- Konu Sahibi Quennhazel
-
Uzun yıllardır ailesinden ayrı yaşıyor ve ne onlar erkek arkadaşıma ne de ailesi onlara para filan göndermiyor.Ama sonuçta ailesi gerektiği yerde oda bende yardım etmek zorunda kalabiliriz.Bunları sorun yapmam.Şuan tek sorunumuz isteme olaylarında ne yapacağız diyoruz.Acaba nasıl davranacaklar kestiremiyoruzErkek arkadaşınız olgun bir insansa ailen muhtemelen arada gıcık da olsalar damat adayını beğendikleri ve senin mutluluğun için damat tarafının ailesini idare edeceklerdir. Evlilik sürecini uzatmadan ve maksimum sabırla evliği gerçekleştirmenizde ve beklentinizi dipte tutmanızda fayda var. Ama küçük bir konuya da dikkatinizi çekmek isterim. Muhtemelen eşiniz evlendikten sonra ilgilenecektir ailesiyle. Maddi ya da sağlık konularındaki zorluklarıyla baş etmelerinde de yardımcı olacaktır. Bu zamanlarda ailen hiçbir şey yapmadı zaten neden para yolluyorsun, neden onlar için koşturuyorsun gibi konular aranızda tartışmaya sebep olmazsa gül gibi geçinir gidersiniz. Ama bunlara kafayı takarsanız ikiniz içinde evlilik çekilmez olur.
Uzun yillar onemli degil yaşamının ilk 4 yili bu ailede gecmis -ki bu 4 yilda karakter olusuyor- bu ailede buyumus degil mi?(ki ben artik huylarin bile genlerle gectigine inaniyorum neyse bu konu disi)Aslında uzun yıllar ailesinden ayrı kalmış belki de farklı oluşu bu nedenle
Kendileri davet etmişti yemek içinBelki de sevgiliyken bayram ziyaretine gitmeniz de onların tuhafına gitmiştir.
Aslında uzun yıllar ailesinden ayrı kalmış belki de farklı oluşu bu nedenle
Sikayet eder sonra da sen biraz bir sey desen al iste sana da bir sey demeye gelmiyor hemen basima kaktin onceden hicbir sey demezdin ne olursa olsun onlar benim ailem der vs yani hic sasmaz hep boyle olurYa aslında o şikayet ediyordu ben ailesini tanımadan önce.Olsun ailen sonuçta diyordum da tanıdıkça hak verdim erkek arkadaşıma artık hiç bi şekilde yorum yapmıyorum
Hmm o zaman bilemedim. Ama evet tuhaflar. Her şeyden önce sizin yanınızda adamın yatması tuhaf. 3 yıl oldu nerdeyse evleneli 1 yılda nişanlılık. Kayınpederim 1 defa yatmayı bırak ayağını uzatmadı yanımda.Kendileri davet etmişti yemek için
Annenize bi ön bilgi geçeceksiniz artık. Anneler şahane insanlardır ve başta baba olmak üzere tüm gidişata yön verebilecek donanıma sahiplerdir. Düğün arabasının arkasına da ‘Anam sağ olsun!’ yazdırırsınız. Çünkü en önemli mihenk taşı şu anda anneniz gibi duruyor. Ailenin duruşu, kv, kp adayları hakkında ön tanıtım, maddi destekte damadın yalnızlaşacağı konusu üstünden geçikmesi gereken ana konular. Bir de Erkek arkadaşınız tüm hazırlık ev ihtiyaçları, gelinlik ve takılar için bir birikim yapmıştır inşallahUzun yıllardır ailesinden ayrı yaşıyor ve ne onlar erkek arkadaşıma ne de ailesi onlara para filan göndermiyor.Ama sonuçta ailesi gerektiği yerde oda bende yardım etmek zorunda kalabiliriz.Bunları sorun yapmam.Şuan tek sorunumuz isteme olaylarında ne yapacağız diyoruz.Acaba nasıl davranacaklar kestiremiyoruz
Bu anlattıklarım zamana yayılmış şeyler aslında.Sonradan kendisine hak verdim ailesi konusunda ve yorum yapmadım pek.Yapsam da haklısın diyor isteme konusu onunda kafasına takılıyor oda sevmiyor bazı çocuksu hareketlerini onların ama yapacak bişey yokSikayet eder sonra da sen biraz bir sey desen al iste sana da bir sey demeye gelmiyor hemen basima kaktin onceden hicbir sey demezdin ne olursa olsun onlar benim ailem der vs yani hic sasmaz hep boyle olur
Yani anlaşıyorlar bizimkiler sorun yok ama davranışlarını eleştiriyor bazen biz de diyoruz sen çok mu farklısın sanki
E mesela ben de aynıyım. Bir bakıyorum annemin kullandığı sözleri kullanıyorum falan, yeri geliyor annem gibi davranıyorum. Reddetsek de gerçekler bunlar aileyle vakit geçirilmese bile çok fazla yaş ilerledikçe aha fazla benzeşiliyor. Ben böyle düşünüyorum
Aileleri de bir garip oluyor boylelerinin, benim esimin ailesi biz bekarken ogullarinin yuzune bakmazdi hatta evden bile atmislar kira vermeyeceksen git demisler,yuzsuz yuzsuz mutlu aile tablosu cizmeye kalktilar biz evlenince. Yer mi Anadolu cocugu dark,yemedim tabiEvet aynen öyle. Bakarsın ailesiyle alakası yok görüşmüyor sallamıyor ama evlenince birden ailesi en değerli olur. Tabi ki onlar ailesi değer versin ama sevgiliyken tam tersi gibi davranıyorlar
Ya dmi bence de böyle olmaması gerek ama çocuksu davranışları kocaman adama yakıştıramadım erkek arkadaşım da benim gibi düşünüyor fazla konuşmazdı telefonla dahi ailesiyle ben ara görüş ailen derdim eskiden.Hmm o zaman bilemedim. Ama evet tuhaflar. Her şeyden önce sizin yanınızda adamın yatması tuhaf. 3 yıl oldu nerdeyse evleneli 1 yılda nişanlılık. Kayınpederim 1 defa yatmayı bırak ayağını uzatmadı yanımda.
