• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşımın aile yapısı

olabilir belki de aynen böyledir. çok saçmasapan bir durum olan olmuş ama ilerdeki hayatımıza yansır mı diye merak ediyorum işte.
Bence hiç onların arasındaki ilişkiye karışmayın ve soğuk durun bu duruma yoksa evlenince yansır hatta düğün hazırlıkların da bile bi beklenti oluşturma kafanda resmen çöküntüye uğrarsın. O kısmı hep kafanda boşver ve yokmuş gibi farzey. Sevgilin ve sen varsın sadece sizin elinizdekiler var. Çünkü sen yıpranırsın onlarda bi değişiklik olmaz

Tatlım sen sevgilinle ilişkine bak sana ne aile durumu? Adama da bunları anlatıp içine şüphe sokma

merhaba kızlar, uzun zamandır burayı neredeyse her gün takip ediyorum hepinizden çok şey öğrendim ve yorumlarınızı değerli buluyorum. aklıma takılan bir şeyi sizinle paylaşmak istedim. biraz uzun olacak ama okuyan arkadaşlara teşekkürler.

benim özellikle son aylarda uyumlu ve giderek ciddiyet kazanan 1 yıllık bir ilişkim var. erkek arkadaşımla bir sürü değişik sorunumuz oldu ama çözdük gibi gibi. zamanla ciddi düşünmeye başlayınca bir takım soru işaretleri oluştu kafamda.

erkek arkadaşımı liseye gelene kadar anneannesi büyütmüş. bu bana çok garip geldi , sebebini ısrarla öğrenmek istediğimde bana anneannesinin öğretmen olduğunu ve ona ders çalıştırdığını söyledi.

annesi babası ayrı değil ve kendisinden 6 yaş küçük bir erkek kardeşi daha var. kardeşi ailesiyle büyümüş mesela ? sizce de çok saçma değil mi? ailesinin ve kardeşinin yanına haftasonları gittiğini hafta içi ise anneannesinin ona baktığını söyledi. bunu ısrarla sordum çünkü çok garip buluyorum. bir anne neden ilk çocuğunu liseye gelene kadar bırakır annesine ya ? evlatlık mı acaba diye de düşündüm ama değil kardeşiyle oldukça benziyor. durumları mı yoktu desem o da değil ? yani inanın bana çok saçma geliyor bu durum ve anlamlandıramıyorum. bir keresinde ağzından şunu kaçırmıştı : anneannesi zamanında bebeğini trajik şekilde kaybetmiş ve erkek arkadaşım doğunca onun yerine koymuş. sonra bunu üsteledim ama bir daha aynı şeyi söylemedi. bu arada anneannesi hataylı. reenkarnasyon olayına inandıkları için mi böyle bir şey yaptılar diye düşünmeye başladım içim içimi yiyor. herkesin inancı kendine ama ben bunu çok hastalıklı buluyorum o yüzden inceden rahatsız olmaya başladım. böyle şeylerle karşılaşanlar var mı ?

ikincisi ailesi diğer erkek kardeşini hep kayırıyor. erkek arkadaşım ve kardeşi birlikte ailelerinden ayrı yaşıyor ama mesela kötü bir şey olduğunda ailesi hep aman diğerine söylemeyelim o çok hassas aman o daha bebek aman o etkilenir aman oğlum temizliği sen yap aman oğlum başında dur aman oğlum şöyle böyle. TAVIRLARI SEN ABİSİN KARDEŞİNİN BAŞINDA DUR GÖZ KULAK OL GİBİ DEĞİL, KARDEŞİN NE İSTİYOSA YAPACAKSIN gibi. yani bir abi gibi değil kardeşine karşı sanki onun hizmetçisi gibi durumlar yaşanıyor. (erkek arkadaşım 29 kardeşi 23 yaşında) . kızlar şunu belirteyim bir insanın kardeşini koruyup kollaması çok normal ve bence çok iyi bir şey hatta benim için ne kadar sorumlu bir erkek diye düşünürüm ama bu durum farklı. kardeşi buna terbiyesizce davranıyor, bardak fırlatmalar, kaprisler istediği olmayınca ağlayarak annesini arayıp tekrar erkek arkadaşımı annesini aratmalar mesela kardeşi erkek arkadaşıma temizliği sen yap diye yüzüne para fırlatmış. bana anlattığı hemen hemen her konuda kardeşinin istediği yapılıyor. yani erkek arkadaşım ailesinde biraz ezik bir pozisyonda işin açığı.

bunlar beni başta rahatsız etmiyordu çünkü bana ne herkesin kardeşiyle vs ile ilişkisi kendine yani. bana kesinlikle düşmez ve aynı şekilde biri bana gelse sana ne derim ? sen elsin ama onlar ailem derim.

