• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşın ailesi ilişkiyi kabul etmiyorken tanışmaya gitmek

Ne diyeyim, inada inatla karşılık vermek de doğru olmaz, ben yine saygı bende kalsın, büyüğümüz onlar diyorum.

Siz sunu anlamiyorusunuz: onlar sizi istemiyorsa sizin onlarin ayaklarina gitmesi sizin degerinizi gözlerinde yükseltmez. Madem erkek arkadasiniz ciddi ailesini istemeye ikna edecekti. Ben evlenmeden önce kayinvalidemi hic görmedim mesela. Istemede/sözde ilk gördüm. Siz onlarin ayaklarina gitseniz birden bir adayninlanma gelip "ah ne kadar tatli bir kiz, yanilmisiz" demeyecekler. O ailedeki degerinizi erkek arkadasinizin davranislari belirleyecek.

başa gelmeden bilinmiyor işte ah ahh :) konu sahibi nişanlısına aşırı güveniyor ve farkında mı bilmiyorum ama sürekli defansta. İnşallah güzel ilerler.
Savunup ardında durmayacağın insanla bir ömrü neden geçirmek isteyesin ki zaten. Yazılan iki kelam ile insanları yargılasınlar diye açmadım ki ben konuyu, benzer şeyler yaşamış, yaşı yaşanmışlığı bizden çok insanların tavsiyeleri belki bize yol gösterir diye açtım. Ama çoğu insan tavsiye vermek yerine kendilerince anladıkları duruma isyanlar bir tavırla belli kefelere koymuşlar, aşağılayıcı tavır takınan bile var, konu başkası olsa belki bende aynı yaklaşırdım, dediğiniz gibi başa gelmeden bilinmiyor bazı şeyler. İnsanın sabrının neyle sınanacağı önceden bilinse gelir miydi zaten yine de bu dünyaya.

Savunup ardında durmayacağın insanla bir ömrü neden geçirmek isteyesin ki zaten. Yazılan iki kelam ile insanları yargılasınlar diye açmadım ki ben konuyu, benzer şeyler yaşamış, yaşı yaşanmışlığı bizden çok insanların tavsiyeleri belki bize yol gösterir diye açtım. Ama çoğu insan tavsiye vermek yerine kendilerince anladıkları duruma isyanlar bir tavırla belli kefelere koymuşlar, aşağılayıcı tavır takınan bile var, konu başkası olsa belki bende aynı yaklaşırdım, dediğiniz gibi başa gelmeden bilinmiyor bazı şeyler. İnsanın sabrının neyle sınanacağı önceden bilinse gelir miydi zaten yine de bu dünyaya.
Yanlış anlamayın ben herhangi bir gönderme amacıyla demedim lakin çoğu kişi gitmeyin demiş tabiki uymak yada uymamak sizin insiyatifinizde. Lakin bazı şeyler dışardan sosyolojik gibi görünür ancak öyle değildir. Bu durumun nişanlınızın sizden taraf olmasıyla veya aranızda güven unsurunun yüksek olmasıyla, büyüklüğün sizde kalmasıylada alakası pek yok. Herşey gönlünüzce olsun dilerimki su gib aksın tanışmanız.

Siz sunu anlamiyorusunuz: onlar sizi istemiyorsa sizin onlarin ayaklarina gitmesi sizin degerinizi gözlerinde yükseltmez. Madem erkek arkadasiniz ciddi ailesini istemeye ikna edecekti. Ben evlenmeden önce kayinvalidemi hic görmedim mesela. Istemede/sözde ilk gördüm. Siz onlarin ayaklarina gitseniz birden bir adayninlanma gelip "ah ne kadar tatli bir kiz, yanilmisiz" demeyecekler. O ailedeki degerinizi erkek arkadasinizin davranislari belirleyecek.
+1 kesinlikle yüzde bin doğru.

