• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşımın aile yapısı

Çok ilginç bir durum. Taşlar yerine oturmuyor. Benim de annem calisiyordu haftaici annem isteyken anneannemde kalirdim annem beni alirdik eve dönerdik. Reenkarnasyon için sevgiline inanip inanmadigini sor ama bir deneyim yasasa haberin olurdu diye düşünüyorum. Ama evliliği hemen dusunme derim

sordum inanmam falan dedi ama ben saçma bulduğum için gerçeği söylememişte olabilir. ya bana garip geliyor sadece haftasonları almak. yani çocğuna baktıracaksan ya aynı evde yaşarsın ya da sizde ki gibi akşam alırsın. bir de küçük kardeşine annesi baktığı halde buna neden bakmadılar. anneannesi ısrar etse bile insan çocuğunu verebilir mi bence vermez.

Bunum aynısı bi kız arkadaşımın hayatının aynısı. Ilk çocuğu ( arkadaşımı) anneannesine vermişler. Karı koca çalışıyomuş bakımı için anneannede kalmış aynı hafta sonları gidip geliyorlarmış görmeye. sonra ikinci bebek olunca bunu büyütebiliriz demişler. Ilk çocuğa anneanne alıştığı için hatta Çocukta anneanneye çok alıştığı için ondan almamışlar. nası bi işse artık. Bence çocuk emek meselesi. Ninr büyüttüğü için ne kadar doğursada emek vermediği için içgüdüsel bağlılık oluşmuyor. Bende bir anneyim evladımla geçiyor hersaniye. Inan çok uyusa onu uykudayken özlüyorum. Çünkü o hamuru ben yoğuruyorum benim o. Sizinkini annesi emeği az geçtiği için oluyor böyle

olabilir belki de aynen böyledir. çok saçmasapan bir durum olan olmuş ama ilerdeki hayatımıza yansır mı diye merak ediyorum işte.

Benim bi akrabamında ilk çocuğunu kayınvalidesi aldı büyüttü. Durum falan olmadığından değil ama bazen durumlar öyle gelişebilir demek ki. Ondan dolayı annesi kıza kızda annesine çok düşkün değil. Daha çok babaannesine düşer onu annesi gibi görür. O kadar üstlenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum... bence çok büyütüyorsunuz bu kadar deşmeye gerek yok...

bu kadar üsteleme sebebim ben evcil hayvanımı bile anneme bıraksam akşama kadar özlerim yani. bahsi geçen çocuk olunca bana garip geliyor işte. durumlar öyle nasıl gelişmiş özel değilse söyleyebilir misiniz? belki bunda da benzerdir.

İnsan yakınında şahit olmadıkça garip geliyor ama benim kuzenimi de ananesi büyüttü annesi babası çalıştıkları yer uzak diye (1 saatlik yol) öyle bir karar almışlar haftasonu alıyolardı sadece çocuğu eve. Yalnız öyle bir durum ki haftaiçi evlerindeyken kızı yine almıyolardı balkonda çocuğu görüp iki el sallayıp gidiyolardı. Ananeye anne teyzeye abla diyodu doğal olarak. Anlıcağınız herkes anne baba olamıyor. Ama sizde küçüğü anne büyütmüş enteresan olan o üstüne bir de kayırmalar falan... Benim küçük kuzene de gene anane dede baktı ama en azından çocuk evinde büyüdü. Demek istediğim belki öyle çok olağandışı sebepleri yoktur herkes anaç olmuyor.

bunu durumu mantığım almıyor işte. çocuk bu yani insan evcil hayvanını bile uzun süreli bırakamıyorken...

sordum inanmam falan dedi ama ben saçma bulduğum için gerçeği söylememişte olabilir. ya bana garip geliyor sadece haftasonları almak. yani çocğuna baktıracaksan ya aynı evde yaşarsın ya da sizde ki gibi akşam alırsın. bir de küçük kardeşine annesi baktığı halde buna neden bakmadılar. anneannesi ısrar etse bile insan çocuğunu verebilir mi bence vermez.
Dedim ya taslar oturmuyor. Bir de sevgilinize davranislari uvey gibi. Acaba sevgiliniz teyzenin, dayinin yada ölmüş bir akrabanin çocuğu falan mi da anneanne büyüttü sakladilar. Su mesela makul; ailenin durumu kötüdür anneanne bakar, okula yakindir anneanne bakar ama anne sevgisi tam olur durumu da aciklarlar cocuga. Burada ailenin tavrina takildim ben daha çok. Aslinda ailesini taniyan birini bulsan belki bir şeyler ogrenirsin.

