Erkek arkadaşımın ailesiyle tanışma...

söylem konu sahibinin hoşuna gitmemiş olabilir ama bence kulak vermesi lazım bu uyarılara. eğer sağlıklı dengeler kurmak istiyorsa bence bunlar çok önemli uyarılar.
eşimin annesi ile tanışmamız aslında tam bir fail olmuştu çünkü kadıncağızın bir dizi kronik rahatsızlığı var ve yaşadığı ilçede gereken medikal yardımı bulamadığı için acilen İstanbul'a getirmemiz gerekti. hiç tanışmıyorken ve henüz evliliğin adı dahi geçmiyorken birlikte yaşadığımız evimizde bir anda bir haftalığına misafir etmemiz gerekti. bu büyük bir risk idi. kimseye önermem.
misafirimiz olduğu süreçte kendisine prenses gibi davrandım. ben de halen onun evinde iken bir prenses gibi davranırım ve bir çay dahi gidip mutfaktan almam. eşimden rica ederim ama yine kendim yapmam. çünkü kayınvalidesi ile oturup bunu konuşmasam da anladım. ev sahibi hangi kadın ise o evin kraliçesi odur. kimse, bir diğerinin alanına girmez.
siz de misafir olduğunuz yerde prenses gibi davranmayı ve o alanı kraliçesine emanet etmeyi unutmayın.
sizden hizmet etmeyi bekliyorsa; hem de bu aşamada bekliyorlarsa illebet Külkedisi olmayı göze aldınız demektir.
teşekkürler yani ben ona eziksin şöylesin böylesin demiyorum aksine o konuma düşebilecek hareketleri değerlendirip dikkat çekmeye çalışıyorum
kendisi kibarlığından öyle düşünmüş ama bu işler öyle ilerlemiyor maalesef
keşke herkes çok kibar ve iyi niyetli olsa ama sen orada bi çaya yardım edersin, aa ben bunu istediğim gibi kullanırım kafasına giriverirler

Öncelikle söz nişan tarihiniz uzaksa biraz beklenebilir belki.
Bayrama bence de denk getirmeyin o gün size özel olsun.

2 kez başımdan geçti.

1)Üniversiteyi yeni bitirmiştim. Sevgilimin mezuniyeti benden 2 ay sonra oldu. Mezuniyete davet etmiş annesi. Teyzesi, kuzenleri,abisi,abisinin sevgilisi, kız kardeşi ve babası olacaktı. Asla gelmem fazla kalabalık dedim. Ama o gün yanımda ol deyince arka kapıdan sana uğrar çıkarım dedim. Tamam demişler.
Gün geldi, yayılmışım evde nutella kaşıklıyorum. Bir mesaj ''babam bugün orada olsun Zeynep de lütfen rica et özel bir gün'' dedi dedi. Ben hayır desem de gitmek durumunda kaldım. Annesi beni zaten istemiyordu ama o gün gayet sıcaklardı ahahahah 6 aylık bir ilişkiydi o sırada.

Devamında yolda falan gördüm ksksks metroya girerken onlar çıkıyordu falan gördüm

babası ameliyat oldu(zayıflama ameliyatı). geçmiş olsun dedim nasıl falan. bugün de gelmeyeceksen diye başladı... mecburen gittim 10. ayımız falandı

Sonra onlar bizi evlendirmeye kalktı(18.ay)
MUTLU SON: BEN AYRILDIM :KK70:

2. daha yeni , 29dum. 1 aya falan isteme söz nişan düşünüyoruz. 4-5 aya da düğün.
nasıl istersin dedi. ben mi tanışayım önce oyle oluyormuş
annem kabul etmez onunla tanışmayı diye önce ben tanışayım dedim.
Annesi hasta, evden çıkması problem diye mecburen ev oldu

giderken isim yapmış bir yerden baklava aldım( her ilk gittiğim eve tatlı alırım zaten )
aile muhafazakardı o yüzden
Mavi blazer , siyah askılı badi ve siyah havuç pantolon giydim. küpe,kolye, doğal dalgalı saçlarım serseri serbest stiliyle ve hafif makyaj. aşırı heyecanlıydım Allahıııımmmm. bence sırıtmadı da ama tatlış bir elbise , pantolon ve şifon gömlek de giyebilirsiniz tabii ki

Oturduk kızlar vardı, tabakları hazırlayın dediler. yardım etseydim dedim otur misafirsin dediler. kv adayım ve ablası aşırı heyecanlı mutluydu zaten . sonra susadım. ben su alayım dedim, kızlara seslendiler zeynebe su getirin diye yok bende kalksaydım dedim. zorla gittim yani kdkdkdk bir tek tencereden sarma koyarlarken tencereyi tutayım dedim tuttum. sevgilim de gelmiş arkamdan zaten aldı beni salona getirdi :KK70: bence salon daha sıkıntılıydı ama :KK70:
Sonuç: ayrıldık bu arada :KK70:

