Kıskançlık sevgi göstergesi değildir, kıskançlık özgüven eksiliği, karşı tarafa güven eksikliği ve bencilliktir. Sırf ben istemiyorum diye, eşim maça gitmeyecek mi? (örnek tabi bu), ya da bir akşam arkadaşlarıyla içmeye gitmeyecek mi? Neden gitmesin, ben istemiyorum diye...Ya da tam tersi, ben kız kıza arkadaşlarımla çıkmak istiyorum , sırf o istemiyor diye gitmeyecek miyim? Benim kitabımda yok öyle bir şey.
Bir kere ilişkiler 2 tarafta bireysel olarak mutlu olmalı ki mutlu edebilsin. Arkadaşları ile gideceğin bir tatil onu mutlu edecekse gidebilir. Geldiğinde hem sizin gibi anlayışlı bir eşe sahip olduğu için mutlu, hem arkadaşları ile geçirdiği güzel vakitten dolayı mutlu hemde sizi özlemiş bir erkek olacak karşınızda. Kavga gürültü gittiğinde ne olacak, ya da ona orada rahat vermezseniz ne olacak? Bir kere sürekli yanında ki o erkek arkadaşları , eşinizle dalga geçecek "ooo noldu oğlum yenge dır dır mı etti yine" , "yaa bırak oğlum şu kızı, bu ne böyle" gibi bir sürü cıvık muhabbet.
Eşiniz yada sevgilinizi mutlu ederseniz, mutlu olacağı şeyler konusunda yanında olursanız kazanan siz olursunuz.
"İyi bir kadın bir erkeği etkiler, zeki kadın onda ilgi uyandırır,güzel kadın büyüler,anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur"