• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşın ailesi ilişkiyi kabul etmiyorken tanışmaya gitmek

Bunca zamandır onların hazır olmasını bekliyoruz zaten ama kabullenecekleri yok gibi. Sevgili kayınvalideciğim bi de ben sana kız beğendim vs demiş, bizimkinin de canına tak etmiş artık. Zaten daha fazla uzatmadan evlenmek istiyoruz artık, bu senenin sonuna ladar nişanı yapalım istiyoruz en azından, bizim bu yoldan dönmeyeceğimizi idrak etmeleri gerek ama kırıp dökmeden, nasıl yaparız bilemiyorum.
Söylemem gerekir ki mezhep ayrılığı varsa o durumda aileler kolay kolay kabul etmiyor yıpranan siz olursunuz

Amaaaan bu kaynana sana neler eder böyle. Sevgilinin kabul ettirmesi lazım biraz çaba yani.

Şu anda sizin tarafınızda görünen erkek arkadaşınız evlendikten sonra %70 anası tarafında yer alır. Türkiyede evlilikler böyle çünkü. Şu anda bile ailesinin sizi istemediğini gelip size anlatıyor,ileride neler neler olacak bunu öngörmeniz lazım aslında ama gençlik,bekarlık işte.

Beni istemeyen ailenin oğlunu da ben istemem. El de öpmem,ne münasebet? Tanışmışsınız zaten,fazlasına gerek yok. Mezhep farklılıkları her ne kadar benim için önemli değilse de toplumun büyük kesimi için aşılamayacak sorunlardan biri ne yazık ki. İleride çok sıkıntı çekersiniz.

Ben olsam gitmem ama illa tanışacaksanız da evde olması onlara rahatlık verir daha çok üzerinize gelirler

Sizi istemeyen aileye sizi el öpmeye götürmek, sizi onların önüne yem gibi atmak demek. Bu kriz yönetmek ya da dengeyi bulmak değil arayı daha fazla germek olur ki eminim daha ilk gittiğiniz de bana şunu yaptılar, böyle dediler diye bilenmeye başlayacaksınız. Keza onlar da.

Bir de bahsettiğin bölge S... dağ mı? Eğer orasıysa bir ömür kabul etmezler. Çünkü onlardaki kabul etmeyiş senle veya onlarla ilgili değil o bölge olduğu gibi kendi kültürleri dışında birini değil gelin komşu olarak dahi kabul etmez. Çok kötü bir durum ama olay bu sonuçta.

Bende öyle düşünüyorum aslında ama zaten kabul etmedikleri için bir de böyle şart koşar gibi işi yokuşa sürmek olayları daha da kızıştırır mı bilemedim.
Taviz tavizi doğurur.Her kabul etmediklerinde koşa koşa ayaklarına gidip istediklerini mi yapıcaksın?

Ayrıca neden onaylanmiyor ilişkiniz ?
E bunları anlatın ki mantıklı bir şeyler yazabilelim.
Ne gibi sebepler misal ?
Belki kendilerince haklidirlar.
İlişkiyi onaylamayan aile sizi kabullenir mi ?
Sembolik bir el opmeyle size saygı duyulur mu ?
Eğer böyle düşünüyorsaniz ; yanılıyorsunuz.
Şimdiden KV'ye çirkef denmeler basladigina göre o iş zor.

Şu anda sizin tarafınızda görünen erkek arkadaşınız evlendikten sonra %70 anası tarafında yer alır. Türkiyede evlilikler böyle çünkü. Şu anda bile ailesinin sizi istemediğini gelip size anlatıyor,ileride neler neler olacak bunu öngörmeniz lazım aslında ama gençlik,bekarlık işte.

Beni istemeyen ailenin oğlunu da ben istemem. El de öpmem,ne münasebet? Tanışmışsınız zaten,fazlasına gerek yok. Mezhep farklılıkları her ne kadar benim için önemli değilse de toplumun büyük kesimi için aşılamayacak sorunlardan biri ne yazık ki. İleride çok sıkıntı çekersiniz.
Katılıyorum dark, bunları soyleyen nişanlı ki kız biliyor, yarın da gelir, ben aileme karsı duramam, kararsız kaldım, sonrada hop haftaya baskasıyla nışan paylasımları.. Kendimiz yaşamadıysakta neler gördük burada, 700 yıl yaşamış bır karga kadar tecrübe edindik ☺️

Söylemem gerekir ki mezhep ayrılığı varsa o durumda aileler kolay kolay kabul etmiyor yıpranan siz olursunuz
Diğer akrabalardan destek aldıklarımız var, sevgilimin halaları vs. Eninde sonunda kabullenecekler muhim olan bu süreci en az yıpranmaya indirmek, ama nasıl...