Evet ikimizin de ciddi düşündüğü bir ilişki. Yakın zamanda yüzük vb düşüncesi henüz yok çünkü maddi anlamda hazır değilim ve babama da durumu henüz açıklamadım.
Bu durumda tanışmayın o zaman. Eğer yakın zamanda istemeye gelmeyeceklerse herhangi bir evlilik teklifi yapılmadıysa tanışmayı doğru bulmuyorum. Yüz göz olunmaz bu kadar erken. Zaten önce ailenizle tanışması gerekiyor sizin onun ailesiyle değil

Bu coğrafya da ailen olmadan veya evlilik çok yakın değilken tanışman sadece değerini düşürür. Doğru veya yanlış oluşunu tartismiyorum ama malesef kültürümüzde bu şekil. Hele birde ailenizin haberi yoksa eyvah eyvah . Ne kadar geç olursa o kadar ulaşılamaz ve saygıdeğer olursunuz .

Benimde ailemin tam olarak haberi yoktu yani yüz yüze tanıştırmak için erken olduğunu düşünüyordum. O da zaten ailemle tanışmayı erteliyordu cesaret edemiyordu. Şu anki aklım olsa ilk benim ailemle tanıştırır onların onayını alırdım bunlarda yaşanmamış olurdu. Erkek arkadaşım 2.aydan beni halası, babaannesi, babası, kardeşi kısacası tüm sülalesiyle ve çevresiyle tanıştırmıştı. Babasının evinde yemek yemiştik, halasına mutfakta yardım etmiştim gayet ılımlı gibi yaklaşmışlardı. Sonuç babası ayrılmamızı istedi o da benden ayrıldı evlilik için 4-5 senelik bir süreç ön görüyorduk. Bundan sonraki ilişkilerimde ne kadar geç o kadar iyi mantığıyla yaklaşacağım çünkü karşı tarafın ailesinin ister istemez bir beklentisi oluyor karşılamak zorundaymışsın gibi hissediyorsun durum böyle olunca da ilişkiyi iki kişi yaşamak imkansız duruma geliyor. Çok fazla karışan, akıl veren vs oluyor.

Mesajlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiye ve deneyimlerden yararlanmak için konuyu açtım. Yazılan herşeyi göz önünde bulunduracağım. Teşekkür ederim.

aksine, yazdığım yorumda ben sen kendini o duruma düşürme diyorum
tekrar oku bence
diyorum ki eğer o şekilde davranırsan böyle görünürsün
bunlarla mı uğraşacaksın diyorum
herkes kendi değerini kendisi belirler, bizim değerimizi başkaları belirlemez
sen en baştan nasıl hareket edersen devamı da öyle gelir, insanlar da senin hakkında ona göre düşünürler
sıkıntı strese gelemeyen biri olmak demek erkek ailesinin karşısında eğilip bükülmek değil
lakin söylediklerini uygularsan öyle gibi görüneceksin
mesela sormuşsun sevgiline, çay koyarken yardım teklif edeyim mi ? demişsin.
bence bunu düşünmen ve söylemen gereksiz olmuş, kendi içinde kibarlıktan dolayı bunu düşünmüşsün
ama bunu yaptığın anda kendin ayağına sıkarsın. karşıdan senin düşündüğün gibi gözükmez
sen o eve bi misafir olarak gidiyorsun, hayatında ilk kez gördüğün insanlar
nişanlı değilsin evli değilsin, ne münasebet yardım edeceksin hizmet edeceksin ? mesela yani
kendimi elimde çiçekle hayal ettim diyorsun. kendince kibarlık olsun diye düşünmüşsün ama bu tarz hareketler özellikle erkek aileleri tarafından "nolur beni sevin, kabul edin" hareketi olarak algılanır
yani özetle bu tarz konular senin düşündüğün şekilde yaşanmıyor gerçek hayatın içinde
buraya insanlar yorum yapıyorsa hepsinin arkasında mutlaka bi deneyim vardır bunu unutma

bayramda tanışma olayı ayrı fecaat zaten
bayram günü o eve gelen giden olur
başına neler gelecek haberin yok biz seni uyarıyoruz sadece. ister sert olsun ister yumuşak, bu yorumlarda bi uyarı var :)

Teşekkür ederim, şimdi daha açıklayıcı oldu bence. Haklısınız.

