- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.246
- 548
Ailesi istemiyor diye ilişkimizi neden harcayalım ki bence bu da yanlış bir tutum olur. Sonuçta erkek arkadaşımın bir suçu yok bu durumda, elinden geleni yapıyor ve aradaki dengeyi sağlamaya çalışıyor. Ailesinden taraf olup beni üzse zaten bir dakika tutmazdım onu hayatımda ama o da çabalıyor nasıl görmezden gelip senin ailen beni istemiyorsa bende seni istemiyorum diyebilirim ki. Onların beni kabul etmeyerek yaptığını bende erkek arkadaşıma yapsam ailesinin tutumundan ne farkım kalırdı
Ben bir nevi ailesiz büyüdüm sayılır. Ailenin kıymetini iyi bilirim. Ben parçalanmış ailem yüzünden çok zorluk çektim ne erkek arkadaşıma ailesinden, ne de beni istemese de bir anneye evladından uzaklaşmasına sebebiyet vererek yuva kurmak istemiyorum. Ama ilişkimden vazgeçmek de istemiyorum. Orta yolu bulmak için elimden geleni yaparım ama ne yapabilirim ondan da emin değilim.Yerinde olsaydım beni istemeyen ailenin ayağına gitmezdim. En azından Bi davet olması gerekiyor. Erkek arkadaşın senden fedakarlık bekleyene kadar onların adım atmalarını sağlamalı. He olmuyorsa ya evlenmezdim ya da onlara rağmen evleniyorsam beni kimse bir daha görüştüremezdi.
Bak canım olayları sen tatlıya baglayamazsin. Kimse de anne diye kutsal falan da değil. Sen kibar bir adım at( yavsama sakın), kendi kisiliginden ödün verme. O eğer dediğin gibi evladını seviyorsa senin iyi niyetine karsilik verir.İster istemez geriliyorum. Yani saygısızlık etmem zaten, kendimi de ezdirmem ama olayları nasıl tatlıya bağlarız bilemiyorum. Bildiğin nefret ediyor kadın sanki benden, daha tanımadan. Aklım almıyor bazen bu zihniyeti. Yine de erkek arkadaşıma duyduğuö saygı ve sevgiden kaynaklı, biraz da annesinin onu yetiştirme şekline bianen annesine duyduğum saygıdan kaynaklı en doğru şekilde bu süreci atlatmak istiyorum. Giderken birşey götürmeli miyim? Nasıl davranmalı nelerden söz etmeliyim? Hiçbir fikrim yok açıkçası
Ikimizde 20lerimizin son çeyreğindeyiz, ikimizde özel sektörde turizmde çalışıyoruz, ben deniz turizmindeyim erkek arkadaşım karada.Yaşlarınız kaç ? İkinizin de üniversite eğitimi bitti mi, çalışıyor musunuz ?
Siz Muğla'da abinizle yaşıyorsunuz.Erkek
arkadaşınız ailesi Hatay'da yaşarken erkek Muğla'da ne yapıyor ?
Ikimizde 20lerimizin son çeyreğindeyiz, ikimizde özel sektörde turizmde çalışıyoruz, ben deniz turizmindeyim erkek arkadaşım karada.
Bak canım olayları sen tatlıya baglayamazsin. Kimse de anne diye kutsal falan da değil. Sen kibar bir adım at( yavsama sakın), kendi kisiliginden ödün verme. O eğer dediğin gibi evladını seviyorsa senin iyi niyetine karsilik verir.
Kişisel bir hediye alma ama tatlı vs gibi birşey goturebilirsin. Erkek arkadaşına danis. Ama ona kişisel giyim vs alma.
Kendi okulundan bahset, onun işi varsa o yoksa Hatay'ın sorunları gibi konular.
Yazdıklarından şunu görüyorum. Sen ben birşey yapayım beni kabul etsinler istiyorsun. Öyle birşey yok. Sen kendin gibi davran. Özgüvenli ama mütevazı ol. Seni kabul edip etmemeleri onların problemi senin degil. Sana aykırı olan hiçbir şeyi de yapma.
Dediklerinizde haklısınız, orası öyle. Ama kimsenin sebebi olmak istemiyorum. Ne var sanki herkes aynı anda mutlu olsa. Hayatta mutlaka birşeyler ters gidiyor zatenBak canım olayları sen tatlıya baglayamazsin. Kimse de anne diye kutsal falan da değil. Sen kibar bir adım at( yavsama sakın), kendi kisiliginden ödün verme. O eğer dediğin gibi evladını seviyorsa senin iyi niyetine karsilik verir.
