- 3 Ağustos 2023
- 120
- 55
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nasıl birşeyden kurtuldugunuzun farkında mısınız?Herkese merhaba, iki seneye yaklaşan bir ilişkim var. Erkek arkadaşım yabancı ama bahsedeceğim konu kültürden çok ailesel. Çünkü onun kültüründe de bu tarz bir durum normal değil. Yine de anlatacaklarım bence bizim kültürümüzde daha nadir gerçekleşen şeylerdir.
Erkek arkadaşım 30 küsür yaşında ve son iki yıldır ailesinden ayrı yaşayan bir adam. Geçen sene ilişkimizin ilk aylarında aile evinde tuvalet kapısını kapatma adetlerinin olmadığını arkadaş ortamında anlatmasıyla öğrenmiştim. Aynı ortamdaki akrabası da onların ailesinde de aynı şekilde olduğunu söyledi. Olay dedelerden ninelerden başlıyor sanırım yani. Yani biri ihtiyacını hallederken, duş alırken vs banyoyu tuvaleti kullanmaları normalmiş ve kapısı hep açıkmış. Ben çok zorda kalınınca ara sıra oluyor zannettim ve ilişkinin de başları olduğu için üstelemedim. İki gün önce bir sohbet sırasında konusu tekrar açıldı ve bu başkası varken banyoya girme işinin düşündüğümden çok daha sık gerçekleştiğini ve en ufak bir yüzünü çevirme, hemen alacağını alıp çıkma gibi bir durum olmadan, olabilecek en rahat şekilde yaptıklarını anladım. Yani erkek arkadaşım annesinin, babasının ve aralarında çok az yaş farkı olan kızkardeşinin yanında tuvaleti kullanıyor, duştan çıkıp havluya vs sarınabiliyor. Aynı şekilde onlar da oğullarının varlığını sorun etmiyor. Kendi evine çıkana kadar kızkardeşiyle aynı odayı paylaştığı için “odada biri giyinirken diğeri çıkıyor mu?” diye sordum. Onu da yapmıyorlarmış. Yani aslında olay sadece banyo da değil. Ailede çıplaklık kavramı yok. Annesinin, babasının vücudunu görerek büyüdüğü için önce çok üzüldüm ama sonra konuşurken fark ettim ki bunda en ufak bir yanlışlık dahi sezinlemiyor. Çok rahatsız oldum durumdan. İki gün konuşmadım, içimden gelmedi.
Bir süredir geçici olarak onun evinde kalıyorum. Bu süreç bir- bir buçuk ay kadar daha devam edecek mecburen. Ama içimde tutmak istemediğim için durumu tartıştım ve kendisinden artık eve gittiğinde (haftada bir gider) tuvaletin kapısını kapatmasını ve bu durum hakkında tarafsız ve samimi bir biçimde düşünmesini istediğimi söyledim. Kapıyı kapatabileceğini ama bunu sadece benim için yapacağını, bu durumda yanlış bir taraf görmediğini ve görmeyeceğini söyledi. Yani yaparım ama düşüncem değişmez diyor. Ben de içimi döktüm. Bazı laflarım ağır olsa (küfür şekilde tabii ki değil) da söylenmesi gerekeni söyledim. Eve döndüğünde annesinin yanında çıplak olmaktan rahatsız olmayan yetişkin bir adamla beraber olmama imkan yok dedim ve kendisinden ayrıldığımı söyledim. Çıkıp hava aldım. Akşam döndüğümde tekrar biraz konuştuk. Üzüldüğümü görsem de fikri değişmedi. Düşünmeyi denemek bile istemedi.
Olayı aile işlerine karışmak gibi algıladı ki aslında alakası yok. Tek isteğim sevdiğim, kaç yaşına gelmiş insanın annesinin yanında özel bölge kavramı olmasıydı. O kadar mide bulandırıcı ki bu durum. Bana bir de “annesini dudağından öpen erkekler var, ben de onları uygunsuz buluyorum ama bu kadar abartmıyorum” gibi bir cümle kullandı. Gerçekten burada bunu normal sayan adamlar var burada bu arada. Ben de kendisini aynı kefeye koyduğu insanları ona yakıştıramadım.
