Erkek arkadasim ve kizlari

Adam 34 yasinda masallah ne işler becermiş. 21 yasinda baba olmus o adam feleğin çemberi bence. Siz toysunuz ona gore. Lütfen bunu yanlis anlamayın hayat tecrübesi anlamında diyorum. Adam evlenmiş,boşanmış,cocuk sahibi olmus belli ki cok ta akıllı biri değil. Akilli olsa zaten bu durumu cok guzel idare edebilirdi. Sevgili olmayı beceriyor da çocuklarıyla arayı tutmayı mi beceremiyor anlamıyorum.
Pek çok boşanmış insan var,çocuklu. Evleniyorlar da ama bu adam sizi cok yorar. Beni yanlış anlamayın ama eski eş kıskançlığı da devreye giriyor olabilir. Çocukları kullanıyor olabilir. Ya da kullanacak olabilir anneleri. Babaanne faktörü var. O nasıl biri acaba. Belki sizden haberi yok. Ben bu kadar şeyle baş edebilir miydim şahsen ederdim ben bu hayatın tırmanmalı işlerini pek severim. Kaos olsun karmaşa olsun tadından yenmez ama herkes te bu kadar şeyi kaldıramaz. Bence başınızı yakmayın derim. Şimdiden bu kadar üzülüyorsanız ilerde ne olur kim bilir o adam ve cocuklar i sizi cok yoracak bence.

Adamın evlatlarına öncelik vermesi çok normal.

bu gibi konulara bozulacaksaniz ne işiniz var 2 çocuklu dul adamla, erkek mi kalmadı.
Boyle bir ilişkide hayatı karmaşık olan ve iliskiye baslarken bu durumu nasil idare edecegini düsünemesi gereken erkek tarafi degil mi?

Kadin adami zorla sevgili yapmadi di mi?

Hic tecrubesi olmayan birisine "dusunecektin baştan" demek ne kadar mantikli??

Karsi taraf 15 yillik babalik ve kocalik tecrubesine sahip, hesap vermesi gereken " bastan düsünseydin" denilmesi gereken adamdır.

Kadin hem yaşi kücük hem anne degil hem evlenmemis, sadece beklenditleri , tahminleri, hayalleri var.

Adamin eski karisi , 2 ergen kizi ve yillarin tecrubesi ve birikimi var.

Adama iyi niyetli ve "becerikli" bir sekilde hayatina alacagi kadina tum bu tecrubesi ile yaklasmaliydi ve en bastan konusup anlatip belki de yönetmeli ve yönlendirmeliydi.

Iyi günler hanimlar
Kimseyle bukadar detayli paylasamadigim icin sizlerin fikirlerini dusuncelerini merak ediyorum.
Erkek arkadasim var 8 aydir birlikteyiz. O 35 yasinda ben 29. Kendisi 3 yil oldu bosanali ve bu evliliginden 2 kizi var (11 ve 14 yas).
Kizlari bastan beri kabul ettim fakat henüz tanismadik (denklesemedik)
Büyük kizi ilk beni duydugunda annesinin doldurusuna gelip para istedi babadan ve alamayinca babasiyla tartisti bana küfürler etti beni sebep bildi ve bagini kesti. Fakat kücügü daha cok babaci ve iki haftada bir veya tatillerde geliyordu sürekli babasina. Tabi bu sürecte biz erkek arkadasimla fazla görüsemiyorduk kiz babaannesine gittiginde görüsürdük 2-3 saatligine. Sorun yoktu benden yana hep anlayisliydim.

Neyse zamanla erkek arkadasim ben anlayisli oldukca sanki kiymet bilmemeye basladi. Birgün Tartismistik kalbimi kirmisti ve ben meseleyi bulusarak hal etmek istedigimi söyledim. Bulusacaktik ama araya hep birseyler girdi ve oldu 6 gün. 6 gün boyunca aramiz soguktu oda benden birsey olmamis gibi davranmami bekledi hep. Ama yapamadimki icim buruktu sonucta.
Her Neyse tam bulusacagimiz hafta büyük kizida birden aradi ve gelmek istedigini söyledi. Tabiki bende cok sevindim erkek arkadasimin adina sonucta büyük kizi o adimi atmisti. Kizlar geldi kaldilar babalarinda ve erkek arkadasim bana gün verdi bulusalim bu meselemizi konusalim diye anlastik. O gün geldi catti beni aradi neymis büyük kizi alisverise ve yemege gitmek istiyormus. Artik canima tak etmisti cünki 8 gündür aramiz soguktu bulusamiyorduk ve hep anlayisli olan bendim. Bu sefer dedim bana söz vermistin bir cözümunu bulabilirsin aslinda.
Cok üzüldü iki ates arasinda kaldim cocugu kirip hayir diyememki dedi. Hayir Deme zaten fakat bir cözümünü bul ben bugün bu meseleyi konusmak istiyorum kac gundur erteliyoruz hep birseyler giriyor araya dedim. Bu sefer anlayisli olamayacagim kuklan degilim dedim.
Her neyse uzun lafin kisasi o gün gitti cocuklariyla ve beni yine bir kenara atti..
Oysa cözüm coktu. Ve 2 gün boyunca aramadi sormadi beni anca cocuklari annelerine biraktiktan sonra aradi. Yani cocuklara acikca delikanlica diyemediki ben X le gorusecegim 1 saatligine. Neymis büyük kiz aylar sonra ilk defa gelmis ve ona hayir demek olmazmis. O zaman bana söz vermeseydi onca gün bekletmeseydi.
Cocuklarda özellikle büyügü benimle tanismak istiyordu fakat ben erkek arkadasimla arami düzeltmeden cocuklara rol yapip tanisamazdim kisiligimde bu yoktur.
Bu olaydan sonra cok yiprandim. Gelecegimizi dusundum demek ben hep en son planda olacagim hep yipranacagim.. Oda diyor cocuklarla tanissan böyle zorluklar yasamayiz.
Kesinlikle cocuklarini bosversin demiyorum fakat dengeyi tutsun. Cocuklarinin hic birseyine Hayir diyemiyor özellikle büyügünden cok cekiniyor. Oysa cocuklar ayri ve hayat arkadasi ayri kategoridir degil mi?
Neye kizacagimida bilmiyorum inanin bir yandan onuda anliyorum fakat kendimide düsünmek zorunda degilmiyim? Asiri anlayisli olmanin sonu böylemidir?
Ayriligi düsünüyorum kafam cok karisik..
Sizin fikirlerinizi dusuncelerinizi merakla bekliyorum
Çocukları göze alarak baslamissaniz malesef ki diyecek pekte birşey gözükmüyor. Cocugum olsa o bir yana olur diger herkes bir yana ki buna esimde dahil. Sizinkisi büyük cesaret gercekten. Tabiki sevmenin bir kurali kaidesi yok ancak bunlar insani yıpratan süreçler. Icinizde hic kiskanclik yoktur ama zaman gectikten sonra icinize atesler düşer. Bazen sevgi problemi yasarsiniz. Bugünkü yasadiklarinizi ilerde de yasayacaksiniz. Cunku kimse cocugundan öte baska birini göremez.

Bir iliskide fedakarlik ve anlayis tek tarafli ise er gec aksamalar basliyor. Konu sahibi iliskiler mutlu olmak icin kurulur dert sahibi olmak icin degil. Bu iliskinin sizi mutlu etmeyecegini düsünüyorsaniz ne karsi tarafi üzün ne de kendinizi...

Çocuklu biriyle beraber olan insan her zaman çocuğun ön planda olacağını, önceliğin onda olacağını bilerek başlamalı. Denge diye birşey olmaz, zira o onun canı.
Benim için doğru insan o; ona bu konuda her zaman anlayış gösteririm derseniz devam edin, yoksa çok büyük hüsrana uğrarsınız.

Kesinlikle eminim benimde evladim olsa anlardim bukadar takmazdim.
Dediginiz gibi burda karsi tarafin tavri cok önemli bastan nasil yaparsa ona gorede herkes oyle davranir. Benim annemle babamda bosandi lar. Babam tekrar evlendi ve bastan beri bizlere dedi önceligim esim hastaligimda sagligimda o yanimda olacak sizler aile kurup gideceksiniz.. Beni düsünüyorsaniz eger bunu kabul edin. Tabi ilk kizdik kücüktük ama simdi diyorum ki iyikide babam evlenmis ve bir hayat arkadasi bulmus. Benim erkek arkadasim cok pasif dis etkenlerden cabuk etkileniyor ne dusunurler kizarlarmi diye cok düsünüyor
:(
Bence babanız baba olmanın ne demek olduğunun pek farkında değil; baba bir kızın arkasındaki dağdır, kendi evlatlarını üvey annenin vicdanına bırakan insan baba değildir.

Çocukları sizden ön planda olacak evet. 2 çocuklu adamla hayat arkadaşı olmaya kalkıyosanız bunu kabullenmeniz lazım. Sizde o kumaşı göremedim ben açıkçası. Daha fazla yıpranmadan ayrılın

Bir iliskide denge yoksa o iliski yurumez. Sadece tek tarafa gore diger taraf vakit yaratiyor ya da ne biliyim ona gore davraniyorsa iliski uzatmalarla gider, bir sure sonra da biter.
Bosanmis ve de cocuklu birisi ile daha once hic evlenmemis kisilerin yaptiklari evlilikte yasadiklari sıkintilarla ilgili bir suru konu var bu forumda. Onlari okumanizi tavsiye ederim. Tavsiyem hic evlilik yapmamis biriyle bir iliski yasamaniz cunku bu adamla ayni heyecanlari yasamaniz pek mumkun degil, cunku sizin icin ilk olacak herseyi o daha once yasamis. Bu iliski de sorunsuz olmayi beklemeyin, hep bu tip sıkıntılar olacak maalesef.

