• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
biliyosunuz bu gece kadir gecesi..öncelikle herkesin kandilini kutluyorum..

aslında bir derdim yok..ama bu başlık en uygunu gibi geldi..
2 saat önce msj attım erkek arkadaşıma ne yapıyosun diye..oturuyorum.belki film filan izlerim dedi..zaten film filan izlerim cümlesini görünce acayip bozuldm.aslında hadi Kur'an okuyalım sen de türkçesini oku dicektim ( arapça bilmiyo) .gündüz bu gece dua edelim bol bol olurmu demiştim oysaki..bunun üzerine "filmmi? bu geceyi 3 ihlas 1 fatiha okuyarak mı bitireceksin"diye msj attım..cevabı " aşkım ne yapayım başka?illa arapça bişeyler mi okumak lazım.annem hepimiz için yasin okudu zaten.ben de bildiğim duaları okudum" yazmış..çok bozuldum ve kırıldım yaa:gitme: biliyorum dinde zorlama yoktur,içinden de gelmiyosa bişey diyemem artık ama ne biliyim anlatamıyorum hissettiklerimi..biraz öncede aradım gerçekten film izliyomuşş :mymeka:abartıyomuyum sizce:sinifsinif: triplerdeyim şu an ona karşı :umursamaz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım Cocuk Etmiş Bildiklerini Film ızliyomuş Arada Bir Sorun Yok Bu Kadar Büyütmemen Gerekir Diye Düşünüyorum..

Tabiiki de abartıyorsun
Okuyup okumaması erkek arkadaşına kalmış bir şey
Din insanın özelidir ve kim olursan ol bu konuda baskı yapamazsın
Trip atıp ilişkini yıpratmaya değmez

cnm aslında kafaya takcak bişe yok.. dediğin gibi dinde zorlama yoktur..

ayrıca erkek arkadaşın kafayı takman gereken bi cwp wermemişki, annesi yasin okumuş oda bol dua etmiş we bildiği dualarıda okumuş, gayet güzel bişe bu yaptıklarıa.s

önemli olan gönüllerden geçendir, ibadettin ölesi yada bölesi yoktur, Rabbim tüm duaları görür we kabul eder zaten.

enazından kendince bişeler yapmış duasını etmiş a.s

bence abartıosun..çok hassas bi yapın var sanırım en ufak bişeyi bile olay yapıp büyütüosun.ona trip yapcak bişey yok bence.canını sıkmaya değmez.sadece içinden geleni yapmak istemiş bu.ama yok biz kızlar herşeyi olay yapar canımızı sıkarız.hiç sevgiline trip yapıp da ikinzde o güzel canınızı sıkmayın bence ;)

Selamünaleyküm Sheri
“Dinde zorlama yoktur. Artık doğru ile yanlış birbirinden ayrılmıştır. Şeytanın yoluna uymayı reddedenler ve Allah’a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam dayanağa tutunmuşlardır. Allah her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.” (Bakara 256)
Bu ayeti dine sokmada zorlama yok ama ibadetlerde zorlama vardır diye yorumlayanlar da var, senin gibi ibadetleri yaptırmada zorlama olmaz diyenler de var. Bu kısmı hakkında tartışacak halimiz yok.
Tek bildiğim ona tripler yaparak kalbini böyle işlere ısındıramayacağın.
Ancak örnek olarak, önayak olarak yapabilirsin bunu. Ama kesinlikle eleştirerek, laf sokarak olmaz.
Sabırla ve zaman tanıyarak yapabilirsin anca bunu ve de dua ederek tabii ki.
Vazgeçmemeni tavsiye ederim. Eşim benden vazgeçmedi çok şükür ve şu anda çok mutluyum, çok güzel şeyler öğreniyorum... Sürekli okuyorum...Sana da bir insana ışık olmak nasip olur belki :)

biliyosunuz bu gece kadir gecesi..öncelikle herkesin kandilini kutluyorum..

aslında bir derdim yok..ama bu başlık en uygunu gibi geldi..
2 saat önce msj attım erkek arkadaşıma ne yapıyosun diye..oturuyorum.belki film filan izlerim dedi..zaten film filan izlerim cümlesini görünce acayip bozuldm.aslında hadi Kur'an okuyalım sen de türkçesini oku dicektim ( arapça bilmiyo) .gündüz bu gece dua edelim bol bol olurmu demiştim oysaki..bunun üzerine "filmmi? bu geceyi 3 ihlas 1 fatiha okuyarak mı bitireceksin"diye msj attım..cevabı " aşkım ne yapayım başka?illa arapça bişeyler mi okumak lazım.annem hepimiz için yasin okudu zaten.ben de bildiğim duaları okudum" yazmış..çok bozuldum ve kırıldım yaa:gitme: biliyorum dinde zorlama yoktur,içinden de gelmiyosa bişey diyemem artık ama ne biliyim anlatamıyorum hissettiklerimi..biraz öncede aradım gerçekten film izliyomuşş :mymeka:abartıyomuyum sizce:sinifsinif: triplerdeyim şu an ona karşı :umursamaz:

yapma güzelim allah aşkına yaa.. erkek arkdaşınız diğer kandil geceleri okurmuydu yani diğer kandilerde ne yapardı?? ayrıca bak sende biliyosun zorlama olmadığını birde trip yapıyorsun bunun için ona.. ayrıca şunuda belirtim eğer dini vecibelerini yapmış olma bile belki sana söylemiyor gizli kalmasını istiyor RABBıMLE KULUN ARASINDA YAPILAN ıBADETLER DAHA ıYıDıR unutma diğer 3. bir kişinin bilmesine gerek yok.. gösteriş gibi kuran okudum yasin okudum namaz kıldımmı dicek sana?? eğer bu seni çok üzüyorsa normal bir günde alırsın karşına konuşursun ama cümlelerine ben yada sen diye başlamadan ve fetva verir gibi konuşmadan ...

