Erkek arkadaşımla geçen konuşma ..

sevv_al

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2024
17
-44
30
Merhabalar burdaki tecrübeli hanımların yorumlarına ihtiyacım var , Öncelikle bir ilişkim var artık evlilik konuları konuşmaya başladık , Erkek arkadaşımın durumu benden kat kat iyi bi iş kurdu , bende yıllardır. Çalışıyorum kazancım ortalama ama piyasaya göre oldukça yüksek , tanıdığımış olduğumuz bir çifttin maddi problemleri yüzünden yapmış olduğum bir yorum oldu ve erkek arkadaşıma dedim ki ‘ Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için , Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum dedi , ben birikim yaparım dediğim de onları da yapıyorum ben gibi bir yorum yaptı . İstersen çalışmayabilirsin ihtiyacımız yok ama çalışıyorsan senin benim param muhabbeti saçma dedi .. Benim düşüncem yanlış mı ? siz tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum ..

Merhabalar burdaki tecrübeli hanımların yorumlarına ihtiyacım var , Öncelikle bir ilişkim var artık evlilik konuları konuşmaya başladık , Erkek arkadaşımın durumu benden kat kat iyi bi iş kurdu , bende yıllardır. Çalışıyorum kazancım ortalama ama piyasaya göre oldukça yüksek , tanıdığımış olduğumuz bir çifttin maddi problemleri yüzünden yapmış olduğum bir yorum oldu ve erkek arkadaşıma dedim ki ‘ Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için , Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum dedi , ben birikim yaparım dediğim de onları da yapıyorum ben gibi bir yorum yaptı . İstersen çalışmayabilirsin ihtiyacımız yok ama çalışıyorsan senin benim param muhabbeti saçma dedi .. Benim düşüncem yanlış mı ? siz tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum ..
Sizin ne düşündüğünüz kadar erkek arkadaşınızın da düşüncesi önemli. Adam size istediği evlilik ve paylaşım şeklini söylemiş. Size uymuyorsa; ayrılıp size uyan birisini aramalısınız.

Bir tanıdığım evlenme niyetiyle görüştüğü birine "Ileride evde oturmaya karar verirsem bana bakar mısın" diye sormuştu. Karşı taraf da hayır, iki taraf da çalışmalı demiş. Sonra ayrıldılar. Nasıl bir evlilik istiyorsanız ona göre adım atın bence.

İlişkilerde para ayrımı bana garip geliyor. Evlenince ortak yuva kurmayı üstüne çocuk yapmayı düşünüyorsa insanlar bu şekilde para ayrımı olmamalı. Yani adam ben yatıcam karımın parasını yicem dememiş.

Aynı evde farklı ekonomik refah düzeyinde yaşamak istiyorsunuz. Sizin her ay kuaföre kıyafete belki mücevhere verecek ekstra kendi maaşınız olacak eşiniz hem ev geçindirip hem size bakıp hem kendine bakmaya çalışacak hem de birikim ev araba sahibi olmaya çalışacak. Aynı evde farklı kastlardan insanlar gibi allah aşkına normal mi sizce ?

Bir tanıdığım evlenme niyetiyle görüştüğü birine "Ileride evde oturmaya karar verirsem bana bakar mısın" diye sormuştu. Karşı taraf da hayır, iki taraf da çalışmalı demiş. Sonra ayrıldılar. Nasıl bir evlilik istiyorsanız ona göre adım atın bence.
Aslında burdaki olay erkek arkadaşımın durumunun oldukça iyi olması ihtiyaç yokken böyle bişey söyledi , daha önce evlendiğimizde çalışma gibi bi muhabbet yapmıştı ihtiyacı olmadığı için ona istinaden bende benim param mantığı düşüncesindeydim

Evet bu kafadaydım yanlış mı düşünüyorum diye konu açtım
Bence yanlış. Bu kafada kadınlardan hoşlanmıyorum ben. Evlilik biz olmak demek zaten. Siz bu düşünce biçimiyle biz olamazsınız. Biri beni beslesin diye evleniyorsunuz sanki. Dışardan böyle görünüyor.

Aynı evde farklı ekonomik refah düzeyinde yaşamak istiyorsunuz. Sizin her ay kuaföre kıyafete belki mücevhere verecek ekstra kendi maaşınız olacak eşiniz hem ev geçindirip hem size bakıp hem kendine bakmaya çalışacak hem de birikim ev araba sahibi olmaya çalışacak. Aynı evde farklı kastlardan insanlar gibi allah aşkına normal mi sizce ?
Böyle düşünmemin nedeni erkek arkadaşımın durumunun çok çok iyi olması ,

yani herkes kendince haklı diyelim sizin beklentiniz farklı onun beklentisi farklı. bir ortak yol bulmalısınız. yok bulamıyorsanız da ayrılmalısınz.

Aslında burdaki olay erkek arkadaşımın durumunun oldukça iyi olması ihtiyaç yokken böyle bişey söyledi , daha önce evlendiğimizde çalışma gibi bi muhabbet yapmıştı ihtiyacı olmadığı için ona istinaden bende benim param mantığı düşüncesindeydim
Adamın durumunun iyi olma sebebinin, parasını akıllıca kullanması ve başkalarının giderlerini karşılamaması olduğunu düşündünüz mü hiç ? 😏

Bence yanlış değilsiniz. Kadın kazandığı paradan bir kuruş bile vermek zorunda değil. Ama eş adayınızın düşüncesi de önemli ortak noktada buluşulup ona göre hareket edilmeli. En baştan bu konular net konuşulmalı
Kadın bir kuruş bile vermek zorunda değil tehlikeli bir bakış açısı. Evlilik varsa her şey ortaktır. Böyle yazınca konu çok farklı yerlere uzanıyor çünkü.

Bilmiyorum. Bu evlilik değil, ev arkadaşlığı ve sevgililik karışımı gibi duruyor. Sevgiliniz öyle bir düşüncede değil gibi görünüyor.

Eşitlik eşitlik diye bağırabilmek istiyorsak (ki çoğu zaman eşit muamele görmüyoruz zaten) bizim en başta kendimizi eşit görmemiz gerekiyor. Eşinizin durumu iyiyse ne güzel sizin paranız da katıldığında çok güzel bir yuva kurabilirsiniz gayet. O adam eve girdiğinde ev işlerinde destek isteyeceksin yeri geldiğinde bebek olduğunda bak diyeceksin ben erkeğim yapmam dese nerde eşitlik diyeceksin ama iş paraya gelince 'benim param'. Biraz paragöz olabilir misiniz kendinizi sorgulayın bence.
Böyle düşünmemin nedeni erkek arkadaşımın durumunun çok çok iyi olması ,

X