ERKEK ARKADAŞIMIN DAYISI...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız bundan dolayı ne tepki vereceğini görmem gerek belki de ama dediğim gibi eğer böyle değilse ve konu çok büyürse diye çekiniyorum sadece. Fakat paylaşacağım ne olursa olsun.
Büyüsün kardeşim hiç çekinme. Niye senin suçun kabahtin olmayan bir konuda çekiniyorsun? Evlenmek sadece düğün nikah yapmak demek değil. Bir ömür paylaşacaksınız. Bombayı getirip senin kucağına koymuşlar, niye sende patlasın? Siz de götürüp erkek arkadaşızın kucağına koyacaksınız, senin tarafın sen öğren nedir bu rezillik diye. Gitsin öyle ya da böyle kendi kulağıyla dinlesin. Büyük aile kalabalık aile olunca ne oluyor? Herkes her şeyi bilsin ve ona göre adım atsın.

Ben sen olsaydım, bunu söylediğim zaman gidip araştırmasını yapmayan hesabını sormayan adamla evlenmezdim. Kız arkadaşına aşk besleyip bunu da sağda solda milletin ağzına sakız eden dayısına yazıklar olsun demeyen adamdan koca olmaz. Olay büyüsün, gerekirse kardeş kardeşe kırılsın aileler duysun. Zaten rahatsız oluyormuşsunuz şüpheleriniz varmış. Hadi emin değildiniz ispatınız yoktu, ama artık var.

Kadını telefonla arayıp, konuşturmanın bir mantığı var mı sizce ? Erkek arkadaşı zaten kadını tanıyor; kadınla sonrasında gidip konuşabilir zaten.
Kadın inkar edebilir, uydurmuş yok öyle bir şey diyebilir. Dayiya iftira atıyor konumuna düşebilir konu sahibi.

Ben bu konunun gizlenmemesi taraftarıyım,eninde sonunda açığa çıkar,iftira, dedikodu boyutu var .Elinizde bir çocukla kapı dışarı edilme olasılığı var yok demeyin,erkeklerin böyle durumlarda kime hak vereceğini kestirmek zor.
Önce annenizle konuşun sonra ailenizin yanında nisanlinizla .Bu işi gizlemek karşı tarafta yanlış düşüncelere neden olur. Bu tek başınıza cozeceginiz bir şey değil.......

Kadın inkar edebilir, uydurmuş yok öyle bir şey diyebilir. Dayiya iftira atıyor konumuna düşebilir konu sahibi.

Erkek arkadaşıyla 4-5 yıldır tanışıyor konu sahibi. Adam bunca yılda, kız arkadaşını tanımıştır.

Erkek arkadaşına, kendisine söylenenleri anlatınca; iftira atmakla suçlanacaksa o zaman bu ilişkinin devam etmesinin de bir anlamı yok demektir.

Aileye zarar gelmemesi (kalabalık ve nüfuslu bir ile olduğundan dolayı) için kendimi geri çekmem daha doğrusu nişan yapmamam gerektiğini söyledi kardeşi kardeşe kırdırtma gibisinden şeyler söyledi ama benim bir suçum yok ki bu konuda bana söz verdirdi bu konuyu kapatacağıma dair vs.
Soyleyene deyin ki sen gelip bunlari soyleyene kadar hersey iyiydi. Kim kimi kiricaksa senin gibiler yuzunden olur. Kapa ceneni bak isine. Ben sevgilimi seviyorum dayisinin da bana bir yanlisini gormedim. Soylediklerini duymadim sayicam. Hadi isine de.