benim derdim ben bundan etkilenir miyim ? olaylar ciddileşirse ben bundan etkilenirim gibi geliyor. etkileneceğimi düşünme nedenim kendi annemde aynen böyle kendi ailesinin ayak işlerini yapan (ailesinin nazının geçtiği diyemeceğim o kadar masum bulmuyorum ) görünüşte meslek sahibi güçlü ama aslında ailesinin kölesi ezik bir kadın. annemin bize yani çekirdek ailesine yapmadığı her şeyin sorumluluğu üstüme kaldığı için nefret geldi bu tip durumları bir daha asla asla aslaaaa yaşamak istemiyorum. siz ne düşünüyorsunuz ? bu durum canımı sıkıyor. burda yazılan o kadar şey okudum ki ya bana da böyle olursa diye düşünmeden edemiyorum :KK43:

sevgilinizin yerinde olsam bir sekilde burada ailem hakkinda boyle bir konu actiginizi gorsem; degil evliligi dusunmek, iliskimi derhal bitirirdim.

cocugun ne uveyligi kaldi, ne olup de baska bedende dirildigi... yazdiginiz konuya bir kendinizi koyup bakabilir misiniz?

cok kusursuz gorunen, yasanan bir iliski dahi evlilige donunce kusur barindiracaktir; hayati milim milim planlamak ne yazik ki bosa kurek. kiminle evlenirseniz evlenin yarin ne yasayacaginizi yalnizca Hak bilebilir.

ote yandan, cocugun ailesi ile bir soyadi farki olsa zaten bileceginiz icin uveylik konusunu eleyin; bu denli mesafeli bir baba uvey olsa cocugu nufusuna da almazdi zaten.

Merhaba günaydın. Yazınızı okuyunca çok ama çok şaşırdım çünkü bundan 3 sene önce aynı tıpkı olay benım başımdan geçti benımde eski sevgilim 2 erkek kardeş ve bu anneannesinin yanında kalıp hafta sonları kendı evine gidiyordu ... :KK57: yalnıs anlamazsanız şayet nerde oturduğunuzu sorabilirmiyim ? lütfen yalnış anlmayın sadece aynı kişiden mi bahsediyoruz gercekten çok merak ettıim

bizimde bi akrabamız evin tek kızı olmasına rağmen anane ve dedesiyle beraber yaşıyor yurt dışında . Ama çok saçma geldi bana 29 yaşında bi adamın bu kadar pasif durması.. Altta yatan ne merak ettim. Sevgi eksikliği var olduğu çok belli. Çok kötü bi durum. siz ailesiyle tanıştınız mı?

sevgilinizin yerinde olsam bir sekilde burada ailem hakkinda boyle bir konu actiginizi gorsem; degil evliligi dusunmek, iliskimi derhal bitirirdim.

cocugun ne uveyligi kaldi, ne olup de baska bedende dirildigi... yazdiginiz konuya bir kendinizi koyup bakabilir misiniz?

cok kusursuz gorunen, yasanan bir iliski dahi evlilige donunce kusur barindiracaktir; hayati milim milim planlamak ne yazik ki bosa kurek. kiminle evlenirseniz evlenin yarin ne yasayacaginizi yalnizca Hak bilebilir.

ote yandan, cocugun ailesi ile bir soyadi farki olsa zaten bileceginiz icin uveylik konusunu eleyin; bu denli mesafeli bir baba uvey olsa cocugu nufusuna da almazdi zaten.

ailesine kötü bir şey söylemedim zaten haddime değil ben beni ilgilendiren kısıma bakıyorum hanımefendi ki oldukça mesafeli ve saygılı biriyimdir herkesin ailesine karşı , beni tanıyan herkes hayatta en çok mesafeye ve saygıya dikkat ettiğimi bilir. yazdıklarım olan şeyler ve ona sorunca cevap alamadığım şeyler yada cevap verse de tatmin olmadığım şeyler. aynı durumla karşılaşan var mı fikir yürütüyoruz.

bizimde bi akrabamız evin tek kızı olmasına rağmen anane ve dedesiyle beraber yaşıyor yurt dışında . Ama çok saçma geldi bana 29 yaşında bi adamın bu kadar pasif durması.. Altta yatan ne merak ettim. Sevgi eksikliği var olduğu çok belli. Çok kötü bi durum. siz ailesiyle tanıştınız mı?

annesiyle tanıştım bir kez kısa süreli çok uzun vakit geçiremedik benim yoğunluğumdan dolayı ama iyi bir kadına benziyor negatif bi düşüncem oluşmadı kendisine . ailesi çok benimsememiş gibi bana kendi söylediği şeyler bunlar sürekli kendimi kanıtlamaya çalıştım diyor. çocukken çok yalnız ve terkedilmişlik psikoljisindeydim ve bu bütün hayatımı etkiledi demişti. hepsi birleşince üzücü ve saçma bir tablo çıkıyor yani ortaya.

Burada sizinle aynı durumu yasayan bir üye yazmış konunuza. Onunla konuşun belki size farkli bir bakış açısı sunar.

Back