• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek ailesi aileme karşı rahatlığı söz verip maddi olarak destek vermekten vazgeçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah yok canim konu sahibi onu düsünürmü, amca oglu para aliyor, kp'erim niye vermiyor kafasinda. Görümcede gidip ilerde kendi kp'erinden istesin dimi?

Hayir zor duruma cidden düsersin, öngöremedigin ailenden yardim destek beklersin. Ancak bu ev ya, ucuzmu? Hem ev, hem tüp bebek istiyorlar. Hele konu sahibin babasi gidip kp'er ile böyle konusmasi. Yani adamlar yine saygiliymis, ben olsam çok agir konusurdum. Kolaysa adam gitsin kredisini ödesin, kendi kizina ev alsin. Yani adamlarin 1 kiralik evi var, konu sahibide onlari jeff bezos yapti ya.

Konu sahibin babasi gidip kizini borca soktu, ama yine kayin aile suçlu oluyor, trajikomik.

bir de mecburmuş gibi davranmalar falan. kimse mecbur değil. evlenmeyi akıl eden iki insan bir zahmet kesesine göre geçinmeyi de bilsin.
o insanlar kim bilir ne zorluklarla satın aldılar o evi. kolay mı mal sahibi olmak.
ama napacaklar elin kızı geldi diye hemen bırakacaklar. bu da elin kızının hakkı olacak. yok öyle dünya.
gözü yiyen kendini sıkıp kendi evini alsın.

butun esyamızı bız aldık düğün ve altın masraflarını esımın aılesı yaptı.. dıger herseyı esımle ben yaptık babamda elınden gelen herseyı yaptı kına gecesı yerı tuttu vs nısan hersey yanı aklınızas gelebılen
Ee tamam insanlar gucu yettigince elinden geleni yapmislar. Daha ne istiyorsunuz?
Baskasinin malinin muhasebesini tutmak, bunun lafini etmek de cok ayip bence. Bu size dusmez. Artik evlenmissiniz. Kendi sorunlarinizi kendiniz cozmelisiniz.

Babanızın kayınpederinizle konuşması çok yanlış olmuş.
Kendi ne yapmak istiyorsa yapar
Daha evlenmeden ev derdine düşmekte hoş değil. Ne oluyor kirada olunca, bir süre yaşayınca onu da anlamıyorum.

Aile de dahil kimseden size zorla yardım etmesini bekleyemezsiniz.
Babanız duysa ne hakla ortalık karıştırır?

İlk evlendiğimiz ve ev aldığımız senede maddi sıkıntı yaşadık ama annem dahil kimse bilmez, hem üzülür hem de kendilerini yardım etmek zorunda hissederler diye, tek kelime etmedim. Siz neden annenize yansıtıyor da aileleri karıştırıyorsunuz işin içine? Aileleri olayları karıştırmaktan vazgeçin. Ne yapabiliyorsanız kendiniz yapın.

bırakın yatalak kv ye bakmayı gelip 1 gece kalsa aynı şehirdeyiz neden kalıyor denir.
asla anlamıyorum anne babayı bir ömür kullanmayı. insan kendi anne babasından bile bir yerden sonra istemiyor. hele ki evlenene kadar hayatımın parçası olmamış insanlardan istemek..
Ben babamin nerede neyi var bilmem bile. Sormam. Soramam. Herkes jensi calissin yapsin. Utanmadan sislide evi var bizi oturtmadi diye nasil dusunur insan, nasil bir kafadir ben de onu anlamiyorum

Ben babamin nerede neyi var bilmem bile. Sormam. Soramam. Herkes jensi calissin yapsin. Utanmadan sislide evi var bizi oturtmadi diye nasil dusunur insan, nasil bir kafadir ben de onu anlamiyorum

kp çalışıyormuş zaten hala. belli ki ihtiyacı var ki çalışıyor. o kadar da mükemmel kira geliri olsa yada durumu olsa neden çalışsın adam ?
hem bir çocuğu daha var, onun da düğününe destek olacak.
el alemin malını hesaplarken tüm detaylar cin gibi hesaplanıyor da bu gibi detaylara gelince kör olunuyor demek

