• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşın ailesi ilişkiyi kabul etmiyorken tanışmaya gitmek

Siz şunu anlamıyorsunuz, yaşadığınız şey özel değil, çok yaşandı. Çok gördük. Sevgiliniz gibi iyi, naif, çok arada kalan erkekler hiç az değil. Onların karıları gelip kayın aile konusu açıyorlar sonra, açın okuyun. 5 yılda bi adam sevdiğinin parmağına yüzüğü takamaz mı? Evlenirdiniz o arada, çocuğunuz bile olurdu. Ne aileci tipler var, en azından bunu başarmış oluyorlar. Çok şaşırdım bu konuya.

5 Yildir aileyi ikna etmeye calisiyorlardir cok emek var bu iliskide katip biz anlamayiz. Bu isler icin emek gerekmedigini anlatamayiz. Sonra evlenince esim cok degisti konularini kim acacak.

5 Yildir aileyi ikna etmeye calisiyorlardir cok emek var bu iliskide katip biz anlamayiz. Bu isler icin emek gerekmedigini anlatamayiz. Sonra evlenince esim cok degisti konularini kim acacak.
Burda bir üyenin dediği gibi "İlişkileriniz o kadar elle tutulmaz, karşınızdaki adamlar o kadar saçma sapan ki siz ilişkiye emek vermek zorunda kalıyorsunuz.". İlişkiye emek verilmez, iki kişi bir olur birbirlerine değer katmak için emek verir. İlişki tek başına emek gerektiren bir şey değil.

Merhabalar. Ne yapacağımı bilemediğimden burada sizlere danışmak istedim. 5 yıllık bir ilişkim var ve ilişkimizin başından beri erkek arkadaşımın ailesi çeşitli sebepler sunarak bu ilişkiyi onaylamıyorlar. Erkek arkadaşım evin tek oğlu, iki ablası var. Ablalarının biri yeni evlendi, diğeri nişanlı. İkimizde muğlada yaşıyoruz normalde, ama o şuan ailesiyle birlikte memleketimiz hatayda, bende birkaç gün sonra memlekete ziyarete gideceğim. Erkek arkadaşım ailesine "artık zamanı geldi, Hatay'a geldiği zaman gelip elinizi öpecek buna kendinizi hazırlayın filan demiş anne-babasına. Ama göreceğimiz muameleden, verecekleri tepkiden biraz çekiniyorum. Ne yapmalıyım. Kayınvalide adayım biraz çirkef gibi görünse de anneliğine istemsizce epey saygı duyuyorum ve onun da bana saygı duyup kabullenmesini istiyorum. Sevmese de olur. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım lütfen yol gösterin. Şimdiden teşekkürler.
Ben olsam asla ortada bir şey yokken gitmezdim. Tanisilacak el opulecekse alsın gelsin ailesini, aileler arası tanışma yapın. Siz çok iyi niyetli ve nahif düşünüyorsunuz ama onlar sizin bu düşüncenizi bile kötü yorumlar bence hiç o topa girip Çok hevesli gibi gorunmeyin.
Ayrıca siz ne yaparsanız yapın emin olun orta yolu sadece erkek arkadaşınız bulabilir.

Peki bu insanlar hiç istemezse vs isteme söz olmazsa düğün için bisey yapmazlarsa siz ilerde sorun yapar mısınız?
İstemem olmadı sözüm olmadı düğünüm olmadı vs gibi tutumda olur musunuz yoksa düşünceniz bir nikahla evlenmek mi olur?

Çünkü yakın arkadaşım isteme söz yapmadan düğün bile yapmadan evlendi karşı tarafın ailesi istemiyordu hiçbir şeye karışmadılar ama evlendikten sonra benim istemem olmadı sözüm olmadı diye tutturdu bu konuda biraz takıntı yaptı sizde yapar mısınız işin bu boyutunu düşünün

Etmek zorundalar ama, bu konudan taviz vermeyeceğimize eminim. Sevmek zorunda değiller, muhatap olmak zorunda da değiller, gerekmedikçe. Ama kabul etmek zorundalar.

