bir insan niye 23 yaşında evlilik düşünür ki? bu kadar mı sevmiyorsunuz kendinizi? ben 29 yaşımda evlendim ama şimdiki aklım olsa ali koç , brad pitt bile gelip istese 35 e kadar bekle derdim
20-35 arası hayatın en guzel en verimli en sevimli çagları, tamamen kendini gelistirebilmek , gezmek, ögrenmek, eğlenmek icin bencilce yasayabileceğin, kendini tanıyabileceğin yegane yaşlar....insan ömrü uzun artik, 35 inde en şahanesinden düşünerek severek bir evlilik yapsan 70 ine belki 80 ine kadar onunlasın, herşey için fazla fazla vaktin var, evlilik cocuk sorumluluğuna girmede acelenin alemi yok
Genelde bi aile araştırıldığı zaman kötü olsa bile çok ortaya çıkmaz kimse o topa girmez. Ama aile gerçekten kötüyse ve bi evlilik sözkonusuysa bazı kişilerin gönlü elvermez ve kötü olduğunu söylerler.Yani aile hakkında kötü birşeyler ortaya çıktıysa %90 bu doğrudur he kötü bir ailede yetişen bir erkek de kötümüdür büyük ihtimalle evet tabi ki kendini iyi yetiştirenlerde vardır ama işte o size denk gelirmi geldimi asıl mesele de bu.. Arkadaşınız artıları eksileri baz aldığınızda, bu riske girmeye değer birimi? Buna karar verecek olan sizsiniz
Bu kararı vermek için duygularınızı bir kenara koyup arkadaşınızı objektif bir biçimde iyice gözlemleyin yaptığı olumsuzluklara kendi kendinize kılıf uydurmayın olmaycak bir şeyi kendi kendinizi teselli ederek oldurmaya çalışmayın ayrılmanız gerekiyorsa cesur olun ve bir an önce ayrılın ki sonra daha çok üzülmeyin
işte iş dede işine gelirse bneim dedemde sarhoş kumarbaz bir sürü karısı olan bir adammış :) ozaman ben evde kalmalıydım :) ama ailesi yani anne babasıyla ilgili şeyler duyunca elbette düşünmek gereklidir diye düşünürüm. genellikle evililklerde insanlar kötü birşey olsada pek dile getirmiyorlar ciddi dile getirilen birşey varsa iyi düşünmek gerekli..
Merhaba 23 yaşındayım. 2 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşımla ciddi bir şekilde konuşuyoruz. Nişan takalım dedik. Ailem ailesini araştırmaya başladı. İyi şeyler duymamışlar. Dirlik düzenleri yokmuş. Aile içi şiddetleri varmış. Annesi ablası iyi insanlar değillermiş vs. Ve zamanında dedesi nenesini aldatmış. 2-3 sene başka kadınla yaşamış. Bunlar duymuş ailem. Zaten başından belli istemiyordu ailem. Bunlarda tuzu biberi oldu. Siz olsanız ne yapardınız. Denilenlere inanırmıydınız. Ben az çok tanıyorum. Ama söylenenler kafamı karıştırıyor. Ve dahada kötüsü ben erkek arkadaşımla zamanında birlikde oldum. İnanın çok pişmanım ne yapacağımı bilmiyorum çok utanıyorum. Lütfen bana akıl verin
Görgülü kuşlar gördüğünü işler canım aileni dinle diyecem amma sen dinlemeyecek gibisin yaptığın hata yüzünden bide ailen sevgilini kötülediğinde gidip bunu sevgiline anlatma
Tartışmalar sırasında tutumu nasıl size karşı? Eğer küfrediyorsa o erkekte mutlaka şiddet eğilimi vardır.çoğu kişi ailesi hakkında iyi demiyorsa ben çoğunluğa inanırdım.evlilik iki kişi arasında evet ama bizim ülkemizde çiftlerle beraber aileler de evlenmekte.
Şimdi ailenin durumunun ne olduğuna bağlı. Ailenin her şeye çok karışan, dipdibe yaşamayı seven bir aile olduğu söylenseydi ayrılırdım çünkü bu benim evlilik hayatımı etkileyen bir durum olurdu. Ama dedesi nenesini aldattı diye niye ayrılayım, insanların özel hayatı beni ilgilendirmez. Erkek arkadaşın daha önce şiddet uyguladı mı sana? İlla fiziksel olarak demiyorum, bağırmak, kötü sözler söylemek, seni bir şeyleri yapmaya zorlamak da şiddettir mesela.
Merhaba 23 yaşındayım. 2 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşımla ciddi bir şekilde konuşuyoruz. Nişan takalım dedik. Ailem ailesini araştırmaya başladı. İyi şeyler duymamışlar. Dirlik düzenleri yokmuş. Aile içi şiddetleri varmış. Annesi ablası iyi insanlar değillermiş vs. Ve zamanında dedesi nenesini aldatmış. 2-3 sene başka kadınla yaşamış. Bunlar duymuş ailem. Zaten başından belli istemiyordu ailem. Bunlarda tuzu biberi oldu. Siz olsanız ne yapardınız. Denilenlere inanırmıydınız. Ben az çok tanıyorum. Ama söylenenler kafamı karıştırıyor. Ve dahada kötüsü ben erkek arkadaşımla zamanında birlikde oldum. İnanın çok pişmanım ne yapacağımı bilmiyorum çok utanıyorum. Lütfen bana akıl verin
Zararın neresinden dönsen kar. Ayrılmak her zaman bir seçenektir.
Peki erkek arkadaşın nasıl biri?
Eşimin ailesini araştırdığımızda anne baba boşanmış, babanın alkol problemi var. Anne başkasıyla evlenmiş ama yeni eşinin hüküm giymiş suçları, aldatma vs var. Eşimin kardeşinde, aile içi aldatma şiddet durumu var kendi eşine karşı.
Ama ben eşimle böyle sorunlar yaşamadım. Tabi biz farklı şehirde oturuyoruz ailesini senede 2 kere 2 gün görüyoruz. Siz iç içe olacaksanız bu insanlarla sürekli muhatap olacaksınız demektir
Dedesinin nenesini aldatmis olmasi ne cocugu baglar ne de aileyi..
Ablasi ve annesi sorunlu kisiler ise ve evde siddet var ise, cok iyi araştırmak ve düşünmek lazım.. Bir de millet bu islerde kolay kolay kötü demez, karismak istemez.. Bunlarinki baya bilinen bi durum sanirim.. Cocuk nasil biri tanıdığın kadariyla? Olaylara, insanlara karsi bakış açısı ve duruşu nasil?
Ben aile ne ise cocuk da odur diye dusunuyorum; istisnalar elbette olabilir ama genel durum bu..
Vall biz de evlenmeden kv için çok paracı falan demişlerdi en yakınları biz çok sallamadik paraciysa bize ne falan diye.6 yıldır evliyiz 6 yılda her sene bir şey bulup bizden para dileniyor yani böyle şeylerde insanlar söylerler diye uyarmaya cekinirler ama söylüyorlarsa vardır bir hikmeti