Erkek arkadaşın evine gitmek

Kardeşinizi neden siz evlendiriyorsunuz ki? Eğer evlenmek isterse kendi evlenemez mi? Kendi isteğine göre bir kız aramakta, bulmakta özgür ama sorarlar adama aynı özellikler sende de mevcut mu diye. Sizin normal bulduğunuz konuda dikkat çeken nokta eve gelen kızlara namussuz gözüyle bakılıp evliliğe layık bulunmaması ama eve çağıran adamın normalleştirilmesi. Bir kadın olarak erkek mantığı diyerek bu durumu normalleştirmeniz çok yakışıksız. Kardeşiniz yakışıklıymış size göre Allah yolunu bahtını açık etsin ama sizin ve sizin genellediğiniz kadınların aksine dış görünüşten daha önemli şeyler vardır. Zihniyet, insanlık, saygınlık vb gibi kavramlar mesela. Bugüne kadar sırf yakışıklı diye kimsenin peşinden başka semte bile gitmedim değil fizana gitmek size de öneririm
Valla drdiğiniz gibi karakter önemli ama gel de anlat. Özelinde ne yaşadı bilmiyorum. Yapabildiğimiz nasihar şu; sakın kimsenin ahını alma. Allah korusun! Güven meselesi yaşıyor sanırım. Onu da bu şekilde yaşıyor. Bi kıxın elindwn tutup getirse mutlu eder. Ama o arkadaşı da çok gömmüşler. Yazıktur. Adamın kafası böyle işliyor işte bşr tane de bizde var.

eşiniz allahtan insaflı davranmış, benim eski görüştüğüm kişi eve gelmek istemiyorum dememe rağmen defalarca ısrar etmişti pislik

Sana bir örnek vereyim yanlış doğru olduğuna sen karar verirsin . Eşimle sevgili olduğumuz dönemde . İşten çıkıp beni evimin önünden aliyodu kendi evine gidiyodu. Ben arabada onu bekliyodum üstünü değiştirip geliyodu .her gün fix böyleydi . Bi gün arabadan inerken dediki bitane gömleğim var çok zor ütüleniyo onu giymek istiyorum sen gelsen onu ütülesen hem çabuk hazırlanmış olurum. Sadece baktım . Evde arkadaş var gel bisey olmaz dedi . Ben bi an arabadan inecek gibi oldum hanı evde arkadaş var deyince sonra kendimi toparladim dedim sen nereye la kendine gel . Yok ben gelemem baska gömlek giy dedim ben mi vardım bu zamana kadar dedim neyse gitti .. zaman geçti biz nişanlanma kararı aldık annemle buluşmak istedi sadece ikisi olarak . Ben gitmedim buluştular konustular. Annem eve geldi nasıl çocuk falan dedim. Annem dediki bu seni evine mi davet etti . Sok oldum yok dedim panikle. Meğer eşim anneme anlatmış. Ben kızınızı denedim böyle böyle yaptım eve gelseydi görüşmeyi kesicektim dedi . Eşimle sonradan konuştum bunu :) “ben kime gel dediysem o eve hemen zıpladılar . Bir gün o eve gelmeyen kız olursa onunla evlilik düşüncem diyodum hep” dedi ben sok oldum . Goruyonuz mu ne kadar basit bi konu ama ne kadar önemli . O yüzden bacım gitmeyin ya zaten evlenince hep ayni evde şimdiden yüz vermeyin .
eşiniz Allahtan insaflı davranmış, ben eski erkek arkadaşımın evine gitmek istemediğimi söylememe rağmen defalarca ısrar etmişti, niyeti belliydi pisliğin..

Ne diyeyimkarpuz gini görenler utansın. Ortalık mslı olmakla gurur duyanlar duyanilir . Erkek mantığı başka işliyor bu kadar basit

Ne dediğin belli değil az sakin yaz. :KK70:
Bize ne apla senin kardeşinin aşk! hayatından.
Kardeşinin namus bekçisi sen misin? Gelin adayını sen mi deneyeceksin yoksa?
Kardeşiyle var olan apla modelinden misin?