Kız , babayı gözle.
Eğer ki küçük oğluna baba gibi davranıp seninkini dışlıyorsa cidden üvey olabilir. Yani insan neden 2 çocuğundan birini dışlasın ki???

Kayırmak birini daha çok sevmek başka, üvey evlat gibi davranmak başka. Aradaki farkı gözlemişsindir.

Ben başka açıklama bulamadım durum bu bence.

kendisi de babasını pek sevmiyor o_O valla şüpheleniyorum ama nasıl öğrenicem asla söylemez. annesiyle tanıştım bir kez görüştüm kısa süreli sonraki görüşme istekerine de pek yanaşmadım baştan mesafe olsun işler düzgün gitsin diye zaten denkte gelmedi hep bi işim vardı. acaba biraz içlerinemi girsem girerim de çok bozmak istemiyorum mesafeyi. bir de ailesi başka şehirdeler.

Aile icine girsen bile sana soylemeyebilirler. Anneannesi hayattaysa ve tanisirsan belki bi ipucu yakalarsin yada onları iyi taniyan birini bulup anlatmasini saglayacaksin ama o biraz zor olur.

bu kadar üsteleme sebebim ben evcil hayvanımı bile anneme bıraksam akşama kadar özlerim yani. bahsi geçen çocuk olunca bana garip geliyor işte. durumlar öyle nasıl gelişmiş özel değilse söyleyebilir misiniz? belki bunda da benzerdir.

İlk torunumu ben alıp büyütücem demiş ki torununu alıp büyümüşte kızda anne babası ile aynı binada olmasına rağmen yine de anne ve babası ile gerçek bi anne baba sevgisi yok. Benim annemde der hep ilk torunum benim olacak ben bakıp büyütücem diye ben vermem tabi ayrı bir mevzu. Ama olaylar gelişmiş ve vermişlerdir ben olsam kurcalamam. Hali hazırda şuan mevcut bi anne babası var üvey bile olsa banane ailesi ile evlenmiyorum sonuçta ki ailesi ile de mesafeliymiş. Dertsiz başınıza dert aramayın. Sonra benim gibi annesinin düşkün olduğu bir evlatla olmanın nasıl zor olduğunu görürsünüz. :) ki evlatlık falan olsa sizi etkileyecek mi ayrılacak mısınız? Sizi etkilerse araştır tabi ama hiç birşey ondan vazgeçmeme sebep değil derseniz bence kurcalamayın çocuğuda yormayın :)

Bencede sevgilin annesinin ilk cocugu olabilir.En kuvvetli ihtimal gibi.Reenkarnasyon bana da cok tuhaf geldigi icin o ihtimal uzerinde duramayacagim....

Yaşlılara böyle bir çocuk bırakıyorlar, arkadaş olsun, biz rahat edelim diye. Bazı yerlerde gece yalnız yatmaktan korkuyorlar. Çocuk ne yapabilir demeyin illa bir nefes olmalıymış, yalnız kalınmazmış falan. Biraz büyüyünce de yaşlının işlerini görüyor. O evde büyümese yapmaz. Mesela şimdi küçük kardeş gidip anneanne ile ilgilenmez. Anneanne olması ilginç yalnız. Genelde gelin ki ye çocuğunu bırakıyor. Bunu al beni rahat bırak gibisine. Saçma ama bir kaç böyle vaka biliyorum. Hani sonradan çocuk yaparlar ya yaşlanınca yalnız kalmayalım diye. İşte onun gibi.
Kardeş sorunlu. Abi neden haddini bildirmiyor?

Belki annesi evlendiğinde başkasından hamileydi.yani sevgilin o adamı oğlu değil.adam bunu hiç dile getirmesi ama kendi çocuğu olunca sevgılınu hiç istemedi.sevgilin aradaki sevgi farkına herzaman çok içerledi.
Mantıklı bir açıklaması olmayınca da reenkarnasyon hikayesi uyduruldu.annane de mecbur kızı için buyuttu.Allahtan ruhu torununa geçmiş bir kopege inege gecseydi napcaktı oğlum diye bagrına mı basacaktı çok saçma maddenin tabiatına ters:-):-):-):-)

Ben düzgün bir aile yapısından gelmeyen insanların düzgün bir ebeveyn olabileceğine inanmıyorum. Çok zor bence. Mesela babam çok fakir fakat aile bağları kuvvetli bir aileden gelmiş. Kendi kurduğu ailede de hep sağlam bir baba figürü olmaya çalışır. Çünkü kendi babasından öyle görmüş. Ama annem tam tersi höt höt bir baba ile büyümüş. Kendisi de otoriter kurmak için sevgisini gizler ve zorbalığa başvurur. Demek istediğim genellikle nasıl bir aileden gelirse onu kopya etmeye çalışıyor insan...
Senin asıl sıkıntın ilerisiyle ilgili sanki. Nasıl bir eş, nasıl bir baba olacak? Bu soruların cevabı da bir muamma... Evlenmeden kimin ne olduğu belli olmaz ki..
Şu reenkarnasyon olayı daha büyük sıkıntı bence.