Kendi aranızda şeffaflık iyidir ama aile konusunda ne dediler, ne yaptılar bu kadar ayrıntı bilmek doğru değil. O insanların da ev içinde kendi özelleri, anlık tepkileri olabilir. Ben eşimden ilk defa bahsettiğimde babam bir sürü şey söylemişti esim hiç birini bilmedi bilmiyor, sadece memleket meselesinden ön yargısı var demiştim. Ne babamın anlık tepkilerini eşime söylerim ne eşimi bunları gereksiz yere üzerim. Erkekler bu kadar detay bilmek için uğraşmaz zaten. Bizim güven dediğimiz şey merak ve her detaya hakim olma isteği aslında.
Siz sanıyorsunuz ki tüm bu bildikleriniz ileride ilişkinize olumsuz yansimayacak.
Yani öyle de olabilir tabii, ama hakkımdaki düşüncelerini bilip insanlara ona göre yaklaşmayı tercih ederim ben. Keza sandığınız gibi aile içinde olan herşeyi anında bana taşıyor değil yalnız dün konuyu açmama vesilen olan tanışılacak meselesi gibi bana iletmesi gereken konular olduğu zaman üstü kapalı da olsa kim neye ne tepki verdi söyler. Yarın öbür gün benzer şeyler yüz yüze de yaşanabilir çünkü. Yaşanmasına mahal verilmemesi gerekiyor diye düşünebilirsiniz ama insanlık hali bazen kontrol kaybedilebilir. Mühim olan başımıza geldikten sonra kimin nasıl tutum sergileyip tavır alacağı

Eninde sonunda elde aile kalır, umarım üzülen siz olmazsınız. Mutluluklar dilerim aldığınız karar her ne olursa.

Erkek arkadaşınızın ailesi kültürlerine çok bağlıysa üzgünüm işiniz çok ama çok zor. Hele ki dedelik gibi bir durumları varsa o daha da sorunlu olur onlar için. Sevginizi anlıyorum ama anne ve babası bu evliliğe bu sebeple karşıysa hiçbir zaman sizi istemezler çünkü bu onlar için düşkünlük olmasına sebep erkek arkadaşınız bilir bu konuları onunla konuşabilirsiniz. Kavga gürültü olmadan umarım kavuşabilirsiniz. Ne diyim inş mutlu olursunuz.

Niye böyle bir ilişkiyi beş sene sürdürdünüz ki? Erkek mi yok? 5 senede ikna olmamış, olabileceğini sanmıyorum.

Evlilikte insanların her anlamda denk olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ikinizde inandığınıza göre yaşıyorsanız aile de evliliği istememekte haksız değil.
Ayrıca siz niye peşinden koşuyorsunuz ki? Kendinize değer vermezseniz, kimse size değer vermez.

Bizim bi akrabamızda gelin adayını asla istemiyorlardı, oğullarıyla çok kavga ettiler kızdan ayrılması için. Ama kızı asla tanımıyorlardı sadece kız aile yapılarına göre değildi kendileri muhafazakar kızsa daha açık görüşlüydü vs. Kız geldi oğlanın ailesinin evine onlarla tanıştı beni tanımadan niye hakkımda önyargıda bulunuyosunuz, önce beni bi tanıyın eminim seveceksiniz bende sizi tanıyayım orta yol bulabiliriz tarzı güzel bi konuşma yaptı ve bu sayede aileyede kendini sevdirdi. Evet kız ve oğlanın aile yapıları çok farklı ama orta yolu buldular iki tarafta kendinden bazı fedakarlıklar yaptı ve evlendiler, gayette birbirlerine karşı sevgili ve saygılılar şuan. Demem o ki bence sizde eğer sevgilinizle evlenme hayalleriniz varsa önce aileye karşı bi adım atın elinizden geleni yapın ama tabi ki kendinizi ezdirmeden, sonra baktınız ki aile hala diretiyor o zmn topu tamamen sevgilinize atıp bi kenara çekilirsiniz.

Yanlış anlamayın ben herhangi bir gönderme amacıyla demedim lakin çoğu kişi gitmeyin demiş tabiki uymak yada uymamak sizin insiyatifinizde. Lakin bazı şeyler dışardan sosyolojik gibi görünür ancak öyle değildir. Bu durumun nişanlınızın sizden taraf olmasıyla veya aranızda güven unsurunun yüksek olmasıyla, büyüklüğün sizde kalmasıylada alakası pek yok. Herşey gönlünüzce olsun dilerimki su gib aksın tanışmanız.
Hadi inşallah, teşekkür ederim güzel dileklerinize. Su gibi mi akar lav gibi mi bilmem ama akışkan şeylerin yolunu bulmak gibi bir huyu var. E hayat da akışkan bir yapıda bence. Kendi ahengini bulacaktır elbet. Umarım çok kırılıp dökülmeden geçip gider bu günler

Bu konuda haklısınız. Mesele de beni sevip sevmemeleri fikirlerinin değişip değişmemesi değil aslında pek. Erkek arkadaşım gelip benim ailemle tanıştı. Araları da çok iyi şükür. Bizde isteme olmadan önce gidip ailelerle tanışılır. Bir nevi gelenek diyebilirsiniz. Ayağa gitmek kavramı biraz abartılıyor sanki bilemedim. Yine de bu buluşma öyle ya da böyle gerçekleşecek, ne yapılır ne edilir ben onu merak ediyorum daha ziyade.

