• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek ailesi aileme karşı rahatlığı söz verip maddi olarak destek vermekten vazgeçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kızlar ben eski bir üyeyim konu açıp açmamak arasında epey düşündüm açıkçası..lütfen yorumlarınızı yaparken saygı çerçevesinde kırmadan yapınız yeterince gönül yorgunluğu var herkesin..anlayışınıza sığınıyorum.
biz evlenirken eşimin ailesi bir sürü hediyeler hoş tutmalar beni sarıp sarmalamalar hoş görü ve sevgi çerçevesinde gerçekleşti herşey..eşime severek evlendik ailesi bize destek cıkacaklarını söyledi dğün yaptılar Allah büyük ama kısıtlı bir bütçe ile yine bircok seyımızı esımle kendimiz yaptık ama bende cok uçarı bırseyler istemedim.anlayışlı davrandık ailem ve ben birşey -acıkca söylenmedi ne takarlar ise o dendi ancakk..babam babasına dedi ki ileride tek isteğim sizden kızım kirada otursun istemem asla bu konuyu el birliğiyle gerekirse çözelim cocukları ev edindirelim dendi..biz kayınpederimin şişli civarı lüks bir semtte evi olmasına rağmen kayınvalide ben orda oturdum orası cok dedikouducu bir mahalle kızın aynı seylerı yaşamasını istemem ev ztn cok bakımsız deyipp bize orayı uygun görmediler geçin oturunda demedi kayınpederim biz ev tuttuk kiraya cıktıkk ilk sene..hıc ben yorum bıle yapmadım neden verılmedı neden uygun gorulmesı vs 1 sene sonra evimizi gece yatak odasında hırsız ile gözgöz geldik hırsız girdi evimize vee evın ıcınde epey bır kovalamaca oldu eşiim hırsızı kovaldı camdan atladı fln zor zamanlardı..maddı kayıbımızda en kötüsü yatak odasında yüzyüğze gelmenin korkusu ile epey gecelerde ben uyuyamadım uyku problemlerı travma korku panik vs.. biz aılesi bıze yakın dıye 2 aya yakın kayınvalidemde kaldık..ben istememe ragmen eşim cok ısrar etti..işlerimize yakın dşye vs o dönem biz kıralık ev arıyoruz epey bır aradık 3 ay kıralık ev ıstedıgımız bır yer asla cıkmadı babasıda asla demıyor kızım geçin oturun ıstersenız kıracı var ama fln hıcbırteklıfte bulunmadılar..neyse babam bır gun kayınpederıumı aradı dedikı görüşelim! sizde elin taşın altına koyun bızde koyalım bu cocuklara bir ev edindirelim dedi babasıda bızım suan durumumuz yok bız suan yardımcı olamayız yenı dugun yaptık takı yaptık vs anca 2 sene sonra ben edebılırım dedi. buarada (eşim ailemin ne kdr iyi niyetli olduklarını bildiği halde babamlara gelmesinler konusmasınlar babam mahcup olur vs. itiraz etti) tartırtık ve babam bıze o kdr zor bır durumda bır el uzattıkı mumkun degıl alamayacagımız bır ev sahıbı olduk bayag buyuk bır kısmını kredi çektik ama suan oduyoruz epeyde bı zaman odemelr var babam sayesınde Allah bin kere razı olsun ondan elleri öpülesi gönlü bol kalbi güzel insan..eşimde bende herkes cok mutluydu acayıp hemde esımın aılesıde dedılerkı o zaman bız suan yapamadık ama sonra yapıcaz hayırlısı ile durumumuz duzelsın hersey cok guzeeeelll..gel zmn git zaman kayınpederin kiracısı dolandırdı kayınpederımı kırasını alamadılar hatta borcumuz oldugu halde esımden para aldıklarını bılorum..aynı zamanda malsef tüp bebek tedavi si hastasıyız bazı agır durumlar gecırdık t,p bebek tedavilerinin ne kdr masraflı olduklarını biliyorsunuzdur eşim amelıyat gecırmek zorunda kaldı zor bır amelıyat vs zar zor ailesi ile epey bır konustuk anlattıkta ufak bır kısım destek cıkabıldıler o aykı kredımızı odedık Allah razı olsun dedık..Allah kimseyı tüp bebeğe mecbur bırakmasın zor gerçekten maddi manevi acayipp zor bir süreç geçiriyorsunuz..şimdi ailesi bu durumu bildiği halde dıyorlarmıs eşime eşim o dıger evden gelen kıranın bır kısmını almayı teklif etmiş, aralarında bırz konuşmuşlar acıkcası ben calısıyorum esım calısıyor bir de kredı bırde tup bebek biziz aştı arkadaşlar yanlış anlamayın..babam bıze veriri her zman arkamızda sen rahat ol dıyen bırıdır eşim şimdi kayınvalidem terslik cıkarıyormuş ses yükseltmiş epey kadın kız kardeşin var calısmıyor ıs bulamıyor kız evde kaldı o nolcak ardası var gorusuyorlar evlendırcem kızımı deyıp tutturmus bu arada kız kardesını ısteyen fln yok henüz..(gorustugu cocuk altını cızıyorum halı vaktı cok yerınde bır oğlan ama henuz evlılık lafı asla gecmıyor)cocuk suan evlenmeyı dusunmedıgını soyolemıs acık acık kız kardesıne eşimin ..ona ragmen sevgılıler vs. ama kayın valıdem yaptıgı çirkeflikler dizbyu bırkac daha boyle garıp seyler soyledı ben evlerındeyken..acıkcası unutamadıgım zihnime kazınan bırkac cümle var acısı hala yüreğimde!! evlat sahibi olmaya calısıyoruz bır yandan sonuc kayın pederım şimdi dıyormus ki eşime sen calısıyorsun eşin calısıyor sızın durumunuz ıyı maaslarınız ıyı ben veremem sımdı deyıp söz verdiklerinin üstüne yatıyor..tavır değiştirmiş kımbılır adamaneler dendi neler sokuldu kafasına asla böyle konusan bırı degıldır kayınpederım..ama sımdı boyle olduk..benım kalbım kırgın aramadım sormadım onları babam bu durumu bilse size yemın edıyorum ortalık cok karısır ve babam hasta ve yaslı yüreği bunları kaldıramaz aileme yansıttım bırazda olsa ıster ıstemez ama ben cok uzgunum annemcok cok uzuldu kadın ne yapabılırım sızce bu rahatlıkları ne Allah askına !!gözleri doysun evlerı var ıstanbulun göbeğinde hala cocuklarından mal sakınıyorlar bu durum normalmi sizcee??
Vermek zorundalar mı 🙄 bu nasıl kafa ...

