erkeğin ailesi kızın ailesinin gelmesini gitmesini istemez mi???

ekocin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
136
0
ben nişanlıyım hatta 1 aydır evliyim nikahı yaptık ama düğünümüz yaza inş.nişanlım ailesiyle yaşıyor şu an.ben ayrı bir şehirde çalışıyorum ailemden ayrıyım.bekar evim var yani.evlenince eşimin yanına gidicem kayınvalidemle aynı şehirde yaşıycaz yani.benim ailem ayrı şehirde.ailelerimiz tanışıyor ve çok iyiler.aile dostuyuz zaten.ailem nişanlımı çoook sever onun ailesi de beni.maşallah hiç bir problemimiz olmadı şu ana kadar.hatta arkadaşlarım kayınvalidem ve kayınpederimin bana olan davranışlarını duydukça herkese anlatma nazar değer falan derler.o derece yani.benim tek sorunum aslında sorun değil de tereddütüm sanki ailem başka yerde diye mutlular gibi.ne billiim annem falan ilerde gelse kalsa sorun ederlermi ki?hani hep öyledir yaa.kızın tarafı gelsin kalsın istemezler yani uzun kalsın.zırt pırt annesine giden geline uyuz olunur ya??ben mi çok önyargılıyım bilmiyorum....cuma günü annem yanıma geldi anneler günü beraber olalım dedim.kayınvalidemi aradım anneler günü için napiim annem var geziyoruz falan dedim annemin burda olduğunu duydular.neyse bugün bir şey için kayınpederimi aramam gerekti aradım konuştuk hemen annen gitti mi orda mı hala dedi!belki kötü niyetli diil ama bozuldum çoook.zaten daha geleli 3 gün olmuş. yoooo burda dedim ama sesim bozuk çıktı yani.sonra oh iyi ne güzel yalnız değilsin yani selam söyle falan dedi ama ne biiiliim bana mı öyle geliyooo abartıyomuyum.??moralim bozuk tel görüşmesinden beri.ve annem böyle şeylerden çok etkilenir.ilerde öyle sorun olurmu kii??çok üzülürüm.ya da olmaması için ne yapmalıyım.baştan tavrımı nasıl koyucam.karışmamaları gerektiğini nasıl anlatıcam.eşim aslaaa sorun etmez ama ya onu etkilirlerse diye korkuyorum..siz yaşadınız mı böyle şeyler????

Senin ailen tabiki gelip kalacak arkadaşım,gelmeseler abes olur.

Hem onlar karışamaz ki gelmelerine,sende kalmalarına.

Eşin olacak kişi ilerde istemezse sen de onun ailesini istemezsin .

Telefonda sesi bozuk geldi diye sen abartmış olmayasın sakın bu durumu.

Eğer bu kadar takıyorsan şimdiden konuş nişanlınla aklında soru işareti kalmasın.

ama canım sen ortada bişey yokken kendi kendine işgillenmişin bence

hadi daha öncesi bi sorun olsa, dominand kaynanan olsa, olabilir dicemde, eeee oda yokmuş, kaynanan kayınpederin gayet güzel davranıyomuş sana

bence sen toplumdaki bu önyargıdan biraz etkilenmişin

kafana takma derim

ama evet haklısın genel-geçer olarak kızın ailesinin gelip kalması batar erkek tarafına

ama bu seninde başına geleceği anlamına gelmez, bence aklına kötü şeyler getirip kendi kendine gaz verme, bozma huzurunu
:hulya:

kayınpederimin sesi bozuk değildi.o sorunca annen gitti mi ordamı hala?diye ben bozuldum yooo burda dedim sesim bozuk bi şekilde..eşim sorun etmiyor etmez de konuştuk ve kızıyor bana ben ne kadar seviyorum onları sen haksızlık ediyosun bana diye.ben ailesi istemez ve eşimi etkilerse diye endişelendim kendi kendime..hatta o kadar etkilenmişim ki biraz önce eşim aradı napıyosun annen napıyomuş aradın mı falan dedi.aradım yemek yapıyomuş bana dedim.oo iiyi kalcak herhalde bu hafta dedi.tam damarıma bastı evet neden!!!dedim.sinirlendi yanlış anladım diye bozuldu kapattı.ben takıntı yaptım bunu yaa ve üzüyorum onu daaa.... :KK43:(((

