erkek ailesi aileme karşı rahatlığı söz verip maddi olarak destek vermekten vazgeçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dogal yolla veya tüp bebek, hic bir sekilde aniden ortaya cikan bir zorunluluk degildir.
Sartlar musait olunca karar verilir, dogal yolla olmuyorsa diger yol denenir.
Siz ilk adimi henuz halletmemissiniz ki, bi imkaniniz olsun bekleyin. Muhtemelen bi bebeginiz olunca onun masraflari + siz isten ayrilir veya ucretsize cikarsaniz iyice dipleri goreceksiniz. Veya ise devam edip bakiciya da butce ayirip aynen dipleri goreceksiniz.

Kv kp onu aldi bunu almadi hesabini birakin. Kendi butcenizle planli ilerleyin.
eşim amelıyat gecırmek zournda kaldı esımden kaynaklı sorun cıktı bebek sahıbı olmak durumunda.. esımde cok sıtedıgı ıcın denedık ıkı kez olusmuz oldu

Kac yillik evlisiniz siz ya? Ben anlamadim bu ne acele.
Evlendigimde ben de kirada oturdum senelerce. Bunda acinasi ne durum var anlamadim. Ki ikinizde calisiyormussuz. Sonra eve hirsiz girdi diye ev almak ne alaka onu da anlamadim. Bu hirsizlar sadece kiralik evlere mi giriyor?
Eve hirsiz girerse kamere talilir, alarm falan takilir. Hadi neyse ev sahibi olmak istediniz kiradan kurtulalim dediniz, kimse yardim etmek zorunda degil. Odeyemeyeceginiz borca girmeyecektiniz. Hala ergenler gibi dusunuyorsunuz kisura bakmayin. Hala sorumluluk almaktan korkan, ailesiyle gobek bagini kesemeyenler gibisiniz. Kendi sorunlarinizi 5 yasindaki cocuklar gibi ailesine anlatanlardansiniz. Babam duysa cok kotu olur falan...
Kayinpederin kac evi olursa olsun size ev vermek zorubda degil, size yardim etmek zorunda degil kimse. Evlendiniz artik. O sorumlulugu alamayacaksaniz neden evlendiniz. Cocuk degilsiniz. Bir de evin borcu bitmeden tup bebek tedavisine baslamissiniz. Kac yillik evlisiniz?

söyleki yanlış anladınız o kısmıı babası bize evlenmeden önce babama demişki oğlumun evi var yanlış anlamayın sıkıntımız yok demiş..!!cok kötü durumda ıcı falan ama satabılrıım cok zor durumda kalırlarsa demiş eşimede demiş bunu arkadaşlar yanlıs anlamayın... ayrıca aynı zamnda amca cocukları evlendi eşimle aynı yasıt o kayınpederın evının yan tarafına yıne aynı buyuklukte ev kaldı amcası, kayınoederımede bu ev kaldı..amcası ogulna verdı evi mesela bızımle aynı durumda onlarda karı koca calısıyorlar ama amcası ogluna gecın oturun dedi..bızımle aynı donemde evlendı esımın kuzenı onlar mesela hıc ama hıc ev sıkıntısı cekmedıler esımın amcası ogluna gecın oturun durumunuz toparlanana kadar dedi mesela ..
Olabilir amca yapmış olabilir bu kpederiniz de yapmak zorunda demek değil ki.. iki tane evladım var ikisine de ben yaşarken aldığım evleri vermek istemem benden sonra miras hukuku ne derse o..

eşim amelıyat gecırmek zournda kaldı esımden kaynaklı sorun cıktı bebek sahıbı olmak durumunda.. esımde cok sıtedıgı ıcın denedık ıkı kez olusmuz oldu

Ben neden tup bebek demiyorum.
Bu sartlarda neden bebek diyorum :)
Erteleyin diyorum :)

2 maasla 2 kisi gecinemiyorsunuz.
Tek maasla 3 kisi gecinmeye bu kadar hevesli olmayin, planli olun bebeginiz sartlar olusunca saglikla gelsin hayirli evlat olsun insallah diyorum.

ya neden bu kadar sinirlisiniz ki
bu şekilde konu açanlara hep empatiyle yaklaşmaya çalışıyorum
sonra hepsi bu şekilde kavgaya meyilli oluyor
sonra ister istemez hatanın sizde olduğu düşünülüyor
turnağın varsa başını kaşıycan/ ayağını yorganına göre uzatıcaksın bu devirde demenin nesi hadsizlik ki?

hadsizlik kayın aileye tu kaka dememek.

