Erkek arkadaşım ve ailesi

Teşekkür ederim öncelikle. Hayır o lise mezunu çalışıyo şu anda

Vallahi naçizane tavsiyem okulundan biriyle flört etmen.

Sevgilin işim de var evleneyim kafasında ama senin böyle bir durumun yok. Davul bile dengi dengine. Beraber okulda gezeceğin, okul/iş bakımından hayatta benzer yerde biriyle olman bence daha sıkıntısız. (Benim görüşüm tabi)

bu kadın oğlunu kakalamaya çalışıyor olmasın sana?

Bu yoruma...

Yok ya benim annem beni kakalamaya çalışsa anlarimda oğlu taş gibi çocuk maşallah annesi beni görünce ben sana daha güzelini bulurum bunu nerden buldun demesini bekliyodum ben

Bu cevabı vermişsiniz ama yine de dikkate alın derim ben.

19 yaşımdayım üniversite öğrencisiyim ve böyle şeyler benim için çok saçma

Teşekkür ederim öncelikle. Hayır o lise mezunu çalışıyo şu anda

Bir yakınım lise mezunu oğluyla görüşen kız için çevresine "Gelinim öğretmen benim. Kız üniversiteyi bitirmiş öğretmen olmuş. Öğretmen gelinim. Benim gelinim de öğretmen" şeklinde varyasyonlarla cümleler kuruyordu.

Sorana, sormayana, lafı açılsın açılmasın "Gelinim öğretmen" der dururdu hipnotize olmuş gibi.

Sonra ilişkileri yürümedi ayrıldılar, olmadığına sevinir edalarında geziniyor şimdi de.

Ben kendini yetiştirmiş insanlar arasında eğitim farkına inanmam çünkü eğitiminin kalitesini taşıyamayan çok insan gördüm.

Okullarda verilenden fazlasına sahip okumamışlar da...

Ama erkek annelerinde bu bakış açısı olabiliyor ki bu tipler evlilik öncesi gururla lanse ettikleri eğitimli gelin namzetlerini yere göğe koyamazken sonra oğulları adına kompleks yapıp ezmeye kalkıyorlar kıymetli gelinlerini.

Zaten hızlı ve akışkan kıvamda samimiyetlerin de altından pislik çıkar genelde.

Sizin duruşunuz makul, aynen devam.

İlerde de birlikte olursak çok büyük farklar olurmu ki aramızda ?

O kadar mantık dışı şeyler okuyoruz ki fazla aklı başında geldin bana, nazar değmesin.

Tanışmak hata olmuş sanırım, görüşmelerin arasını aça aça sonlandırabilirsin ama telefon ne olacak bilmiyorum.

Otur okulunu oku güzelim ilişki falan boşver .

İlerde de birlikte olursak çok büyük farklar olurmu ki aramızda ?

Vallahi güzel kardeşim ileriyi bilmem ama 1 yıl sonra aranızdaki farklar belirginleşir bence.

Yani eğitim farkını geçtim, sana şöyle anlatayım. Ben 21 yaşındayken 25 yaşında biriyle çıktım. Ben üniversitedeydim, o çalışıyordu aynı okuldan mezun olmasına rağmen ne bileyim insan kampüs çiftlerini görünce özeniyor. O günlerde kendimi vampire benzetiyordum, mesai bittikten sonra buluşuyorduk ancak. Neyse, sonra olmadı zaten. Şöyle diyeyim aynı havayı soluduğun, aynı arkadaş grubuyla gezdiğin, hocadan, dersten sınavdan muhabbet edebildiğin biriyle olmak daha zevkli bence.

Diğer konuya gelince Türk erkeği kendinden daha eğitimli kadını sindiremiyor, kısıtlamaya sindirmeye kalkıyor. Tabi ki bu bir genelleme belki senin çocuk genellemelere uymayan bir insan da olabilir lakin genel durum bu.

E heralde kadin oyle davrancak sen uni mezunu olcan oglu ise lise mezunu..seni kacirmamaya calisiyo iste..oglu uni mezunu sen lise mezunu olsaydin sence boyle davranirmiydi sana bi dusun bence? Cakal oglan analari ne diyim...

ona sormadan tutup kolundan çekio götürüo emri vaki bi yerde hiç sanmam ayar verebileceğini

Eskilerin bir lafı var, "Gelin ata binmiş, ya nasip demiş"

Üniversite hayatı insanı tamamen değiştirir.. Bugün beğendiğinizi, 3 yıl sonra beğenmeyeceksiniz.
Hayata ve insanlara bakış açınız gelişecek, değişecek.

İş hayatına atılıp da kendi paranızı kazanmaya başladığınızda daha da değişecek her şey.

Bu gibi kararlar ve konuşmalar için çoooooooook erken.
Bu durumu ve rahatsız olduğunuzu açıkça sevgilinizle konuşun..
Ailenizle tanıştırma olayına da kesinlikle girmeyin.

aynı durum benim yiğenimdede var sülük gibi bi kayınvalide adayı en sevmediğim yılışık tipler o yüzden tatlım he he bakarık de geç anne de deyince de kusura bakmayın benim annem zaten var teyzeciğm de

benım eski (dun ayrıldıgım ) erkek arkadasım da böyleydı aynııı ! beni aradı yarın annemlerle tanıstırcam yok mok dedım anneme söyledım olmaz ayıp olur hazırlık yaptı falan gittim.. annesı aynı anlattıgın gibi birtanem canım kızım ... bu arada 5 sene oldu ben 18 de tanıstım,suan 21 yasındayım. annesı gel kızım kahve ıcelım, 3 erkek cocugu oldugu için böyle olduğunu dusundum ,ama erkek arkdasımn prblemlerı varmıs sonradan bana kendı anlattı evlencegım ınsansın dıyerek.. ben sevdıgım ıcın problem olmadı benim için.. sonra kavga gurultu hakaret ayrıldık. tabi bu ornek belkı baskadır senınkı

Bazı kültürler, anneler heveslidir buna. Hani ciddi bakıyoruz demek ister, sana iyi niyet, yakınlık göstermek ister. Kırmaya değmez, sonuçta evlenme kararınız yok ortada. Hanıma da münasip bir lisanla ailem erken bulur, daha ileride inşallah. Şimdilik düşünmüyorum. Gelin diyorsunuz ama etraf yanlış anlar, ileride umarım vs. derseniz bir iki anlar. Erkek arkadaşınız da annesi ile konuşur gider. Boşver, bana çeyiz göndermişti 17 yaşındayken erkek arkadaşımın annesi yüz yüze hiç görüşmeden hem de. İkinci sevgilimin dedesi de 19 yaşımdayken ev vermeye kalkmıştı. Tanımadığım bir kadın da gelinim diyeceğim inşallah, nasılsın demişti. Afallayıp kalmıştım hepsinde. İnsanlar işte..

Eskinin kadınları Hep oyledir.demekki erkek arkadaşın seni nasıl anlattiysa onlarda seni sevmisler.tadini cikar bence.sorumluluk duygusunu at bi kenara

Yaşının küçük olduğunu farkında olman güzel de, bu kadar tepki yersiz geldi bana. Zorla kolundan tutup nikah masasına oturtacak halleri yok. Değer verip çocuğuna layık görmüş, yakın davranmış.. Bu kadar büyütmesen daha iyi ilişki kurabilirsin. En azından fikirlerini yavaş yavaş beyan edebilirsin onlara karşı..
Madem o kadar çok seviyosun, "lise aşkın" neden ilerde evlenecek olma fikrine karşı bu kadar önyargılısın ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…