bence biraz abartıyorsunuz sorun yapacak bişey yok zaten sinir olsalar bile kendi problemleri sinir olmasınlar diye görüşmeyecek değilsin heralde dimi takma kafana bence

ailenin gelip gitmesine karışan kayınvalidelerin olduğunu biliyorum.ama ben bu zamana kadar bunu hiç düşünmedim ailem gelir kalır hatta annem bir haftalığına gelir ben üç hafta bırakmam.eşimin ailesinin ne diyceği umrumda olmaz.bende kayınvalidemden çok annemlere gidip kalırım tabiki gelecekler gideceğim onlar benim ailem eşimden başka kımsenin karışmaya hakkı yok.tavrınızı başta koymanız sizin açınızdan en iyisi olacak

Annesine zırt pırt giden gelin sevilmiyorsa ,hiç evlendirmesinler oğullarını.Çok bencilce.Hangi gelin annesiyle olmak istemez ki?Kayınvalidesiyle mi zaman geçirmek ister,annesiyle mi?Böyle dayatmalar,imalar olursa da tınlamayın sakın.Elbette anneniz size gelecek ,onla gezip tozacaksınız.Kıskanan kıskansın varsın çatlasın ortadan ikiye...kaydirigubbakcemile3

ortada fol yok fos yok niye kendinize bunları dert ediyorsunuz anlamadım ki
abartıyorsunuz bence

bende birsey var diye bosubosuna okuyup deyerli zamanimi harcadim..sinir oluyorum böyle gereksiz yere topik acildiginda....bosa zaman kaybi...:kızgın:

siz biraz yanlış algılamış olabilirsiniz kayınpederinizi....
fakat anneye çok giden gelinin sevilmediği ve ailenın sürekli gelmesinden rahatsız olan eşimizin yakınları konusunda haklısınız...bu böyledir...ben anneme çok sık giderim burda kafa dengi kimsem yok evde tek başıma pineklemektense annemle kardeşlerimle sık gezerim...her defasında da eşimin ailesi laf sokşturur bişey söyler fakat ben hiç üstünde durmam onlarda bunun farkında oldukları için artık eskisi gibi degiller...ailem geldi diyede laf edecek kişinin ağzının payını veririm...
endişe duymak da haklısınız fakat kayınpederiniz kötü niyetli olmayabilir.....

canım yanlıs anlama ama bıraz abartıyorsun huzurluyken huzursuzluk cıkarıyosun hassas bı donemındeysen tepkın farklı olmustur yanlıs anlamıssındır ne kadar guzel senı seven ısteyen benımseyen ınsanlar cıkmıs karsına daha ne ıstıyosun 3 yıldır nısanlıyım nısanlımın aılesınden her lafı ısıttım sevmedıler ıstemedıler yuzume dedıler hıcbı sekılde maddı anlamda destek olmadılar ben ne yapıyım sukret kıymetını bıl bosunada canını sıkma kımse kımseye karısamaz...

Bence daha tavır koncak bir durum yok ortada, hatta siz durup dururken kendi aranızı bozuyorsunuz... Öncelikle davranışlarından yüz ifadelerinden falan iyi gözlemleryerek size bu konuda laf sokup sokmadıklarını anlamanız lazım. Yoksa her annen hala orada mı demeleri onların rahatsız olmasını değil hatta ilgilendiklerini gösterir bence. Yani emin olmadan bişe yapmayın bence ilgileniyorlar die düşünmeye çalışıp, gayet sempatik bir şekilde cevap verin, annenizin yanınızda olmasından mutlu olduğunuzu belirtin davranışlarınızla. Siz galiba bu konularla ilgili çok şey duymuşsunuz ve bu yüzden böyle bir sorun olacak die huzursuzlanıyorsonuz ama dediğim gibi emin olmadan bişe yapılmaz... opuyorumnanaktan

Bence biraz yanlış anlamış olabilirsiniz. Hala yanında mı diye sorarken, daha gitmedi mi, anlamında sormamışlardır büyük ihtimal. Oh ne güzel yanında olması iyi ,demişler ayrıca.