Kişisel bir hediye alma ama tatlı vs gibi birşey goturebilirsin. Erkek arkadaşına danis. Ama ona kişisel giyim vs alma.
Kendi okulundan bahset, onun işi varsa o yoksa Hatay'ın sorunları gibi konular.
Yazdıklarından şunu görüyorum. Sen ben birşey yapayım beni kabul etsinler istiyorsun. Öyle birşey yok. Sen kendin gibi davran. Özgüvenli ama mütevazı ol. Seni kabul edip etmemeleri onların problemi senin degil. Sana aykırı olan hiçbir şeyi de yapma.
Ailesine bağlı değil, kendimize yetecek kadar kazanıyoruz çok şükür, aynı çatı altına girsek daha da iyi olacak hatta çünkü şuanda en çok parayı görüşebilelim diye sürekli dışarı çıktığımızdan harcıyoruz.Erkek arkadaşınız, maddi açıdan ailesine ne kadar bağlı ?
Çok tatlısın seni üzerler.Ben bir nevi ailesiz büyüdüm sayılır. Ailenin kıymetini iyi bilirim. Ben parçalanmış ailem yüzünden çok zorluk çektim ne erkek arkadaşıma ailesinden, ne de beni istemese de bir anneye evladından uzaklaşmasına sebebiyet vererek yuva kurmak istemiyorum. Ama ilişkimden vazgeçmek de istemiyorum. Orta yolu bulmak için elimden geleni yaparım ama ne yapabilirim ondan da emin değilim.
Kimse aynı anda mutlu olmaz. Ama herkes aynı anda saygı duyabilir. Sizin onun ideal gelini olmayabilirsiniz, o sizin ideal kv mi? Sizi bu kafaya muhtemelen coook sevdiğiniz erkek arkadaşınız sokmuş nereden biliyorsunuz sizi sevmediğini, kız aradigini. Tabi ki minnoş Türk erkeği görev başında laf taşıyor Bu kafadan çıkın. Birinin sebebi falan olmuyorsunuz. Arabesk kafalar.Dediklerinizde haklısınız, orası öyle. Ama kimsenin sebebi olmak istemiyorum. Ne var sanki herkes aynı anda mutlu olsa. Hayatta mutlaka birşeyler ters gidiyor zaten
Ya onlar davet etmeden gitmeyeceğim zaten. Ama erkek arkadaşım rest çekmiş işte, her halükarda isteyerek davet etmiş olmayacak. Yoksa çat kapı davetsiz gitmeyeceğiz, mesele o değil. Orada olduğumuz sürece de erkek arkadaşım yanımda olacak zaten, güle oynaya ağırlamalarını da beklemiyorum da aşırıya kaçmalarına da izin vermem zaten herşeyin bir sınırı var. Sadece olaylar o aşırı sınırına varmadan durdurmanın, ilk dakikarda iyi bir intiba bırakıp sonrasında gelebilecek büyük patlamayı engelleme derdindeyim ben.Çok tatlısın seni üzerler.
En azından dışarıda Bi yerde görüşün, ya da erkek arkadaşın annesini ikna etsin arayıp davet ettir kendini. Böyle istemediklerini bile bile gitmemelisin bence. Ama illaki gideceksen de çok fazla kasma kendini olduğun gibi davran, olurda Bi ayıplarını görürsen erkek arkadaşına kalkalım artık de sonrasını o düşünsün ailesiyle ne yapacağını.
Yani bu açıdan bakmamıştım. Bu da farklı bir pencere tabii. Sevmediğini biliyorum bu ilk karşılaşmamız olmayacak çünkü, ilişkimizin başlarındayken denk gelmiştik annesi ve ablasıyla. Ayrıca beni uyarmasında ne gibi bir sakınca olabilir ki orasını tam anlamış değilim. Bir araya geldikten sonra istenmediğim gerçeği yüzüme tokat gibi çarpılsa daha mı iyi olurdu,sanmıyorum.Kimse aynı anda mutlu olmaz. Ama herkes aynı anda saygı duyabilir. Sizin onun ideal gelini olmayabilirsiniz, o sizin ideal kv mi? Sizi bu kafaya muhtemelen coook sevdiğiniz erkek arkadaşınız sokmuş nereden biliyorsunuz sizi sevmediğini, kız aradigini. Tabi ki minnoş Türk erkeği görev başında laf taşıyor Bu kafadan çıkın. Birinin sebebi falan olmuyorsunuz. Arabesk kafalar.