Sonuç olarak ayrıldık ama bir süre daha beraber kalmamız gereken kötü bir durumda buldum kendimi. Abartıyor muyum? Haksız tepkiler mi veriyorum? Ailenin bu sapkın huyuna göz yumarsam ileride başım daha çok ağrır gibi düşünüyorum. İleride işler ciddileşirse daha farklı şeylerin ortaya çıkmasından da çekiniyorum, özellikle anneyle olan bağlarında. Zaten annesini her gün işten çıkar çıkmaz arar. Aile evine arabayla 15 dakikada oturuyor ve her hafta döner. Bu bile çok garip geliyorken bana bir de annesiyle çıplaklık kavramlarının olmaması beni çok rahatsız etti.
Annesini de tanıyorum ama bir daha kadınla yüz yüze gelemezmişim gibi geliyor. O kadar sapkın geldi ki bana bu duyduklarım her şeyden soğudum. Bir yandan kendisine ve kardeşine çok üzülüyorum böyle bir çocuklukları olduğu için, ben olayı istismar olarak görüyorum ne yazık ki. Dışarıdan görüşlere ihtiyacım var. Okuyanlara teşekkür ederim.
Bu kültürel bi mesele değil bence.
Bunlar aile olarak manyak ve iğrenç .
Böyle bir şey hiç duymamıştım ilk defa duyuyorum.
Tuvalet kapısı kapatmak insanın doğasında vardir bi kere. Bebekler bile kuytuda tenhada bi köşeye girip kirletirler bezlerini.
Mantığa uymasa da benim bir akrabamın eşi ve ailesi de öyleydi. Adam kakasını bile yapsa kapıyı kapatmazmış. Malesef çok şikayet dinlemiştim. Sonra karısı boşadı da ailecek huzura erdiler.Mantığa uymayan şeyler var. Tuvaleti yaparken o kötü görüntüyü neden insanlara sergileyesin ki. Özel diye bir şeyin olmaması zaten apayrı bir olay,gerçek mi bu anlattıklarınız şaşkınım
Nerde yasıyosunuz ben merak ettim?Genel bir ekleme yapmak istedim. Kuzey avrupa ülkesi veya Almanya değil yaşadığımız yer. Burada da genel kanı bunun yanlış olduğu yönünde ama yine de Avrupa kültürü olduğu için bizdeki kadar sapkın görülmediğinin farkındayım olayın. Bir Alman yapsa ben de daha normal karşılardım açıkçası.
Belki ben fazla kendi açımdan bakıyorum olaya bazılarınızın dediği gibi. En çok üzüldüğüm nokta da keşke bu olay şu anda olmasaydı, ağır bir hava yarattım evde. Neyse her şey olacağına varıyor.
İtalya. Ben de aynı şekilde anne babamı görmektense arkadaşımı görmeyi daha normal buluyorum mesela illa göreceksem.Nerde yasıyosunuz ben merak ettim?
Kendi acımdan yanıtlayacak olursam yıllardır benim modellerim hep yurt dısından gelir. Nü çizmek icin ulu orta çıplak çıplak dolasır, molalarda çıplak şekilde mutfaga gider kahvesini alır onunla otururdu her yerde. Böyle tr atölyelerinde modellik yapan cok var. Benimkide mesleki deformasyon iste cıplak görünce aaaa, uuuuu falan yapmıyorum alışkanlık gayet normal. Adam karsımda işese umrumda olmayacak.
Simdi anama babama gelecek olursak, igrenirim görmek istemem. Siz bence yollarınızı ayırın.
