- 7 Ekim 2014
- 1.255
- 756
- 73
- Konu Sahibi _donukpudra_
-
Evli değilsin çok şükür sadece arkadaşsın, bazı problemleri var gibi. Kendisiyle barışık görünmüyor. Bence ağırdan ağırdan uzaklaş, dertsiz başına dert alma
Öz güveni mi neden düşük?
Ben nereden bileyim.
Birçok özel sebepten olabilir.
Ben sana layık değilim deyip duran biriyle de ben birlikte olamazdım mesela. Karşımda kendine güvenen, sağlam birini görmek isterim. Bir de bunu çok söylüyorsa bir süre sonra siz de inanmaya başlıyorsunuz zaten
Ya kendine güveni yok, ya depresyonda ya da size aşık değil.
Bu konuda asla fedakarlık yapma. Parçaları dağılmış birini toparlayana kadar ...ki mutlaka eksik parçaları vardır, tam tamına olmayacak, git tek parça birisini bul. Yok ben uğraşmak istiyorum, benim için mutlu olmak önemli değil ben sadece mutlu etmek istiyorum beklentim yok, iyilik abidesiyim diyorsan o başka!Siz de sorun olduğunu fark ettiniz mi? Ben bu şekilde de bırakmak istemiyorum onu. Çünkü çok çaresizdi gerçekten.
Hiçbir şeyi mi sevdiğini hissetmiyor sadece seni mi? Benim de hissiz zamanlarım oldu az çok anlıyorum ama bilemedimBakın şimdi belki evet beni gerçekten sevmiyordur. Bunu ben de düşünüyorum. Ama bana diyor ki ben ne hissettiğimi bilmiyorum. Belki çok seviyorum ama hissedemiyorum. Olumlu ya da olumsuz, içimde ne varsa çözemiyorum durumumu diyor. İşte ben de bunu normal görmediğim için psikolojik destek al. Sana yön verir bir şekilde ya da farkına sen varırsın dedim. Düşündüm geçen gün bunu, gideceğim senin için söz dedi.
Bu konuda asla fedakarlık yapma. Parçaları dağılmış birini toparlayana kadar ...ki mutlaka eksik parçaları vardır, tam tamına olmayacak, git tek parça birisini bul. Yok ben uğraşmak istiyorum, benim için mutlu olmak önemli değil ben sadece mutlu etmek istiyorum beklentim yok, iyilik abidesiyim diyorsan o başka!
Hiçbir şeyi mi sevdiğini hissetmiyor sadece seni mi? Benim de hissiz zamanlarım oldu az çok anlıyorum ama bilemedim
En masum ihtimalle psikolojik problemli öz güvensiz bi tip.olmuyo güzelim olmuyo.problemli insanı düzeltemiyorsun.er yada geç özüne dönüyor. Hatta daha da beter oluyor.sonra o kendine güvensiz adam bi bakmissin bitek seni ezerek egosunu tatmin eder olmuş. Kardeşim böyle bi tipten yeni kurtuldu da ordan biliyorum.
Depresyonda olabilir, dediğin hastalık olabilir. Bunlar iyileşebilir veya iyileşmeyebilir. Sen bu yolda kararlı mısın? Ömrünü bu adamı iyileştirmeye adayacak mısın?Çoğu konuda duyarsız duygusuz kaldığını söylüyor. Ve benimle ilgili konuda da bilmiyorum diyor. Hani belki de çok seviyorum ya da sevmiyorum ama ne hissettiğimi bilmiyorum diyor
Depresyonda olabilir, dediğin hastalık olabilir. Bunlar iyileşebilir veya iyileşmeyebilir. Sen bu yolda kararlı mısın? Ömrünü bu adamı iyileştirmeye adayacak mısın?
Aldatan ya da ayrilmak isteyip de bahane bulamayan erkeklerin klasik cumlesidir "ben sana layik degilim" cumlesi... psikolojisi gayet iyi bence. Sadece iliskiyi bitirmek istiyor, bu gerekceyi one suruyor.
