Yastık değişir kader değişmez mi ? :(

Yanlış verilen kararları kader diye adlandırmayalım. Seçtiğimizi yaşıyoruz. Kutsal kitaplarda da mevcuttur zaten. İşe girmeyi düşünmez misiniz?

Karar basta yanlış değildi. Adamın kafa sonradan gitti. Gerçekten çok çok iyi biriydi. Dış baskıları yiye yiye sonunda gitti kafa. Hayatında baskıları çok fazla. Onu savunmuyorum. Ben zaten tüm eşyalarımı toplayıp geldim aile evime şimdilik yanımdalar ama tek yaşayıp kariyerime devam edeceğim. Telefondan da sildim engelledim. Yollarımız artık bir değil.

Seçim doğruydu aslında. Melek gibiydi. Zaten görsel olarak bize bakanlar hani kendimi övmek için demiyorum onun taraf bile bu kız buna nasıl baktı dedi. Bu sebeple sadece geriye kalan karakteriydi. Dedi o kadar ilgili sevgidolu ki ondan kızı tavlamiş falan.
Neyse sonuç olarak böyle oldu ama:)

Karar basta yanlış değildi. Adamın kafa sonradan gitti. Gerçekten çok çok iyi biriydi. Dış baskıları yiye yiye sonunda gitti kafa. Hayatında baskıları çok fazla. Onu savunmuyorum. Ben zaten tüm eşyalarımı toplayıp geldim aile evime şimdilik yanımdalar ama tek yaşayıp kariyerime devam edeceğim. Telefondan da sildim engelledim. Yollarımız artık bir değil.

Seçim doğruydu aslında. Melek gibiydi. Zaten görsel olarak bize bakanlar hani kendimi övmek için demiyorum onun taraf bile bu kız buna nasıl baktı dedi. Bu sebeple sadece geriye kalan karakteriydi. Dedi o kadar ilgili sevgidolu ki ondan kızı tavlamiş falan.
Kafa sonradan gitmedi, hep buydu bu adam, ne zaman eline düştüğünden emin oldu o zaman role gerek kalmadı. Dış baskı ne? Melek gibi ailesi varmış, şöyle fitneleyip duran huzur bozan bir anne, emirler yağdıran yöneten bir baba yok. Yaşadığı tek baskı dört gözle yaşattığını yaşasın diye bekleyen bir eski eş. Dünkü yediği hurmalar o da.

İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur. Adam kendini çok güzel gizlemiş iyi rol yapmış ama bir yere kadar devam edebilmiş rolüne. Kendiniz kandırmayın bu adamın normali bu. ÖZÜNDE İYİ BİR FALAN DEĞİL

Konuyu bı solukta okudum.
Konu benimde yıllardır öğrenmeye çalıştigim " yastık değişir, Kader değişmez" sözünün doğruluğu/gerçekliği üzerine. Şuan bir kitap okuyorum hatta. (Eşiniz gerçekten narsist gibi geldi bana. )

Onun dışında ailenizin küçükken sizden esirgedigi herşeyi, dışarda bulma ümidi ile yapılan bir evlilik var sanki.

Biz içimizdeki eksik parçayı bulmak için, yanlış yerlerde arıyoruz. Edindiğim bilgiler hep bu yönde. Sonra eksik parçayı bulamadığımız gibi, birde yara bere içinde kalıyoruz, başladığımız her ilişkide.

Aslında muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımizdaki asil kanda mevcut. Önemli olan, yaralarımızı kendimiz sarmamiz. İçimizdeki çocukla barışmamiz.

Okuduğum kitapda yazar diyorki; "Bir komsumuz vardı. Temizlik hastası, kuşlardan nefret eden bir kadın. Bu kadının kuşları çok seven birde oğlu vardı. Balkona, camların önüne ekmek kırıkları koyardi kuşlar gelip yesinler diye."
İçimizdeki çocuk eksik kaldığı yerde, onarmaya çalışacak. Kuşları yemlemeye o devam ederken bizim balkon yıkamanız, hiçbir şeyi değiştirmez.