Sevgilisiyle hür iradesiyle istediğini yaşayan kadınların her önüne gelene mavi boncuk dağıttığını sandığınız sürece zihniyetiniz bir arpa boyu yol gidemez. Hoş ilerlemeye niyetiniz de yok ya neyse..

Eşimle sevgili olalı ıkı hafta olmustu ve opusmustuk arabadaykenn evlendik hala soyler laf arasında sen opusmeye. Cok meraklıydın zaten beni ilk sen optun dyee ve cok snirim vozulur erkklerde tuhaf bir anlayıs var bu konuda
Ya işte kafaları bi değişik işliyor. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım da olmadı sanırım

Valla drdiğiniz gibi karakter önemli ama gel de anlat. Özelinde ne yaşadı bilmiyorum. Yapabildiğimiz nasihar şu; sakın kimsenin ahını alma. Allah korusun! Güven meselesi yaşıyor sanırım. Onu da bu şekilde yaşıyor. Bi kıxın elindwn tutup getirse mutlu eder. Ama o arkadaşı da çok gömmüşler. Yazıktur. Adamın kafası böyle işliyor işte bşr tane de bizde var.

Bahsi geçen kişi sizin kardeşiniz ama onun eşi arada böyle bir fark var. Kendi seçimiyle nikahlandığı insan. Dahası eşim böyle yaptı diye gurur duyarak buraya yazması insanların üstüne gelmesine sebep oldu. Bakalım evime gelir mi diğerleri gibi mi diye test yapmış hanımefendi de testi geçmiş. Karısı olma hakkı kazanmış. Bu size normal mi geliyor? İnsan bunu nasıl övünerek, gurur duyarak bir başarı gibi anlatır aklım almıyor. Dahası sonraki mesajı kocamla gurur duyuyorum, verene basmış şeklinde. Kafa böyle işliyor bir bahane değil yalnız işlemeyenin nasıl işlemiyor? Biz kadınlar bunu normalleştirip kabullendiğimiz sürece daha çok kafalar böyle işler

Merhabalar. 20 gündür konuştuğum biri var. 7 aydır biryer de çalıyorum bizim müşterimiz benimle tanışmak istiyormuş ne zamandır. Benim ismimi soyismimi sormuş iş arkadaşıma ekledi sosyal medyadan. 2 defa kahvaltıya gittik dışarda buluştuk ben 26 o 30 yaşında. Bana amacım gezmek tozmak değil niyetim ciddi senin öyle bir düşüncen varsa şimdiden söyle dedi. Bana hep ilerideden bahsediyor evlilikten. Yengesine falan da anlatmış. Geçen gün buluşacaktık o da işten gelmiş yorgun bende iş çıkışı kahve içeriz dedim sonra dedi ki gel bana pizza söyleyelim kahve yaparız sonra. Bende uygun olur mu gören olur yanlış düşünülerler dedim. sonra bana onları sorun etme ama sen bilirsin dedi. Neyse gittim yemek yedik kahve içtik falan hiç yakınlaşma olmadı ayrı koltuklarda oturduk. Dün tekrar gittim birşeyler yedik içtik sonra benim dizimde uyumak istediğini söyledi tamam dedim kafasını koydu biraz durdu öyle. Sonra bana sarıldı elimi tuttu falan 1 saat falan sarıldık oturduk öyle. Yanaktan öptü sonra yetmedi sanırım artık öpüştük kısa sürdü ama. Neyse ben eve geldim ama çok rahatsız oldum. Kendimi kötü hissediyorum daha çok yeniyiz. Kendisine söyledim dün çok hızlı ilerliyoruz sanki dedim öyle haklısın ama anı da yaşamak gerekiyor dedi bana. Hem ciddi düşünüp evlilik hemde böyle davranmasına şaşırdım. Sizce evine giderek yanlış mı yapıyorum ?
Valla konu başlığından evine davet ediyor gitsem mi falan diye sortuyorsunjz sandım . Dedim hemen gidip gitme diyim çok erken diyim dedim ama .
Bence madem rahatsız oldunuz bir daha gitmeyin ne kadar iyi niyetli olursa olsun zaten bahsegmissinjz anı yaşama meselelerini. Daha ileri gitmek sizi rahatsız edecekse gitmeyin. Bir kere o yaşta bi adam 20 gün de ciddi düşündüğü bir hanımın eve cagirilmayacagini bilir. Madem pizza yemek istedi birlikte gidip yiyebileceğiniz üstüne kahve icebileceginiz mekanlar var. Eve davet varsa bu net daha rahat oluruz fikrinden kaynaklanır.baska bir açıklaması yok . Niyeti ciddi olabilir ama sizin sinirlariniza saygı duymalı