Psikolojik sorundan ziyade, vicdan azabı çekiyor gibime geldi... Ayrıca sizi sevmiyor da kılıf uyduruyormuş gibi.
Siz kimsenin psikologu degilsiniz. Yapilacak tek sey bittigini kabul edip yola devam etmek. Birakin problemi varsa o cozsun. Ki bence problemi yok bitirmek istiyor.
Bal gibi de biliyor. Seven insan direkt seviyorum der, aması falan olmaz. Sevmeyen ancak böyle şüpheye düşer yahut yol yapar ayrılmak içinTamam sorun orada işte. Sevip sevmediğini kendi de bilmiyor ki. Bunu diyor. Çözemiyorum diyor
Çocuk gibi ya benim kardeşimde kızlarla ilgili salak salak konuşurdu bazen küçükken sana demesi saçma olmuşBu konu için aldım üyeliğimi. O kadar sıkıntılıyım ki kimseye açamıyorum içimi. Hemen konuya gireceğim. Biraz uzun olacak. Lütfen bana yardım edin.
14 aylık bir ilişkim var. İlişkimiz bugüne kadar çok güzel gitti. Cumartesi günü bir tartışma sonucu ayrılık kararını konuştuk (telefonda). Pazar günü yüz yüze görüştük.
Uzaktaydık 2 ay öncesine kadar. Artık aynı şehirdeyiz ama benim okulum bitince yine uzaklaşacağız. Erkek arkadaşımın düşüncelerinden bahsetmek istiyorum.
Her zaman bana 'Seni hak etmediğimi, senin benden daha iyilerini hak ettiğini düşünüyorum, senin vaktini çalıyormuşum gibi geliyor' derdi. O gün de yine aynı konulardan girdi. İkimiz de şu anda evliliğe hazır değiliz, belirteyim.
Telefonda çok kötüydü sesi. Hep ağladı. Yüz yüze görüştük pazar günü, hep ağladı. O gün de yine bana, beni hak etmediğinden bahsetti. Seni kaybetmek istemiyorum, seninle devam etmek istiyorum ama nereye kadar böyle gidecek, sana haksızlık etmek istemiyorum dedi.
Arkadaşıyla ve komutanıyla da konuşmuşlar.
Diyor ki 'Seni sevmiyor muyum desen, hayır sevmesem bunca zaman neden seninle olayım. Ben seninle yaşadığım her şeyden keyif alıyorum, mutluluk duyuyorum ama seviyor musun desen belki çok fazla ama ben bu hislerimi ortaya çıkartamıyorum. Ne hissettiğimi bilemiyorum' diyor. 'İçimde bir savaş var. Kendi duygusal dünyamda. Ben bu savaşı aşmaya çalışıyorum. Başaramıyorum. Ne düşünüyorum, ne hissediyorum, ben neden böyleyim bilmiyorum. Sorun sen değilsin kesinlikle, benim iç dünyamda olan bir şey bu. İşin içinden çıkamıyorum' dedi. 'Gitmeni istemiyorum çünkü seninle çok mutluyum ama sana haksızlık yaptığımı düşünüp ayrılmak da daha mantıklı geliyor' dedi. Çok fazla tutarsız konuştu. Kafamı allak bullak etti. Ben de madem bunu tek başına yapamıyorsun, psikolojik deste al. Ne hissettiğini ne düşündüğünü, neden böyle olduğunu sana en azından göstermeye çalışır. Biz de ona göre yolumuza bakarız dedim. İnternetten araştırdım 'Aleksitimi-Duygu sağırlığı' gibi bir rahatsızlığa denk geldim. Sizce alakası olabilir mi? Neden böyle?
Ayrıca mesleği gereği asker. Bunun da sorun olabileceğinden korkuyor.
Siz seviyorsanız da onun sevdiği meçhul. Dibine kadar sevgi, aşk hissetmediğiniz bir ilişkide neyle avunacaksınız ki?Ben onu seviyorum. Yanında olmak istiyorum. Düzelsin. Belki bizim için olumlu olmayacak ama onu bu şekilde bırakıp arkamı dönemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?