Ben konuyu anlamadım cidden size destek olmalarını mı beklediniz maddi anlamda?
Yıl olmus 2021 herkes alsın kendi evini barkını.
Kendileri yardım etmek ister anlarım,ama yardım etmiyor diye kötü olmaları bilemedim.
Tüp bebeği de nekadr abartıyor insanlar ya sanki 100 milyar bi tüp bebek.
15-20 bin tutuyor normal biyerde,yani hep gectik bu yoldan bilmesek.
15 bin kenarınızda yoksa ev almayın kirada oturun bi süre daha.
Bilmiyorm siz bana yanlı geldiniz.
Adamlar düğün dernek yapmıs iyi kötü,takısını takmıs.
Daha ne gerek var bisyler beklemeye.
Onlarınki görülmemis,kendi babanıza metiyeler düzmüssünüz masallah:)
bızım ki 3. tüp bebek denemsi olacak arkadasım! sızın gıbı 15 mılyar vermedık

Ben de bazı şeyleri çok istiyorum ama önce bir maddi durumuma bakıyorum sonra plan yapıyorum şu zaman uygun deyip o zamana erteliyorum. Çocuk gibi çok istedim hemen olsun deyip plan program yapmadan başkalarına sırtımızı dayayarak atlamıyoruz her şeye.

Evine hırsız giren herkesin 3 ay baska biyerde yasadıgını düsünüyorsanız,gercek hayat sizi üzer:)
Yok yani öyle bi dünya,aksamına evi temizleyip oturuyor millet.
Siz niye 2 ay baskasının evinde yasadınız ki:S
esım asşla ıstemedı o evde kalmamı hırsız gıren evde eşim kabul etmedı

Tapusu babamın üzerine olan bir eve geçtim evlenince. Babam rahatsızlanınca kardeşler evi üzerine al babamız vefat ettiğinde tapu kağıt kürek işleriyle uğraşmayalım dediler, kabul etmedim. Dünyanın bin bir türlü hali var ben girmem o yükün altına dedim. Üç ay sonra babamız rahmetli oldu, şu an tapuda hepimizin ismi yazıyor.

kardeş olunca sıkıntı çok oluyor. başta herkes güzel anlaşıyor ama işin içine para girince o işler hep değişiyor. hele de insanları evliyse, eşlerinin bile söz hakkı çıkıyor.

evlenirken ne eş nede kendi ailenize güvenerek evlenmeyen kimse kimseye ev almak yada para vermek zorunda değil şunu bi anlayın artık babanız madem kızının rahatını düşünüyor ozaman baban ev alsın para versin siz baba kız k.v evinize göz dikmissiniz kusura bakma

resmen öyle oldu hanımefendı aslında epey buyuk bır mıktar yardım etti..
eeee madem kendi baban yrdım etti kes o zaman kocanın ailesiyle görüsmeyi söz verip yardım etmeyen kayınpeder bence isterim basta etseydi ama etmemis uyanık kocan ne alemde ailesine ne diyo anacım anacım gibi kolaklık mı yapıyo yoksa senin yanındamı

yanındaysa kes irtibatı o zaman

hanımefendı hadsiz hadsiz konusmayın tüp bebek surecıne esım amelıyat olmak zorunda kaldıgı ıcın gırmek zorunda kaldık dıyorum..madııd manevı yıpratıcı zor bır surectır acıkcası ne kdr kredı cektıgımız ne odedıgımız bılıyormusunuzda bu konu sonradan basımıza geldı acıkcası dıyorum hakdız konusmanın anlamı yok hangı baba evlanını zor duurmda kalmasını kayınvalıdesınd ekalmasını ıster ya bu devırde yapmayın allah askına

1 sene sonra ameliyat olsa?
1 sene sonra tüp bebek denemeye başlasanız?
Nasıl bir zorunluluktan bahsediyorsunuz burada anlamadım ben?

hanımefendı hadsiz hadsiz konusmayın tüp bebek surecıne esım amelıyat olmak zorunda kaldıgı ıcın gırmek zorunda kaldık dıyorum..

