• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşın ailesi ilişkiyi kabul etmiyorken tanışmaya gitmek

Merhabalar. Ne yapacağımı bilemediğimden burada sizlere danışmak istedim. 5 yıllık bir ilişkim var ve ilişkimizin başından beri erkek arkadaşımın ailesi çeşitli sebepler sunarak bu ilişkiyi onaylamıyorlar. Erkek arkadaşım evin tek oğlu, iki ablası var. Ablalarının biri yeni evlendi, diğeri nişanlı. İkimizde muğlada yaşıyoruz normalde, ama o şuan ailesiyle birlikte memleketimiz hatayda, bende birkaç gün sonra memlekete ziyarete gideceğim. Erkek arkadaşım ailesine "artık zamanı geldi, Hatay'a geldiği zaman gelip elinizi öpecek buna kendinizi hazırlayın filan demiş anne-babasına. Ama göreceğimiz muameleden, verecekleri tepkiden biraz çekiniyorum. Ne yapmalıyım. Kayınvalide adayım biraz çirkef gibi görünse de anneliğine istemsizce epey saygı duyuyorum ve onun da bana saygı duyup kabullenmesini istiyorum. Sevmese de olur. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım lütfen yol gösterin. Şimdiden teşekkürler.
Gitmezdim ...

Siz tanışmaya gitmeyin onlar gelsin sizinle tanışsın. Böyle önyargılı bir aile seni hep hor görür benim de babaannem alevi bizimkiler sanırım sunni. hala ona çıkıntı olarak bakıyorlar

E
Merhabalar. Ne yapacağımı bilemediğimden burada sizlere danışmak istedim. 5 yıllık bir ilişkim var ve ilişkimizin başından beri erkek arkadaşımın ailesi çeşitli sebepler sunarak bu ilişkiyi onaylamıyorlar. Erkek arkadaşım evin tek oğlu, iki ablası var. Ablalarının biri yeni evlendi, diğeri nişanlı. İkimizde muğlada yaşıyoruz normalde, ama o şuan ailesiyle birlikte memleketimiz hatayda, bende birkaç gün sonra memlekete ziyarete gideceğim. Erkek arkadaşım ailesine "artık zamanı geldi, Hatay'a geldiği zaman gelip elinizi öpecek buna kendinizi hazırlayın filan demiş anne-babasına. Ama göreceğimiz muameleden, verecekleri tepkiden biraz çekiniyorum. Ne yapmalıyım. Kayınvalide adayım biraz çirkef gibi görünse de anneliğine istemsizce epey saygı duyuyorum ve onun da bana saygı duyup kabullenmesini istiyorum. Sevmese de olur. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım lütfen yol gösterin. Şimdiden teşekkürler.
E siz karar vermişsiniz zaten sevmese de olur demişsiniz biz ne desek boş olacak bence. Ama yinede söyliyim. Gitmezdim. Şimdi sevgiliniz onlara karşı sizi savunuyor gibi görünsede aile neticede. Anne babasını her zaman yok sayamayacak sizi götürmek isteyecek o zamanda sürekli surat asmalar, kavgalar, laf sokmalar, huzursuzluklar olacak. Erkeklerin çoğu ana kuzusu zaten. Bu sefer eşinize bu durumu bahsettiğinizde '' e sen başta biliyordun zaten onları hep böylelerdi takma '' diyecek çünkü tuzu kuru olacak. Ben size evliliğinizin fragmanını veriyorum siz ileyip karar verin :))))

İstemezler istemesinler biz son çare gönül almaya çalışıyoruz aslında. Hiç olmadı zaten kaçıracağım 😉 Şaka bir yana, ben üstün körü anlattım olayı, elbette gelip de bu şekilde söylemiyor onun tuttumu daha yumuşak, yalnız ben biraz gerçekçiyim. 5 senede ilişkimizi tamamen gizli tutup şimdi karşılarına çıkmıyoruz ki, yüz yüze olmasa da direkt kendilerinden aldığım tepkiler veya ortak çevreden duyduğum şeyler bu ifademi güçlendiren. Sürekli savunmada gibi gelebilirim size ama bu konuda erkek arkadaşım en suçsuz ve aslında en çok arada kalıp üzülen kişi. Ama yeri geldiğinde ailesine söylenmesi gereken herşeyi de söylüyor zaten. Keza binbir kavgayla gerçekleri ağzından aldım biraz da açıkçası. Fazla ütopik beklentiler içerisine girmiştim bir ara çünkü, hiç olacak şey değil ya, anne kız gibi olacağız diye heveslenmeye başlamıştım bir ara. Ha olur mu olur belki yine de, herşeye rağmen. Ama en azından benim büyük umutlarım yok yarın öbür gün neden olmuyor diye kahretmem kendimi.

Zaman bir tek bana mi kiymetli bilmiyorum ama ben de 30 yasindayim, son 5 senemi dusundugumde: yurtdisina yerlestim, doktora programina baslayip bitirdim, esimle tanistim ve evlendim, ise baslayip terfi aldim, kopek evlat edinip 1.yasgununu kutladim 😄 Yani 5 seneyi erkek ailesinin 'evlilige iknasi' icin harcamak en son yapacagim seylerden biri olurdu.

Bence zaten yeterince zaman harcamissiniz. Ve kesinlikle ayaklarina gitmeyin, onlarin guvenli alaninda olursaniz horozlanirlar. Notr bir alanda bulusun.

Soranlar için söylüyorum, Hatay’da akraba evliliği pek olmaz. Ailevi-Sunni evliliklerine de ezelden beri Hataylılar sıcak bakmazlar. Allah yardımcınız olsun. Kültürler de çok farklı. Sevgiliniz de kültürü benimsemiş sürdürme isteğindeyse dikkat edin derim.

Ben gitmezdim.
Ne erkek arkadaşınız ailesini ikna edebilmiş, ne de ailesi ona saygı duyup sizi kabullenmiş.
5 yıl böyle geçmiş. Üstelik sevgiliniz her olumsuzluğu size aksettirmiş.
Bu iş olacaksa adım atacak, davet edecek olan onlar.
Ayağına gitme meselesi değil bu.

Şuan siz gidiyorsunuz ama nikah vs nasıl olacak. Ailelerin de tanışması gerekecek illaki. Yine sizin aileniz mi gidecek? Evet evlilik için illaki bir tanışma olması gerekiyor ama onlar ikna olmamışken işlerin ilerlemesi sıkıntılı gibi geldi bana. Yine de başarılar dilerim. Size kötü davranırlarsa siz de aynı şekilde davranın ezebileceklerini sanmasınlar. Başınıza çıkarlar sonra

Ne münasebet ya.
Eliniz öpecek falan filan lafı da itici zaten.
Önce oğulları sizi kabullendirsin sonra onlar zamanı gelince sizin ailenize gelsinler.
Sonra en ufak bir tatsızlık kendi ayaklarıyla bize geldin, bize seni hiç istemedik ki laflarını duyarsınız.

Back