Etmek zorundalar diye kesin konuşmayın, değiller çünkü. Tabii gönül ister "oğlumuz seçmiş beğenmiş bize düşen onaylamak" desinler ama demiyorlar işte. O kültürde sadece eşiniz ve ailesi olmuyor. Aile büyükleri akrabalar eş dost vs kalabalık bir cemiyete giriyorsunuz. Kimse tarafından istenmemeye kabul görmemeye ne kadar dayanabilirsiniz, sevgiliniz ne kadar dayanabilir? Çocuklarınız olunca tanımayacaklar mı babaanne dedeyi?

Sevgiliniz çoktan dediğini istediğini yaptırmış olmalıydı, 5 senedir direniyor insanlar demek ki oğulları o kadar da lafını geçiremiyor. Ben bu kızla evleniyorum kararım kesin, isteyen kabul eder mutlu günümde yanımda olur, kabul etmeyen de ne hali varsa görür diye sert çıkabilir mi? Ben burada ailesini silen bir koca konusu okumadım hiç. Bir noktada hepsi ailesine dönüyor anneci babacı oluyorlar.

Siz de bir anne babanın çocuğusunuz, siz de kıymetlisiniz. Gitmeye kararlısınız ama duyacaklarınızı göreceğiniz muameleyi kaldırabilecek misiniz? Belki çok gözünüzde büyüttüğünüz gibi olmayacak, insanlar soğuk da olsa mesafeli de olsa saygılı davranacak ağırlayacak sizi ama belki de çok kaba davranıp açık açık seni istemiyoruz diyecekler. Her şeye hazır mısınız?

Zarif ve güler yüzle tanışın. Asla yalakalık yapmayın ve onlar konu açmadan konuşmayın. Baktınız ilk tanışmadan itibaren sizi sevmediler evlilik konusunda ısrarcıysanız isteme olana kadar biraraya gelmeyin.

Sakın harcama ilişkinizi.
Ama evlenipte eşinin 180 derece döndüğünü, kv tarafından nasıl zehirlendiğini görünce burda ağlama. Bugün laf söyletmediğin o erkek yarın ananı ağlatcak. Şaşmaz bu

Sakın harcama ilişkinizi.
Ama evlenipte eşinin 180 derece döndüğünü, kv tarafından nasıl zehirlendiğini görünce burda ağlama. Bugün laf söyletmediğin o erkek yarın ananı ağlatcak. Şaşmaz bu
Evet ben bu durumu eski eşimde yaşadım. Aileyle sorunluyduk evlendikten sonra ne var yaşlı o alttan alsaydın dedi bana annesinin bir türlü saygısızlığına karşın , hiçte saygımı bozmamıştım. Neyse ki geçmişte kaldı hepsi eski eşimde dahil..
eş adayı isterse kabul ettirebilir alttan girer üstten çıkar saygı göstertir bence tamam sevmezler ama saygı duyabilirler burada adamda bitiyor iş

sen beş senedir bu meselenin adamda bittiğini anlayamadın mı gerçekten? karşındaki insan sana, ailem seni istemiyor, bana kız bakıyorlar gibi konuşabilen biri. bunlar söylenir mi yahu? sana bunları söyleyen adamın ailesinin ayağına, tanışmaya mı gideceksin sahiden? senin hiç gururun, öz saygın yok mu? beş senedir oyalanacağına ailesini ikna edip seni ailenden isteseydi?

Evet ben bu durumu eski eşimde yaşadım. Aileyle sorunluyduk evlendikten sonra ne var yaşlı o alttan alsaydın dedi bana annesinin bir türlü saygısızlığına karşın , hiçte saygımı bozmamıştım. Neyse ki geçmişte kaldı hepsi eski eşimde dahil..
eş adayı isterse kabul ettirebilir alttan girer üstten çıkar saygı göstertir bence tamam sevmezler ama saygı duyabilirler burada adamda bitiyor iş
Adamda bitiyorda bitmemiş. Bitseydi 5 yıldır kabullenilemeyen bi ilişki olmazdı.
Neyse 1 musibet 1000 nasihatten iyidir. Yasayıp ders çıkaran cinsten arkadaş

başka kız bakıyor kısmını ise, o biraz öfkeli ben biraz ısrarcı iken ağzından aldım diyelim.