Hakaret etmeyin lütfen, konu sahibi sizinle uğraşmaya karar verirse aklınızı alır 😂

Müge anlıdaki kadın gibi mehir mehir der gibi adamların evine kafayı takmışsınız. Kirada oturanlar ölüyormu arkadaş kafalar gerçekten pırıl pırıl

Limoncu kardeşimin kayinailesi 2 tane ev verdi bir oğluna bir geline bir de yazın nereye gideceksiniz dedi pandemi patlayınca iki yazlık aldı. Şimdi tek yere bağlı kalmayın dedi bir Ege bir Akdenizden aldı. Artık temmuzda Akdeniz eylülde Ege. Çocuklar doğdu her çocuğa birer ev aldı bir de ağırlığınca altın neyse ki 4,5 kilo doğdular. Ne aileler var görüyor musun? Çok kendini bilen çok medeni aile ya
Off benim kuzeniminde öyle bir kayın ailesi var.
Ev verdi, yetmedi içini bizim kızın istediği şekilde yaptırdı, aynı binada 3 kiracı daha var 2 kirayı da onlar alıyor, fındık tarlaları var, her yıl gelirin yarısından fazlasını onlara veriyor. Kuzenim 5 yıllık evliyim ben daha evime yağ almadım dedi, düşün kilerinde 4 5 teneke yağ vardı. Kyk borcunu ödedi, üzerine 2.doğum hediyesi olarak son model iphone telefon aldı. Şimdi bayramda da 15 günlüğüne antalyada villa kiralamış, karı koca başbaşa gönderiyor çocuklara da onlar bakacak. Bilmem kaçbin limitli kredi kartını "tatil alışverişi" adı altında vermesi de cabası. Yazarken yoruldum, yarabbi bana da verdiklerini yazarken yorulacağım kayınailesi nasip et ksjfjsjd.

butun esyamızı bız aldık düğün ve altın masraflarını esımın aılesı yaptı.. dıger herseyı esımle ben yaptık babamda elınden gelen herseyı yaptı kına gecesı yerı tuttu vs nısan hersey yanı aklınızas gelebılen
Ee tamam olması gereken. Eşinizin ailesi düğün ve altınları almış. Babanız da nişan ve kına yeri tutmuş. Babanızdan bahsederken kına yeri ve nişan herşey yani diyorsunuz da. Eşinizin ailesini neden önemsiz gibi üstün körü geçiyorsunuz.

Babanız ev alırken yardım etmiş, eline sağlık. Ama karşı tarafın durumu el vermemiş de zorlanamaz, yardım etmediler diye de düşman olunmaz. Tüp bebek yaparken olabildikleri kadar yardımcı olmuşlar işte

Altın masrafı düğün ? Az tutan şeyler değil .
Demek istediğim insanlar iyi niyetli üzerlerine gitmek ayıp olur. İstemek de ayıp.
Başta ev alalım dediklerinde bakarız diyerek zaten arayı bozmak istememişler. Durumları olsaydı o an yaparlardı.
Her evi olanın durumu çok iyi değil.
Anladığım kadarıyla tedavi masrafları sizi zorlamış . Yetmediği yerde de yardım etmişler. Düzenli olarak yardım etmelerini beklemek ayıp olmaz mı? Sıkıştığınızda zaten ekleme yapıyorlar.

Ee tamam olması gereken. Eşinizin ailesi düğün ve altınları almış. Babanız da nişan ve kına yeri tutmuş. Babanızdan bahsederken kına yeri ve nişan herşey yani diyorsunuz da. Eşinizin ailesini neden önemsiz gibi üstün körü geçiyorsunuz.

