Erkek Arkadaşımın Utangaçlığı

madamengineer

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2017
69
274
Merhabalar,
Aslında üye olurken hiç başlık açmak aklımda yoktu yalnızca yorum yapabilmek konuları takip edebilmek için üye olmuştum. Ama şuan en yakın arkadaşımla aram bozuk ve erkek arladaşım konusunda bana her zaman objektif yorumlar yapardı. Onun yorumlarını çok arıyorum bu yüzden sizden yorum almak bana iyi gelir gibi geldi fikir beyan eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ben 23 yaşındayım erkek arkadaşımla liseden beri tanışıyoruz. Lise 2. sınıfta çocukça bir ilişkimiz olmuştu fakat ikimizin de yaşı çok küçük olduğu için devam ettirememiştik. Yaklaşık 2 yıl önce tekrar görüşmeye başladık yalnız bir sorun var ikimiz de farklı şehirlerde üniversite okuyoruz şuan. Sevgili olmadan önce açıkça onunla uzak olduğumuzu ve zor olacağını konuştuk ve denemeye karar verdik. İlk yıl mükemmel ilerledi sağolsun teknoloji yanyanaymışız gibi hissettiriyodu. Gelelim asıl probleme benim erkek arkadaşım aşırı utangaç aslında sosyal anksitiyetesi var. Beraber dışarı çıktığımızda bile etrafta insanlar varsa elimi tutmaktan bana sarılmaktan çekiniyo. Eğer o evdeyse telefonla bile zor konuşuyoruz ailesi duyar diye çok kasılıyo. 3 gün öncede arkadaşlarıyla bir ödev üzerine çalışıyolardı ben de okul çıkışı telefonla aradım. Ama o kadar soğuk davrandı ki çok rahatsız oldum şakayla karışık aşkım de hadi falan diye espiri yaptım o da off yeter uğraşamam seninle diye bağırdı yanında ki arkadaşlarının onu duymasına rağmen bana böyle davranması çok üzdü ve soğuk davranmaya başladım. 3 gündür konuşuyoruz ama aşırı soğuğuz aşkım bile demiyoruz ve o hiç bir adım atmıyo aramıyo bile sadece mesajlaşıyoruz. Çok moralim bozuk ne yapacağımı bilemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım?

Son düzenleme:
Bence lise aşk muhabbeti devam ediyor gibi
O modda yani.
Sorun şurda başbaşayken hiç öyle uyangaçlığı çekinmesi yok ama etrafta 1-2 kişi bile olsa adam sanki farklı bir kişiliğe bürünüyo piskoloğu sosyal aksitiyete tanısı koydu ilaç kullanıyo elimden geldiğince anlayışlı olmaya çalışıyorum ama şuan ne yapacağımı bilemez bir durumda kaldım.

Sorun şurda başbaşayken hiç öyle uyangaçlığı çekinmesi yok ama etrafta 1-2 kişi bile olsa adam sanki farklı bir kişiliğe bürünüyo piskoloğu sosyal aksitiyete tanısı koydu ilaç kullanıyo elimden geldiğince anlayışlı olmaya çalışıyorum ama şuan ne yapacağımı bilemez bir durumda kaldım.
Tedavisi devam etmeli tabi
Çok üstüne düşmeyin yani sizi mutsuz etmesin bu durum keyfinize bakın bu devirde utanan bi adam da zor :))

Utangac olduğuna emin misin? Bana tedbirli bi capkin gibi geldi.:işsiz:

Disarda el ele tutusmaktan utanan asosyal ilk kez duyuyorum. Evde konusmamasi ailesi ogrenmesin diyedir. Arkadaslarinin yanında utangaçlıktan konuşamıyor ama ugrasamam senle diye yaygara yapmayi biliyor?

Psikologa birlikte mi gittiniz?

