• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek ailesi aileme karşı rahatlığı söz verip maddi olarak destek vermekten vazgeçme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
keşke biz de piremses olsaymışız, amazon olup bu zorlu hayatı biz seçtik
Yok hayir en guzelini biz yapiyoruz. Baskasina bagimli olmadan, kimseye muhtaclik duymadan ozgurce yasamak. Bundan guzeli var mi? Konu sahibi en ufak ruzgarda dagilacak gibi. Birak firtinalari. Ruzgara bile tahammulu yok. Cok gucsuz.

Yok hayir en guzelini biz yapiyoruz. Baskasina bagimli olmadan, kimseye muhtaclik duymadan ozgurce yasamak. Bundan guzeli var mi? Konu sahibi en ufak ruzgarda dagilacak gibi. Birak firtinalari. Ruzgara bile tahammulu yok. Cok gucsuz.

ironi yaptıydım zaten :)
kimseye el açmadan, ihtiyaç duymadan yaşamak dünyanın en güzel şeyi kesinlikle.
kaldı ki imkanı olup verebilen insandan da bir miktardan fazlasını istemem. borçlu kalmak istemem çünkü.
benim ödeyebileceğim kadarını alırım.

sız nasıl ne sekılde konusulduğunu bılmıyorsunuz kımse kımseye yardı sözunu mecburluk durumunda bırakmadı dereyı gecene kadar verılen sözler nerede hanımefendı hıcbırınıgoremedık malesf kendı yagımızda kavruuluyorz ayrıca esım cok skısıncaa babasıyla bekar ıken aldıgı ortak arabayı satmak ıstedı esıme satamazsın demıs kayınpederım buna ne dıyeceksınız..
Dediğiniz gibi “bekarken” yani sizinle evlenmeden önce alınmış bir araba söz konusu. Sizin bu konuda yorum yapma hakkınız bile yok.
Ayrıca buraya ne yazıyorsam sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak yazıyorum. Babanız kaç kere kapılarına gitmiş ev alınsın diye. Söz vermeye mecbur bırakılmışlar demem o yüzden. “Dereyi geçene kadar” ile kastettğiniz nedir bilmiyorum ama zaten babanız siz evlendikten sonra ev alalım diye baskı yapmış. Yani düğünden önce sözler verilmiş değil. Kendiniz dediniz hiç eve geçin oturun dememişler diye.
İnsanların evleri, malı mülkü var diye her şeyi ayaklarınızın altına sermek zorunda değiller. Bu insanlar yaşlanacak. Kendi geleceklerini düşünmek zorundalar.
İkiniz de çalışıyorsanız bence kendinizi geçindirin. Kimseye de minnet etmeyin.

babaniz size para mi verdi ne oldu onu anlamadim? durduk yerde sizi borca sokmus. evlenmeye yetecek kadar akli olan iki insan ne zaman maddiyatlari el verir ev alabilirler onu dusunmeden babanin lafiyla borca girerse boyle olur. siz kendiniz borc yapmadan once dusunecektiniz. babaniz da madem sizi ev sahibi yapmaya cok merakli simdi yardim etsin.

ne alaka ya bos konusma işine bak burda kızın konusunu cvp la ban yemek mi istiyorsun
Aaa çok ayıp boş konuşma falan. Sen demedin mı erkek ailesi mı kalmış doğru dürüst böyle şeyler yapacak diye ee var işte dedik. Konuyla alakalı işte. Hem konu sahibi cımbızla seçip cevap veriyor

Akil sahibi olmayan baskasinin aklini nasil alacak ki?
Neyse bu fikirde olan birine yazmak da hataydi zaten. Empati yetenegi olmayan bencil olan hersey bana diyen biri icin bos yere vakit harciyoruz. Konu sahibi tamamen onay almak icin acmis konuyu.
Ben yazıyorum ki normal olmadığını, yaptıklarının normal görülmediğini, küçük düşürücü olduğunu anlasın. Bu tavırların insan içinde hoş görülmediğini farketsin. Küçücük dünyasına sıkışmış, muhtemelen 70+ yaş anasının babasının kırk yıl önceki fikirlerini benimsemiş. günümüzde yaşayan insanlar için bu davranışların normal olmadığını anlasın. Umarım yani.