Yani bunların bende biraz farkındayım zaten, hak veriyorum size de, mezhepsel mevzular bilhassa zor gerçekten. Araya mesafe koymak meselesine gelirsek ona bende karşıyım, yani kendi istese de ben ister miyim emin değilim. Şimdi sabrımın sonuna kadar naif yanımı kullanmaya devam edeyim, baktım ki katır inadı var hala yollarından dönüyorlar son çare vazgeçerim ne halleri varsa görsünler diyorum bir yandan. Ama bu tavırlarıyla bitmeyecek bu ilişki, keşke anlasalar.Kendinizi kabullendirmek için aşırı fedakarlıklardan kaçının. Kalıcı Saygı daha net bir duruşla kazanılır unutmayın. Oyüzden ilk yaklaşım ve duruş önemli. Zor bir durum açıkcası onlarla görüşüp biraz ilerlemeden iletişim belli olmaz. Ama mezhepsel konularda eski insanların fikirleri kolay kolay değişmez. Öyle sevgilinizin dediği gibi aileme mesefa koyarım olayınıda çok duydum pek mümkün de değil zaten emin olun
Bu uyarmak değil.Yani bu açıdan bakmamıştım. Bu da farklı bir pencere tabii. Sevmediğini biliyorum bu ilk karşılaşmamız olmayacak çünkü, ilişkimizin başlarındayken denk gelmiştik annesi ve ablasıyla. Ayrıca beni uyarmasında ne gibi bir sakınca olabilir ki orasını tam anlamış değilim. Bir araya geldikten sonra istenmediğim gerçeği yüzüme tokat gibi çarpılsa daha mı iyi olurdu,sanmıyorum.
Yani bunların bende biraz farkındayım zaten, hak veriyorum size de, mezhepsel mevzular bilhassa zor gerçekten. Araya mesafe koymak meselesine gelirsek ona bende karşıyım, yani kendi istese de ben ister miyim emin değilim. Şimdi sabrımın sonuna kadar naif yanımı kullanmaya devam edeyim, baktım ki katır inadı var hala yollarından dönüyorlar son çare vazgeçerim ne halleri varsa görsünler diyorum bir yandan. Ama bu tavırlarıyla bitmeyecek bu ilişki, keşke anlasalar.
%100 katılıyorum lütfen ciddiye alın çok güzel açıklamışlar B bngsglsn .Bu uyarmak değil.
Hayatım annemler seninle iliskime olumlu bakmıyor ama seni tanıyınca bence sevecekler uyarmak.
Annem bana kız bakıyormuş, seni de istemiyorlar tam laf yetiştirmece. Neyse şu anda o dümenin farkında olacak durumda değilsiniz.
Bakın siz şu anda o aile içinde halletmeleri gereken konu gereksiz sizin omzunuzda. Siz notr bir tavırla gidin. Sanki turizm firmasına gelen müşterilerle sohbet eder gibi. Sonrası onların aile içinde halletmeleri gereken durum.
Erkek arkadaşınızla da sonrasında yok o kabul etmiş, sağ elini öptüm de solu opmemisim gibi, yok öyle demişim gibi aptal saptal laflara girmeyin. Sonuç gelip isteyecekler mi yoksa istemeyecekler mi?
Ailesi istemiyor diye ilişkimizi neden harcayalım ki bence bu da yanlış bir tutum olur. Sonuçta erkek arkadaşımın bir suçu yok bu durumda, elinden geleni yapıyor ve aradaki dengeyi sağlamaya çalışıyor. Ailesinden taraf olup beni üzse zaten bir dakika tutmazdım onu hayatımda ama o da çabalıyor nasıl görmezden gelip senin ailen beni istemiyorsa bende seni istemiyorum diyebilirim ki. Onların beni kabul etmeyerek yaptığını bende erkek arkadaşıma yapsam ailesinin tutumundan ne farkım kalırdı
Vallahi ya zamanında ben de yazsaydım keşke. Ama o zaman kabul etmezdim ben de. Yaşayıp görecekler. Bu iş böyle.O cok savundugun erkek arkadasin cok matah olsa ailesinin seni istemedigini gelip sana anlatmazdi. Ama ben kime anlatiyorum ki dimi. Bekar arkadaslar icin su bdv.bulunmaz bir hazine ama hicbiriniz duymuyorsunuz, gormuyorsunuz. O zaman size mutluluklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?