• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşımın aile yapısı

Minnnacik Mouse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
904
2.201
113
merhaba kızlar, uzun zamandır burayı neredeyse her gün takip ediyorum hepinizden çok şey öğrendim ve yorumlarınızı değerli buluyorum. aklıma takılan bir şeyi sizinle paylaşmak istedim. biraz uzun olacak ama okuyan arkadaşlara teşekkürler.

benim özellikle son aylarda uyumlu ve giderek ciddiyet kazanan 1 yıllık bir ilişkim var. erkek arkadaşımla bir sürü değişik sorunumuz oldu ama çözdük gibi gibi. zamanla ciddi düşünmeye başlayınca bir takım soru işaretleri oluştu kafamda.

erkek arkadaşımı liseye gelene kadar anneannesi büyütmüş. bu bana çok garip geldi , sebebini ısrarla öğrenmek istediğimde bana anneannesinin öğretmen olduğunu ve ona ders çalıştırdığını söyledi.

annesi babası ayrı değil ve kendisinden 6 yaş küçük bir erkek kardeşi daha var. kardeşi ailesiyle büyümüş mesela ? sizce de çok saçma değil mi? ailesinin ve kardeşinin yanına haftasonları gittiğini hafta içi ise anneannesinin ona baktığını söyledi. bunu ısrarla sordum çünkü çok garip buluyorum. bir anne neden ilk çocuğunu liseye gelene kadar bırakır annesine ya ? evlatlık mı acaba diye de düşündüm ama değil kardeşiyle oldukça benziyor. durumları mı yoktu desem o da değil ? yani inanın bana çok saçma geliyor bu durum ve anlamlandıramıyorum. bir keresinde ağzından şunu kaçırmıştı : anneannesi zamanında bebeğini trajik şekilde kaybetmiş ve erkek arkadaşım doğunca onun yerine koymuş. sonra bunu üsteledim ama bir daha aynı şeyi söylemedi. bu arada anneannesi hataylı. reenkarnasyon olayına inandıkları için mi böyle bir şey yaptılar diye düşünmeye başladım içim içimi yiyor. herkesin inancı kendine ama ben bunu çok hastalıklı buluyorum o yüzden inceden rahatsız olmaya başladım. böyle şeylerle karşılaşanlar var mı ?

ikincisi ailesi diğer erkek kardeşini hep kayırıyor. erkek arkadaşım ve kardeşi birlikte ailelerinden ayrı yaşıyor ama mesela kötü bir şey olduğunda ailesi hep aman diğerine söylemeyelim o çok hassas aman o daha bebek aman o etkilenir aman oğlum temizliği sen yap aman oğlum başında dur aman oğlum şöyle böyle. TAVIRLARI SEN ABİSİN KARDEŞİNİN BAŞINDA DUR GÖZ KULAK OL GİBİ DEĞİL, KARDEŞİN NE İSTİYOSA YAPACAKSIN gibi. yani bir abi gibi değil kardeşine karşı sanki onun hizmetçisi gibi durumlar yaşanıyor. (erkek arkadaşım 29 kardeşi 23 yaşında) . kızlar şunu belirteyim bir insanın kardeşini koruyup kollaması çok normal ve bence çok iyi bir şey hatta benim için ne kadar sorumlu bir erkek diye düşünürüm ama bu durum farklı. kardeşi buna terbiyesizce davranıyor, bardak fırlatmalar, kaprisler istediği olmayınca ağlayarak annesini arayıp tekrar erkek arkadaşımı annesini aratmalar mesela kardeşi erkek arkadaşıma temizliği sen yap diye yüzüne para fırlatmış. bana anlattığı hemen hemen her konuda kardeşinin istediği yapılıyor. yani erkek arkadaşım ailesinde biraz ezik bir pozisyonda işin açığı.

bunlar beni başta rahatsız etmiyordu çünkü bana ne herkesin kardeşiyle vs ile ilişkisi kendine yani. bana kesinlikle düşmez ve aynı şekilde biri bana gelse sana ne derim ? sen elsin ama onlar ailem derim.

benim derdim ben bundan etkilenir miyim ? olaylar ciddileşirse ben bundan etkilenirim gibi geliyor. etkileneceğimi düşünme nedenim kendi annemde aynen böyle kendi ailesinin ayak işlerini yapan (ailesinin nazının geçtiği diyemeceğim o kadar masum bulmuyorum ) görünüşte meslek sahibi güçlü ama aslında ailesinin kölesi ezik bir kadın. annemin bize yani çekirdek ailesine yapmadığı her şeyin sorumluluğu üstüme kaldığı için nefret geldi bu tip durumları bir daha asla asla aslaaaa yaşamak istemiyorum. siz ne düşünüyorsunuz ? bu durum canımı sıkıyor. burda yazılan o kadar şey okudum ki ya bana da böyle olursa diye düşünmeden edemiyorum :KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Aile bağları cok kuvvetli degil anladigim kadarıyla.esinizi ailesi büyümedigi icin aralarında bi mesafe oluşmuş.evlendiginizde
Pek goruseceklerini sanmiyorum.baglar tamamen kopar bence.babaanneye acisini dindirmek icin birakmis ve daha sonra ikinci cocuk olunca rahata alismis olabilirler diye düşünüyorum.