Eşiniz tek çocukları değilse evi size vermemeleri normal değil mi? Kardeşinin de hakkı var o evde kusura bakmayın ama.
Ne yapsınlar al oğlum malım mülküm hepsi senin olsun mu desinler,kizlarını yok sayıp.
Öte yandan siz yanlarına taşınınca kiracı vardi evde diyorsunuz,insanlar güvenip ,masraf yapıp taşınmışlar,hop diye evden çıkarmak olmaz,yazık yani kiracılarına da. Sözleşme varsa zaten zor cıkarmak.
Ha söz verip tutmama konusunda haklısınız ama babanız fazlaca müdahil olunca bence tamam dediler niyetleri olmasada susturmak,konuyu kapatmak adına. Bu konuda size hak veriyorum ama zorla güzellik olmuyor. İnsanlara ısrar ederek,zorlayarak birşey yaptıramıyorsunuz genelde,hayır gelmiyor o işten. Ev konusunda biraz daha bekleseydiniz belki satar 2 kardeşin payını verirlerdi diye düşünüyorum
Babam hiç müdahil olmadı ki benim çocuğumun evi var rahat olun arkasında ben varım bsy olursa onlara diyen bir kayınpeder var araları iyi diye babamda samimiyetine guverek bizim eve hırsız girince bak boyoe bpyle yapalım eğer müsaitse durumunuz diyip konuşmuş lar kendi aralarında kayinpederim ben yapicam halledixen o işi evimiz var çok şükür sonra elimden geleni yapicam dedi bunun üzerine babam destek çıktı acikcasi

