• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Erkek anneleri paşaları ne zaman kırpmayı düşünüyorsunuz :)

benim paşam 4 yaşında ve ben doğar doğmaz yaptırmadığıma çok pişmanım. şu an bile aklı eriyo yavrumun psikolojisi ne olur bilmem valla.artık geç kaldık okula başlayınca bi kaç sünnete gidince bak arkadaşların da sünnet oluyo seninde olman gerekiyo falan. ama ne düşünür kimbilir küçücük aklıyla..şimdiden annesini iptal ama paşasını bilmem artık...:50:

benim paşam 4 yaşında ve ben doğar doğmaz yaptırmadığıma çok pişmanım. şu an bile aklı eriyo yavrumun psikolojisi ne olur bilmem valla.artık geç kaldık okula başlayınca bi kaç sünnete gidince bak arkadaşların da sünnet oluyo seninde olman gerekiyo falan. ama ne düşünür kimbilir küçücük aklıyla..şimdiden annesini iptal ama paşasını bilmem artık...:50:

kesınlıkle benımkıde 4 yasında cok fena etkılenıyorlar istemıyor vede cok korkuyorrrrrr

arkadaşlar merhaba..1 yaşında oğluşlarımız geçen hafta sünnet ettirdik..lokal anesteziyle oldu ve çok şükür bi sorun yaşamadık..sünnet yaptırcak arkadaşlara tavsiyem ne kadar küçükken yaptırsanız o kadar iyi yani fazla hareketlenmeye başlamadan..ve korkunuz olmasın çok çabuk iyileşiyo tabi iyi bi cerrah tarafından yapılması önemli..ilk gün sadece biraz sıkıntı oluyo özelliklede lokal anestezinin etkisi geçince ...ve bence normal anesteziyle daha iyi olabilir yani uyutularak..en azından çocuk korkmaz..bizimkiler uyanık olduğundan baya ağladılar ne yazıkki:(

Sünneti nerde yaptırdınız?

Kızlar burda randevu aldığımı yazmıştım.hasteneye gittiğimizde malesef doktor başka hastaneye gitmiş.sünnet işimiz nasip olmadı ya.

Merhabalar,

Minik prensim 14 aylık. Bu yaz ağustos ayında Allah izin verirse yaptırmak istiyorum sünnet operasyonunu. (Düğününü biraz büyüyüp anlayacağı yaşa gelince yapacağız.:21::21::21:)

Bazı sorularım var aklıma takılan belki aramızda yaşayanlar vardır. Özel hastahanede mi yaptırsam,yoksa devlet yerinde mi karar veremiyorum:26:. Hangisi daha güvenilir olur acaba yavrum için:59::59::59:

Bir de ramazan ayına denk gelebilir. Bu ay içinde sünnet yapılıyor mu acaba? Dini yönden, yada hastaneler yapmayız derler mi hiç sormadım:44::44::44:

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler:42:

rasullullah ilk doğduğu anda yaptırmayı tavsiye ediyo
bebişlerin sinir hücreleri o anda tam anlamıyla gelişmiş olmadığı için hiç acı çekmiyorlar
oğlum olursa bu tavsiyeye kulak veririm açıkcası
hem çarçabuk iyileşiyolar o zaman yapıldğnda
4 yaştan sonrası çok geç bence

haklisin, bende ilk dogdugu zaman yaptirmak isterdim ama malesef esim bu konuda benimle hemfikir olmayinca bebegimiz su an 5 aylik oldu ve hala kendisi karar veremedi. yok aci ceker ufacik bbek diye habire erteletiyor. benim aklimda yaz cikmadan bir zamani secmek var, insallah eylül sonu gibi olabilir, hem havalar daha sicakken altini en azinda baglamadan günde bir kac saat acik birakabilirim, hava temasi iyi gelir diye düsünüyorum. keske daha yeni dogdurunda yaptirabilseydik, o zaman daha az hareket ediyordu simdi dönüyor ve ayakalrini daha kontrollü cirpiyor daha hareketli olunca zor olur diye düsünüyorum.

şuan 2 yşında daha uzatmadan eylul ekım gibi yaptırıcam ınşallah:D umarım zor olmaz

doğduğu 2. gün yaptırdık. 1 haftada iyileşti. ilk 8 gün sinir hücreleri gelişmediğinden daha acısız oluyormuş ve daha çabuk iyileşiyormuş. ne kadar küçük o kadar rahat

bu konuyu uzun zamanda oldu açalı.oğluma randevu aldım 18 mayısta sünnetini yaptıracaz inşallah.

Merhaba , benim oğlum 2,5 yaşında bir ay önce hem kordon kisti ameliyatı hem de sünnet oldu. Genel anestezi ile. Ameliyat sonrası psikolojisi bozuldu daha yeni yeni toparlanıyor. Zaten 2,5 ile 6 yaş arası yasak dönemmiş sünnet için. Çocuğun psikolojisi bozuluyor. Bizim zaten ameliyat olması gerektiği için öyle nasip oldu. Size tavsiyem daha küçük yaşta yaptırmanız o zaman çok şey anlamadığı için psikoloji etkilenmiyor. :34:

Merhaba arkadaşlar benim de 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var ve nasipse 16 mayıs günü için Çapa Ünv.Hast.den randevu aldık İlk olarak çocuk üroloji bölümünden dosya açtırdık dr kontrol edip tahlillere ve anestezi bölümüne gönderdi. Tahlillerimizin sonuçlarını anestezi uzmanı görüp dr. günü teyit ediyor. İnşallah bir aksilik çıkmaz.Narkoz için içinizi ferah tutun çünkü cok hafif bir uyku hali denildi.Ayrıca her hangi bir komplikasyonu önlemek için serumlarının ve tüm tıbbi aletlerin(kalp atışı tansiyon monitör vs..)cocuk için hazır bulundurulacagını söylediler. Özel de olmasından ise bu tip genel anestezi ile uygulanacak işlemlerin muhakkak ünv. hastanelerinde yapılmasından yanayım.. Ayrıca SGK kapsamında iseniz hiç bir ücret de ödemiyorsunuz. Tek korkum bensiz ameliyathaneye nasıl girecek...:(

Back