Kızkardeşimle aramda 2 yaş var. Babaannem 3 yaşından beri memlekete giderken 4-4.5 aylığına beni de yanında götürmüş hep. Aynı apartmanda olduğumuz için kışın da birlikteydik. Hasta olduğumda bile annem değil banaannem ilgilenirdi daha çok. Kız kardeşim annemin kızı ben banaannemin gibi büyüdük yani. Banaannem vefat etti ben hala dedemle birlikte kalıyorum.

Bu anormal görünüyor ama çok da garip değil aslında. Sadece babaanne ve anne sevgisi yarışıyor çocukta, ben hala ikisini ayıramam. Ikisini de çook seviyorum.

Bana garip gelen çocuklar arasında bu kadar ayrım yapabiliyor olmaları. Benimsememişler sanki.

Erkek arkadaşınız da bunun farkındadır ve evlenince ailesiyle çok da iletişim halinde olmayacaktır diye düşünüyorum. Bunu dert etmeyin, aksine daha fazla sevgi gösterin bence. Ailesi tarafından açık açık dışlanmış biri eşine daha bağlı olacaktır, onun sevgisine de ihtiyaç duyar.

evet araştırdım ve bi açıklamam yok. sadece kendi adıma konuşuyorum ben inanmıyorum çünkü başıma gelmedi ve bana korkunç geliyor bu gibi şeyler uzaktan bakınca yada ne kadar araştırsam da uzak , fikir olarak normalleştiremiyorum. bunu yaşadığını söyleyen biriyle evlenebileceğimi düşünmüyorum böyle inançlar beni korkutuyor. bu tamamen benimle ilgili , yoksa vardır ya da yoktur orası ayrı bi mevzu. peki reenkarnasyona inananların hayatında negatif etkiler oluyor mu mesela eğer durum burda böyleyse öz çocuğundan ayrı kalmış annesi ? ne biliyim ya garip geliyor işte.

evet neyin ne olduğunu bilmiyorum ama nasıl öğrenebilirim onu da bilmiyorum böyle şeyleri gizleyebilirler çook sonraya kadar gibime geliyor.

Reenkarnasyon olaylarında vaka çoğu zaman 12 yaşına kadar geçmiş yaşamına dair her şeyi unutmuş oluyor.Hayat boyu izlerini taşıyıp bunla yaşamıyo yani.

Bence sen çok mantıklı bir kızsın, yazdıkların ve fikirlerin,gerek anneni gözlemen,gerek sevgilinin erkek kardeşinin şımarıklıkları.Bu hayata bir kereliğine geliniyor ve evlendikten bir süre sonra aşk yerini sevgiye bırakıyor, yani şu an karar verdin verdin yoksa ömür boyu pişmanlık.Ben bu aileyi nedense sana yakıştıramadım,eğer erkek arkadaşının kardeşine ailesine net bir tavrı yoksa ömür bıyu sinir olup durursun.Hele şu reenkarnasyon saçmalığına hiç değinmiyorum.Bence yol yakınken ayrıl, inan saçma bi hayat yaşamaktan herşey daha iyidir.

İlk torunumu ben alıp büyütücem demiş ki torununu alıp büyümüşte kızda anne babası ile aynı binada olmasına rağmen yine de anne ve babası ile gerçek bi anne baba sevgisi yok. Benim annemde der hep ilk torunum benim olacak ben bakıp büyütücem diye ben vermem tabi ayrı bir mevzu. Ama olaylar gelişmiş ve vermişlerdir ben olsam kurcalamam. Hali hazırda şuan mevcut bi anne babası var üvey bile olsa banane ailesi ile evlenmiyorum sonuçta ki ailesi ile de mesafeliymiş. Dertsiz başınıza dert aramayın. Sonra benim gibi annesinin düşkün olduğu bir evlatla olmanın nasıl zor olduğunu görürsünüz. :) ki evlatlık falan olsa sizi etkileyecek mi ayrılacak mısınız? Sizi etkilerse araştır tabi ama hiç birşey ondan vazgeçmeme sebep değil derseniz bence kurcalamayın çocuğuda yormayın :)

annesine ve kardeşine düşkün ama babasını sevmiyor. ailesiyle evleniyoruz bence ona katılmıyorum. sonuçta çocuğumuz olursa illa ki onlarla vakit geçirecek saçmasapan şeyler empoze etmelerini istemem ne bileyim daha bir sürü şeyy işte. evlatlık olması tabi ki etkilemeyecek sadece bana yalan söylenmesini istemem. bir sürü olumsuzluk varsa aşkımdan ölsem de evleneceğimi sanmıyorum :)