Askim demeye utaniyor ama bagirmaya azarlamaya utanmiyor. Gercekten sadece utangac mi acaba?
Bunu bende baya düşündüm. Baya da konuştuk konuşmalarımız üzerine piskoloğa gitmeye başladı düzelme de gösteriyodu (artık elele gezebiliyoruz) ama bu son davranışı çok üzdü zorlamak istemiyorum ama benimde bi sabrım varmış.

Bunu bende baya düşündüm. Baya da konuştuk konuşmalarımız üzerine piskoloğa gitmeye başladı düzelme de gösteriyodu (artık elele gezebiliyoruz) ama bu son davranışı çok üzdü zorlamak istemiyorum ama benimde bi sabrım varmış.
Ben inanmadim acikcasi askim demeye.cekindigini. gercekten o kadar utangac olsa bagirmaya da.cekinir baskasinin yaninda. Evet boyle bi sorunu olabilir ama o telefondaki olay farkli bi durum olmus.

Utangac olduğuna emin misin? Bana tedbirli bi capkin gibi geldi.:işsiz:

Disarda el ele tutusmaktan utanan asosyal ilk kez duyuyorum. Evde konusmamasi ailesi ogrenmesin diyedir. Arkadaslarinin yanında utangaçlıktan konuşamıyor ama ugrasamam senle diye yaygara yapmayi biliyor?
Bu arada ailesi ilişkimizi biliyor hatta ablasıyla da tanıştım. Sadece ailesinin onu öyle aşkım, sevgilim vs derken duymasından korkuyo. Yanında biri varsa telefonu efendim reyis diye açıyo

Bu arada ailesi ilişkimizi biliyor hatta ablasıyla da tanıştım. Sadece ailesinin onu öyle aşkım, sevgilim vs derken duymasından korkuyo. Yanında biri varsa telefonu efendim reyis diye açıyo
Hahaha o ne be oyle:)) sadece efendim neyine yetmiyormus.bence onunki utangaclik degil agir abi sendromu. "Erkek adam sokakta el ele dolasmaz, erkek adam aşkım maskim demez" hesabi. Telefonda yaygara çıkartırken rahatligi da bundanmis demek:KK53:

Hahaha o ne be oyle:)) sadece efendim neyine yetmiyormus.bence onunki utangaclik degil agir abi sendromu. "Erkek adam sokakta el ele dolasmaz, erkek adam aşkım maskim demez" hesabi. Telefonda yaygara çıkartırken rahatligi da bundanmis demek:KK53:
Olabilir aslında :110:
Daha neler diyo bilsen başkan, reyis, çavuş, hacı vs hayır daha evlenmedik bile şimdiden adamla asker arkadaşı gibi olduk :KK53:

ailesinin yanında benim sevgilim de sevgi sözcüğü kullanmaz çünkü annesi çok abartıyor. böyle yaygara falan koparıyor "aaayyy beeennnnn siziiii yerrriiimmmmm" diye. ikimiz de rahatsız olduğumuz için kanka modunda takılıyoruz. ailesinin yanında söylememesi ya da telefonda konuşmaya utanması beni çok şaşırtmadı. çünkü telefonda zaten önemli bir şey yoksa boş atılır,saçma sapan konuşulur zaman geçsin diye bu yüzden ailesinden çekinmiş olabilir.

arkadaş durumuna bir şey diyemem. klasik çünkü sevgisini belli etmeye utanıp öküz gibi böğürmeye utanmayan erkek modeli. en ciddisinden bi konuşma yapabilirsiniz. böyle böyle yapıyorsun ben rahatsız oluyorum vs gibi. ne tür bir açıklaması varsa söyler.

Bu utanmalar kadına yakışır erkek tede tabii ki hayâ/ edep önemlidir amaa

Hayallerini süsleyen erkek bu mu cidden?

Karşısında ki kıza birilerinin yanında çavuuş,reis falan diyor olması seni bir hiç yerine koyması demek bence.
ve bu bir davranış bozukluğuysa bu bozukluk ilerde evlenirseniz falan senide bozar.

sizin iş yaşş.

X