Siz sevgilinizi asiri koruyorsunuz, bu hissi cok cok iyi biliyorum ama gormeniz gerekeni engelleyen de bu his
Bir insan ofkeliyken neden ailesinin kendisine kiz baktigindan bahseder?
Neye israr ediyor olursaniz olun
O da size, baskasina, hayata, neye sinirli olursa olsun
Siz sizin ailenizin size uygun gordugu bir es adayi oldugunu bu kadar pervasiz soyler miydiniz
O da ne yapalim sinirliydi bngsglsn der miydi

Diyelim ki siz neden istenmiyorum bunca senedir diye israrci olun
O da sen neyle bas ettigimi biliyor musun benim icin kiz bile bakiyorlar reddediyorum demis olsun
En iyi ihtimali buna verdim
Cunku onu suclamis olmalisiniz ki ofkeyle karsilik versin baska sebebi kabul bile edemez aklim

Ee bu bilgi neye yaradi simdi
Size gore ne buyuk asik
Bize goreyse sevgilisi oldugu bilinen kocaman bir adama genc kiz muamelesi yapan bir aileye, bununla gururu oksanan ve bunu size bir lutufmus gibi gosteren bir sevgiliye isaret eder
Ustelik denge kuramayacaginin ilk belirtisi
İnsanin karakteri ofkeliyken ortaya cikar.
Bu konuyu hic savunmayin bence, oturup bir dusunun

Ama gordugum kadariyla yasadiktan sonra akillanacaksiniz.
Birkac seneye kalmadan hikayenin en masumunun sevgiliniz degil kendiniz oldugunu anlayacaksiniz.

Ailesi istemiyor diye ilişkimizi neden harcayalım ki bence bu da yanlış bir tutum olur. Sonuçta erkek arkadaşımın bir suçu yok bu durumda, elinden geleni yapıyor ve aradaki dengeyi sağlamaya çalışıyor. Ailesinden taraf olup beni üzse zaten bir dakika tutmazdım onu hayatımda ama o da çabalıyor nasıl görmezden gelip senin ailen beni istemiyorsa bende seni istemiyorum diyebilirim ki. Onların beni kabul etmeyerek yaptığını bende erkek arkadaşıma yapsam ailesinin tutumundan ne farkım kalırdı

Dengeyi sağlamak sizi ayaklarına götürüp el opturerek olmaz. Ben olsam gitmem şu durumda.
İstemeyen onlarsa ve bunu hiç çekinmeden dile getirebiliyorlarsa dengeye girmesi gereken onlardır. Ben adim atmam.
Yapabiliyorsa alır ailesini gelir ailemle tanıştırır. Yapamıyorsa hiçbir zaman ailesine sınır cizemeyecek demektir. Bir ömür elalemin ayağına gidip durursunuz artık.

Ben bir nevi ailesiz büyüdüm sayılır. Ailenin kıymetini iyi bilirim. Ben parçalanmış ailem yüzünden çok zorluk çektim ne erkek arkadaşıma ailesinden, ne de beni istemese de bir anneye evladından uzaklaşmasına sebebiyet vererek yuva kurmak istemiyorum. Ama ilişkimden vazgeçmek de istemiyorum. Orta yolu bulmak için elimden geleni yaparım ama ne yapabilirim ondan da emin değilim.

Bu kafadan da cikin.
Olacak olan veya olmus olan hicbir sey sizin yuzunuzden/ sizden oturu/ sizin sayenizde olmayacak.
Sevgilinizin ailesiyle arasi kararina saygi duymadiklari icin bozulur.
Sevgilinizin ailesiyle arasi kararina saygi duyabildikleri olcude duzelir.
Sizlik bir durum yok yani.

Yapacak olan da bozacak olan da dengeyi saglayacak olan da sevgili ve ailesi.
Sevgiliniz sizin icin savasmiyor, mesele sizden daha ötede.
Sizin icin yapilan bir fedakarlik degil sevgilinizin yaptigi.