söylem konu sahibinin hoşuna gitmemiş olabilir ama bence kulak vermesi lazım bu uyarılara. eğer sağlıklı dengeler kurmak istiyorsa bence bunlar çok önemli uyarılar.
eşimin annesi ile tanışmamız aslında tam bir fail olmuştu çünkü kadıncağızın bir dizi kronik rahatsızlığı var ve yaşadığı ilçede gereken medikal yardımı bulamadığı için acilen İstanbul'a getirmemiz gerekti. hiç tanışmıyorken ve henüz evliliğin adı dahi geçmiyorken birlikte yaşadığımız evimizde bir anda bir haftalığına misafir etmemiz gerekti. bu büyük bir risk idi. kimseye önermem.
misafirimiz olduğu süreçte kendisine prenses gibi davrandım. ben de halen onun evinde iken bir prenses gibi davranırım ve bir çay dahi gidip mutfaktan almam. eşimden rica ederim ama yine kendim yapmam. çünkü kayınvalidesi ile oturup bunu konuşmasam da anladım. ev sahibi hangi kadın ise o evin kraliçesi odur. kimse, bir diğerinin alanına girmez.
siz de misafir olduğunuz yerde prenses gibi davranmayı ve o alanı kraliçesine emanet etmeyi unutmayın.
sizden hizmet etmeyi bekliyorsa; hem de bu aşamada bekliyorlarsa illebet Külkedisi olmayı göze aldınız demektir.

Hoşuma gitmemesi gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Sonuçta iyi ve kötü tüm yorumlara açık olarak konumu açtım. Sadece aşırı hevesli olarak görünmek istemem aksine bu durumdan çok kaçmıştım. Bilmediğim bir konu ve çevremde bunu deneyimleyen çok insan da yok bu sebeple günümüz ilişkileri ve aile bakış açılarını en iyi sizlerden öğrenebileceğim kanısına vardım. Kimsenin gözüne girmek ve evcilik oynamak niyetinde değilim. Belki erkenden tanışırsam işler ciddiye binene kadar onları daha iyi tanırım, herşeyi görmek için zamanım olur düşüncesi içindeydim. Sonuçta ailecek tanışıp bunun 5 6 ay sonra nişanla evlilikle sonuçlanmasıyla zamanım daralır, evliyken herhangi bir sorun ortaya çıkması daha zor olur nihayetinde. Düşüncem zamana yaymak ve izlemekti.

Bu durumda tanışmamanın bana, ilişkiye ne gibi bir zararı olabilir peki? Yani karşı tarafın beklentisi mi olabilir ya da maddi anlamda hazır olsam önce kendi aileme durumu açıklayıp aile tanışmasıyla mı geçmeliyim ileri evreye?
yüzük takmanın maddiyatla ne ilgisi var çalışan insansınız bi yüzük alamayacak durumda mısınız? yüzük takmak tanışmak bu işin adını koymaktır çocuk değilsiniz yani bunu anlamış olmanız lazım yüzük takınca hemen evlenilmiyor 1 sene nişanlı kalın o sırada yoluna girer her şey

Hoşuma gitmemesi gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Sonuçta iyi ve kötü tüm yorumlara açık olarak konumu açtım. Sadece aşırı hevesli olarak görünmek istemem aksine bu durumdan çok kaçmıştım. Bilmediğim bir konu ve çevremde bunu deneyimleyen çok insan da yok bu sebeple günümüz ilişkileri ve aile bakış açılarını en iyi sizlerden öğrenebileceğim kanısına vardım. Kimsenin gözüne girmek ve evcilik oynamak niyetinde değilim. Belki erkenden tanışırsam işler ciddiye binene kadar onları daha iyi tanırım, herşeyi görmek için zamanım olur düşüncesi içindeydim. Sonuçta ailecek tanışıp bunun 5 6 ay sonra nişanla evlilikle sonuçlanmasıyla zamanım daralır, evliyken herhangi bir sorun ortaya çıkması daha zor olur nihayetinde. Düşüncem zamana yaymak ve izlemekti.
O hiç öyle olmuyor....