Eğer normal zamanlarda da hep arka plana atıyorsa sizi haksızlık yapıyor.

Ancak buluşmak istediğiniz zaman ters bir zamana gelmiş. Arasının bozuk olduğu kızına " 1 saat bekleyin geliyorum " demesi zor olurdu.

Bunların okulu, sıkıntıları , evlilikleri olacak. İyi değerlendirmelisiniz gelecekte ki durumları.

Kesinlikle eminim benimde evladim olsa anlardim bukadar takmazdim.
Dediginiz gibi burda karsi tarafin tavri cok önemli bastan nasil yaparsa ona gorede herkes oyle davranir. Benim annemle babamda bosandi lar. Babam tekrar evlendi ve bastan beri bizlere dedi önceligim esim hastaligimda sagligimda o yanimda olacak sizler aile kurup gideceksiniz.. Beni düsünüyorsaniz eger bunu kabul edin. Tabi ilk kizdik kücüktük ama simdi diyorum ki iyikide babam evlenmis ve bir hayat arkadasi bulmus. Benim erkek arkadasim cok pasif dis etkenlerden cabuk etkileniyor ne dusunurler kizarlarmi diye cok düsünüyor
:KK43:
Çocuklarının önüne eşini koyan babanızı örnek göstermeniz de konuya bakışınızi gösteriyor zaten. Her çocuklu boşanıp yeniden evlenen eşini ön planda tutarsa ne olacak o çocuklara? Arada denge kurmasını istemek ayrı bir öncelik beklemek ise yanlış.
Sevgilinizin eski eside evlensin önce kocam desin o zaman çocuklar çok mühim değil önemli olan hayat arkadaşi.
Kızsalar, bir şeylerden mahrumda yaşasalar bir şekilde büyürler çocuklar tabi ne olacak!

Yorumlari okumadim ,9 yasinda bi erkek evlat sahibi adamla nisanliyim . Çocuksuz kadin cocuklu adam evliliği bal gibi de olur , çirkef bi yapım var buna rağmen çok mutluyum
3 yıllık birlikteliğimizde bir kere bile cocuk bana trip yapmadi , ben cocugun kalbini kırmadım, anne uzakta ,cocuk bizimle
Es adayim cocuga guzel guzel benim onun için ne kadar değerli olduğumu ve artik 3 kişilik bi yaşantımız oldugunu oyle bi işledi ki Allaha şükürler olsun ufacık sorun yasamadik
Is adamda biter arkadaş, evlada da ese de eşit sevgi saygı..ayrıca adam kral gibi paylaşılamayan kisi ilan edilmemeli..es de cocuk da baba da yerini bilip saygı duymayı öğrenmeli
Sana tavsiyem iyi olc bic , en nihayetinde cocuk bunlar ,gerçek sevgiyi anlıyorlar , benim oğlum bana oz annesi kadar yakin bunu da bizzat babasi sağladı

Cok kotu cok sımdıden boyleyse hemde... yarın bırgun karsına nelerle gelecek kim bilir. Devam etme sakın ha sakın... Bekar ve cocuksuz bayanlar lutfen Bosanmıs çocuklu adamlarla evlenmesınler. Yurumez.

Yorumlari okumadim ,9 yasinda bi erkek evlat sahibi adamla nisanliyim . Çocuksuz kadin cocuklu adam evliliği bal gibi de olur , çirkef bi yapım var buna rağmen çok mutluyum
3 yıllık birlikteliğimizde bir kere bile cocuk bana trip yapmadi , ben cocugun kalbini kırmadım, anne uzakta ,cocuk bizimle
Es adayim cocuga guzel guzel benim onun için ne kadar değerli olduğumu ve artik 3 kişilik bi yaşantımız oldugunu oyle bi işledi ki Allaha şükürler olsun ufacık sorun yasamadik
Is adamda biter arkadaş, evlada da ese de eşit sevgi saygı..ayrıca adam kral gibi paylaşılamayan kisi ilan edilmemeli..es de cocuk da baba da yerini bilip saygı duymayı öğrenmeli
Sana tavsiyem iyi olc bic , en nihayetinde cocuk bunlar ,gerçek sevgiyi anlıyorlar , benim oğlum bana oz annesi kadar yakin bunu da bizzat babasi sağladı
Neden yuruyor bılıyormusunuz aynen soylediginız gibi oldugu ıcın. Cocugun terbiye sını baba veriyor cunku baba cocuga sizi guzelce asılamıs demekkı.o cocuk annede olsaydı belkide sorunlar cıkacaktı..Çok guzel bır noktaya degınmıssınız.. Kesınlıkle katılıyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Sorunun çözümü yok maalesef. Kızların yada sizin öncelikli olma gibi bir durumu yok bana göre. Çocukları tabiki öncelikli olacak da demiyorum dikkat ettiysen.Onlarla senin yerin her zaman ayrı olmalı zaten.