şişlideki ev ıcın kayınvalıdem ıstememıs o mahalle cok dedıkoducu kızın orda zor durumda klmasını ıstemem oturmasınlar orda demıs ılk basta..sonra bır den bıre benım kızım var benım kızım calısmıyor ev kızı kızımı evlendırcem ben e dondu olaylar acıkcası..sebep buymuş pardon oğluu nasılsa kayınpederı alıyor yapıyor dıye olmasın bu rahatlıkları kızı calısmıyor evet epeydır evde unı mezunu

kimse size evini ya da evin kirasını vermek zorunda değil
hayatta olan insanlar niye mallarını birilerine vermek zorunda olsunlar ki

diyelim eve geçin oturun dedi size, kızı evlenince ne olacak? kızları da der ki ben oturucam biraz da çıkın...
ya da kiranin yarısını size verdi, kız da kiranin yarısını isteyebilir.

kızın evde oturması, çalışmaması, evlilik durumunun ne aşamada olduğu, hele görüştüğü kişinin maddi durumu sizi hiç mi hiç alakadar etmez. haddinizi bilin.

kv niz de haklı. oğlu evli ve evdeki kızının evliliğini de geleceğini de tabi ki düşünecek. canı nasıl isterse öyle yapar insanlar ya. sizin eşinizin anne babasının malı parası hakkında söz söylemeye hakkınız yok.

Üzülmesin. Planli olun yeter. Yine bodoslama kararlar alicak gibisiniz. Iyice cikmaza sokuyorsunuz kendinizi.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Haftasonu guzel bir havada hic bi cocuk babasini ek ise yollamak istemez parklarda sahillerde gezmek kosmak oynamak ister. Babasini gormeden buyumek istemez. Lutfen, son kez soyluyorum, planli olun. Hakkinizda hayirlisi
Cocuk daha yok ortada ama
Ek ise gitmesine karsı cıkana kadar,dogacak büyüyecek de karsı cıkacak.
Kızım 2 yasına gelmek üzere,pazarları babası calısıyor genelde,hic baba gitme sahilde kosalım demedi:)
Nerden baksak 5 senesi var bunu demeye
Yani cok romantik bakmıssınız olaya:)

baban da yardım ettiği evi kendi ya da senin üstüne yapsın
o da kızına ev almış olsun işte madem öyle?

işte ben de bunu anlamıyorum. evlilik aşamasında hep erkek ailesinden bekleniyor. madem verebiliyor kirada oturmasın diyen kız babası alıp kızının üstüne yapsın aynen.

İstemenin ortasında değil belki ama evlenmeden önce babanız bu ev fikrini ortaya sürmüş. Sonrasında ısrarlarına devam etmiş, hırsız olayıyla da zirveye çıkarmış. Kusura bakmayın ama bir babanın kızıma ev alın da ev alın diye diretmesi biraz küçük düşürücü bence.

Büyük bir emrivaki de.
Sanki her evi olan süper geçiniyor, aile içinde para nasıl dönüyor nerelere akıyor ne kadar borç var o da belli değil bakacak olursan ama "Adamın Şişlide evi var, hmm para vardır bunlarda" deniliyor, böyle de isteniyor "Kızımız kirada oturmasın" diye demek.

Buradan bakınca gözü doymayan sizsiniz gibi duruyor.
Karı koca evlenmissiniz, belli yasa gelmissiniz. Madem ev almak kolay- evlat için hemen gözden çıkarılacak bir şey, herkes gibi siz de kredi çekip ev alabilirsiniz.
Kimse yıllar önce emekle aldığı şeyi oğluna- kızına vermek zorunda değil. Zaten dünyaya kazık kakmadılar. Ne zaman ölüler, o zaman zaten size de (pardon size değil. Kocaniza ve çocuğunuza) da pay cikar, sizin de şişlinin göbeğinde eviniz olmuş olur.
Şimdilik yapacak bir şey yok. Onlar nasıl borç harç ev yapmış, siz de yapın.
(Benim bildiğim aile küçük yaşta çocuğa bakar, çocuk büyüyünce yaşlılığında aileye bakar. Bir KK'da gördüm yaşlı başlı insanların bütçesine göz diken insanları)

