- Konu Sahibi kediseverbiri
-
teşekkürler yani ben ona eziksin şöylesin böylesin demiyorum aksine o konuma düşebilecek hareketleri değerlendirip dikkat çekmeye çalışıyorumsöylem konu sahibinin hoşuna gitmemiş olabilir ama bence kulak vermesi lazım bu uyarılara. eğer sağlıklı dengeler kurmak istiyorsa bence bunlar çok önemli uyarılar.
eşimin annesi ile tanışmamız aslında tam bir fail olmuştu çünkü kadıncağızın bir dizi kronik rahatsızlığı var ve yaşadığı ilçede gereken medikal yardımı bulamadığı için acilen İstanbul'a getirmemiz gerekti. hiç tanışmıyorken ve henüz evliliğin adı dahi geçmiyorken birlikte yaşadığımız evimizde bir anda bir haftalığına misafir etmemiz gerekti. bu büyük bir risk idi. kimseye önermem.
misafirimiz olduğu süreçte kendisine prenses gibi davrandım. ben de halen onun evinde iken bir prenses gibi davranırım ve bir çay dahi gidip mutfaktan almam. eşimden rica ederim ama yine kendim yapmam. çünkü kayınvalidesi ile oturup bunu konuşmasam da anladım. ev sahibi hangi kadın ise o evin kraliçesi odur. kimse, bir diğerinin alanına girmez.
siz de misafir olduğunuz yerde prenses gibi davranmayı ve o alanı kraliçesine emanet etmeyi unutmayın.
sizden hizmet etmeyi bekliyorsa; hem de bu aşamada bekliyorlarsa illebet Külkedisi olmayı göze aldınız demektir.
Bu durumda tanışmayın o zaman. Eğer yakın zamanda istemeye gelmeyeceklerse herhangi bir evlilik teklifi yapılmadıysa tanışmayı doğru bulmuyorum. Yüz göz olunmaz bu kadar erken. Zaten önce ailenizle tanışması gerekiyor sizin onun ailesiyle değilEvet ikimizin de ciddi düşündüğü bir ilişki. Yakın zamanda yüzük vb düşüncesi henüz yok çünkü maddi anlamda hazır değilim ve babama da durumu henüz açıklamadım.
aksine, yazdığım yorumda ben sen kendini o duruma düşürme diyorum
tekrar oku bence
diyorum ki eğer o şekilde davranırsan böyle görünürsün
bunlarla mı uğraşacaksın diyorum
herkes kendi değerini kendisi belirler, bizim değerimizi başkaları belirlemez
sen en baştan nasıl hareket edersen devamı da öyle gelir, insanlar da senin hakkında ona göre düşünürler
sıkıntı strese gelemeyen biri olmak demek erkek ailesinin karşısında eğilip bükülmek değil
lakin söylediklerini uygularsan öyle gibi görüneceksin
mesela sormuşsun sevgiline, çay koyarken yardım teklif edeyim mi ? demişsin.
bence bunu düşünmen ve söylemen gereksiz olmuş, kendi içinde kibarlıktan dolayı bunu düşünmüşsün
ama bunu yaptığın anda kendin ayağına sıkarsın. karşıdan senin düşündüğün gibi gözükmez
sen o eve bi misafir olarak gidiyorsun, hayatında ilk kez gördüğün insanlar
nişanlı değilsin evli değilsin, ne münasebet yardım edeceksin hizmet edeceksin ? mesela yani
kendimi elimde çiçekle hayal ettim diyorsun. kendince kibarlık olsun diye düşünmüşsün ama bu tarz hareketler özellikle erkek aileleri tarafından "nolur beni sevin, kabul edin" hareketi olarak algılanır
yani özetle bu tarz konular senin düşündüğün şekilde yaşanmıyor gerçek hayatın içinde
buraya insanlar yorum yapıyorsa hepsinin arkasında mutlaka bi deneyim vardır bunu unutma
bayramda tanışma olayı ayrı fecaat zaten
bayram günü o eve gelen giden olur
başına neler gelecek haberin yok biz seni uyarıyoruz sadece. ister sert olsun ister yumuşak, bu yorumlarda bi uyarı var :)
söylem konu sahibinin hoşuna gitmemiş olabilir ama bence kulak vermesi lazım bu uyarılara. eğer sağlıklı dengeler kurmak istiyorsa bence bunlar çok önemli uyarılar.
eşimin annesi ile tanışmamız aslında tam bir fail olmuştu çünkü kadıncağızın bir dizi kronik rahatsızlığı var ve yaşadığı ilçede gereken medikal yardımı bulamadığı için acilen İstanbul'a getirmemiz gerekti. hiç tanışmıyorken ve henüz evliliğin adı dahi geçmiyorken birlikte yaşadığımız evimizde bir anda bir haftalığına misafir etmemiz gerekti. bu büyük bir risk idi. kimseye önermem.
