- 11 Aralık 2018
- 39.989
- 248.181
Nur içinde yatsın babamı o konuda çok takdir ediyorum ben. Kendi ayaklarım üstünde durmayı, başkalarına muhtaç olmamayı çok güzel öğretti rahmetli.avrupa özentisi biri değilim ama çocuklarına 18 yaşında tek başına yaşama ve geçinmeyi öğretiyorlar. çok çok doğru bir tutum.
bizim ülkede nerdeyse evlenene kadar ağzına yemek besleniyor çocukların, sonra evlenince herşeyi aileler yapacak sanıyorlar.
Üniversiteye başladığım andan itibaren çalıştım. Ailem gönderemiyor diye değil, fazla fazla gönderiyorlardı ama kendi paranı kazanmak başka bir şey. Garsonluk da yaptım, kuaför çıraklığı da, doktor sekreterliği de, özel ders de verdim, kurumsal firmalarda yarı zamanlı eleman olarak da çalıştım. Böylece hem tek başıma yaşayabildim, hem gönlümce gezip tozdum üni boyunca. Mezun olur olmaz da kendime araba aldım. Hem para kazanıp istediğim hayatı yaşadım hem müthiş hayat tecrübesi kazandım 20’li yaşların başında. Böyle yetiştirilince evlenirken de o onu almış, bu bunu almamış gibi dertler olmadı doğal olarak.