Babam hiç müdahil olmadı ki benim çocuğumun evi var rahat olun arkasında ben varım bsy olursa onlara diyen bir kayınpeder var araları iyi diye babamda samimiyetine guverek bizim eve hırsız girince bak boyoe bpyle yapalım eğer müsaitse durumunuz diyip konuşmuş lar kendi aralarında kayinpederim ben yapicam halledixen o işi evimiz var çok şükür sonra elimden geleni yapicam dedi bunun üzerine babam destek çıktı acikcasi
Ya en başında konuşuldu demediniz mi yukarıda(evlenmeden önce söylemiş bu 1). Babanız demiş hatta kızım kirada oturmasın vs diye. Sonradan da söylemiş siz onların yanına taşınınca(Bu da 2). Babam(size para vermeyeceklerini) bunları duyarsa sorun olur diyorsunuz baska bir mesajınızda(Bunu da duyup 2 laf ederse 3 olacak) da nasıl müdahil olmamıs ben anlamadim ki,yada daha ne kadar müdahil olabilir?
Tamam babanızı seviyorsunuz,sevin tabi ki,kayırın birşey diyemem,keşke benim babamda hayatta olsaydı ama görmediğiniz şu,babanız ev konusunda(siz zorluk çekmeyin diye tabi,asla art niyetli değildir)her daim konuşmuş,en sonda aldırmış evi size. Müdahil olmama durumu söz konusu değil yani. Adam sizin aile meselenizin tam da ortasında. Bence bu eşinizle şartlarınızı değerlendirip alacağınız bir karardır,babanızın ısrarı,istemesi ile olmamalıydı. Bebek konusunu cözerdiniz atıyorum 2 sene sonra girişirdiniz ev alma işine belki de babaniz bu kadar mudahil olmasaydı.

Bütün sayfaları okumadım , muhtemelen herkes aynı şeyi söylemiştir çünkü aklın yolu bir. O kadar üstlerine gitmişsiniz ki o an tamam demek zorunda kalmışlar. Anne babalık ömür boyu ama evlenen insanlar da kendi yoluna bakacak bir zahmet. Çalışıp kendi evinizi kendiniz alacaksınız, ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. Tedavi gerekiyorsa da kendiniz başa çıkacaksınız. Kim bilir ne zorluklarla aldıkları evleri size hibe etmek zorunda değiller. Beklenti içine girmeniz çok yanlış. Babanız herşeye karışıyor, bu da çok yanlış. Babanız be yapmış ki? Kredi çekmişsiniz işte💁‍♀️amcalar vermişse size ne? Ben olsam ben de vermem. Biz herşeyimizi kendimiz yaptık. İlerde de çocuğum bir zahmet kendisi yapsın. Ben gençliğimi harcıyorum borç ödeyeceğiz diye, ilerde de rahat etmek isterim. Extra bir evim de olsa kirasını da kendim yiyeceğim, kimseye altın tepsiyle sunmayacağım. Kızını ev sahibi yapmak isteyen, tek hedefi bu olan da kendi bilir, yapsın yatırımını. Herkes çalışsın, hazıra konmasın. Fazla beklenti içindesiniz. Sıkmayın insanları.