Öncellikle merhaba. Ben nişanlanma arifesindeyim ve bildiğiniz üzere stresli bir süreç. Aslında stresim alışveriş, süsleme, organizasyon stresi değil. Yanlış mı karar verdim acaba diye günlerdir içim içimi yiyor ve bunun bir sebebi var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve uzun zamandır beraberiz bir aile dostumuz vesilesiyle daha üniversiteye başlamadan önce tanıştık ve arkadaştık. Sonradan duygusal bir ilişkiye evrildi aramızdaki arkadaşlık. Onun çok kalabalık bir ailesi var, aralarında çok az yaş farkı olan birde dayısı var. Yıllardır garip bir şekilde yanlış bir şeyler olduğunu hissettiğim konu dayısının hal ve hareketleri. Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımız dönemlerde aile dostumuz olduğu için bizi yemeğe davet etmişlerdi ve o zamandan beri rahatsız olduğum bir konuydu. Hatta annem bile fark etmiş olacak ki o da rahatsız olduğunu bana söylemişti. Erkek arkadaşımın dayısı aradan yıllar geçti ve evlenmedi, kimseyi istemedi, yaşadığı uzak bir köyden evimizin yakınında bir yere yerleşti. Tabi bütün bunlar olurken ara ara birbirimizi gördük ve ben ona hep güzel dileklerimi ilettim, bütün bunların altında farklı niyetleri olabileceğini hiç düşünmedim. 8 gün önce erkek arkadaşımın yakını olan ortak bir tanıdığımız benimle görüşmek istedi ve bazı şeyler söyledi. Aslında 5 yıldır bana karşı hisleri olduğunu erkek arkadaşımla beraber değilken bile söyleyemediğini şimdi asla söyleyemeyeceğini, aramızda olan eğitim, ekonomik farklardan ve ne kadar imkansız duyguları olduğundan bahsetmiş birine. Başkasıyla evlenmeyeceğini ,kimsenin hayatını yakmak istemediğini, sonunda yaşadığımız yeri terk edeceğini ve çok vicdan azabı çektiğini söylemiş. Başta inanmadım, bunları söyleyen birinin ne kadar kötü niyetli olabileceği ortada fakat bir şekilde gerçekliğini kanıtladı (konunun anonim kalması açısından bundan bahsetmeyeceğim). Şimdi ben bir çıkmazda gibiyim. Erkek arkadaşımı çok seviyorum fakat bu işten inanılmaz soğudum midem bulandı desem yeridir. Kimseye anlatamıyorum annem dahil çünkü bu tarz şeyler çabuk duyulur biliyorum. Benim bir suçum yok fakat elimde olmasa bile bir aileye zarar vermek istemiyorum. Şimdi erkek arkadaşımdan ayrılırsam ona ve kendime haksızlık etmiş olacağım. Bunu bile bile gizleyerek devam edersem vicdan azabından ölürüm herhalde. Biraz zaman istemek benim ailemi şüphelendirir bir sürü soru sorar, sorun çıkarırlar biliyorum. Sevgili ablalarım bana biraz tavsiye verseniz çok çok mutlu olurum gerçekten. Sevgilerle...
Dayısı ile her zman karşılaşacaksın yaşları yakın dedi eşin hep görüşmek isteyecektir. Ayrıca bu konu size geldiğine göre herkese çoktan gitmiş olabilir ve gözlem altında bile olabilirsiniz. Erkek arkadşınıza böyle bir dedikodu duyduğunuzu ve midenizi bulandırdığını söyleyin ayrılmak istersede karşı çıkmayın derim. Evlendikten sonra kulağına giderse her zaman zan altında kalacaksınız. Ve emin olun anneniz hissetti ise herkes hissetmiştir.

Açıkçası benimde aklıma gelmezdi ama şartlar insanı hiç istemediği şeyleri düşünmeye itebiliyor. Sorunun ilişkimizde olduğunu düşünmüyorum tepkisi bana değil dayısına olur ve çok kırılır, üzülür, sorun yaşar biliyorum. Düşündüğüm şey yarın evlendiğimizde duyulursa daha kötü sonuçlar doğurabileceğiydi. Yani yine onu sevdiğim için bunları düşünüyorum.
Bence erkek arkadaşınızla konuşun ileride sizin bunu bildiğinizi öğrenirse daha büyük problem yaşarsınız.
Üslubunu inceltip "kulağıma böyle bir şey geldi(söyleyenin özellikle ismini vererek) ben ihtimal vermiyorum ama yine de bilmeni istedim bu gibi konular hoş değil çünkü " şeklinde aciklayabilirsin.