misafirimiz olduğu süreçte kendisine prenses gibi davrandım. ben de halen onun evinde iken bir prenses gibi davranırım ve bir çay dahi gidip mutfaktan almam. eşimden rica ederim ama yine kendim yapmam. çünkü kayınvalidesi ile oturup bunu konuşmasam da anladım. ev sahibi hangi kadın ise o evin kraliçesi odur. kimse, bir diğerinin alanına girmez.
siz de misafir olduğunuz yerde prenses gibi davranmayı ve o alanı kraliçesine emanet etmeyi unutmayın.
sizden hizmet etmeyi bekliyorsa; hem de bu aşamada bekliyorlarsa illebet Külkedisi olmayı göze aldınız demektir.
yüzük takmanın maddiyatla ne ilgisi var çalışan insansınız bi yüzük alamayacak durumda mısınız? yüzük takmak tanışmak bu işin adını koymaktır çocuk değilsiniz yani bunu anlamış olmanız lazım yüzük takınca hemen evlenilmiyor 1 sene nişanlı kalın o sırada yoluna girer her şeyBu durumda tanışmamanın bana, ilişkiye ne gibi bir zararı olabilir peki? Yani karşı tarafın beklentisi mi olabilir ya da maddi anlamda hazır olsam önce kendi aileme durumu açıklayıp aile tanışmasıyla mı geçmeliyim ileri evreye?
O hiç öyle olmuyor....Hoşuma gitmemesi gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Sonuçta iyi ve kötü tüm yorumlara açık olarak konumu açtım. Sadece aşırı hevesli olarak görünmek istemem aksine bu durumdan çok kaçmıştım. Bilmediğim bir konu ve çevremde bunu deneyimleyen çok insan da yok bu sebeple günümüz ilişkileri ve aile bakış açılarını en iyi sizlerden öğrenebileceğim kanısına vardım. Kimsenin gözüne girmek ve evcilik oynamak niyetinde değilim. Belki erkenden tanışırsam işler ciddiye binene kadar onları daha iyi tanırım, herşeyi görmek için zamanım olur düşüncesi içindeydim. Sonuçta ailecek tanışıp bunun 5 6 ay sonra nişanla evlilikle sonuçlanmasıyla zamanım daralır, evliyken herhangi bir sorun ortaya çıkması daha zor olur nihayetinde. Düşüncem zamana yaymak ve izlemekti.
yüzük takmanın maddiyatla ne ilgisi var çalışan insansınız bi yüzük alamayacak durumda mısınız? yüzük takmak tanışmak bu işin adını koymaktır çocuk değilsiniz yani bunu anlamış olmanız lazım yüzük takınca hemen evlenilmiyor 1 sene nişanlı kalın o sırada yoluna girer her şey
Ben nişan faslından önce tanışmayı hatta kızın tanismasini doğru bulmuyorum Kızımın bunu yapmasını istemem.Elbette erkek arkadaşını taniiyalim kimdir nedir inmi cinmi bilelim o ayrı.Kizimin gidip o aile ile tanışmasını istemiyorum ortada fol yok yumurta yok kızarım bu duruma kızımda yapmaz zaten inşallah bilir ailesini o ayrida ....Ne bileyim ben çok karisilip biten ilişkiler gördüm bu manada objektifde olamıyor olabilirim elbette.Aileler resmi biseyden sonra tanınmalı şimdi kim olarak gidiliyor sevgili yani bilmiyorum iyice bakın ölçün bicin gerçi kimse açık etmez şu an kendini.3 gün sonra sevgilin bizi aramadı sevgilin doğum günümüze gelmedi sevgilin şunu yapmadı başlamasında.....Yani diş geçirmeye dönmesin.Birde sizin aileniz sanki dış kapı gibi oluyor bu durumda ne bileyim ben sevmiyorum iste
Ben fikrinde sabitim.Gelin ata binmis ya nasip demiş.Aileyi tanıyın görürsünüz tecrübe istemissiniz.O işler öyle olmuyor.Siz iş ciddiye binecek daha da diye düşünüyorsunuz.Sorunlar cıkinca sanırım anlayacaksınız.Bir ilişkiden ciddi bir adım yüzük Nisan evlilik fikri olmadigi sürece arayı mesafeli tutmak en sağlıklısidir.Size bayilacaklar her durumda sizin tarafınizi tutacaklar sanıyorsunuz.Neyse.Yasayip görün.Tas yerinde ağırdır durduk yere söylenen bir söz değildirErkek arkadaşım babam hariç annemi teyzemi tanıyor zaten çok akrabası olan biri de değilim tek çekirdek ailem var diyebilirim. Daha önceden annesi ile telefonda görüşmüştüm, kuzenlerini kardeşini tanıyorum sadece yüz yüze görüşeceğiz ciddiyiz zaten hemen olsun bitsin şeklinde değildi düşüncem. Benim ailemle spontane tanıştı erkek arkadaşım, daha samimi iyi oldu seviyorlar onu. Işin içine babamı katarsam daha iyi bir zamanda ve yerde olmasını isterim. Şimdilik değil ama... :) Bazen düşününce bile çok utanıyorum babamla tanıştırmaya. Hala küçük kız gibi seviyor beni o nasıl hisseder o tanışmada bilemiyorum.
