• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Erkek anneleri paşaları ne zaman kırpmayı düşünüyorsunuz :)

yokmu oğlunu sünnet ettiren bize acuk bilgi verse ya.nasıl yaptırsak.yaptırdıktan sonra nelere dikkat edecez.kolay iyileşmesi için neler yapmalıyız falan.

daha yenibi doktorla konuştum narkozu tevsiye etmedi.kayseri tekdende yaptırmayı düşünüyorum lokal yapıyormuş doktor 2 ün çişi yaparken yanma oluyormuş 1 haftada da iyileşiyormuş benim bebeğim sürünmüyo o yönden rahatım yarına randevu aldım yaptırınca yaşadıklarımı yazarım:34:

daha yenibi doktorla konuştum narkozu tevsiye etmedi.kayseri tekdende yaptırmayı düşünüyorum lokal yapıyormuş doktor 2 ün çişi yaparken yanma oluyormuş 1 haftada da iyileşiyormuş benim bebeğim sürünmüyo o yönden rahatım yarına randevu aldım yaptırınca yaşadıklarımı yazarım:34:

merakketim yaptırdınmı canım inş güzel geçmiştir.

Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..
Bu sebeple konunuz "Sünnet" başlığına taşınmıştır
Bilginize. :34:

merakketim yaptırdınmı canım inş güzel geçmiştir.

yaptırdım canım yoğunudum giremedim
ilk önce uyuşturucu krem sürdü 1saat bekledik fitil falan verdi sonra ameliyata aldı bizi yanına almadı doktor nasıl yaptı göremedim 15 20 dk sonra yanımıza çıkardılar ağlamıyordu hiç olmamış gibi akşama sanırım uyuşukluk geçti canı çişini yaparken çok yandı bezi acıtmasın diye selpak mendilin içine pamuk koyup sardık bezini her çişini yaptığında alıp attık 2 gün sürdü acısı şimdi çok mutlu:emir_bebek::nazar: darısı senin başına

merhabalar hepinize ben 5,5 aylık oğlumu daha 5 gün önce sünnet ettirdim.ve çok memnun kaldım.uzmanlar bebeğin doğar doğmaz sünnet edildiğinde kanın bile akmadığını ve buna benzer sakıncacıklarını anlattı ama ben hatırlamıyorum tabi buna göre;
0 2 yaş arası ve 6 dan sonra olması gerekiyormuş
2 6 arası cinsel organını keşfetmeye beşladığından sakıncalıymış ve önermiyorlar
6 yaşdan sonra yaptırmanın da çocuğun psikolojisi yönü var yani korkuyorlar
0 2 yaş arası ilk 3 aydan sonra yürümeye başlamadan hatta mümkünse emeklemeden olursa çok ii oluyormuş yani 8 9 aya kadar (bu bölüm tercihe kalmış anneler açısından kolay olduğu için daha elinizin altında tutabilirsiniz diye )
ben denedim ve gördüm imkanı olanlara tavsiye ederim pişman olmayıp memnun kalacaksınız

oğlum 10 aylık geçen ay sünnet yaptırdık hiç ağrı sızı olmadı şiddetle tavsiye ederim eve gelir gelmez emeklemeye devam etti sünnet bizim tercihimizdi ilerde zor olur die yaptırdık ii ki yaptırmışız

11 aylıkken yaptırdık yürümüyordu emeklıyordu özel bır hastanede ürologa yaptırdık lokal anestezıyle yaptılar genel anestezıyı azda verılcek olsa tavsıye etmedıler bend ekorkarım hep zaten genel anestezıden 10 dkda bıttı sünnet ıslemı eve geldık uyudu uyanonca calpol ıcırdık bırde 3 gün falan ılkı suya oturtun dedı dr hıc sorunumzu mızmızlanması olmadı tavsıyem büyümeden yaptırın 2 yaşa kadar yapılası en uygunu bencede büyüyünce zcok zor:66:

5 buçuk aylıkta yaptırdık.10 gün içerisindede iyi oldu.doktor bardak kesip bezine öyle kapat dedi.bende kagıt bardagın altını kesip koydum.hiç beze falan degmedi.erken yapmak büyük avantaj tabi.ama sünnet dügünü falan arada kaynıyor.biraz büyüsün aklı ersin diyorsun 3 yıl oldu bekliyoruz bakalım.kardesi şimdi 2 aylık onuda sünnet ettirirsem ikisini birden çıkarırım aradan:1:

bebeğimi götürdüğüm çocuk dr.1 yaşından önce önermedi.nedenide yapılan araştırmalarda 1 yasından önce sünnet olan 3 bebekten birinde damarlarda daralma oluyormu.bilginize...

kizlar benimde iki oglum var 6ve4 yaslarindalar ve sunnet dusunuyoruz yurtdisindayiz turkiyede ettirmeyi dusunduk ama duydukki 6yasindan once yasaklanmis yada tavsiye edilmiyormus ne kadar dogru bilmiyorum bilginiz var mi:44:

http://www.kadinlarkulubu.com/sunnet/371718-guzel-sunnet-hikayesi.html

ilginizi çeker belki yukarıda kendi sünnet hikayemizi anlatmıştım
bence ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi.
şimdi oğlum 19 aylık sünnet olayımız çoooktaaan oldu bitti
kafamızda hiçbi korku yok şüphe yok
ay ne olacak , ne zaman olacak diye gereksiz sorular yok

çocukların hem bedensel hemde ruhsal sağlığı için erken sünnet diyorum

ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum.yarın bizde övülen bir çocuk cerrahından randevu aldık.önce hastayı görecek sonra sünnet için randevu verecek.hayırlısı allahtan. sünnet yaptıran burda yazan bütün arkadaşlara geçmiş olsun hayırlı olsun diyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/sunnet/371718-guzel-sunnet-hikayesi.html

ilginizi çeker belki yukarıda kendi sünnet hikayemizi anlatmıştım
bence ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi.
şimdi oğlum 19 aylık sünnet olayımız çoooktaaan oldu bitti
kafamızda hiçbi korku yok şüphe yok
ay ne olacak , ne zaman olacak diye gereksiz sorular yok

çocukların hem bedensel hemde ruhsal sağlığı için erken sünnet diyorum

inşallah bende böyle güzel anlatırım canım.:nazar:

oğlum 4 ayllıkken yaptırdık sünnetini,
erkek annelerine tavsiyem hemen yaptırın hiç beklemeyin,
benimki küçüktü ama yine de çok ağladı,
6 ayını doldurmadan evvel lokal anestezi ile yapıyorlar,
ve sadece pipiyi uyuşturuyor, bebeğin kollarını ve ayaklarını hemşireler tutyormuş,
bizi almadılar ameliyathaneye ama çıkışta kapıda bkliyorum tabii..nasıl ağlıyor yavrum nasıl ağlıyor,
içim parçalandı başladım ağlamaya,
ama hemen doktor açıklama yaptı,
kesinlikle canı yanmıyor , ellerini tuttuğumuz için sinirlendi,
sinirinden ağlıyor korkmayın dedi..
gerçekten de sonra hiç bir soun yaşamadık 1 haftada iyileşti çok şükür,
bebeğe pipi biinci gelmeden yaptırmanızı tavsiye ederim, sünnet için gerekli törenleri de daha sonra , büyüyüp anlamaya başlayınca yaptırıcam inşallah..
hem de büyüdüğünde lokal anestezi ile yapamıyorlar korkmasın diye uyutuyorlarmış,
o zaman da gereksiz yere narkoz almış olacak, narkozun dokunma riski de var..
velhasıl kesinlikle erkenden yaptırmanızı tavsiye ediyorum kızlar...

Bebeklerin sinir hücrelerinin küçükken gelişmediği fikri kesinlikle doğru değil.Küçük yaşta olmalarının en doğru sebebi çabuk iyileşmeleri ve psikolojik travma yaşamamaları.Tabiki karar sizin.

bebeğim 10. ayın içişnde bizde yaptırmayı düşünüyoruz kısmet bi yaşına qirmeden olursa yapıcaz inş. devlet hastnleri nsasıl sizce ?

arkadaşlar merhaba..1 yaşında oğluşlarımız geçen hafta sünnet ettirdik..lokal anesteziyle oldu ve çok şükür bi sorun yaşamadık..sünnet yaptırcak arkadaşlara tavsiyem ne kadar küçükken yaptırsanız o kadar iyi yani fazla hareketlenmeye başlamadan..ve korkunuz olmasın çok çabuk iyileşiyo tabi iyi bi cerrah tarafından yapılması önemli..ilk gün sadece biraz sıkıntı oluyo özelliklede lokal anestezinin etkisi geçince ...ve bence normal anesteziyle daha iyi olabilir yani uyutularak..en azından çocuk korkmaz..bizimkiler uyanık olduğundan baya ağladılar ne yazıkki:(

Son düzenleme:
Back