Ama size bişey diyim mi. Genelde bekarken aileyi aramayan erkekler evlenince aileye düşüyor. Umarım sizinki öyle olamzYa dmi bence de böyle olmaması gerek ama çocuksu davranışları kocaman adama yakıştıramadım erkek arkadaşım da benim gibi düşünüyor fazla konuşmazdı telefonla dahi ailesiyle ben ara görüş ailen derdim eskiden.
Aileme önden mutlaka bunları anlatmam lazım zaten.Annenize bi ön bilgi geçeceksiniz artık. Anneler şahane insanlardır ve başta baba olmak üzere tüm gidişata yön verebilecek donanıma sahiplerdir. Düğün arabasının arkasına da ‘Anam sağ olsun!’ yazdırırsınız. Çünkü en önemli mihenk taşı şu anda anneniz gibi duruyor. Ailenin duruşu, kv, kp adayları hakkında ön tanıtım, maddi destekte damadın yalnızlaşacağı konusu üstünden geçikmesi gereken ana konular. Bir de Erkek arkadaşınız tüm hazırlık ev ihtiyaçları, gelinlik ve takılar için bir birikim yapmıştır inşallah
Ama size bişey diyim mi. Genelde bekarken aileyi aramayan erkekler evlenince aileye düşüyor. Umarım sizinki öyle olamz
Bu bana cok tanidik geldi eminim bir cogumuza daYa dmi bence de böyle olmaması gerek ama çocuksu davranışları kocaman adama yakıştıramadım erkek arkadaşım da benim gibi düşünüyor fazla konuşmazdı telefonla dahi ailesiyle ben ara görüş ailen derdim eskiden.
Zaten eş ailesiyle sadece istemede görüşülmüyor benim bildiğimAma size bişey diyim mi. Genelde bekarken aileyi aramayan erkekler evlenince aileye düşüyor. Umarım sizinki öyle olamz
Ay çok güldüm size benim evde de bundan bir tane vardı. Gerçi kendisine hoşça kal dedim. Şimdi Rahmetli ünvanını aldıBence de. Eşim de mesela borçlanmayı çok sefer. Bir borcu varsa son güne kadar süründürür. Taksit hakkı varsa sonuna kadar kullanır. Beni de borç gerer. Çünkü babam hayatında kredi çekmemiş borç almamış kendi yağında olduğu kadarıyla kavrulmuş şimdi yaşlılığında rahat bir adam.
Bizimkinin babası bil bakalım ne. Yıllarca ailesini bolluk içinde yaşatmış zevk sefa düşkünü Borçlu batık esnaf. Borç ve kredi en büyük dostu. Bir şekilde bilinç altına yüklenmiş adamın. Parası olduğu halde asgari ödemeyi çok sever
Ay yemin ederim annemle babamBence de. Eşim de mesela borçlanmayı çok sefer. Bir borcu varsa son güne kadar süründürür. Taksit hakkı varsa sonuna kadar kullanır. Beni de borç gerer. Çünkü babam hayatında kredi çekmemiş borç almamış kendi yağında olduğu kadarıyla kavrulmuş şimdi yaşlılığında rahat bir adam.
Bizimkinin babası bil bakalım ne. Yıllarca ailesini bolluk içinde yaşatmış zevk sefa düşkünü Borçlu batık esnaf. Borç ve kredi en büyük dostu. Bir şekilde bilinç altına yüklenmiş adamın. Parası olduğu halde asgari ödemeyi çok sever
Yani evet kavga tartışma yok oda ailesine mesafeliydi tanıdığım zamandan beri.Bende öyle davranıyorum şuan da.Ama isteme olayları ailesiz de olmuyor o aşamalar da nasıl olacak diye sıkıntı yaptık kendimize26 yıllık dostumun annesi yatırsan akıl hastanesinde yatar, öyle bir insan. Ben 26 yıldır her gördüğümde şaşırıyorum yaptıklarına. Arkadaşım evlenmeden önce eşiyle açık açık konuştu. Benim annem normal değil, hareketlerine takılma ,zaten uzak olacağız falan diye tamam dedi adam. 5 yaşında kızları var. Onunla anneanne arasında geçen bir olay anlatıyordu arkadaşım eşi dedi ki napalım shusuiciğim , o da öyle bir insan , büyüğümüz, saygı duyup kabul ediyoruz ama kavga etmiyoruz. Sizin durumun da bu olması lazım gerçekten seviyorsanız. Zaten erkek arkadaşın farkındaysa sıkıntı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?