Erkek arkadasimin kardesi..

Size gore yetistirilmekle alakali olabilir,fakat gozunuzu acarsaniz cevremizde maddi durumu kotu olup hayatini kurtarmak icin durumu iyi olan bir erkekle birlikte olmayi tercih eden bir cok kiz var,buradan yola cikarak bu ayrintiyi verdim. Konu bambaska biseyken sizinle bu tarz bir konu icin polemige girmek istemiyorum gercekten,konu ile ilgili yorum yaparsiniz amenna,fakat soyledigim ufak bir ayrintinin uzerinden giderek konuyu saptirmaniz ve sanki sadece bunu yazmisim gibi konusmanizi gereksiz buluyorum,son sozum budur yorumunuz icinde tesekkurler.

Ben konuya insan psikoanalizi yapmak için girmedim zaten.
ama o yazılan "ben devlet okulunda bile okumadım" cümlesi o kadar rahatsız edici ve itici ki.Ayrıca da ayıp ve son derece görgüsüzce.Bu benim fikrim.

"Para yiyen kiz" muamelesi gormeyi hakedecek bir gelire sahip olmadigim icin bu ayrintiyi verdim,kimsenin parasini yemeye ihtiyacim olmadigi icin. Sizin devlet okulunda okumus olmaniz,notlarinizin sisirilmemesi beni pek alakadar etmiyor neyse ne suan bununla ilgilenmiyorum acikcasi.Ben bu sekilde dusunulecek basitlikte biri olmadigimi soylemek icin bu ayrintiyi verdim fakat yine konu baska yerlere cekiliyor.

Iyi de o zaman maddi durumumuz iyi der gecerdin. Okuldan bahsetmenin ne lüzumu vardı?

Cidden koskoca yazidan "devlet-özel okul" tartişmasi mi cikaracaksiniz hanımlar? Bazen öküz altında buzağı arıyorsunuz ve art niyetli olduğunuzu düşünüyorum. Hemen bi konu sahibine saldırmalar.. Yeminlen içim şişti bile.

Farkındaysan ben özel okul versus devlet okulu kapışması yapmıyorum.
Orada yazılan beni para yiyici olmakla suçluyor halbuki ben çok zenginim ,ben devlet okulunda bile okumadım minvalindeki söylemlerini rahatsız edici buldum.Maalesef bu cümle konunun önüne geçiyor benim için.
Fikrimi beğenmeyebilirsin, için de şişebilir saygı duyuyorum lakin art niyetli suçlamasını da kabul etmiyorum.

Iyi de o zaman maddi durumumuz iyi der gecerdin. Okuldan bahsetmenin ne lüzumu vardı?
Zaten bundan sonra konu acarken laflarimi icinden cimbizla cekicem belliki,hayatimda beni rahatsiz eden boyle bir olay varken buna neden takili kaliniyor bende bunun luzumunu anlamiyorum malesef. Sadece bir ayrinti belirttim bu kadar basit.konu nerelere geldi derdimede derman bulamadigimla ve bulamayacagimla kaldim malesef.

Farkındaysan ben özel okul versus devlet okulu kapışması yapmıyorum.
Orada yazılan beni para yiyici olmakla suçluyor halbuki ben çok zenginim ,ben devlet okulunda bile okumadım minvalindeki söylemlerini rahatsız edici buldum.Maalesef bu cümle konunun önüne geçiyor benim için.
Fikrimi beğenmeyebilirsin, için de şişebilir saygı duyuyorum lakin art niyetli suçlamasını da kabul etmiyorum.

Ben bunu ortaya yazdım, özel-devlet yorumu yapanların hepsini kapsayacak şekilde. Hepsini üzerinize alinmaniza gerek yok. Zira alinmanizi istesem sizi alintilardim.

Tekrar söylüyorum. Konunun genel içeriğinde burnu büyük bir hava yok. O yüzden sadece o kisim için konu sahibine yüklenmek art niyet bence. Ne gerek var ki buna? Polemik yaratacaği baştan belli tepkinizin..

Özel okulda okuyunca hesap ödetmiyorlar mı? Gereksiz bir ayrıntı olmuş. Ayrıca sürekli hesap ödetmek maddiyatla değil karakterle ilgilidir. Konuya gelince, erkek arkadaşınıza bu yaptığından bahsedin ve senin kardeşin benim kardeşimdir ama böle söyleyince ben çok üzüldüm en azından sen konuşur musun bir sorun varsa halletmek isterim de. Hem haberi olsun hemde sen suçsuz günahsız olgun kız ol.

Fakir tesellisi :KK48: bende öyle yaparım genelde.

Koskoca yazıda tek dikkatini bu mu çekti Hoppa kız diyo ki ben yiyecek olsam babamin parasını yerim erkek arkadaşımın parasına ihtiyaç duyacağım bir yaşam tarzım yok demek istiyor.

çok bayağı bir üslubun var,ikinci mesajımı okumamışsın.

Garanti abisini kıskanıyor. Eğer o size aşık değilse kesin abisini kıskanıyor. Mutlu olmasını çekemiyor. Kaale almayın yokmuş gibi davranın.

Hiç beklemediği bir anda köşeye sıkıştır ve konuşmaya zorla. Eskiden aranizda bir sorun olmadiğini, şimdi neden böyle davrandiğini sor. Hatta bir hatam mi oldu gibilerinden ayak yap. Tabi ki başbaşa olun.

Bu arada ben de eskiden size karşi bastirilmiş hisleri varmiştir diye düşünüyorum. Yani belki kendi de siz abisiyle olunca farketmiştir. Bu ani düşmanlik ya gerçekten nefretten ya da aşktan kaynaklanir çünkü..

Zaten bundan sonra konu acarken laflarimi icinden cimbizla cekicem belliki,hayatimda beni rahatsiz eden boyle bir olay varken buna neden takili kaliniyor bende bunun luzumunu anlamiyorum malesef. Sadece bir ayrinti belirttim bu kadar basit.konu nerelere geldi derdimede derman bulamadigimla ve bulamayacagimla kaldim malesef.

Senin kasıtlı olarak söylemediğin belli fakat hiç tanımadığın insanlara derdini bir paragrafta anlatırken riskli ifadelerden kaçınman iyi olabilir. Örneğin bu özel okulla ilgili ifaden, bahsediş şeklin insanlarda gördüğün gibi hoş bir izlenim bırakmadı ve gerçekten de konunun genelinden çok dikkat çekti. Eğer günlük hayatta da konuşmanın satır aralarında bu tarz övünme/ küçümseme sayılabilecek şeyler söylüyorsan başkalarının antipatisini toplamana neden olabilir bu; örneğin sevgilinin erkek kardeşinin. Benim aklıma onun sorununun bu olabileceği de geldi.

Ben bunu ortaya yazdım, özel-devlet yorumu yapanların hepsini kapsayacak şekilde. Hepsini üzerinize alinmaniza gerek yok. Zira alinmanizi istesem sizi alintilardim.

Tekrar söylüyorum. Konunun genel içeriğinde burnu büyük bir hava yok. O yüzden sadece o kisim için konu sahibine yüklenmek art niyet bence. Ne gerek var ki buna? Polemik yaratacaği baştan belli tepkinizin..

hepsi ya da yarısı çeyreği diye ayırdetmiyorum zira ilk tepki gösteren bendim.o nedenle cevap yazma gereği hissettim.

Ah pardon çok özür dilerim bu "bayağı üslup" için. Aynı dili konuşalım diye o seviyeye inmiştim.

Sevgili ergen, aynı dili konuşamayız çünkü görüldüğü üzere aynı seviyede değiliz.
senin tarzındaki şahıslarla polemiğe girmeyi tercih etmiyorum,çünkü ne kadar anlatırsak anlatalım olay sadece anladığınız kadarıyla kalıyor.

Senin kasıtlı olarak söylemediğin belli fakat hiç tanımadığın insanlara derdini bir paragrafta anlatırken riskli ifadelerden kaçınman iyi olabilir. Örneğin bu özel okulla ilgili ifaden, bahsediş şeklin insanlarda gördüğün gibi hoş bir izlenim bırakmadı ve gerçekten de konunun genelinden çok dikkat çekti. Eğer günlük hayatta da konuşmanın satır aralarında bu tarz övünme/ küçümseme sayılabilecek şeyler söylüyorsan başkalarının antipatisini toplamana neden olabilir bu; örneğin sevgilinin erkek kardeşinin. Benim aklıma onun sorununun bu olabileceği de geldi.
Hic bir zaman kimseyle konusurken asagilayici bir sekilde konusmadim.burada devlet okulunda okumus olanlarida ezici bir uslup takinmadim,kaldiki neden bunu yapiyim.sadece ufak bir ayrinti verdim,cevremde bir cok arkadasim var devlet okulunda okumus olan bu ayip bir sey mi? Sadece sevgilimin yada bir baska birinin parasina ihtiyacim olmadigini belirttim. Ustelik kardesinin yaptigi tek mevzu bu bile degil daha bir cok sey var. Hadi diyelim boyle bir insanim,insanlari kucuk gormek cok hosuma gidiyor diyelim bunu sevgilimin kardesine neden yapiyim peki? Anlattigim ufak paragraftan sevgilimin kardesinin bana ezici ve asagilayici bir uslup takindigim icin bu tavri almis olabilecegini bile soylediniz pes dogrusu.

Ergen TDK :
1. sıfat Döl verebilecek duruma gelmiş olan, erin
2. Henüz evlenmemiş, bekâr

Biraz kelime hazneni gelistirmelisin. Anlamını bilmediğin sıfatları kullanma bence. Önce öğren.

yav he he öyle, sevgili ev hanımı.

Sevgili ergen, aynı dili konuşamayız çünkü görüldüğü üzere aynı seviyede değiliz.
senin tarzındaki şahıslarla polemiğe girmeyi tercih etmiyorum,çünkü ne kadar anlatırsak anlatalım olay sadece anladığınız kadarıyla kalıyor.

Aynen öyle. Ne kadar anlatsa da kız sen ve senin gibi art niyetli kişiler konunun özünden çıkıp başka yerlere dağılıyor. Teşbihte hata olabilir. O an öyle bi örnek vermiş olabilir. Rahatsız oluyorsaniz yorum yapmak zorunda değilsin. Onun sorduğu soru "aman allahım çok zenginim paramı nereye harcasam" değil. Konu çok başka yani. Anladın mi bilmiyorum. Neyse polemik tarzım değil zaten. İyi geceler...

X