İçimizdeki çocuk yaralarını sarmak için, bizdeki eksik parçayı bulmaya çalışır. Bunu hisseden anne/babanıza benzeyen! Kişileri , kan kokusu almış sırtlan gibi hayatımıza çekeriz. Ayna nöronlar ile onlarda gelirler. İlkel beyin hisseder diyor.

Anne babanızın sizin çocukluğunuzda, esirgedigi, yanlış yaptığı neler var?
Bence, sizi gerçekten sevildiginize inandirmadilar, ihmal edildiniz. Gösterilen sevgi kırıntısıni gerçek sanmamiz bundan, diğer riskleri görmezden gelip ateşe kosmamiz bundan

Buradakileri konuyu genişleterek darlamak istemem ama sormussunuz ilginizi çekmiş o sebeple yazıyorum kendi öykümü.

İşin garibi çok fazla sevilmiş olmam. Ailenin en küçük çocuğuyum.. hep en şımarık en sevilen ama gerçekten naif. Yani sessiz. Hep usluydum. Ve aşırı neşeli. Hep mutlu bir çocuktum. Evimizde yüksek ses ne bı kavga hiç bir zaman olmadı. El üstünde tutuldum. Kiyamadilar hiç. Hani bu konuda aşırılık oldu.

Liseye başladığımda da dış dünyada çok sevindim. Hep herkesin beğendiği en çocuklar en yakışıklı en popüler vs bana aciliyolardi. Seviyorlardı baya. Bir de ciddi olarak laylaom değil. Üniversitede de aynı şey gerçekleşti. Bir çok kişi evlilik teklifi etmişti. Ben aralarından ilk eşime evet dedim işte.
O da yanlış secimdi.

Annem hep şey der güzelliğini asla doğru kullanmadin. Seni üzecek adamları seçtin. Hani burada yine övmek için demiyorum lütfen yanlış anlamayın. Güzellik geçicidir. Hepimiz faniyiz öleceğiz nedense sadece toprak olacak. Önemsiz geliyor bana.
Ama neticede güzelsin iyisin diye seviyorlar işte. Sonra egolarınin zittina bir hareket edince de gerçek yüzleri açığa çıktı benim sectigim erkeklerin.

İsterdim ki çirkin olduğumda da sevileyim. Kilo verdim cirkinlestim ilk eş hemen rahatsız olmu mesela.
Ya da bazen kötü olay kötü davranayim ama sevsinler istedim. Hani ben ben olduğum için sevsinler. Evet illa ki böyle olduğumda da sevenler olacaktı ama benim sectigim kişiler öyle çıkmadı hepsi bu.

Hani yapım mizacim çok yumuşak. Çocuk gibiyim. Değişmeye çok çalıştım. Erkek hele ki bir de baskın erkekse beni çok kolay ezebilir. Bir sürü kişisel gelişim eğitimi aldım. Kendim de eğitmenlik eğitimi alıyorum. Danişmanlik vereceğim. Ama bir de benim ilişki yonetemeyişime bakın :)

İnsan 7'sinde neyse 70'inde de odur. Adam kendini çok güzel gizlemiş iyi rol yapmış ama bir yere kadar devam edebilmiş rolüne. Kendiniz kandırmayın bu adamın normali bu. ÖZÜNDE İYİ BİR FALAN DEĞİL

Evet katılıyorum. 7 ay yapabilmiş rolünü.

Buradakileri konuyu genişleterek darlamak istemem ama sormussunuz ilginizi çekmiş o sebeple yazıyorum kendi öykümü.

İşin garibi çok fazla sevilmiş olmam. Ailenin en küçük çocuğuyum.. hep en şımarık en sevilen ama gerçekten naif. Yani sessiz. Hep usluydum. Ve aşırı neşeli. Hep mutlu bir çocuktum. Evimizde yüksek ses ne bı kavga hiç bir zaman olmadı. El üstünde tutuldum. Kiyamadilar hiç. Hani bu konuda aşırılık oldu.

Liseye başladığımda da dış dünyada çok sevindim. Hep herkesin beğendiği en çocuklar en yakışıklı en popüler vs bana aciliyolardi. Seviyorlardı baya. Bir de ciddi olarak laylaom değil. Üniversitede de aynı şey gerçekleşti. Bir çok kişi evlilik teklifi etmişti. Ben aralarından ilk eşime evet dedim işte.
O da yanlış secimdi.