Anlattığınız kadarıyla böyle insanlar değiller, durup dururken sıkma canını. Elbette gelecekler, istedikleri kadar da kalacaklar, kimseye soracak değilsin bu konuda. Bu tarz şeyler normalde sıkıntı olabilir belki ama, nazar değmesin sizde böyle bir sıkıntı görünmüyor. Sıkıntı olacak olsa dahi, tepkini koyacaksın tabi, insan ailesiyle görüşemez mi.

Biz de uzak şehirlerdeyiz, istedikleri gibi kalır giderler. Şimdiden kendini sıkma, ortada birşey yokken.

cnm bencede kötü niyetli söylememişlerdir .sende takma kafana ne kendini nede eşini huzursuz etme

yaaa kızlar hepinize çok teşekkür ederim.cidden utandım kendimden.çok abarttım galiba :KK43: dışardan görüşler almak evli olanların tecrübelerinden faydalanmak istemiştim.objektif bi şekilde değerlendirilmek istemiştim ve hepiniz aynı yönde konuşmuşsunuz.demek ki problem bende.haklısınız çook abartıyorum hassas bi dönem.düğün tarihi yaklaştıkça duygusal ötesi bi insan oldum.her şeyi yanlış anlamaya acayip meyilliyim.cidden çok zor ve karmaşık bi dönem.zavallı eşim çok üzdüm yıprattım onu da .sana daha nasıl anlatmam göstermem lazım ailene duyduğum sevgi ve saygıyı bilmiyorum dedi yoruldum dedi daha şimdiden.çok haklı.sanırım kendimi toplamalıyım.değerli fikirleriniz için çook teşekkür ederim ...

Yok yere sorun yaratıyorsun kendine bence canım sen. İnsanoğlu böyle işte. Herşey yolunda gitti mi biryerlerden bişiy çıkarıp üzecek kendini.
Hiç takma şimdiden bunları. Eviniz ayrı olacak herhalde. Senin evine gelen giden seni ilgilendirir.
İlerde sorun yaparlarsa bu tarz gereksiz mevzuları o zaman önlemini alırsın sende.

sırnaşık şey ay alemsin valla, hiç birşey yokken neler kurmuşsun... canım Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın. emin ol ailen hiç arayıp sormasın gelmesin o zaman yadırgarar neden gelmiyorlar aramıyorlar diye.

hatta anlattığın kadarıyla söylüyorum, farklı şehirde ailenin olması yüzünden arda özlem çekersin falan diye kayınvaliden eşine bile diyebilir bi hafta sonu kızın ailesine gidin çok özlettirme kızı gibisine.
bu şekilde kötü düşünüp durup dururken kayınvalideni kötü yapma :)

annen geldiğinde de kimse yadırgamaz nerde otelde mi kalcak kadın tabiki kızında kalacak. benim ailemde aynı şehirdeyiz ama onlar bir ucunda biz diğer ucundayız. eşim hep diyor geldiklerinde bizimkiler, kalın yarın gidersiniz geç oldu diye, kayınvalidemler aynı şekilde ne ben gittiğimde ne annemler geldiğinde yadırgıyorlar hatta niye az kaldılar burda kalsalarda yarında şunu bunu yapardık vs diye planlar yapıolar güzel şeyler bunlar altında birşey arama zemuszemus

canım senin dediğin gibi kız tarafının fazla gelip gitmesinden rahatsız olan kaynanalarda var yok değil aklinialirimsmileama senin durumunda bu şekilde düşünmeni gerektirecek birşey yok ki:1no2:
bence sen sağdan soldan duyduğun şeylerden çok etkilenmişsin.aramız çok iyi ailemide seviyolar diyosun bence hiç böyle olumsuz şeyler düşünüp eşinin ailesinede haksızlık yapma

X