Çok degisik...
Insanlar genelde 20 sene çalışıp 1 ev sahibi olabiliyor emeklilige yakın.
Evlenirken baba kizimin kirada oturmasını istemiyorum diyor. 1 ev nerden baksan 400binden aşağı değil. Kim karşılayacak bunu...bu nasıl bir beklenti...

ya allah aşkına kendi yuvanızı kuramıyorsanız, kendiniz geçinemiyorsanız, eşyanızı alamıyor kiranızı ödeyemiyorsanız evlenmeyeceksiniz, bu kadar basit.
girmiyor şu düz mantık bir türlü kafanıza.
siz sıradan iki insansınız, evlendiniz diye insanlar malını mülkünü size sermek zorunda değil.
insan biraz utanır, ezilir, istemeye çekinir, arkasından bunları yazmaya yüzü olmaz yani.
bir de evlat sahibi olmaya çalışıyoruz falan yazmışsınız.
ee kime ne bundan?
ingiliz kraliyet ailesinden misiniz siz kardeşim, eviniz de, çocuğunuz da, geçim derdiniz de sizin probleminiz, ailelerin değil.
dünya sizin etrafınızda dönmüyor. sorunlarınızla kimsenin kafasını da cebini de didiklemeyin.

Eşini niye mahçup ediyorsun ki bazı şeyler zorla olmaz onların da altı üstü bir evi varmış
Babana da Allah uzun ömürler versin de ne çok övüyorsun eşinin ailesi de değerli sonuçta

Ya valla bitmedi bu evlenen çiftlerin maddiyat kaygısı. Bu şekilde yetmiş milyon tane konu açıldı, yazıldı, çizildi. Konu sahibi, özetleyeyim:

Gerek evlenmek için, gerek ev geçindirmek için kimse kimseye destek olmak zorunda değil.

O mallar eşinizin ailesinin malı/parası. Ne yapacaklarını size sormayacaklar. Vermek/paylaşmak zorunda da değiller. Bu da onları kötü yapmaz.

Geliriniz kadar borca girmek sizin sorumluluğunuz. Siz bunu yapamadıysanız bunda diğer insanların suçu ne?

Evet bir söz vermişler, yaparız ederiz demişler. Sonra yerine getirmemişler ya da getirememişler. İnsanların seceresini tutmayı bırakın ve kendi hayatınıza odaklanın. Borca girecekseniz, "destek olurlarsa ne ala, olmazlarsa da kendimiz hallederiz" diyeceğiniz tutara kadar borca girin.

Hepimiz geçtik bu yollardan, kimseden de bişey beklemedik, malının hesabını tutmadık. Nedir bu yani..

Ben yazıyorum ki normal olmadığını, yaptıklarının normal görülmediğini, küçük düşürücü olduğunu anlasın. Bu tavırların insan içinde hoş görülmediğini farketsin. Küçücük dünyasına sıkışmış, muhtemelen 70+ yaş anasının babasının kırk yıl önceki fikirlerini benimsemiş. günümüzde yaşayan insanlar için bu davranışların normal olmadığını anlasın. Umarım yani.

vizyon meselesi şekerim. 90 yaşında olup evlenince elele verip edinirsiniz diyenler de var.

Kesinlikle öyle ama konu sahibinin yetiştirilme tarzı ve babasının söyledikleri zaten en baştan o vizyona sahip olmadıklarını gösteriyor.

avrupa özentisi biri değilim ama çocuklarına 18 yaşında tek başına yaşama ve geçinmeyi öğretiyorlar. çok çok doğru bir tutum.
bizim ülkede nerdeyse evlenene kadar ağzına yemek besleniyor çocukların, sonra evlenince herşeyi aileler yapacak sanıyorlar.

Babanızın kayınpederinizle konuşması çok yanlış olmuş.
Kendi ne yapmak istiyorsa yapar
Daha evlenmeden ev derdine düşmekte hoş değil. Ne oluyor kirada olunca, bir süre yaşayınca onu da anlamıyorum.

Aile de dahil kimseden size zorla yardım etmesini bekleyemezsiniz.
Babanız duysa ne hakla ortalık karıştırır?

İlk evlendiğimiz ve ev aldığımız senede maddi sıkıntı yaşadık ama annem dahil kimse bilmez, hem üzülür hem de kendilerini yardım etmek zorunda hissederler diye, tek kelime etmedim. Siz neden annenize yansıtıyor da aileleri karıştırıyorsunuz işin içine? Aileleri olayları karıştırmaktan vazgeçin. Ne yapabiliyorsanız kendiniz yapın.
İlk evlendiğimizde bütçemize göre bir muhitte kiralık ev tuttuk. Kayınpederim farkını ben tamamlayayım, bizim burada oturun kirada dedi. Onların oturduğu yer daha nezih bir yerdi. Kabul etmedik. Gelirimizin neredeyse üçte ikisini kiraya vermemiz lazımdı eğer kayınpederim bir ay sektirse, ona mı güvenecektik? Bekleyecektik?

Yani kayınpederim güvenilmez bir adam değil ama dünyanın bin tane hali var. Ben kendi babama bile ödeyebileceğimden fazla kredi çekmedim, kefil olmadım.

Bu kadar yardım bekle, sonra vay efendim evime karışıyorlar..