Farz et ki anne babasinin hic mali mulku olmasaydi, sen bu adamla evlenmeyecek miydin? Ya da anne babasi ölseydi ne olacakti? Siz kendi geciminiz icin sirtinizi ille birilerine yaslamak zorunda misiniz? Daha kendiniz cocukluktan cikamamissiniz ne cocuk yapmasi? Siz o cocugun sorumlulugunu alabilecek durumda degilsiniz. Cocuk olsa bu kez de vay besigini almadilar, vay ben calisiyorum kayinvalide bebegime bakamam dedi diye konu acarsiniz.
Hem bu ne acele nereye ben onu anlamadim. Nereye yetisiyorsunuz? Daha evlilik oturmamis bebek dusunuluyor. Simdiki gencler ne kadar da prens prenses modunda. Hersey ellerine hazir verilsin isteniyor. Neredeyse cocuk da imzayi atinca hemen hazir verilsin isteyecekler. Evlenince birkac sene kirada otursan ne olur? Evlenilecek, ertesi gun ev alinacak, senesi dolmadan cocuk yapilacak diye bir kural mi var? Su hayatin guzelligini bir yasayin once ya. Gezin tozun evliligin guzelligini yasayin. Cocuk olunca bunlari yapamazsiniz. Ha siz simdi cocugu da yapip anne babalarinizin kucagina atarsaniz o ayri. Sevmek icin cocuk yapilmaz. Altindan kalkamayacaktiniz madem neden evlendiniz? Ana babalarinizin uzerindeki su yuku bir atin artik ya. Bekarken sadece sizin yukunuz vardi, evlenince bir de kocalarinizin cocuklarinizin evinizin yukunu de bindirmeyin su insanlara. Bir buyuyun artik. Buyumeyecekseniz de uremeyin mumkunse (eger bakamayacaksaniz). Yapamayacaginiz isin altina girmeyin. Su insanlarin sirtina yuk olmayin artik. Sorunlarinizi kendiniz cozmeyi ogrenin.

İnsanlar birikimlerini size vermek zorunda değiller. Babanız vermiş. Bu onun iyiliği. Evlenmişsiniz. Bir şeyleri siz sırtlamalısınız. Şahsen ben onlar teklif etmeden lafını bile açmam.

Buradan bakınca gözü doymayan sizsiniz gibi duruyor.
Karı koca evlenmissiniz, belli yasa gelmissiniz. Madem ev almak kolay- evlat için hemen gözden çıkarılacak bir şey, herkes gibi siz de kredi çekip ev alabilirsiniz.
Kimse yıllar önce emekle aldığı şeyi oğluna- kızına vermek zorunda değil. Zaten dünyaya kazık kakmadılar. Ne zaman ölüler, o zaman zaten size de (pardon size değil. Kocaniza ve çocuğunuza) da pay cikar, sizin de şişlinin göbeğinde eviniz olmuş olur.
Şimdilik yapacak bir şey yok. Onlar nasıl borç harç ev yapmış, siz de yapın.
(Benim bildiğim aile küçük yaşta çocuğa bakar, çocuk büyüyünce yaşlılığında aileye bakar. Bir KK'da gördüm yaşlı başlı insanların bütçesine göz diken insanları)

valla 92 yaşında anneannemin tek varisi benim, annemin vefatı nedeniyle. parası için kendi hesabına al dedi zamanında kabul etmedim. onun parası onda dursun. allah gecinden versin vadesi dolarsa zaten bana intikal edecek. ama içime sindiremiyorum parasına dokunmayı.
sadece annemin vefatından sonra hastane masrafları nedeniyle çok sıkıntı çektiğimiz için bazı ödemelere zorla destek oldu. onun dışında elimden gelen herşeyi ben yapıyorum.

Büyük bir emrivaki de.
Sanki her evi olan süper geçiniyor, aile içinde para nasıl dönüyor nerelere akıyor ne kadar borç var o da belli değil bakacak olursan ama "Adamın Şişlide evi var, hmm para vardır bunlarda" deniliyor, böyle de isteniyor "Kızımız kirada oturmasın" diye demek.
Kayınbabam emekli değil çalışıyor diyor bir de. Kayınvalideden bahsetmediğine göre o çalışmıyor. Görümce var evde o da çalışmıyor. Eve tek maaş ve bir kira giriyor yani. Ama karı koca çalıştığı halde gelin hanım ve ailesi kayınailenin parasına malına mülküne göz dikmekte hiç sakınca görmüyorlar. Sakınca görmeyi bırak yüzleri kızarmıyor, bunu kendilerine hak görüp kızailiyorlar bile. Çok acayip kafalar.