Ben fikrinde sabitim.Gelin ata binmis ya nasip demiş.Aileyi tanıyın görürsünüz tecrübe istemissiniz.O işler öyle olmuyor.Siz iş ciddiye binecek daha da diye düşünüyorsunuz.Sorunlar cıkinca sanırım anlayacaksınız.Bir ilişkiden ciddi bir adım yüzük Nisan evlilik fikri olmadigi sürece arayı mesafeli tutmak en sağlıklısidir.Size bayilacaklar her durumda sizin tarafınizi tutacaklar sanıyorsunuz.Neyse.Yasayip görün.Tas yerinde ağırdır durduk yere söylenen bir söz değildir
Eğer erkek arkadaşında akabinde hemen ailenle tanışacak ise niye olmasınMerhaba,
Size danışmak, deneyimlerinizden ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum.
28 yaşında çalışan genç bir kızım. Bir süredir güzel giden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım kurban bayramında beni ailesi ile tanıştırmak istiyor. Bunu duyduğum andan beri biraz gerginim çünkü daha önce hiçbir erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmamıştım. Nasıl bir ortam olur, ne giyeceğim, ne götüreceğim sürekli düşünüp duruyorum. Erkek arkadaşım kısaca anlattı, yardımcı oldu, ben de anneme danıştım tabii ama sizlere de sormak istedim... Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hoşuma gitmemesi gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Sonuçta iyi ve kötü tüm yorumlara açık olarak konumu açtım. Sadece aşırı hevesli olarak görünmek istemem aksine bu durumdan çok kaçmıştım. Bilmediğim bir konu ve çevremde bunu deneyimleyen çok insan da yok bu sebeple günümüz ilişkileri ve aile bakış açılarını en iyi sizlerden öğrenebileceğim kanısına vardım. Kimsenin gözüne girmek ve evcilik oynamak niyetinde değilim. Belki erkenden tanışırsam işler ciddiye binene kadar onları daha iyi tanırım, herşeyi görmek için zamanım olur düşüncesi içindeydim. Sonuçta ailecek tanışıp bunun 5 6 ay sonra nişanla evlilikle sonuçlanmasıyla zamanım daralır, evliyken herhangi bir sorun ortaya çıkması daha zor olur nihayetinde. Düşüncem zamana yaymak ve izlemekti.
Bunlar hep sinema dizi etkisiErkek arkadaşım babam hariç annemi teyzemi tanıyor zaten çok akrabası olan biri de değilim tek çekirdek ailem var diyebilirim. Daha önceden annesi ile telefonda görüşmüştüm, kuzenlerini kardeşini tanıyorum sadece yüz yüze görüşeceğiz ciddiyiz zaten hemen olsun bitsin şeklinde değildi düşüncem. Benim ailemle spontane tanıştı erkek arkadaşım, daha samimi iyi oldu seviyorlar onu. Işin içine babamı katarsam daha iyi bir zamanda ve yerde olmasını isterim. Şimdilik değil ama... :) Bazen düşününce bile çok utanıyorum babamla tanıştırmaya. Hala küçük kız gibi seviyor beni o nasıl hisseder o tanışmada bilemiyorum.
Hayır o kısımla değil .Genelde hani sevgili ile sorun yaşayınca aile ile tanisiliyorsa aile araya koyulmaya calisilir aranır bayramda seyranda kendi annemize yapmadığımiz jestler yapılır ya ondan....sizin için demedim yani....Ben sağlıklı bulmuyorum bu tanışmayı zaman diyelimHerkes aynı gayede olduğumu söylüyor ama bunu düşünmüyorum bana bayılacaklar kısmını giyim ve çicek sebebiyle mi düşündünüz acaba?
asla maddiyatla ilgisi yok, düğün ve ev kurma dense evet bunlar para isteyen şeyler ama sözün nişanın parayla hiç ilgisi yokyüzük takmanın maddiyatla ne ilgisi var çalışan insansınız bi yüzük alamayacak durumda mısınız? yüzük takmak tanışmak bu işin adını koymaktır çocuk değilsiniz yani bunu anlamış olmanız lazım yüzük takınca hemen evlenilmiyor 1 sene nişanlı kalın o sırada yoluna girer her şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?