Îkinci çocuk doğunca bu da okul çağında olunca anneanneye hafta içi vermişler okula götürüp getirmiş çalıştırmış işte

Ikisi ile uğraşmak zor gelmiş

Annesi küçüğü bebek görüyor ve kayırıyor garip ama anormal değil küçükler genelde kayrılır onlar hiç büyümez

Annesi evlenip boşanmıştır, sevgilin 1. evliliğindendir. 2. kocası istemediği için oğlunu anneanneye bırakmıştır.
Kardeşinin babası da 2. kocadır, adam kendi çocuğu olmadığı için sevgilini sevmiyordur.

Babanin ikinci evliligi olabilir.babaanne bakmis sevgilisini.

Bunum aynısı bi kız arkadaşımın hayatının aynısı. Ilk çocuğu ( arkadaşımı) anneannesine vermişler. Karı koca çalışıyomuş bakımı için anneannede kalmış aynı hafta sonları gidip geliyorlarmış görmeye. sonra ikinci bebek olunca bunu büyütebiliriz demişler. Ilk çocuğa anneanne alıştığı için hatta Çocukta anneanneye çok alıştığı için ondan almamışlar. nası bi işse artık. Bence çocuk emek meselesi. Ninr büyüttüğü için ne kadar doğursada emek vermediği için içgüdüsel bağlılık oluşmuyor. Bende bir anneyim evladımla geçiyor hersaniye. Inan çok uyusa onu uykudayken özlüyorum. Çünkü o hamuru ben yoğuruyorum benim o. Sizinkini annesi emeği az geçtiği için oluyor böyle

Parodn
Annesi evlenip boşanmıştır, sevgilin 1. evliliğindendir. 2. kocası istemediği için oğlunu anneanneye bırakmıştır.
Kardeşinin babası da 2. kocadır, adam kendi çocuğu olmadığı için sevgilini sevmiyordur.

Ay pardon bilgilendiriyim derken ortaligi karistirdim anneanneymis bi onceki okudugum konudan kafam karismis o_O

Açıkçası çok değişik bir durum. Erkek arkadaşınıza ailesi de iyi davranmıyormuş zaten. Açık açık konuşun sevgilinizle. Evlenince uzak durursanız bir sıkıntı yaşamazsınız.

Reenkarnasyon hiç de hastalıklı bişey değil.
Yaşayan onca insan var bunu.
Akıl almaz olaylar var ve kanıtlanmış.
Küçücük çocuklar eliye koymuş gibi önceki ailelerini bulup hepsini tanıyolar adlarını söylüyolar hayatlarında görmedikleri insanların.Bunu nası açıklıyosun.Bıçaklanarak öldürülen insanlar bıçaklandıkları yerde doğum izleriyle doğuyolar.Tabi reenkarnasyona uğradıklarına inananlar.
Ve evet hatay'da bu olaylar çok yaygın.
Ian Stevenson ve Reşat Bayer'i okursan olayların gerçek olduğunu görürsün.

Konuna gelecek olursak, neyin ne olduğunu anlamadığın sürece evlilik fikrinden uzak dur.

Son düzenleme:
Benim bi akrabamında ilk çocuğunu kayınvalidesi aldı büyüttü. Durum falan olmadığından değil ama bazen durumlar öyle gelişebilir demek ki. Ondan dolayı annesi kıza kızda annesine çok düşkün değil. Daha çok babaannesine düşer onu annesi gibi görür. O kadar üstlenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum... bence çok büyütüyorsunuz bu kadar deşmeye gerek yok...

bunu da düşündüm ve ona sorduğumda kesinlikle böyle bir şey yok demişti. daha sonra tekrar sormadım. böyle bir şey varsa bilmem gerekmez mi? yani böyle bi yalanla evlenmeyi gözü yer mi diyorum da burda neler okudum , olur olur yani. zaten daha önce de yalanları olmuştu. mesela okulu uzatmış ama bana dondurdum demişti sonra başarısız olduğumu düşünmeni istemedim demişti. çok üstünde durmadım çocukça bir tavır gibi geldi ama yalan yalandır tabii.

Reenkarnasyon hiç de hastalıklı bişey değil.
Yaşayan onca insan var bunu.
Akıl almaz olaylar var ve kanıtlanmış.
Küçücük çocuklar eliye koymuş gibi önceki ailelerini bulup hepsini tanıyolar adlarını söylüyolar hayatlarında görmedikleri insanların.Bunu nası açıklıyosun.Bıçaklanarak öldürülen insanlar bıçaklandıkları yerde doğum izleriyle doğuyolar.Tabi reenkarnasyona uğradıklarına inananlar.
Ve evet hatay'da bu olaylar çok yaygın.
Ian Stevenson ve Reşit Bayer'i okursan olayların gerçek olduğunu görürsün.