Evlilikte insanların her anlamda denk olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ikinizde inandığınıza göre yaşıyorsanız aile de evliliği istememekte haksız değil.
Ayrıca siz niye peşinden koşuyorsunuz ki? Kendinize değer vermezseniz, kimse size değer vermez.
İnandığınıza göre yaşamak derken anlamadım?

Bizim bi akrabamızda gelin adayını asla istemiyorlardı, oğullarıyla çok kavga ettiler kızdan ayrılması için. Ama kızı asla tanımıyorlardı sadece kız aile yapılarına göre değildi kendileri muhafazakar kızsa daha açık görüşlüydü vs. Kız geldi oğlanın ailesinin evine onlarla tanıştı beni tanımadan niye hakkımda önyargıda bulunuyosunuz, önce beni bi tanıyın eminim seveceksiniz bende sizi tanıyayım orta yol bulabiliriz tarzı güzel bi konuşma yaptı ve bu sayede aileyede kendini sevdirdi. Evet kız ve oğlanın aile yapıları çok farklı ama orta yolu buldular iki tarafta kendinden bazı fedakarlıklar yaptı ve evlendiler, gayette birbirlerine karşı sevgili ve saygılılar şuan. Demem o ki bence sizde eğer sevgilinizle evlenme hayalleriniz varsa önce aileye karşı bi adım atın elinizden geleni yapın ama tabi ki kendinizi ezdirmeden, sonra baktınız ki aile hala diretiyor o zmn topu tamamen sevgilinize atıp bi kenara çekilirsiniz.
Fikribeyanınız için teşekkür ederim. Aslında bende böyle düşünüyorum. Yani bunu ayaklarına gidip kenddimi ezdirmek olarak görmüyorum çünkü belli bir yaşın üstündeki insanlara yeni şeyleri idral ettirmek kolay değil, kızamıyorum çünkü ananelerine göre davranıyorlar. Bizim kararlılığımız elbette düzeltecektir bu durumu bence de. Can-ciğer olamayız belki ama sular durulur en azından zamanla. Asıl mesele ise o adımı atabilmekte.

Koskoca 5 yıldır bi ailesine laf geçirip kendi kararlarını kabullendiremeyen, minnacık bir varlık bile gösteremeyen adamın ailesinin ayağına kadar gitme. Evlilik süresince çatır çatır ezilme sözleşmesinin altına imzanı atmış olursun. Garantörü de sevgilin olur.

Bu konuda haklısınız. Mesele de beni sevip sevmemeleri fikirlerinin değişip değişmemesi değil aslında pek. Erkek arkadaşım gelip benim ailemle tanıştı. Araları da çok iyi şükür. Bizde isteme olmadan önce gidip ailelerle tanışılır. Bir nevi gelenek diyebilirsiniz. Ayağa gitmek kavramı biraz abartılıyor sanki bilemedim. Yine de bu buluşma öyle ya da böyle gerçekleşecek, ne yapılır ne edilir ben onu merak ediyorum daha ziyade.

Bizim orda kizlar tek basina gidip ailelerle tanismaz. Tanisiliyorsa aileler tanisir. Erkek arkadasinizin sizin ailenizle tamismasi problemsiz tabi, cünkü problem yapan taraf onun ailesi. Bence siz ama gitmeye kararlisiniz. Kolayliklar dilerim. Isiniz zor

Siz şunu anlamıyorsunuz, yaşadığınız şey özel değil, çok yaşandı. Çok gördük. Sevgiliniz gibi iyi, naif, çok arada kalan erkekler hiç az değil. Onların karıları gelip kayın aile konusu açıyorlar sonra, açın okuyun. 5 yılda bi adam sevdiğinin parmağına yüzüğü takamaz mı? Evlenirdiniz o arada, çocuğunuz bile olurdu. Ne aileci tipler var, en azından bunu başarmış oluyorlar. Çok şaşırdım bu konuya.

Back