Kendisi eski eşiyle devam etseydi evliliğine eşi mi çocukları mı öncelikli diye ayrım yapar mıydık? Hayır tabiki. O yüzden çocuğun da hayat arkadaşının da yeri ayrıdır, bu ikisini kıyaslamak bile çok yanlış.

Onlar ömür boyu çocuğu evet ama siz de belki evlenseniz ömür boyu çocukları evlenip gittiğinde bile yanında olacak hayat arkadaşı olacaksınız belki. Ama bu dediklerimi anlayacak ve istediğin ilgiyi verecek, dengeyi kuracak birisini bulmak bence zor. Şimdi aranız düzelse de ilerde başka türlü sorun yaşayacaksın. İki tane ergenliğe giren kızı var çünkü. Kendisi de genç 32 yaşında daha. Belki de hazır değilken çocuk sahibi oldu bilemeyiz. Sen çocuğun olmadığı icin de onu anlayamayacaksın belki.

Kendince ilgi alaka beklemekte de çok haklısın, ancak istediklerini bu adam veremez. İstediklerini sana verecek olan kendin gibi hayata yeni başlayan birisi olabilir. Sen ilklerini yaşarken o çoğu şeyi tüketmiş, sen ilk defa çocuk sahibi olacakken o çoktan geçmiş onu mesela. İlerde bebeğin olsa simdiki çocukları yine babalarını arada bırakacak . Belki çocuğunla da sıkıntı yaşayacaksın. Sen bilirsin yine ama bence ayrılıp kendin gibi her seyi seninle yaşayacak ve çocuğu olmayan biriyle görüşmen daha doğru. Cocuklu biriyle de evlenilebilir tabiki ama herkes bu durumu idare edemeyebilir. Saygı duymak lazım her fikre.

14 yaş ergenlik yaşı iyikı önceliği evladına vermiş ki zaten böyle olmalı . Bu size verilmeyen değerden dolayı değil evlat herseyden ama herseyden önce gelir . Biraz şımarık davranmışsiniz sanki ve icinizde farkında olmadan yarisiyorsunuz gibi hissettim. (Sizi yargılamak adına değil )
Bir baba olarak yapması gerekeni yapmış aslında hele ki yaş 14 ise. Boyları uzun kendileri büyük gibi görünse de çok çocuk ve duyguların karmakarışık olduğu bir dönem. Eğer kaldiramayacaksaniz çocuklu birini iyi düşünün ,yapınizi en iyi siz bilirsiniz ona göre yol çizmek sizin için daha hayırlısı olur. Meselâ yeri gelir evlisinizdir sizin için belki özel gündur ve dan diye çocukları gelebilir plan öncelik değişebilir. Evlat bambaşka öz annesi olsanız bu size keyif verir ve kendinizi ikinci planda hissetmezdiniz. Ama öz çocuklarınız olmadığı için kavramak daha zor olabilir.şimdiden böyle ise evlendiğiniz de sizinde cocuğunuz olduģunda ozaman daha da zor olur gibi sanki kaldiramassiniz gibi bu durumu..

Cok kotu cok sımdıden boyleyse hemde... yarın bırgun karsına nelerle gelecek kim bilir. Devam etme sakın ha sakın... Bekar ve cocuksuz bayanlar lutfen Bosanmıs cocuklarla evlenmesın. Yurumez.
om
Neden yuruyor bılıyormusunuz aynen soylediginız gibi oldugu ıcın. Cocugun terbiye sını baba veriyor cunku baba cocuga sizi guzelce asılamıs demekkı.o cocuk annede olsaydı belkide sorunlar cıkacaktı..Çok guzel bır noktaya degınmıssınız.. Kesınlıkle katılıyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Cok teşekkür ediyorum.. bizde cocugun hamuru da iyi şükürler olsun, ne eksek meyve veren bi cocuk.
Velayet bizde olmasa esim surekli vicdan azabı duyacak sacma sapan triplere girecekti .3 yilda sevgi ekince yeni evi için esya bakan sağlıklı bi cocuk cikti ortaya .
Allah nazardan saklasın bir kez babasını kiskanmadi ,babasi benim rakip olmadığımı aşıladi, ben de önceliğin hep cocuk olması taraftariyim bu da gayet net görülünce sıkıntı kalmıyor

Back