Biz burada çok gördük sevgilisini/eşini ailesinin ayağına götüren erkekleri.

Ne oluyor biliyor musunuz?

Ağzının köşesiyle peki diyorlar kötü görünmemek için. Sonra nişanlılık evlilik sürecinde öyle eziyetler yapıyorlar ki ya kız kaçmak zorunda kalıyor ya da erkek pat diye ilişkiyi bitirip ailesinin istediği kızla evleniyor. Sevgilim canım diyen erkek de canavarlaşıp niye alttan almadın diye kızı suçluyor, ailesibe tam destek veriyor.

Bir kere işin kilit noktası sevgiliniz, siz değilsiniz.
Kendisi aileye dik durup sevdiğimle olacağım ya da beni göremezsiniz demedikçe aile sizin ayrılacağını biliyor. Sadece zaman meselesi.

İster bir 5 yıl daha nişanda kalıp zorla evlenip 2 yılda boşanın ya da şimdi ayrılın. Karar sizin.

Merhabalar. Ne yapacağımı bilemediğimden burada sizlere danışmak istedim. 5 yıllık bir ilişkim var ve ilişkimizin başından beri erkek arkadaşımın ailesi çeşitli sebepler sunarak bu ilişkiyi onaylamıyorlar. Erkek arkadaşım evin tek oğlu, iki ablası var. Ablalarının biri yeni evlendi, diğeri nişanlı. İkimizde muğlada yaşıyoruz normalde, ama o şuan ailesiyle birlikte memleketimiz hatayda, bende birkaç gün sonra memlekete ziyarete gideceğim. Erkek arkadaşım ailesine "artık zamanı geldi, Hatay'a geldiği zaman gelip elinizi öpecek buna kendinizi hazırlayın filan demiş anne-babasına. Ama göreceğimiz muameleden, verecekleri tepkiden biraz çekiniyorum. Ne yapmalıyım. Kayınvalide adayım biraz çirkef gibi görünse de anneliğine istemsizce epey saygı duyuyorum ve onun da bana saygı duyup kabullenmesini istiyorum. Sevmese de olur. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım lütfen yol gösterin. Şimdiden teşekkürler.
Sakın gitme.Onlar gelsin Ne anlıyorsunuz bu erkek evine tanışmaya gitmeye.İstenmedigin yere.Sonra lafını ediyorlar kardeşim.Ben istemedim sen geldin diye gitme.

Yine söylüyorum bence gidin en azindan durum ne kadar vahim görürsünüz. Bu pasif gerilim biter. Bir de istemeden önce gidilmez vs yazanlar olmuş. Bir erkeğin gerçek yüzünü ailesinin yanında, annesinin yanında görürsünüz.
Ama sizdeki problem erkek arkadaşınızı adeta kurtarıcı gibi görüp hiç toz kondurmamaniz. Anlayacaksınız. Size kimse git ayrıl demiyor. Kendi alanınızı koruyun diyor. Herşeye beraber karar veriyoruz demişsiniz.Cok yanlış çok. Onun insiyatif alması gereken yerler var. Sizin kariamaniz onun bireysel olarak karar vermesi gereken yerler. Kadın ve erkek zihni farklı. En olgun adamın annesinin minnoş oğlu moduna geçmesi saniyelik.

Hakikaten burada çok akıllı kadınlar var.Benzeri bir olay yaşandığını görmesem ben de gidin,tanışın derdim.Oğlan kızı ister,ailesi direnir.Kız oğlanı bekler.Oğlan uzun süre inat eder.Ailesine tavır alır.Hiç biri ile görüşmez.Eve uğramaz.O kız olacak diye diretir.Sonunda aile oğullarını kaybetmemek için tamam der.Oğlanın ailesi gidip kızı istemeye gider.Nişan,söz olur.Nikahtan 1 ay önce oğlan ile kız kendi aralarında yaşadıkları bir sorundan dolayı ayrılırlar.
Yani bence de gitmeyin.Sevgiliniz tavrını koyup ikna etseydi çoktan evlenmiş olurdunuz.

Ben gitmezdim

Back