Yalnız o karikatürdeki Tokatlı çocuk deyince aklıma gene abim geldiBir karikatür var ya, Afrikalı eşi olan kadın " keşke yozgatli adamla evlenseydim, ailesi ç.klü ç.klü oturuyor her yere' diye ağlıyor, onun gibi olmuş
Bence sizin hatanız yabancı kültürden biriyle ilişkiye başlayıp sonra onun için normal olanı saçma görüp kavga etmek. Buna sinir olurum ben. Bir Rus sevgilim vardı, Türkiye'de insanların kadın - erkek,evlenene kadar ailesiyle yaşamasının normal oluşunu öyle saçma eleştirirdi ki, normalde benim de eleştirdiğim bir şey olmasına rağmen çocuğa gıcık olurdum . Çünkü bu yani bizde olan, sana uymayan her şey salakça geliyorsa ne işin var türk kızında, defol kendin gibi birini bul:)
Ben de asla bir akrabami çıplak görmek istemem. Ananemin sırtını keseliyorum bazen banyoda, onda bile bakmamaya çalışıyorum hiç bir yerine:) ama başka bir insanın kültürü buysa ona da sapik demem. Kuzey ulkelerinde mesela çıplaklık utanacak bir şey değil, nene bacı dayı hep beraber çıplak çıplak saunaya giren insanlar. Hatta bir kuzey ülkesinde projeye katılmıştım, Norveçli grupa mesaj atmışlar 'lutfen herkes sauna için mayo getirsin, çıplakliktan rahatsız olacak arkadaşlar var' diye (o biziz) . Norvecli arkadaşlar anlattılar 'aslinda bu çok sağlıksız, ıslak mayo bakteri yayiyor' falan diye rahatsızlıklarıni dile getirdiler. Yani adam için eğitim aldığın grupla dal başak saunaya girmek dünyanın en doğal şeyi.
Güney Afrikalı birini memleketime getirdim, mayo değiştirecek, az kalsın herkesin içinde soyunuyordu. Zor tuttum :) bunun asla yaşanmaması gereken bir sey olduğunu söyledim. Diyor ki 'eeee, denizden çıkıp yıkanırken nasıl temizliyorsunuz oranizi
Ulan evinde yıka, ayı
Alman exim de hep maratonlara,koşulara falan katılırdı. Böyle sporcu kamplari falan. Duşlarında perde vs olmazmış öyle yerlerin.
Duyunca benim de hoşuma gitmedi, saçma geldi yani. Diyor ki 'alt tarafı terli terli duş aldığın bir şey,önemli değil ki'
Yani dünyanın bir kısmı böyle. Bize uygun olmadugi için adama sapik muamelesi yapıp bir de ağzına geleni sayman hoş olmamis. Sonuçta daha Ortadoğu'dan biri gelip sen babanin amcanın yanında bikiniyle denize girdin diye 'nasil onların yanında Don sudyen denize girersin,sapik misiniz' dese, ağzına geleni saysa hoş olmazdı. Değil mi?
"Aynı şey değil" deme, çünkü evde yaz sicaginda bile babası varken kapali giyinen ,bunu saygidan sayan insanlara göre senin deniz hikayen de sapikca
Tahmin etmistim ya italyada tahminlerim arasındaydı. Orası tam sanatın dogdugu yer oldugu icin cıplaklık onlar icin gayet normal modellerimizin coguda ordan. Hatta burada yurt dısında yasayan bir üyede cocuklarının çıplaklık kültürü olan bir yerde nelere dikkat edeceklerini sormustu. O yüzden konuna cok sasırmadım.İtalya. Ben de aynı şekilde anne babamı görmektense arkadaşımı görmeyi daha normal buluyorum mesela illa göreceksem.