Konuna gelecek olursak, neyin ne olduğunu anlamadığın sürece evlilik fikrinden uzak dur.

evet araştırdım ve bi açıklamam yok. sadece kendi adıma konuşuyorum ben inanmıyorum çünkü başıma gelmedi ve bana korkunç geliyor bu gibi şeyler uzaktan bakınca yada ne kadar araştırsam da uzak , fikir olarak normalleştiremiyorum. bunu yaşadığını söyleyen biriyle evlenebileceğimi düşünmüyorum böyle inançlar beni korkutuyor. bu tamamen benimle ilgili , yoksa vardır ya da yoktur orası ayrı bi mevzu. peki reenkarnasyona inananların hayatında negatif etkiler oluyor mu mesela eğer durum burda böyleyse öz çocuğundan ayrı kalmış annesi ? ne biliyim ya garip geliyor işte.

evet neyin ne olduğunu bilmiyorum ama nasıl öğrenebilirim onu da bilmiyorum böyle şeyleri gizleyebilirler çook sonraya kadar gibime geliyor.

simdi alinip buyutulme aile ici kayirma su bu hicbir sey gozume gelmedi her insan farkli ama bu reenkarnasyon olayi inanci beni supheye dusurdu acaba reenkarne olduguna inanip almis olabilirler mi bende okuyorum inaniyorum bu olaya ama su gelir aklima hadi ben evlendim bu cocukla ve hamile kaldim hadi o sirada birinin cocugu esi v.s oldu benim cocugumu isterler mi ??? cok takintiliyim cidden

Çok ilginç bir durum. Taşlar yerine oturmuyor. Benim de annem calisiyordu haftaici annem isteyken anneannemde kalirdim annem beni alirdik eve dönerdik. Reenkarnasyon için sevgiline inanip inanmadigini sor ama bir deneyim yasasa haberin olurdu diye düşünüyorum. Ama evliliği hemen dusunme derim

simdi alinip buyutulme aile ici kayirma su bu hicbir sey gozume gelmedi her insan farkli ama bu reenkarnasyon olayi inanci beni supheye dusurdu acaba reenkarne olduguna inanip almis olabilirler mi bende okuyorum inaniyorum bu olaya ama su gelir aklima hadi ben evlendim bu cocukla ve hamile kaldim hadi o sirada birinin cocugu esi v.s oldu benim cocugumu isterler mi ??? cok takintiliyim cidden

aynen yani. kendi anneside çocuk kaybetmiş. şimdi yarın öbür gün düşünsene adam bana geliyor aşkım bu aslında annemin çocuğu one vericez ? diyor. böyle şeyleri kaldıramaz kimse arkadaşlar. kafamda deli sorular...

aynen yani. kendi anneside çocuk kaybetmiş. şimdi yarın öbür gün düşünsene adam bana geliyor aşkım bu aslında annemin çocuğu one vericez ? diyor. böyle şeyleri kaldıramaz kimse arkadaşlar. kafamda deli sorular...
aynen aklima ilk bu geldi ama belki ben takintili oldugum icindir korkarim ya bilemedim dedigin gibi olayda kim evladini verir ki ya ben olsam acikca sevgilime derim boyle boyle ya da onu diyemiyorsam da saka yollu agzini ararim dusuncesini ogrenmek icin

bunu da düşündüm ve ona sorduğumda kesinlikle böyle bir şey yok demişti. daha sonra tekrar sormadım. böyle bir şey varsa bilmem gerekmez mi? yani böyle bi yalanla evlenmeyi gözü yer mi diyorum da burda neler okudum , olur olur yani. zaten daha önce de yalanları olmuştu. mesela okulu uzatmış ama bana dondurdum demişti sonra başarısız olduğumu düşünmeni istemedim demişti. çok üstünde durmadım çocukça bir tavır gibi geldi ama yalan yalandır tabii.

Kız , babayı gözle.
Eğer ki küçük oğluna baba gibi davranıp seninkini dışlıyorsa cidden üvey olabilir. Yani insan neden 2 çocuğundan birini dışlasın ki???

Kayırmak birini daha çok sevmek başka, üvey evlat gibi davranmak başka. Aradaki farkı gözlemişsindir.

Ben başka açıklama bulamadım durum bu bence.

Yani olur mu olur ama iste erkek arkadasin inaniyor mu buna o var. Reenkarnasyona inanmıyorsa annesini frenler ama inanıyorsa bilemeyecegim

İnsan yakınında şahit olmadıkça garip geliyor ama benim kuzenimi de ananesi büyüttü annesi babası çalıştıkları yer uzak diye (1 saatlik yol) öyle bir karar almışlar haftasonu alıyolardı sadece çocuğu eve. Yalnız öyle bir durum ki haftaiçi evlerindeyken kızı yine almıyolardı balkonda çocuğu görüp iki el sallayıp gidiyolardı. Ananeye anne teyzeye abla diyodu doğal olarak. Anlıcağınız herkes anne baba olamıyor. Ama sizde küçüğü anne büyütmüş enteresan olan o üstüne bir de kayırmalar falan... Benim küçük kuzene de gene anane dede baktı ama en azından çocuk evinde büyüdü. Demek istediğim belki öyle çok olağandışı sebepleri yoktur herkes anaç olmuyor.

Back