Neye bozuldunuz ki anlayamadım?
ısteyen ibadetini istediği zaman edebilir.
Kimsenin kimseden ibadet etmesini beklemeye hakkı yok.
Allah rızası için kendiniz yapmışsınız,ne güzel.
Ne yapacağı nişanlınızın kendi kararı,çünkü din insanın en özel alanıdır.
Bence takılmayın.

Evet abartıyorsun.Çocuk okumuş işte bildiği duaları..İlla hatim indirmesi mi lazım senin sevinmen için.Böyle baskılar yapma..Sonuçta inançlı biri ki dua ediyor işte ..Senin değil onun kırılıp alınacağı bir ortam olmuş..

bence hiç te abartmıyosun bende olsam üzülürdüm. Sen o insanla her şeyi paylaşacaksın belki hayatını birleştireceksin. Bugün belki onun bu özel gece için fazla bişeyler yapmaması seni pek ilgilendirmez ama ilerde ne olcak sen o insanla aynı evi paylaşırken ne olacak pekii:bbo: o zamanda amannn bananee abartıyorum mu diyeceksin yasakkelime

endişelerini anlayabiliyorum ama herkes farklıdır dini ya da başka şeyleri farklı yaşar , erkek arkadaşın da öyle . Bence bi daha bu tarz bi tepki vermemelisin onun sana bildiğin duaları okudun yetmiyo mu hadi sende film izle demesi gibi bişey olmuş bu

bi arkadaş illa hatim mi indirmesi gerekir senin sevinmen için gibi bişey yazmış..ben istedim diye ibadet edecekse bunun zaten bi anlamı olmayacğını biliyorum ben..farkındayım yani..ben anlatamadım sanırım..içinden bu duyguların,bu isteğin gelmemesi üzdü beni.herkesin aynı olmayacağını da biliyorum..hala anlatamıyorum ama neyse..hepinize teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için a.s.

ama içinden gelmesi lazım...

insan isterse saatlerce ibadet edebilir ama istemiyorsa zorlamayın...

bu gecenin ve bu ayın kutsiyeti tabiki tartışılmaz ama Ramazan müslümanı da olmamak lazım...bırakın herzaman inançlı vicdanlı olsun...

ama içinden gelmesi lazım...

insan isterse saatlerce ibadet edebilir ama istemiyorsa zorlamayın...

bu gecenin ve bu ayın kutsiyeti tabiki tartışılmaz ama Ramazan müslümanı da olmamak lazım...bırakın herzaman inançlı vicdanlı olsun...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisvereliniortak

ay allah kabul etsın ama boyle olur m ? ınancına bu kadr karısılıyor mu?
benım sevgılım boyle bır konuda bana ne fılmı? okumadın mı duanı dese
kusura bakmayın ama attıgı son msjı olurdu :olmaz:

İnsanın yaptığı ibadet kendisinedir.
Sen uyarında bulunmuşsun.
Daha fazla bişey söylemeye triplere girmeye gerek yok.
Belki film dini filmdir :delphin:

bi arkadaş illa hatim mi indirmesi gerekir senin sevinmen için gibi bişey yazmış..ben istedim diye ibadet edecekse bunun zaten bi anlamı olmayacğını biliyorum ben..farkındayım yani..ben anlatamadım sanırım..içinden bu duyguların,bu isteğin gelmemesi üzdü beni.herkesin aynı olmayacağını da biliyorum..hala anlatamıyorum ama neyse..hepinize teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için a.s.

Evet ben dedim.Bu kadar baskı yapmamalısın.Sonuçta çocuk bildiği duaları okumuş ama senin 3 kulluvalluhu,1 elham okuyup mu geçiştirceksin demen çok kırıcı olmuş....Ne var arada film izledi diye..O sana kadir gecesi ne işin var nette diyor mu canım ?Evlendiğiniz zaman kandillerde birlikte dua edersiniz.Ama şimdiden böyle laf sokup ,manevi baskı ile arkadaşını üzmen hiç hoş olmamış..Adam ateist değil,inkarcı değil...Böyle baskılar yaparsan kaybedersin sevgilini..:umursamaz:

bence size olan cevabı gayet nazik, açıklayıcı ve dürüstçe olmuş. ibadet Allahla kul arasındadır. teşvik edebilirsiniz ama eleştirip zorlamak vede kendi deyiminizle trip yapmak hiç doğru bir tutum olmaz. belliki inançlı biri ve bildiği duaları okumuş zaten. ona tavır almanızı kırılıp üzülmenizi gerektirecek bir durum göremiyorum ben ortada. bu triplerinizi ve ısrarınızı sürdürürseniz kırılması gereken biri varsa o erkek arkadaşınız bence.

Back