Öncellikle merhaba. Ben nişanlanma arifesindeyim ve bildiğiniz üzere stresli bir süreç. Aslında stresim alışveriş, süsleme, organizasyon stresi değil. Yanlış mı karar verdim acaba diye günlerdir içim içimi yiyor ve bunun bir sebebi var. Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve uzun zamandır beraberiz bir aile dostumuz vesilesiyle daha üniversiteye başlamadan önce tanıştık ve arkadaştık. Sonradan duygusal bir ilişkiye evrildi aramızdaki arkadaşlık. Onun çok kalabalık bir ailesi var, aralarında çok az yaş farkı olan birde dayısı var. Yıllardır garip bir şekilde yanlış bir şeyler olduğunu hissettiğim konu dayısının hal ve hareketleri. Erkek arkadaşımla ilk tanıştığımız dönemlerde aile dostumuz olduğu için bizi yemeğe davet etmişlerdi ve o zamandan beri rahatsız olduğum bir konuydu. Hatta annem bile fark etmiş olacak ki o da rahatsız olduğunu bana söylemişti. Erkek arkadaşımın dayısı aradan yıllar geçti ve evlenmedi, kimseyi istemedi, yaşadığı uzak bir köyden evimizin yakınında bir yere yerleşti. Tabi bütün bunlar olurken ara ara birbirimizi gördük ve ben ona hep güzel dileklerimi ilettim, bütün bunların altında farklı niyetleri olabileceğini hiç düşünmedim. 8 gün önce erkek arkadaşımın yakını olan ortak bir tanıdığımız benimle görüşmek istedi ve bazı şeyler söyledi. Aslında 5 yıldır bana karşı hisleri olduğunu erkek arkadaşımla beraber değilken bile söyleyemediğini şimdi asla söyleyemeyeceğini, aramızda olan eğitim, ekonomik farklardan ve ne kadar imkansız duyguları olduğundan bahsetmiş birine. Başkasıyla evlenmeyeceğini ,kimsenin hayatını yakmak istemediğini, sonunda yaşadığımız yeri terk edeceğini ve çok vicdan azabı çektiğini söylemiş. Başta inanmadım, bunları söyleyen birinin ne kadar kötü niyetli olabileceği ortada fakat bir şekilde gerçekliğini kanıtladı (konunun anonim kalması açısından bundan bahsetmeyeceğim). Şimdi ben bir çıkmazda gibiyim. Erkek arkadaşımı çok seviyorum fakat bu işten inanılmaz soğudum midem bulandı desem yeridir. Kimseye anlatamıyorum annem dahil çünkü bu tarz şeyler çabuk duyulur biliyorum. Benim bir suçum yok fakat elimde olmasa bile bir aileye zarar vermek istemiyorum. Şimdi erkek arkadaşımdan ayrılırsam ona ve kendime haksızlık etmiş olacağım. Bunu bile bile gizleyerek devam edersem vicdan azabından ölürüm herhalde. Biraz zaman istemek benim ailemi şüphelendirir bir sürü soru sorar, sorun çıkarırlar biliyorum. Sevgili ablalarım bana biraz tavsiye verseniz çok çok mutlu olurum gerçekten. Sevgilerle...
Konuyu okuduğumdan beri sinirim tepem de dayıya tekme tokat dalmak istiyorum

Büyükleri niye karıştırıyorsunuz ki böyle şeylere? Dayı da sizin yaşlarda anladığım kadarıyla, şuan öyle hissediyor olabilir ileride geçer hisleri. Kimse kimseye sonsuza kadar aşık kalmaz. Ama bir kere aile arasında yaydığınızda bu konuyu yaşlılar unutmaz bi daha. İnatla dallandırıp budaklandırırlar konuyu. İlla birine söylemek istiyorsanız nişanlınıza söylemeniz en mantıklı olan anneler yerine.
Kesinlikle katılıyorum koskoca insanlarsınız anneye babaya gitmeye gerek mi var nişanlınızla halletmeniz lazım endişelerinizi de ona açarak. Ben olsam asla anneme açmam mesela unutmaz büyütür olayı ortak bi etkinlikte düğünde vs ona bakıp durur benden yana bişey yokken varmış gibi anlaşılır falan ayy içim daraldı

Soyleyene deyin ki sen gelip bunlari soyleyene kadar hersey iyiydi. Kim kimi kiricaksa senin gibiler yuzunden olur. Kapa ceneni bak isine. Ben sevgilimi seviyorum dayisinin da bana bir yanlisini gormedim. Soylediklerini duymadim sayicam. Hadi isine de.
İyi okumuyor musunuz siz? Kız zaten şüphelerim vardı, bakışlarından davranışlarından rahatsız oluyordum diyor. Ses kaydı dinletmişler kıza. Gerçekliğinden şüphesi yok, dayı resmen takmış kıza kafayı.