Ama bazı ülkelerde gerçekten normal, ben bekarken yaz aylarında kamp yaptığımız tatil beldesine her yaz Hollandalı genç bir grup gelirdi kızlı erkekli, biz Türkler deniz sonrası ortak duş alanında bikinilerimizle duş alırken onlar duşa çıplak girerdi, bizler için garip ama onlar için normal, erkek arkadaşınız da 30 yaşını geçmiş yetişkin bir birey, böyle yetişmiş böyle görmüş ülkesinin genel kültürü olmasa dahi, ki İtalyanların da kendine has bir rahatlıkları var, aileden aldığı kültürü bu saatten sonra değiştiremezsiniz, uymuyorsa ki uymadığı için ilişkiyi sonlandırmışsınız herkesin kendi yoluna gitmesi gerekir.Kesinlikle aynı fikirdeyim. Kedim bile tuvaletini yaparken önünden geçilsin istemiyor. Bunun örneğini de vermiştim konuşurken. Haklısın ama bizde normal diyor başka bir şey demiyor.
Eşşek kadar adamın mahrem kavramı yok , ileride evlenirsen çok büyük sorun çocuklarınız için sakın evlenmeyin acilen arkanıza bakmadan kaçın...Herkese merhaba, iki seneye yaklaşan bir ilişkim var. Erkek arkadaşım yabancı ama bahsedeceğim konu kültürden çok ailesel. Çünkü onun kültüründe de bu tarz bir durum normal değil. Yine de anlatacaklarım bence bizim kültürümüzde daha nadir gerçekleşen şeylerdir.
Erkek arkadaşım 30 küsür yaşında ve son iki yıldır ailesinden ayrı yaşayan bir adam. Geçen sene ilişkimizin ilk aylarında aile evinde tuvalet kapısını kapatma adetlerinin olmadığını arkadaş ortamında anlatmasıyla öğrenmiştim. Aynı ortamdaki akrabası da onların ailesinde de aynı şekilde olduğunu söyledi. Olay dedelerden ninelerden başlıyor sanırım yani. Yani biri ihtiyacını hallederken, duş alırken vs banyoyu tuvaleti kullanmaları normalmiş ve kapısı hep açıkmış. Ben çok zorda kalınınca ara sıra oluyor zannettim ve ilişkinin de başları olduğu için üstelemedim. İki gün önce bir sohbet sırasında konusu tekrar açıldı ve bu başkası varken banyoya girme işinin düşündüğümden çok daha sık gerçekleştiğini ve en ufak bir yüzünü çevirme, hemen alacağını alıp çıkma gibi bir durum olmadan, olabilecek en rahat şekilde yaptıklarını anladım. Yani erkek arkadaşım annesinin, babasının ve aralarında çok az yaş farkı olan kızkardeşinin yanında tuvaleti kullanıyor, duştan çıkıp havluya vs sarınabiliyor. Aynı şekilde onlar da oğullarının varlığını sorun etmiyor. Kendi evine çıkana kadar kızkardeşiyle aynı odayı paylaştığı için “odada biri giyinirken diğeri çıkıyor mu?” diye sordum. Onu da yapmıyorlarmış. Yani aslında olay sadece banyo da değil. Ailede çıplaklık kavramı yok. Annesinin, babasının vücudunu görerek büyüdüğü için önce çok üzüldüm ama sonra konuşurken fark ettim ki bunda en ufak bir yanlışlık dahi sezinlemiyor. Çok rahatsız oldum durumdan. İki gün konuşmadım, içimden gelmedi.
Bir süredir geçici olarak onun evinde kalıyorum. Bu süreç bir- bir buçuk ay kadar daha devam edecek mecburen. Ama içimde tutmak istemediğim için durumu tartıştım ve kendisinden artık eve gittiğinde (haftada bir gider) tuvaletin kapısını kapatmasını ve bu durum hakkında tarafsız ve samimi bir biçimde düşünmesini istediğimi söyledim. Kapıyı kapatabileceğini ama bunu sadece benim için yapacağını, bu durumda yanlış bir taraf görmediğini ve görmeyeceğini söyledi. Yani yaparım ama düşüncem değişmez diyor. Ben de içimi döktüm. Bazı laflarım ağır olsa (küfür şekilde tabii ki değil) da söylenmesi gerekeni söyledim. Eve döndüğünde annesinin yanında çıplak olmaktan rahatsız olmayan yetişkin bir adamla beraber olmama imkan yok dedim ve kendisinden ayrıldığımı söyledim. Çıkıp hava aldım. Akşam döndüğümde tekrar biraz konuştuk. Üzüldüğümü görsem de fikri değişmedi. Düşünmeyi denemek bile istemedi.
