Merhaba; bu sorunumu anlatacak kimsem yok, bir yere içimi dökmem lazım. 40 yaşındayım. Erkek arkadaşımla aynı yaştayız ve 2009'dan beri birlikteyiz. Son dört yıldır aynı evi paylaşıyoruz. Evlenmeyi ben istemedim. Çocuk da istemiyorum zaten, böyle mutluyuz.
Erkek arkadaşım ailesine ve akrabalarına aşırı düşkün bir insan. Daha ilk çıkmaya başladığımızda tatile diye beni akrabalarının yanına götürmüştü. Bunu ertesi yıl da yapmaya kalkınca kavga ettik. Başbaşa romantik tatil yerine komün hayatı gibi yaşanan bir akraba evine sokmuştu beni.
Yine ilk çıkmaya başladığımız sene bir gün yazlık evine gitmeyi teklif etti, evde annesi ve kızkardeşi vardı. Buraya kadar tamam. Biz eve geldikten sonra amcası, yengesi, kuzeni ve bakıcısı da eve doluştu. Ve ben bu durumdan rahatsız oldum. Ha, herhangi bir saygısızlık yaptığımı düşünmeyin. Ben utangaç ve çekingen bir kızdım hep, çok da içedönüğümdür. Ve normal olarak sevgilimle kendi akrabası olsa bile, başbaşa kalmayı tercih ederim.
Amcası yazlıkta erkek arkadaşımı kenara çekip "o kız sana göre değil" demiş. Sonraları ise arkamdan fahişe dedikodusu yaptığını öğrenmiştim. Nasıl midem bulandı, nasıl nefret ettim anlatamam. Bir daha da oraya hiç gitmedim. Ama sevgilim amcasıyla görüşmeye devam etti! Hala da görüşüyor.
Sonraki yıl (2010'da) yine, bir akrabasının yazlığına tatile götürdü beni. Ben evi sakin sanırken, en az 7 nüfusla karşılaştım. Yine tepem attı, bu da yetmiyormuş gibi evde konaklayan Alamancı dayısından yok yere azar işitmiştim. Azar işitttim!!! Oraya da bir daha gitmedim. Erkek arkadaşım ise dayısına ağzının payını vermedi. Bu sene bir hafta önce sevgilimin yine yazlığa gideceğini öğrendim. Bana kullanmadığım bir laptopımı sordu, şifresini söyledim. Eve geldiğinde laptopı dayısına vereceğini öğrendim. Alamanyalardan gelen dayı, sevgilime kullanmadığı bir bilgisayar olup olmadığını sormuş. Sevgilim ise benden izin almak aklına bile gelmeden benimkini vereceğini söylemiş. Kan beynime sıçradı. Senin dayının o bilgisayarı alacak parası mı yok da, kız arkadaşının bilgisayarını ona hibe ediyorsun??? Dayının parası burada 8 kat daha değerli, o kendine bilgisayar alamıyor mu? Çıldırdım sinirden. Ben ve sevgilim özel sektörde maaşlı çalışan elemanlarız, maaşımız asgari ücretten hallice. Ayda 2000 TL kira veriyoruz. Ama Almanya'dan gelen dayı bizim bilgisayarımızı sahipleniyor, bak sen şu işe!!!
Yazlığa gideli bir hafta oldu, beni ne aradı ne sordu. Günlerdir düşünüyorum. Stresten kilo aldım. Ondan ayrılmaya karar verdim. Beni hiçe sayan, çiğneyip geçen bir erkekle hiçbir geleceğim olamaz. Her şey buraya kadarmış.