Söylemem gerekir ki mezhep ayrılığı varsa o durumda aileler kolay kolay kabul etmiyor yıpranan siz olursunuzBunca zamandır onların hazır olmasını bekliyoruz zaten ama kabullenecekleri yok gibi. Sevgili kayınvalideciğim bi de ben sana kız beğendim vs demiş, bizimkinin de canına tak etmiş artık. Zaten daha fazla uzatmadan evlenmek istiyoruz artık, bu senenin sonuna ladar nişanı yapalım istiyoruz en azından, bizim bu yoldan dönmeyeceğimizi idrak etmeleri gerek ama kırıp dökmeden, nasıl yaparız bilemiyorum.
Taviz tavizi doğurur.Her kabul etmediklerinde koşa koşa ayaklarına gidip istediklerini mi yapıcaksın?Bende öyle düşünüyorum aslında ama zaten kabul etmedikleri için bir de böyle şart koşar gibi işi yokuşa sürmek olayları daha da kızıştırır mı bilemedim.
Katılıyorum dark, bunları soyleyen nişanlı ki kız biliyor, yarın da gelir, ben aileme karsı duramam, kararsız kaldım, sonrada hop haftaya baskasıyla nışan paylasımları.. Kendimiz yaşamadıysakta neler gördük burada, 700 yıl yaşamış bır karga kadar tecrübe edindikŞu anda sizin tarafınızda görünen erkek arkadaşınız evlendikten sonra %70 anası tarafında yer alır. Türkiyede evlilikler böyle çünkü. Şu anda bile ailesinin sizi istemediğini gelip size anlatıyor,ileride neler neler olacak bunu öngörmeniz lazım aslında ama gençlik,bekarlık işte.
Beni istemeyen ailenin oğlunu da ben istemem. El de öpmem,ne münasebet? Tanışmışsınız zaten,fazlasına gerek yok. Mezhep farklılıkları her ne kadar benim için önemli değilse de toplumun büyük kesimi için aşılamayacak sorunlardan biri ne yazık ki. İleride çok sıkıntı çekersiniz.
Taviz tavizi doğurur.Her kabul etmediklerinde koşa koşa ayaklarına gidip istediklerini mi yapıcaksın?
Öyle değil elbette, sadece hala bir umudum var diyelim. Herşeyin iyi olacağına dair.Taviz tavizi doğurur.Her kabul etmediklerinde koşa koşa ayaklarına gidip istediklerini mi yapıcaksın?
Diğer akrabalardan destek aldıklarımız var, sevgilimin halaları vs. Eninde sonunda kabullenecekler muhim olan bu süreci en az yıpranmaya indirmek, ama nasıl...Söylemem gerekir ki mezhep ayrılığı varsa o durumda aileler kolay kolay kabul etmiyor yıpranan siz olursunuz
Ne diyeyim, inada inatla karşılık vermek de doğru olmaz, ben yine saygı bende kalsın, büyüğümüz onlar diyorum.Sahsen ayaklarina kesinlikle gitmezdim.
İstemezler istemesinler biz son çare gönül almaya çalışıyoruz aslında. Hiç olmadı zaten kaçıracağımBu uyarmak değil.
Hayatım annemler seninle iliskime olumlu bakmıyor ama seni tanıyınca bence sevecekler uyarmak.
Annem bana kız bakıyormuş, seni de istemiyorlar tam laf yetiştirmece. Neyse şu anda o dümenin farkında olacak durumda değilsiniz.
Bakın siz şu anda o aile içinde halletmeleri gereken konu gereksiz sizin omzunuzda. Siz notr bir tavırla gidin. Sanki turizm firmasına gelen müşterilerle sohbet eder gibi. Sonrası onların aile içinde halletmeleri gereken durum.
Erkek arkadaşınızla da sonrasında yok o kabul etmiş, sağ elini öptüm de solu opmemisim gibi, yok öyle demişim gibi aptal saptal laflara girmeyin. Sonuç gelip isteyecekler mi yoksa istemeyecekler mi?
İşte konu büyüklük bende kalsın değil. Şuan sana büyüklük yapmıyor ki kadın zaten. Şuan taşları yerine doğru oturtma evresindesin ki çok kritiktir. Bak bu kadar kişi gitme diyor. Demekki gidip de kıymetli olan yok.Ne diyeyim, inada inatla karşılık vermek de doğru olmaz, ben yine saygı bende kalsın, büyüğümüz onlar diyorum.
Umarım dediğiniz gibi olmaz, başka kız bakıyor kısmını ise, o biraz öfkeli ben biraz ısrarcı iken ağzından aldım diyelim. Keza aramızda hiçbir şekilde gizlia saklı yok, bu size biraz abartı gelebilir ama bizce doğru olan bu. Keza bu benim isteğim çünkü güven açıklığa dayalıdır, insan eşi olacak insanla herşeyi konuşabilmelidir. Hele ki onu da ilgilendiren konularsa. Sonunda oturur çözülmesi gereken sorun varsa birlikte değerlendiririz.Erkek arkadaşınız annem benim için başka kız bakıyoru nasıl ve neden söyledi? Çok gereksiz ayrıntılar bunlar. Mezhep farklılığını dolayı sıcak bakmıyor der en fazla. Ve evlerine bile zorla davet ettireceğini bu kadar belli etmez size. Bunlar işin için çok onur kırıcı şeyler. Farkında değilsiniz sanırim.
Ailesi 5 yıllık ilişkiye rağmen sıkıntı çıkarıyor, erkek arkadaşınıza da saygı duymuyorsa cidden sorun yaşarsınız. Erkek arkadaşınızın ailesi üzerinde hiç bir etkisi yok demektir bu. Çok toz pembe sadece karşı tarafı düşünen bir haliniz var. Üzülürsünüz ne yazık ki.
başa gelmeden bilinmiyor işte ah ahh :) konu sahibi nişanlısına aşırı güveniyor ve farkında mı bilmiyorum ama sürekli defansta. İnşallah güzel ilerler.Katılıyorum dark, bunları soyleyen nişanlı ki kız biliyor, yarın da gelir, ben aileme karsı duramam, kararsız kaldım, sonrada hop haftaya baskasıyla nışan paylasımları.. Kendimiz yaşamadıysakta neler gördük burada, 700 yıl yaşamış bır karga kadar tecrübe edindik
Kendi aranızda şeffaflık iyidir ama aile konusunda ne dediler, ne yaptılar bu kadar ayrıntı bilmek doğru değil. O insanların da ev içinde kendi özelleri, anlık tepkileri olabilir. Ben eşimden ilk defa bahsettiğimde babam bir sürü şey söylemişti esim hiç birini bilmedi bilmiyor, sadece memleket meselesinden ön yargısı var demiştim. Ne babamın anlık tepkilerini eşime söylerim ne eşimi bunları gereksiz yere üzerim. Erkekler bu kadar detay bilmek için uğraşmaz zaten. Bizim güven dediğimiz şey merak ve her detaya hakim olma isteği aslında.Umarım dediğiniz gibi olmaz, başka kız bakıyor kısmını ise, o biraz öfkeli ben biraz ısrarcı iken ağzından aldım diyelim. Keza aramızda hiçbir şekilde gizlia saklı yok, bu size biraz abartı gelebilir ama bizce doğru olan bu. Keza bu benim isteğim çünkü güven açıklığa dayalıdır, insan eşi olacak insanla herşeyi konuşabilmelidir. Hele ki onu da ilgilendiren konularsa. Sonunda oturur çözülmesi gereken sorun varsa birlikte değerlendiririz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?