Olayı aile işlerine karışmak gibi algıladı ki aslında alakası yok. Tek isteğim sevdiğim, kaç yaşına gelmiş insanın annesinin yanında özel bölge kavramı olmasıydı. O kadar mide bulandırıcı ki bu durum. Bana bir de “annesini dudağından öpen erkekler var, ben de onları uygunsuz buluyorum ama bu kadar abartmıyorum” gibi bir cümle kullandı. Gerçekten burada bunu normal sayan adamlar var burada bu arada. Ben de kendisini aynı kefeye koyduğu insanları ona yakıştıramadım.
Sonuç olarak ayrıldık ama bir süre daha beraber kalmamız gereken kötü bir durumda buldum kendimi. Abartıyor muyum? Haksız tepkiler mi veriyorum? Ailenin bu sapkın huyuna göz yumarsam ileride başım daha çok ağrır gibi düşünüyorum. İleride işler ciddileşirse daha farklı şeylerin ortaya çıkmasından da çekiniyorum, özellikle anneyle olan bağlarında. Zaten annesini her gün işten çıkar çıkmaz arar. Aile evine arabayla 15 dakikada oturuyor ve her hafta döner. Bu bile çok garip geliyorken bana bir de annesiyle çıplaklık kavramlarının olmaması beni çok rahatsız etti.
Annesini de tanıyorum ama bir daha kadınla yüz yüze gelemezmişim gibi geliyor. O kadar sapkın geldi ki bana bu duyduklarım her şeyden soğudum. Bir yandan kendisine ve kardeşine çok üzülüyorum böyle bir çocuklukları olduğu için, ben olayı istismar olarak görüyorum ne yazık ki. Dışarıdan görüşlere ihtiyacım var. Okuyanlara teşekkür ederim.
Evet. Yurtdisi deneyimlerinden birinde sehir havuzlarini kullanmistim. Dus alanlari ve giyinme kabinleri acik ve yan yana karma kullanim hizmetiyle tasarlanmisti. Ben bikinimi cikarmadan biraz da merakli, saskin gozlerle yikandim hepsi de özgüvenle gayet nü dolaniyorlardi.bir yabancı sitede okumuştum, kuzey Avrupa'da çıplak şekilde anne baba dede nine ile saunada oturmak normalmiş. Onlar için çıplaklık doğal ve olağanmış. Birisini çıplak görmek rahatsız edici hissettirmiyormuş kültürlerinden dolayı. Belki onun kültürü de öyledir.
Walla hayat böyle toz pembe degil, düşün yarın cocuğun dedesinin evine gidiyor adam dal da.sakEvet bizim için yanı benım ıcınde garip ben böyle bsıey yapmadım yapamam. Ama bu onların normaliyse yapıcak bişey yok. Şok olurdum. Kendı evımde izin vermezdım. Ya da ben varken dıkkat etmelerını söylerdim ama onun dısında bir şeye karısmaya hakkım yok gibi
Aslında "çıplaklık" başka bir şey, "mahrem" kavramı başka bir şey..Herkese merhaba, iki seneye yaklaşan bir ilişkim var. Erkek arkadaşım yabancı ama bahsedeceğim konu kültürden çok ailesel. Çünkü onun kültüründe de bu tarz bir durum normal değil. Yine de anlatacaklarım bence bizim kültürümüzde daha nadir gerçekleşen şeylerdir.