Erkek arkadaşınız annem benim için başka kız bakıyoru nasıl ve neden söyledi? Çok gereksiz ayrıntılar bunlar. Mezhep farklılığını dolayı sıcak bakmıyor der en fazla. Ve evlerine bile zorla davet ettireceğini bu kadar belli etmez size. Bunlar işin için çok onur kırıcı şeyler. Farkında değilsiniz sanırim.
Ailesi 5 yıllık ilişkiye rağmen sıkıntı çıkarıyor, erkek arkadaşınıza da saygı duymuyorsa cidden sorun yaşarsınız. Erkek arkadaşınızın ailesi üzerinde hiç bir etkisi yok demektir bu. Çok toz pembe sadece karşı tarafı düşünen bir haliniz var. Üzülürsünüz ne yazık ki.

Kayınvalide sizi kızım seni tanımak istiyorum buyur gel bir çayımızı kahvemizi iç diyene kadar KATIYYEN gitmemen gerek . Kesinlikle hevesli görülürsün daha da burun kıvırır. Sen dik ve mesafeli duracaksın ki ağırlığın ve saygınlığın olsun. Onların ailesine girecek olan sensin bu sebeple onlar sana alan açacak sen açmayacaksın. Bu tarz mevzular aslında matematiksel ve istatistiksel konulardır. Her bir hamlenin bir karşılığı var bu ikili oyunda. Burdakileri dinle lütfen. İlk hamleyi doğru yaparsan süreç senin istediğin şekilde yumuşacık ilerlemese dahi olaylar paçozlaşmaz. Lütfen gitme. Sevgiline de annen beni kabullenip arayana dek gitmem doğru olmaz de ve konuyu kapat.

Bu uyarmak değil.
Hayatım annemler seninle iliskime olumlu bakmıyor ama seni tanıyınca bence sevecekler uyarmak.
Annem bana kız bakıyormuş, seni de istemiyorlar tam laf yetiştirmece. Neyse şu anda o dümenin farkında olacak durumda değilsiniz.
Bakın siz şu anda o aile içinde halletmeleri gereken konu gereksiz sizin omzunuzda. Siz notr bir tavırla gidin. Sanki turizm firmasına gelen müşterilerle sohbet eder gibi. Sonrası onların aile içinde halletmeleri gereken durum.
Erkek arkadaşınızla da sonrasında yok o kabul etmiş, sağ elini öptüm de solu opmemisim gibi, yok öyle demişim gibi aptal saptal laflara girmeyin. Sonuç gelip isteyecekler mi yoksa istemeyecekler mi?
İstemezler istemesinler biz son çare gönül almaya çalışıyoruz aslında. Hiç olmadı zaten kaçıracağım 😉 Şaka bir yana, ben üstün körü anlattım olayı, elbette gelip de bu şekilde söylemiyor onun tuttumu daha yumuşak, yalnız ben biraz gerçekçiyim. 5 senede ilişkimizi tamamen gizli tutup şimdi karşılarına çıkmıyoruz ki, yüz yüze olmasa da direkt kendilerinden aldığım tepkiler veya ortak çevreden duyduğum şeyler bu ifademi güçlendiren. Sürekli savunmada gibi gelebilirim size ama bu konuda erkek arkadaşım en suçsuz ve aslında en çok arada kalıp üzülen kişi. Ama yeri geldiğinde ailesine söylenmesi gereken herşeyi de söylüyor zaten. Keza binbir kavgayla gerçekleri ağzından aldım biraz da açıkçası. Fazla ütopik beklentiler içerisine girmiştim bir ara çünkü, hiç olacak şey değil ya, anne kız gibi olacağız diye heveslenmeye başlamıştım bir ara. Ha olur mu olur belki yine de, herşeye rağmen. Ama en azından benim büyük umutlarım yok yarın öbür gün neden olmuyor diye kahretmem kendimi.