Babanız ne kadar iyi insan kp ne kadar kötü yahu pis kp nasıl vermez şişlide ki bilmem kaç milyon evi size :D Ha bu arada babanız sizi ödemeyeceğiniz borcun altına sokmuş farkındaysınız.
Ne olursa olsun herkesin bütçesi kendine. Babanızda ortalığı yavaş yıksın, böyle bir ailenin diğer aileye ters gittiği durumlar ev huzurunu ciddi bozar hatta evliliği bitirir. Herkesin babası kendine iyi (!) Anlatabildim umarım :)

Bütün sayfaları okumadım , muhtemelen herkes aynı şeyi söylemiştir çünkü aklın yolu bir. O kadar üstlerine gitmişsiniz ki o an tamam demek zorunda kalmışlar. Anne babalık ömür boyu ama evlenen insanlar da kendi yoluna bakacak bir zahmet. Çalışıp kendi evinizi kendiniz alacaksınız, ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. Tedavi gerekiyorsa da kendiniz başa çıkacaksınız. Kim bilir ne zorluklarla aldıkları evleri size hibe etmek zorunda değiller. Beklenti içine girmeniz çok yanlış. Babanız herşeye karışıyor, bu da çok yanlış. Babanız be yapmış ki? Kredi çekmişsiniz işte💁‍♀️amcalar vermişse size ne? Ben olsam ben de vermem. Biz herşeyimizi kendimiz yaptık. İlerde de çocuğum bir zahmet kendisi yapsın. Ben gençliğimi harcıyorum borç ödeyeceğiz diye, ilerde de rahat etmek isterim. Extra bir evim de olsa kirasını da kendim yiyeceğim, kimseye altın tepsiyle sunmayacağım. Kızını ev sahibi yapmak isteyen, tek hedefi bu olan da kendi bilir, yapsın yatırımını. Herkes çalışsın, hazıra konmasın. Fazla beklenti içindesiniz. Sıkmayın insanları.

Ha birde bu var dimi?
Madem kızı kirada oturmasın istiyor,kendi alsaymış ev,kızının üzerine yapsaymış evlendirmeden önce. Damadina da kalmazdı,kızı da zorluk cekmezdi(kira gelirini alır yada otururdu) erkek ailesi olunca istenebiliyor mu böyle ısrarla ben anlamadim ki.
Ayrıca bilemeyiz insanların icini,şişlide ev kolay alınmamıştır miras kalmadıysa şayet birilerinden,bıraksınlarda insanlar evin kirasını mı yiyecek, satıp parasını mı yiyecek kendileri karar versinler ,alın teri,emek yani insanın malı.

Farz et ki anne babasinin hic mali mulku olmasaydi, sen bu adamla evlenmeyecek miydin? Ya da anne babasi ölseydi ne olacakti? Siz kendi geciminiz icin sirtinizi ille birilerine yaslamak zorunda misiniz? Daha kendiniz cocukluktan cikamamissiniz ne cocuk yapmasi? Siz o cocugun sorumlulugunu alabilecek durumda degilsiniz. Cocuk olsa bu kez de vay besigini almadilar, vay ben calisiyorum kayinvalide bebegime bakamam dedi diye konu acarsiniz.
Hem bu ne acele nereye ben onu anlamadim. Nereye yetisiyorsunuz? Daha evlilik oturmamis bebek dusunuluyor. Simdiki gencler ne kadar da prens prenses modunda. Hersey ellerine hazir verilsin isteniyor. Neredeyse cocuk da imzayi atinca hemen hazir verilsin isteyecekler. Evlenince birkac sene kirada otursan ne olur? Evlenilecek, ertesi gun ev alinacak, senesi dolmadan cocuk yapilacak diye bir kural mi var? Su hayatin guzelligini bir yasayin once ya. Gezin tozun evliligin guzelligini yasayin. Cocuk olunca bunlari yapamazsiniz. Ha siz simdi cocugu da yapip anne babalarinizin kucagina atarsaniz o ayri. Sevmek icin cocuk yapilmaz. Altindan kalkamayacaktiniz madem neden evlendiniz? Ana babalarinizin uzerindeki su yuku bir atin artik ya. Bekarken sadece sizin yukunuz vardi, evlenince bir de kocalarinizin cocuklarinizin evinizin yukunu de bindirmeyin su insanlara. Bir buyuyun artik. Buyumeyecekseniz de uremeyin mumkunse (eger bakamayacaksaniz). Yapamayacaginiz isin altina girmeyin. Su insanlarin sirtina yuk olmayin artik. Sorunlarinizi kendiniz cozmeyi ogrenin.

sevgi neydi ? sevgi emekti'den gelinen nokta çok tuhaf cidden. herkesin derdi evlenince kayın aileden birşeyler almak.
anne baba olmak tamam ömür boyu ama onlar da insan yahu. neden herşeylerini hibe etsinler ? ayrıca gelin yada damat ne emek verdi de karşılığında bunu bekleyebilir ?