Annem hep şey der güzelliğini asla doğru kullanmadin. Seni üzecek adamları seçtin. Hani burada yine övmek için demiyorum lütfen yanlış anlamayın. Güzellik geçicidir. Hepimiz faniyiz öleceğiz nedense sadece toprak olacak. Önemsiz geliyor bana.
Ama neticede güzelsin iyisin diye seviyorlar işte. Sonra egolarınin zittina bir hareket edince de gerçek yüzleri açığa çıktı benim sectigim erkeklerin.

İsterdim ki çirkin olduğumda da sevileyim. Kilo verdim cirkinlestim ilk eş hemen rahatsız olmu mesela.
Ya da bazen kötü olay kötü davranayim ama sevsinler istedim. Hani ben ben olduğum için sevsinler. Evet illa ki böyle olduğumda da sevenler olacaktı ama benim sectigim kişiler öyle çıkmadı hepsi bu.

Hani yapım mizacim çok yumuşak. Çocuk gibiyim. Değişmeye çok çalıştım. Erkek hele ki bir de baskın erkekse beni çok kolay ezebilir. Bir sürü kişisel gelişim eğitimi aldım. Kendim de eğitmenlik eğitimi alıyorum. Danişmanlik vereceğim. Ama bir de benim ilişki yonetemeyişime bakın :)

Maden bu kadar güzeldiniz neden çocuklu adam. Her bekar erkeği ayarlayabilirdiniz bu güzellikle

İnsan akıllanmayınca, ders almayınca kader değişmez. Yanş genel olarak kötü evlilik varsa ortada bir durup düşünmek gerek ben neden bu duruma düştüm diye, sonra 2. evlilikte karşıdakinin karakterini çok iyi incelemek gerek. Her şeyden önce de kendin yere sağlam basmalısın, konu sahibesi evlenmekle uğraşmak yerine neden iş bulup çalışmadın mesela? Bundan sonra yapacağın şey belli iş bul çalış, kendine yatırım yap, tekrar evlenirken de iyice bak karşıdakine.

Maden bu kadar güzeldiniz neden çocuklu adam. Her bekar erkeği ayarlayabilirdiniz bu güzellikle

Annem de böyle söyledi. Bekarlar da vardı zaten. Ama dedim ya güzellik benim için önemli değil. Adam melek gibiydi karakteri huyu beni düşünmesi ...

Ayy evide terketmişsin konu sahibi hadi sövelim rahatlayalım aşırı tiksiniyorm bu erkeklerden😅😅
Hahaha
Ya zaten üzüntüm de geçti. İstediğimizi sallayabiliriz ben de erkeğe ilk kez tövbe ettim.

İşin komiği annem de kendi eşiyle bozukmus ben de boşanıcam birlikte yaşayalim diyor :)))

İnsan akıllanmayınca, ders almayınca kader değişmez. Yanş genel olarak kötü evlilik varsa ortada bir durup düşünmek gerek ben neden bu duruma düştüm diye, sonra 2. evlilikte karşıdakinin karakterini çok iyi incelemek gerek. Her şeyden önce de kendin yere sağlam basmalısın, konu sahibesi evlenmekle uğraşmak yerine neden iş bulup çalışmadın mesela? Bundan sonra yapacağın şey belli iş bul çalış, kendine yatırım yap, tekrar evlenirken de iyice bak karşıdakine.

Zaten çalışıyordum. İyi bir işim vardı. İş yerindeki müdürüm bu eşim işte. Beni işe alan kişi genel müdür eşim oldu.

Keşke çocuklu biriyle evlenmeseydiniz.
Geçmiş olsun

Ne desem bilemedim
Eşiniz iğrenç biri
Böyle basit sebepten hem de küfür ne demek
Teşekkür ederim Allah razı olsun.
Çok sevdim. Çocuğu vs gözüm görmemişti. Ama bu kadar iğrenç hataya da duramadim sevgimin önüne geçti bıçak gibi bitti sevgim de.

Şu anda da isim var ama ona bağlı. Yani onun şirketinde evden çalışıyordum. Anne olursam diye evden çalışma şeklinde ayarlamistik.

Bu sebeple isim yok aslında. Onu biraktigim için

X