Ben nişan faslından önce tanışmayı hatta kızın tanismasini doğru bulmuyorum Kızımın bunu yapmasını istemem.Elbette erkek arkadaşını taniiyalim kimdir nedir inmi cinmi bilelim o ayrı.Kizimin gidip o aile ile tanışmasını istemiyorum ortada fol yok yumurta yok kızarım bu duruma kızımda yapmaz zaten inşallah bilir ailesini o ayrida ....Ne bileyim ben çok karisilip biten ilişkiler gördüm bu manada objektifde olamıyor olabilirim elbette.Aileler resmi biseyden sonra tanınmalı şimdi kim olarak gidiliyor sevgili yani bilmiyorum iyice bakın ölçün bicin gerçi kimse açık etmez şu an kendini.3 gün sonra sevgilin bizi aramadı sevgilin doğum günümüze gelmedi sevgilin şunu yapmadı başlamasında.....Yani diş geçirmeye dönmesin.Birde sizin aileniz sanki dış kapı gibi oluyor bu durumda ne bileyim ben sevmiyorum iste

yüzük takmanın maddiyatla ne ilgisi var çalışan insansınız bi yüzük alamayacak durumda mısınız? yüzük takmak tanışmak bu işin adını koymaktır çocuk değilsiniz yani bunu anlamış olmanız lazım yüzük takınca hemen evlenilmiyor 1 sene nişanlı kalın o sırada yoluna girer her şey

Evet şu an için o durumdayım. Bir önceki konuma bakabilirsiniz borç ödeme dönemindeyim zaten bu nişan işi vs hemen olabilecek birşey değil gözümde muhtemelen 1 2 yıl daha beklerim bunun için.

Ben nişan faslından önce tanışmayı hatta kızın tanismasini doğru bulmuyorum Kızımın bunu yapmasını istemem.Elbette erkek arkadaşını taniiyalim kimdir nedir inmi cinmi bilelim o ayrı.Kizimin gidip o aile ile tanışmasını istemiyorum ortada fol yok yumurta yok kızarım bu duruma kızımda yapmaz zaten inşallah bilir ailesini o ayrida ....Ne bileyim ben çok karisilip biten ilişkiler gördüm bu manada objektifde olamıyor olabilirim elbette.Aileler resmi biseyden sonra tanınmalı şimdi kim olarak gidiliyor sevgili yani bilmiyorum iyice bakın ölçün bicin gerçi kimse açık etmez şu an kendini.3 gün sonra sevgilin bizi aramadı sevgilin doğum günümüze gelmedi sevgilin şunu yapmadı başlamasında.....Yani diş geçirmeye dönmesin.Birde sizin aileniz sanki dış kapı gibi oluyor bu durumda ne bileyim ben sevmiyorum iste

Erkek arkadaşım babam hariç annemi teyzemi tanıyor zaten çok akrabası olan biri de değilim tek çekirdek ailem var diyebilirim. Daha önceden annesi ile telefonda görüşmüştüm, kuzenlerini kardeşini tanıyorum sadece yüz yüze görüşeceğiz ciddiyiz zaten hemen olsun bitsin şeklinde değildi düşüncem. Benim ailemle spontane tanıştı erkek arkadaşım, daha samimi iyi oldu seviyorlar onu. Işin içine babamı katarsam daha iyi bir zamanda ve yerde olmasını isterim. Şimdilik değil ama... :) Bazen düşününce bile çok utanıyorum babamla tanıştırmaya. Hala küçük kız gibi seviyor beni o nasıl hisseder o tanışmada bilemiyorum.

Erkek arkadaşım babam hariç annemi teyzemi tanıyor zaten çok akrabası olan biri de değilim tek çekirdek ailem var diyebilirim. Daha önceden annesi ile telefonda görüşmüştüm, kuzenlerini kardeşini tanıyorum sadece yüz yüze görüşeceğiz ciddiyiz zaten hemen olsun bitsin şeklinde değildi düşüncem. Benim ailemle spontane tanıştı erkek arkadaşım, daha samimi iyi oldu seviyorlar onu. Işin içine babamı katarsam daha iyi bir zamanda ve yerde olmasını isterim. Şimdilik değil ama... :) Bazen düşününce bile çok utanıyorum babamla tanıştırmaya. Hala küçük kız gibi seviyor beni o nasıl hisseder o tanışmada bilemiyorum.
Ben fikrinde sabitim.Gelin ata binmis ya nasip demiş.Aileyi tanıyın görürsünüz tecrübe istemissiniz.O işler öyle olmuyor.Siz iş ciddiye binecek daha da diye düşünüyorsunuz.Sorunlar cıkinca sanırım anlayacaksınız.Bir ilişkiden ciddi bir adım yüzük Nisan evlilik fikri olmadigi sürece arayı mesafeli tutmak en sağlıklısidir.Size bayilacaklar her durumda sizin tarafınizi tutacaklar sanıyorsunuz.Neyse.Yasayip görün.Tas yerinde ağırdır durduk yere söylenen bir söz değildir