Abim evlenirken iki evi vardı babamın. Gelinimizin ailesi de kirada olan evde çocuklar otururlar herhalde deyince, babam baştan daha iki çocuğum var kirayı direkt birine bağlayamam diye cevap vermiş. Ayıplanmıstı o zaman kendi akrabalarımız tarafından bile. Çünkü hayattaki tek hedefleri çocuklarına hatta torunlarına yatırım yapmak olan insanlar dolu etrafım, sorsan ne dışarıda düzgün bir yemek yemiş ne de bir tatile gitmişlerdir.

Herkes babam kadar açıkça söyleyemiyor, millet ne der diye. İnsanları zorla öyle yapacağım böyle yapacağım dedirtmeye gerek yok. Yapmak isteyen siz söylemeden yapar zaten. Yapmayana da neden diye sorulmaz. Hele suçlu hiç ilan edilmez, edilemez.
Ya ne kadar ayıp gelinin ailesinin yaptığı insanlar bu haddi nerden buluyor? Oğlum olacak nasipse bir de kızım var düşünüyorum müstakbel dünür bana bu lafı söylese adamı çok kötü bozardım. “Sanane adam çalışırken malı alırken benle miydin de şimdi malıma napacağımı sen bana söylüyorsun”diye.. babanız çok haklı niye öteki evlatlarımın da hakkını bir oğluma ve gelinime yedireyim. Yarın öbür gün siz evlendiğinizde çıkın biraz da kızım otursun evde dese babanızdan kötüsü olmaz eminim.. ohh çok iyi yapmış baştan cevaplarını vererek.. nefret ediyorum başkalarının malı üzerinde hak iddia eden devamlı birilerinden beklenti içinde olan asalak gibi insanlardan..

sey yanlıs anlamayın yorumunuzu cok dogru buldum ancak tüp bebek olayı zorakiliği yanii ev aldıktan sonra ortaya cıktı tamamen..

Tabi hayat. Sonuç olarak hepimizin plansız harcamaları oluyor ama gerekirse ev sahibi olmayı geciktirirsiniz elinizdekini satıp ama söz verdikleri halde yapmıyorlarsa onların sıkıntısı beklemek sizi yorar.

benim babam onlardan büyük bir beklenti ıcerısıne gırerek bu konsumayı yapmadıı hanımefendııı ben ev almaları desteklıyorumm bakın boyle boyle zorda kaldı cocuklar! ben arkalarındayı sızde ne dusunuyorsunuz dıye konustu babam ve destek cıktı bıze bu sıradada kayınpederım bızde tabıkı yapıcazz elımızden gelenı dendı kımse kımseden maddı buyuk bır para beklemedı hanımefendı baslık parası falan ıstenmedı yanı sozlerınıze dıkkat edınız!
Böyle diyorsunuz ama , babanızın tavrı çok itici ben de evlenmeyi planlıyorum annemi babamı şimdiden uyarıyorum zaten yapmazlar ama ev alınsın yok şu kadar altın alınsın tarzı modern başlık parasına aşırı karşıyım kimse kimseye oğlu yada kızı evleniyor diye ev vermek yada almak zorund değil iki kişi (gelin-damat) yapabiliyorsa yapar şu an herkes rahata konma derdinde kimse kusura bakmasın ben 27 yaşındayım annem babam bile bi tanecik ev alabildiler sadece onun da kredisi yeni bitti insanlar senelerce çalışıyor emekli oluyor emekli üstüne bide kredi çekiyor benim ne hakla söz edebilirim mesela ev verin şunu verin diye ne zorluklarla alınıyor o evler

Yillardir esim de ben de calisiyoruz. Ikimiz de iyi egitim almis insanlariz. Anne babamizin mali mulku yok. Kirada oturuyoruz. Sirf kendi cabalarimizla ev sahibi olabilmek icin istanbulun taa nerelerinde butcemize uygun evler bakiyoruz. Alistigim sevdigim bogaz bolgesinden ayrilmak durimundayim cunku butcem elvermiyor burdan ev almaya. Kimsenin girtlagina basacak degiliz bize destek olsunlar diye. Ha bizim ailelerde zaten ev, para yok ama olsaydi da darlamaya hakkimiz yoktu. Bu yasa kadar yetistirip, okutup meslek edindirmeleri yeter zaten. Bu devirde ana baba ev verebiliyorsa bu lukstur, kiymeti bilinmesi gereken bir seydir. Zaten yapmak zorunda olduklari bir sey degildir. Bak simdi ben ev sahibi olsam , emekliligimde de belki zar zor 2.bir ev alabilsem ilerde gelinim o evlerden biri benim olmali beklentisinde olsa hööst derim...yillarin emegiyle, calisip didinip aldigim evlerde ben yasarken kim hak iddia edebilir ki ? Bir de bu acidan bakin. Babaniz insanlari sikistirdigi icin tamam demisler basta. Evli ciftler kendi guclerince hareket etmeliler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back