Ne diyeyim, inada inatla karşılık vermek de doğru olmaz, ben yine saygı bende kalsın, büyüğümüz onlar diyorum.
İşte konu büyüklük bende kalsın değil. Şuan sana büyüklük yapmıyor ki kadın zaten. Şuan taşları yerine doğru oturtma evresindesin ki çok kritiktir. Bak bu kadar kişi gitme diyor. Demekki gidip de kıymetli olan yok.

Erkek arkadaşınız annem benim için başka kız bakıyoru nasıl ve neden söyledi? Çok gereksiz ayrıntılar bunlar. Mezhep farklılığını dolayı sıcak bakmıyor der en fazla. Ve evlerine bile zorla davet ettireceğini bu kadar belli etmez size. Bunlar işin için çok onur kırıcı şeyler. Farkında değilsiniz sanırim.
Ailesi 5 yıllık ilişkiye rağmen sıkıntı çıkarıyor, erkek arkadaşınıza da saygı duymuyorsa cidden sorun yaşarsınız. Erkek arkadaşınızın ailesi üzerinde hiç bir etkisi yok demektir bu. Çok toz pembe sadece karşı tarafı düşünen bir haliniz var. Üzülürsünüz ne yazık ki.
Umarım dediğiniz gibi olmaz, başka kız bakıyor kısmını ise, o biraz öfkeli ben biraz ısrarcı iken ağzından aldım diyelim. Keza aramızda hiçbir şekilde gizlia saklı yok, bu size biraz abartı gelebilir ama bizce doğru olan bu. Keza bu benim isteğim çünkü güven açıklığa dayalıdır, insan eşi olacak insanla herşeyi konuşabilmelidir. Hele ki onu da ilgilendiren konularsa. Sonunda oturur çözülmesi gereken sorun varsa birlikte değerlendiririz.

Katılıyorum dark, bunları soyleyen nişanlı ki kız biliyor, yarın da gelir, ben aileme karsı duramam, kararsız kaldım, sonrada hop haftaya baskasıyla nışan paylasımları.. Kendimiz yaşamadıysakta neler gördük burada, 700 yıl yaşamış bır karga kadar tecrübe edindik ☺️
başa gelmeden bilinmiyor işte ah ahh :) konu sahibi nişanlısına aşırı güveniyor ve farkında mı bilmiyorum ama sürekli defansta. İnşallah güzel ilerler.

Umarım dediğiniz gibi olmaz, başka kız bakıyor kısmını ise, o biraz öfkeli ben biraz ısrarcı iken ağzından aldım diyelim. Keza aramızda hiçbir şekilde gizlia saklı yok, bu size biraz abartı gelebilir ama bizce doğru olan bu. Keza bu benim isteğim çünkü güven açıklığa dayalıdır, insan eşi olacak insanla herşeyi konuşabilmelidir. Hele ki onu da ilgilendiren konularsa. Sonunda oturur çözülmesi gereken sorun varsa birlikte değerlendiririz.
Kendi aranızda şeffaflık iyidir ama aile konusunda ne dediler, ne yaptılar bu kadar ayrıntı bilmek doğru değil. O insanların da ev içinde kendi özelleri, anlık tepkileri olabilir. Ben eşimden ilk defa bahsettiğimde babam bir sürü şey söylemişti esim hiç birini bilmedi bilmiyor, sadece memleket meselesinden ön yargısı var demiştim. Ne babamın anlık tepkilerini eşime söylerim ne eşimi bunları gereksiz yere üzerim. Erkekler bu kadar detay bilmek için uğraşmaz zaten. Bizim güven dediğimiz şey merak ve her detaya hakim olma isteği aslında.
Siz sanıyorsunuz ki tüm bu bildikleriniz ileride ilişkinize olumsuz yansimayacak.

Asla size saygı duymayacaklar,gururunuz harcadığınızla kalacaksınız.Acımasız gerçekler bunlar.
Hoş çok güzel yorumlar gelmiş ama hep siz nişanlınızın ne kadar mükemmel biri olduğundan falan bahsetmişsiniz.Bazı şeyleri görmek istemiyorsunuz.Umarım geç kalmazsınız.Mutluluklar.
Ha bu arada asla ayrılın demiyorum ilişkinize sahip çıkmanız harika birşey ama kendinizi ezdirmeyin değersizleştirmeyin.

Back