Ben fikrinde sabitim.Gelin ata binmis ya nasip demiş.Aileyi tanıyın görürsünüz tecrübe istemissiniz.O işler öyle olmuyor.Siz iş ciddiye binecek daha da diye düşünüyorsunuz.Sorunlar cıkinca sanırım anlayacaksınız.Bir ilişkiden ciddi bir adım yüzük Nisan evlilik fikri olmadigi sürece arayı mesafeli tutmak en sağlıklısidir.Size bayilacaklar her durumda sizin tarafınizi tutacaklar sanıyorsunuz.Neyse.Yasayip görün.Tas yerinde ağırdır durduk yere söylenen bir söz değildir

Herkes aynı gayede olduğumu söylüyor ama bunu düşünmüyorum bana bayılacaklar kısmını giyim ve çicek sebebiyle mi düşündünüz acaba?

Merhaba,

Size danışmak, deneyimlerinizden ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum.
28 yaşında çalışan genç bir kızım. Bir süredir güzel giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım kurban bayramında beni ailesi ile tanıştırmak istiyor. Bunu duyduğum andan beri biraz gerginim çünkü daha önce hiçbir erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmamıştım. Nasıl bir ortam olur, ne giyeceğim, ne götüreceğim sürekli düşünüp duruyorum. Erkek arkadaşım kısaca anlattı, yardımcı oldu, ben de anneme danıştım tabii ama sizlere de sormak istedim... Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Eğer erkek arkadaşında akabinde hemen ailenle tanışacak ise niye olmasın
Sen tanış arkasına aylaaaar girmeden erkek arkadaşın tanışsın senin ailenle
Her iki taraf hızlıca yeşil ışık kararını verince yine aylar girmeden erkek arkadaşının ailesi tanışmaya gelsin.
İstiyorsa ailen iadeyi ziyaret yapar davet ederlerse. Arkasına söz nişan düğün.
Eğer bunu erkek arkadaşın ve ailesi seneye yayacaksa hiiiiiç bulaşma, evlilik düşünmüyoruz zaman var diyorsan da tanışma ne gerek var
Normal bayramda ne giyiyorsan giy, abartmaya gerek yok doğal ol. Bir şey almana gerek yok en kötü bir fincan takımı güzel bir tabak falan uçuk kaçık bir şeye gerek yok bence hediyeye de gerek yok ama neyse... zaten bayram her evde tatlı börek olur bunları al diyemiyorum

Eşinin ailesini sevmek zorunda değilsin. Onlar da seni sevmek zorunda değil. Hatta iyi anlaşmak zorunda değilsiniz.
Burada önemli iki nokta var bence:
1. Karşılıklı olarak mutlu olmak mı istiyorsunuz? O halde gelin ve eş ailesi olarak kırgınlık yaratmayacak şekilde hareket etmelisiniz.
2. Müstakbel eşin aradaki dengeyi sağlamayı başarabilecek olgunlukta mı?

bence ikinci kısım çok daha önemli. o yüzden aileyi ne zaman tanıdığınızın ve hatta tanımanızın dahi hiç önemi yok.
burada açılan ailevi sorunlardan kaynaklanan problemlere dair başlıklara bir bakın. genelde dengeyi kuramayan eşten kaynaklanıyor hemen hemen hepsi. o yüzden tanışmaya gitsen bile aileden ziyade sevgilini incele.

Bunlar hep sinema dizi etkisi :KK70: en modern seküler aile bile düğün müğün gelin tanıma damat tanıma olayında tuhaflaşır. Yok öyle zamana yayalım bilmem ne :KK70: sonra başlık açarsın hala neyi bekliyorlar gelmek için bunaldım annem beni sıkıştırıyor diye

Herkes aynı gayede olduğumu söylüyor ama bunu düşünmüyorum bana bayılacaklar kısmını giyim ve çicek sebebiyle mi düşündünüz acaba?
Hayır o kısımla değil .Genelde hani sevgili ile sorun yaşayınca aile ile tanisiliyorsa aile araya koyulmaya calisilir aranır bayramda seyranda kendi annemize yapmadığımiz jestler yapılır ya ondan....sizin için demedim yani....Ben sağlıklı bulmuyorum bu tanışmayı zaman diyelim

asla maddiyatla ilgisi yok, düğün ve ev kurma dense evet bunlar para isteyen şeyler ama sözün nişanın parayla hiç ilgisi yok
nişan için salon tutup masraf yapmak tamamen yeni neslin çıkardığı yeni moda olan şeyler
sadece aileler ve çok yakınların davet edileceği evde mütevazi bir nişan bana göre en ekonomik ve ideal olanı
yeni nesil çook gereksiz şeylere masraf ediyor zaten türkiyede hayat zor bi de bunları yük ediyorlar kendilerine

X