Esiniz ne ameliyati oldu alelacele üremenizi gerektiren?

Hic sonucunda acil cocuk yapilmasi gereken ameliyat duymadim cehaletime verin.

baban da yardım ettiği evi kendi ya da senin üstüne yapsın
o da kızına ev almış olsun işte madem öyle?

kardeş olunca sıkıntı çok oluyor. başta herkes güzel anlaşıyor ama işin içine para girince o işler hep değişiyor. hele de insanları evliyse, eşlerinin bile söz hakkı çıkıyor.
Eminim sıkıntı olmazdı o konularda. Şu an hepsinin umumi vekaleti var mesela bende. Birbirine bağlı güvenen kardeşleriz.

Ama allah korusun arabayla bir kaza geçirip ölsek benim babamın kuruş kuruş ödediği ev neden hiç bir hakları olmayan eşimin akrabalarıyla paylaşılsın? Tam hukuki durumu bilmiyorum tabi mirasçı olmayabilirler de. Sadece örnek.

Adamın ağızından zorla yardım sözü almışsınız. Şimdi de sözünü tutmuyor diyorsunuz. Kimse kimseye ev vermek, krediye yardım etmek, tüp bebeğe sponsor olmak zorunda değil.
sız nasıl ne sekılde konusulduğunu bılmıyorsunuz kımse kımseye yardı sözunu mecburluk durumunda bırakmadı dereyı gecene kadar verılen sözler nerede hanımefendı hıcbırınıgoremedık malesf kendı yagımızda kavruuluyorz ayrıca esım cok skısıncaa babasıyla bekar ıken aldıgı ortak arabayı satmak ıstedı esıme satamazsın demıs kayınpederım buna ne dıyeceksınız..

baban da yardım ettiği evi kendi ya da senin üstüne yapsın
o da kızına ev almış olsun işte madem öyle?
valla hıc boylke bsıy dusunmedık yalan olmasın esım dedı senın ustune olsun tamam dedım bende altınımın ne varsa hepsını sattık tabıkı kenrda hıcbsy kalmadı

Ben neden tup bebek demiyorum.
Bu sartlarda neden bebek diyorum :)
Erteleyin diyorum :)

2 maasla 2 kisi gecinemiyorsunuz.
Tek maasla 3 kisi gecinmeye bu kadar hevesli olmayin, planli olun bebeginiz sartlar olusunca saglikla gelsin hayirli evlat olsun insallah diyorum.
esım ek ıs yapmayı ıstıyor bebek ıstıyor bende cok ıstıyorum ama olmuyor malesf gerekırse vı satarız ne yapalım dedık acıkcası

sız nasıl ne sekılde konusulduğunu bılmıyorsunuz kımse kımseye yardı sözunu mecburluk durumunda bırakmadı dereyı gecene kadar verılen sözler nerede hanımefendı hıcbırınıgoremedık malesf kendı yagımızda kavruuluyorz ayrıca esım cok skısıncaa babasıyla bekar ıken aldıgı ortak arabayı satmak ıstedı esıme satamazsın demıs kayınpederım buna ne dıyeceksınız..

Araba ortak. İster sattırır ister sattırmaz. Ayrıca kimin üstüne onu da yazar mısınız? Evler ise sadece eşinizin anne babasının. Eşinizin dahi söz hakkı yokken, emeği geçmemişken siz nasıl kendinize pay çıkartıyorsunuz pes. Sıkışmanızın bütün sebebi kendi sorumsuzluğunuz, planlama yanlışlıklarınız. Hala daha bunu görmeyip faturayı başkasına kesmeye çalışıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X