Ya işte kafaları bi değişik işliyor. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım da olmadı sanırım
O kafaları değişik işleyen erkek(!)ler bizden uzak olsun inşallah :dua: Zira kadına "mal" gözüyle bakan, kendiyle eşit görmeyen bir kişi benim saçımın teliyle bile muhattap olamaz :KK59: Bi de fizana gidecekmişiz pehhhh :KK14::KK14:

Bir insan birşeyi bu kadar mi zor anlar yahu. Ha anladi ha anlayacak diye okuyorum. Hayir turuncupijama da gayet net aciklamis. Takmissiniz " başkasi yattim ettim yazinca saygi duy diyorlar, bu kiz kendini anlatmis." Diyip duruyorsunuz.

Kendini filan anlatmamis, sadece kendini anlatsa kimse bisey demezdi siz gormek istediginizi goruyorsunuz. O üye sadece kendini anlatmiyordu hemcinslerini de asagiliyordu ayni zamanda. Bu yuzden tepki verildi. Yoksa kimse kimseye evine gitmedi diye yuklenmiyor o kadar.
Haa bende diyordum biri ciksada anlatsa diye sağol ya anlattığın icin:KK9: şimdi son kez yazıyorum ilgilenmiyorum o kötü sözleri ben yazmadım tamam

Mune Mune K Kazen

yeri gelmişken....
şu üyelerin profiline sınırlama getirme parlak fikri kime aitse sevmedim.

şimdi burada herkese dümdüz giydiren üye, profilini sınırlayıp, adını değiştirdiğinde öyle devam edecek buralarda olmaya.

en azından üyeler görebilmeli konularını.
mesajları okuyabiliyor olmak pratik degil.

Haa bende diyordum biri ciksada anlatsa diye sağol ya anlattığın icin:KK9: şimdi son kez yazıyorum ilgilenmiyorum o kötü sözleri ben yazmadım tamam

Allahm sana geliyorum. :KK70: Kufulerden bahsetmiyoruz burada, ilk yazdigi yorumdan bahsediyoruz ve siz de destekliyordunuz ya hani...
İnsana saç baş yoldurursunuz 😂😂😂😂 Niye zor ya bu kadar :KK70:

Konu herkesin yaşam tarzına, görüşüne olan saygı aslında. Ahlak tektir, o da kalbin temizliği, diğer insanlara davranış şeklindir, diğer insanlara olan saygındır, hoşgöründür, sevgindir.

Kimi kesim ilk gecesini kocası ile yaşamayı tercih eder, kimisi cinselliğini istediği kişi ile yaşamak ister. Bu iki kesimin de birbirinden farkı yok. Bu yüzden kimse kimseye ne yobaz diyebilir de ahlaksız.

Burada aslında kendi hayatından örnek vermek isteyen arkadaşa olan tepki evlenmeden kimsenin evine gitmeyi tercih etmemesi değil. Kocasının bu konuda onu denemesi, bunu büyük bir gururla annesine söylemesi. Bence bu bir hakarettir. Diğer kadınlara olan hakareti ayrı yorum sahibine yapılan bir hakarettir bana göre. Ama belli ki arkadaşımız bu şekilde sınavı geçmiş olduğunun kendisine ve annesine söylenmesinden bir rahatsızlık duymamış. Bu konuda bir şey denilemez tabi maalesef çok farklı algılarla yetiştiriliyor kadınlar ve erkekler. Bu değer yargıları yüzünden kadınlar hep bu şekilde aşağılanıyor. Bu aşağılamayı da yine biz kadınlar yapıyoruz maalesef. Yorumu yapan arkadaşın devamında yaptığı yorumlar da maalesef bunu doğruluyor. Biz kadınların en büyük düşmanı yine biziz. Çok üzüldüm o yorumları okurken. Erkeklere bu algıyı veren de biz kadınlarız aslında. O erkeği yetiştiren kadın ona önce karşısındaki tüm kadınlara saygı duymayı öğretseydi bu şekilde davranmaz ve karşısındakine iltifat etmediğini,aslında hakaret ettiğini bilirdi. O erkek isterse yine başkası ile hiç birlikte olmamış bir kadınla evlenmek isteyebilir tabi, kendisi bakir olmadan bakire bir kadınla birlikte olmayı da tercih edebilir tabi karşısındakine hakaret etmeden! Saygısını bozmadan. Asıl mesele saygı. Ne yazık ki toplum olarak daha saygıyı sevgiyi hoşgörüyü bilmeden ahlak bekçiliği yapıyoruz onu da kadınlara yüklüyoruz ve farklı yerden yüklüyoruz. bu yüzden aldatılmalar, hakaretler, şiddet bitmiyor bizim kültürümüzde.