Altın masrafı ? Yani bu 2-4 bilezik değil anladığım kadarıyla.
Öyle olsa zaten 3 bilezik taktılar derdi

Bu kadar her konuda da iki aileden yardım bekleyeceğinize durumunuz olmadan ev alıp tüp bebeğe girişmeseydiniz keşke. Söz de verseler yapıcam da deseler kimsenin ipiyle kuyuya inilmez. O insanlara da yazık koskoca iki anne baba size para yetiştirmeye çalışıyor yine de yettirememişsiniz. Yani madem krediniz var tüp bebeği erteleseydiniz, çünkü hamile kalırsanız daha bebek masrafı var bunun. Ya da bebek istiyorsanız ev almasaydınız herkes evlenir evlenmez ev sahibi mi oluyor günümüzde kolay mı sanki. Ben böyle plansız programsız iş yapıp sonra da ailelerden para istemeye ayar oluyorum

kp çalışıyormuş zaten hala. belli ki ihtiyacı var ki çalışıyor. o kadar da mükemmel kira geliri olsa yada durumu olsa neden çalışsın adam ?
hem bir çocuğu daha var, onun da düğününe destek olacak.
el alemin malını hesaplarken tüm detaylar cin gibi hesaplanıyor da bu gibi detaylara gelince kör olunuyor demek
Isine nasil gelirse oyle davraniyor prensesimiz.

Abim evlenirken iki evi vardı babamın. Gelinimizin ailesi de kirada olan evde çocuklar otururlar herhalde deyince, babam baştan daha iki çocuğum var kirayı direkt birine bağlayamam diye cevap vermiş. Ayıplanmıstı o zaman kendi akrabalarımız tarafından bile. Çünkü hayattaki tek hedefleri çocuklarına hatta torunlarına yatırım yapmak olan insanlar dolu etrafım, sorsan ne dışarıda düzgün bir yemek yemiş ne de bir tatile gitmişlerdir.

Herkes babam kadar açıkça söyleyemiyor, millet ne der diye. İnsanları zorla öyle yapacağım böyle yapacağım dedirtmeye gerek yok. Yapmak isteyen siz söylemeden yapar zaten. Yapmayana da neden diye sorulmaz. Hele suçlu hiç ilan edilmez, edilemez.

amcasının ıkı oğlu daha var malını esırgemıyor esmın babasının durumu daha ıyı anlamında soylemek ıstemıstım tamamen aslında..
Keşke amcasının oğluyla evlenseydiniz, diyeceğim...
Bakın, siz de anne olacaksınız. Evlat elbette kıymetli ama düşünsenize; ne zorluklarla, diş ile tırnak ile arttira arttira - yaşlanınca bize de ek gelir olur niyetiyle aldığınız evde /arsanizda oglunuzun eşi , gelininizin babası falan laf sahibi olsa, zamanında aldığınız evi onlara vermediğiniz için size tavır alsa...
Hoş bir davranis mi?

söyleki yanlış anladınız o kısmıı babası bize evlenmeden önce babama demişki oğlumun evi var yanlış anlamayın sıkıntımız yok demiş..
Kayınbabanız böyle demese evlenmeyecek miydiniz? Severek evlenmişsiniz zaten. Ne fark eder? Farz edin ki o sözleri hiç vermedi size. Benim kayınbabam da çok atıp tutar. Hiç oralı olmam. Başkalarına yaslanarak yaşayamazsınız. Siz kendi işinize bakın.

Hakaret etmeyin lütfen, konu sahibi sizinle uğraşmaya karar verirse aklınızı alır 😂
Akil sahibi olmayan baskasinin aklini nasil alacak ki?
Neyse bu fikirde olan birine yazmak da hataydi zaten. Empati yetenegi olmayan bencil olan hersey bana diyen biri icin bos yere vakit harciyoruz. Konu sahibi tamamen onay almak icin acmis konuyu.

Limoncu kardeşimin kayinailesi 2 tane ev verdi bir oğluna bir geline bir de yazın nereye gideceksiniz dedi pandemi patlayınca iki yazlık aldı. Şimdi tek yere bağlı kalmayın dedi bir Ege bir Akdenizden aldı. Artık temmuzda Akdeniz eylülde Ege. Çocuklar doğdu her çocuğa birer ev aldı bir de ağırlığınca altın neyse ki 4,5 kilo doğdular. Ne aileler var görüyor musun? Çok kendini bilen çok medeni aile ya
ne alaka ya bos konusma işine bak burda kızın konusunu cvp la ban yemek mi istiyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back