Erkek arkadaşıyla 4-5 yıldır tanışıyor konu sahibi. Adam bunca yılda, kız arkadaşını tanımıştır.

Erkek arkadaşına, kendisine söylenenleri anlatınca; iftira atmakla suçlanacaksa o zaman bu ilişkinin devam etmesinin de bir anlamı yok demektir.
Konu sadece erkek arkadaşla arasında kalacak bir konu değil. Bütün aile öğrenecek çünkü kadın inkar eder dayina iftira atıyor derse bunu herkese duyuracak üstüne kalmasın diye.
Nişanlanma arifesindeki bir kıza hiç utanmadan gelip bunları söyleyen bir kadının şirret olmadığını mı düşünüyorsunuz siz?

İyi okumuyor musunuz siz? Kız zaten şüphelerim vardı, bakışlarından davranışlarından rahatsız oluyordum diyor. Ses kaydı dinletmişler kıza. Gerçekliğinden şüphesi yok, dayı resmen takmış kıza kafayı.
Zaten ekonomik anlamda denk değildik, ben evlenip giderim uzaklara demiş dayısı yanlış mı okudum. Defolup gitsin işte. Dayısı bana aşıkmış diye ben neden ayrılayım ki, üstelik dayı gelip açılmamış bile…lafı getiren kişiye “dayının duyguları beni ilgilendirmez umrumda bile değil, istiyorsa nişanlıma söylesin kendisi” demek zor mu yani herkes ortalığı birbirine kat demiş

Konu sadece erkek arkadaşla arasında kalacak bir konu değil. Bütün aile öğrenecek çünkü kadın inkar eder dayina iftira atıyor derse bunu herkese duyuracak üstüne kalmasın diye.
Nişanlanma arifesindeki bir kıza hiç utanmadan gelip bunları söyleyen bir kadının şirret olmadığını mı düşünüyorsunuz siz?

Bu konunun aile içinde konuşulduğunu düşünüyorum.Kadının niyetini bilemeyiz.

Aileye zarar gelmemesi (kalabalık ve nüfuslu bir ile olduğundan dolayı) için kendimi geri çekmem daha doğrusu nişan yapmamam gerektiğini söyledi kardeşi kardeşe kırdırtma gibisinden şeyler söyledi ama benim bir suçum yok ki bu konuda bana söz verdirdi bu konuyu kapatacağıma dair vs.
Bu kadında da var bir ayak ordan ses kaydı almış kesin senden de almıştır . Ben babama söylerdim gitsin bu nasıl iş diye ortalığı ayağa kaldırirdi. Bir daha o dayı yaklaşmayı bırak bulundugum şehre adım atmazdi . Nişanlın da bu olay için ayrilacaksa ayrılsin . Evlenince evine getirir o adam sana birşey yapar sonra haberi vardı o da istiyordu der çıkar . Yoamaz deme yeğeninin nişanlısına asılan her şeyi yapabilir seni hırs yapmış .

Ayrıca sizi böyle bir korkar gördüm onlar korksun ailece rezillikleri ortaya çıkacak diye sonra sizin başınızı agritmasinlar . O kadın hiç sağlam pabuç değil asla bu söylediklerini kabul etmeyecek bence bir daha da iletişim kurmayın

Tam aile faciasına sebebiyet verir bir konu. Ben hayatta gidip söyleyemem elin kızına, sevgilinin dayısı senden hoşlanıyor diye, ses kaydı falan taşıyacağım bi de. Boş kadın değildir o, hesaplamıştır düşeceği yeri. Konu sahibi ilk önce ailesine söylesin. Kızın sessizliğinden faydalanacaklar. İlk önce sevgilisine gitmesi hata olur.

Tam aile faciasına sebebiyet verir bir konu. Ben hayatta gidip söyleyemem elin kızına, sevgilinin dayısı senden hoşlanıyor diye, ses kaydı falan taşıyacağım bi de. Boş kadın değildir o, hesaplamıştır düşeceği yeri. Konu sahibi ilk önce ailesine söylesin. Kızın sessizliğinden faydalanacaklar. İlk önce sevgilisine gitmesi hata olur.
Kesinlikle ailesini arkasına alması lazım . Onlar özür dilesin bizim dayı genç yapmış bir cahillik diye yoksa harcarlar

Kadın ne kadar fitne fesatmış. Dedigi yalan bile olabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X