Ben düzgün bir aile yapısından gelmeyen insanların düzgün bir ebeveyn olabileceğine inanmıyorum. Çok zor bence. Mesela babam çok fakir fakat aile bağları kuvvetli bir aileden gelmiş. Kendi kurduğu ailede de hep sağlam bir baba figürü olmaya çalışır. Çünkü kendi babasından öyle görmüş. Ama annem tam tersi höt höt bir baba ile büyümüş. Kendisi de otoriter kurmak için sevgisini gizler ve zorbalığa başvurur. Demek istediğim genellikle nasıl bir aileden gelirse onu kopya etmeye çalışıyor insan...
Senin asıl sıkıntın ilerisiyle ilgili sanki. Nasıl bir eş, nasıl bir baba olacak? Bu soruların cevabı da bir muamma... Evlenmeden kimin ne olduğu belli olmaz ki..
Şu reenkarnasyon olayı daha büyük sıkıntı bence.

kesinlikle öyle. babasını sevmiyor. detaylarını bilmiyorum. ama yalnızlık içine işlemiş terkedilme ve sevilmeme psikolojisini hissedebiliyorum. annesine düşkün ama saçma yani büyütülme hikayesi... yani altından ilerde ne çıkar belli değil. iyi bir eş olabilir ama baba olabilir mi? bundan şüphelerim var...

Bence sen çok mantıklı bir kızsın, yazdıkların ve fikirlerin,gerek anneni gözlemen,gerek sevgilinin erkek kardeşinin şımarıklıkları.Bu hayata bir kereliğine geliniyor ve evlendikten bir süre sonra aşk yerini sevgiye bırakıyor, yani şu an karar verdin verdin yoksa ömür boyu pişmanlık.Ben bu aileyi nedense sana yakıştıramadım,eğer erkek arkadaşının kardeşine ailesine net bir tavrı yoksa ömür bıyu sinir olup durursun.Hele şu reenkarnasyon saçmalığına hiç değinmiyorum.Bence yol yakınken ayrıl, inan saçma bi hayat yaşamaktan herşey daha iyidir.

öncelikle teşekkür ederim... aşk 1.sırada değil benim için. uyum ve yürütebilmeye bakıyorum. birine çok deli gibi aşık olsam da bu tür şeylerle yıpranabileceğimi düşünüyorum. baştan kartları açık oynamak istiyorum. her ailede bi tane kullanılmaya alışılan bir çocuk oluyor böyle biriyle evlenmek istemiyorum. sebebi de bunu zaten annemde bir kez yaşadım ve çok yıprandım. aynı şeyi çocuklarıma yaşatmak istemem. aslında ailesi modern ve iyi gibi duruyor ama bu reenkarnasyon olayı bana anormal geliyor.benim kendi ailemle dahi bir sınırım vardır bu kardeşinin terbiyesiz davranışları beni düşündürüyor. erkek arkadaşım bana olayları anlatırken bir kaç kez bana böyle bişey yapsa olay çıkartırım hiç hoş olmaz çekemem böyle terbiyesizce şeyleri dedim o da sana öyle bişey diyemez onun nazı bana diyor. ama bana pek öyle gelmedi. kimsenin terbiyesizliğini çekemem. her şeyi geçtim yarın öbür gün milyonlarca sorun çıkacak bu şımartıaln çocuk yüzünden çoğu şey erkek arkadaşıma dolayısıyla benim üstüme kalacak. böyle bişeyin altına girmek istemiyorum.

Bi arkadaşım da buna benzer bişey anlatmıştı. Anne babası çalıştığı için anneanne bakmış ama liseye kadar anneannede kalması ve ailesi başka ilçeye taşındığı halde yanlarına gitmemesi çok ilginç gelmişti.. mantığıma oturmayan şeyler olunca soruyor ama mantıklı cevaplar alamıyordm. Israrla da sorulmuyor tabi. Çok sonraları anlattı ki anne babası ayrılmış.. bence ailevi bi sorunları olmuştr.. ama bunun cevabını sevgilinden öğrenmelisin. İlk evlilikten falan olabilir..
Sorunlu bi ailede yetiştiyse ve bundan çok etkilendiyse sevgilin,iyi düşün bence evliliği.. otur konuş,kafan rahatlasn

Back