaaaa
inşşşşşşşşşşşşşşşşş
kuzum inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
sen yap bu süprizi innnşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

aminnnnnnnnnnnnnnnn canım bu ara çalışma çok zaten :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:bebekle alakası yokma neyse:KK62::KK62:

X