Cocuk daha yok ortada ama
Ek ise gitmesine karsı cıkana kadar,dogacak büyüyecek de karsı cıkacak.
Kızım 2 yasına gelmek üzere,pazarları babası calısıyor genelde,hic baba gitme sahilde kosalım demedi:)
Nerden baksak 5 senesi var bunu demeye
Yani cok romantik bakmıssınız olaya:)

Anlatmak istedigim cocugun babasiyla vakit gecirmeye hem istegi hem ihtiyaci olacagiydi :)
Dile gelip sahillerde kosalim demesinin vakit alacagi tabi ki dogru

Haftanin 7 gunu calisan bir babanin cok saglikli bir baba evlat iliskisi kurabilecegini dusunmuyorum, olsa da cok nadirdir boyle örnek.

valla 92 yaşında anneannemin tek varisi benim, annemin vefatı nedeniyle. parası için kendi hesabına al dedi zamanında kabul etmedim. onun parası onda dursun. allah gecinden versin vadesi dolarsa zaten bana intikal edecek. ama içime sindiremiyorum parasına dokunmayı.
sadece annemin vefatından sonra hastane masrafları nedeniyle çok sıkıntı çektiğimiz için bazı ödemelere zorla destek oldu. onun dışında elimden gelen herşeyi ben yapıyorum.
Benim annemler İstanbul'un gobeginde annemin babasının evinde oturuyor. Şimdi kentsel dönüşüm, şu bu... Dedemin tüm evlerinin satılıp çocuklara ortak pay edilmesi muhabbeti falan var birkaç senedir.
Ailem bana da fikrimi sordu, ne onerirsin diye, hani nerede oturalim-ne yapalım gibisinden
Ben de dedim ki, bana ne?
Evi dedem almis, anneme bırakmış. Allah uzun ömür versin anneme de babama da . Nasıl tasarruf ederlerse öyle harcasinlar.
Bana laf düşer mi?
Bence düşmez.
Evlendigim insan da bana sizin şurada eviniz var, burada arsaniz, orada fındık bahçeniz var falan dese çok rahatsız olurum. Ben zaten koca koca insanlar evlenecek diye ailelerin kredi çekecek kadar kendilerini zorlamalarina da karşıyım.
Keşke çocuklar ana babasinin parasını gasp etme sevdasına son verse,
Keşke anneler babalar çocuklarını bankamatik gibi görüp zorla borca sokmaktan vazgecse.
Herkesin kendi parası , kendi cüzdanı olsa.
Çok mu zor???

en azından evlerıne destek olamadık kızın ailesine mahcup oluruz..tedavı masraflarına yardımcı olabılrıız dıye dusunebılırler değilmi aç ve açıkta hıc degıller

Tedavi senin degilmi? Ya adamlar gelmis kaç yasina, hiçmi rahat etmesinler? Cocuklarin egitimi, dügünü, taki derken,.. Kendiniz birikim yapmiyorsunuz ama herseyi anne babadan bekliyorsunuz.

Yarin birgün kv'de dese "gelin benim evlimi temizlesin", yada hep beraber olmak istese, yaslandiklarinda bakima muhtaç oluncada "hangi devirdeyiz" olur dimi ama? Tabi is para, ev olunca öyle düsünülmüyor tabiki. Daha yeni evlenmissiniz, yeni o aileye girmissiniz bu ne bu kadar maddi beklenti?

Ben olsam bu kadar maddi beklentisi olan insanlara, istesem bile artik hiç yardim etmem. Hele benim cocugumun kp'eri bana ne yapacagimi söyleyecek ha! Kendi emegim ile, birikimim ile aldigim evi, kirayi. Kurus vermezdim, kurus.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back