Buna benzemese bile başka bir örnek vereyim kendi hayatımdan. Bundan 4 sene önce 3 aylık bir birlikteliğim oldu. Geleceğimizi göremediğim, sevgimden emin olamadığım için, onunda vaktini almamak adına ayrılmak istediğimi söylemiştim. Ayrılma konuşmasını yaparken bana şunu demişti 'sevgililer gününde hediye almadığım için mi terk ediyorsun? Ben seni denedim aslında paraya düşkün müsün diye yoksa param var hediye alabilirim' O an zaten ondan ayrıldığım için üzerine gitmedim. Bununla ilgili olmadığını sadece sonumuz olduğunu düşünmediğimi ve sevgimin yeterli olmadığını söyledim bitirdim.

Ama bu bile bence aşağılayıcı bir davranış, sevgililer gününde ben hediye almıştım ona ama o almamıştı ve bunu gerçekten takmamıştım sadece kutlamasını veya bir çiçek almasını beklemiştim ama sorun etmemiştim bunu. Birbirimizi tanıma sürecindeydik. Neyse konu birinin diğerini bir şekilde test etmesi, bu cinsellik anlamında da olabilir para pul meselesinde de. Bu tür şeylere gerek olmamalı bence çok aşağılayıcı bir davranış şekli.

Herkes gömmüş ama bana normal geldi. Benim de erkek kardeşim var . Yakışıklı da sıpa. Evlendiremiyoruz. Sebep de eşinizin kafasıyla aynı kafa. Kendini ağırdan satan , naz yapan kız bulursa evlencekmiş:))) Şimfi benim kardeşe de laf diyen çok olur da bir görseler; fizana bile giderler :)))
bu nasıl bir övünmektir? kardeşinizle evlenecek olan kızın Allah yardımcısı olsun gümbür gümbür görümce geliyor :)

bu nasıl bir övünmektir? kardeşinizle evlenecek olan kızın Allah yardımcısı olsun gümbür gümbür görümce geliyor :)
Valla mutlu olsumlar da ne halleri varsa görsünler. Evli evine köylü köyüne. Benim kardeşim de herkrsin kocası kadar ortalama birşey olur o kadar.

Allahm sana geliyorum. :KK70: Kufulerden bahsetmiyoruz burada, ilk yazdigi yorumdan bahsediyoruz ve siz de destekliyordunuz ya hani...
İnsana saç baş yoldurursunuz 😂😂😂😂 Niye zor ya bu kadar :KK70:
Ya ben destekliyorum diyormuyim ilk yazdiginda kendi fikri dedim ister denemişim olsun kocası ister annesi bu adam seni denemiş desin .benim dedim ki basina gelmiş yazmis sanki ben yazmisim gibi bana yazıyor sunuz ben kimseyle yazmıyorum ki bu kadar olay oldu zaten yazan çıkdı her bana diyor

zorlamayın bence
o üyenin hakaret içeren mesajlarını da pek beğenmiş kendisi.
anlayacağını sanmıyorum.
Peki sizin o hareket yazan hanfendi den farkınız kaldımı bana resmen hareket ediyor sunuz ben ama malesef ben asla üslubuma ters olduğu için size geri iya de ediyorum

X