Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Çok memnun olurum gercekten.Ben de bugun aksamdan itibaren menülerimi paylasayım o zaman.Desteğin ve tavsiyelerin için çok tesekkür ederim.

haa evet Tül böregi canim.evet cok pratik bir börektir o.hemen sipsak olur.
evet canim,maalesef ki Almanya'da oturuyorum.12 yasimdan beri burdayim.Ailem Türkiye'de.sadece kizkardesim var burada.dilinide cok iyi bilmeme ragmen sevmiyorum ben gurbeti.6 ay öncesine kadar baska bir sehrde kaliyorduk.Türk'lerin bol oldugu bir yer,ama ben ille kardesimin olugu yere tasinalim dedim.neyse esimi ikna ettim,buraya tasindik.iki saat ötede bir sehir.ama ben hala mutsuzum.anlamadim bu isten.hatta pismanim buraya geldigime.ve anladimki ben kendimi bu gurbette hicbir yere ait hissedemyorum.TR de yasamayi cok istiyorum.ama benim esim Almanya asigi.ölsem gitmem diyor.halbuki onu da ben getirdim buraya.bence esin hakli gelmemekte.en güzeli vatan.iyisiyle kötüsüyle vatan.

ne güzel canim yaaa,cok güzel.ben kacamak ta yapmiyorum ama hic bir kipirdama yok.

Son düzenleme:
merhaba kızlarrrr
sanki regl ağrısı olup yatan ben değilmişim gb dimi
arzu ablacım regl oldum saldım sanki kendimi yaptığım bişeyde yok ama..hareketsiz yatıyorum diye böle oldum heralde..
herkes gibi bende bugün evimi temizledimm misler gb olduuu
şimdi de pazara çıkıcam akşama ne yemek yapsam diye bakıcam:18:
şu saate kadar olan menü mü paylaşayım
kahvaltı; 1 elma=))
ara ;
1 ceviz
öğlen;
3 kaşık tavuk sote 1 dilim ekmek
1 bardak ayran
ara;
1 poratakal

KEndini tanitma isini bende yapayim

Ismim Duygu.2 ay sonra 34 olacagim.ayni zamandada ayni ay 14 yillik evliligimi dolduracagim.
iki cocugum var.oglum 11 yasinda,kizim 9 yasinda.dahada cocuk istemiyorum.Allah isteyenlere versin.

Almanya'da yasiyorum.meslek okumama ragmen oglumu dogurduktan sonra bir daha calismadim.
su an calismayi cok istesemde ya tesettürden dolayi olmuyor yada cocuklarin saatine uymuyor.
bu iki sebep yüzünden is bulamiyorum.

ömrüm boyunca hic kilolu olmadim,bazen cok zayif oldum bazende balik etli.ama artik ömrümü zayif
olarak gecirmek istiyorum.bu yüzden burdayim.

orta dereceli hareketli bir hayatim varken,sehir degisikligi yaptim ve resmen eve kapandim.hic hareketim yok.
pisman oldugum icin de biraz bunalimdayim.canim hicbir sey yapmak istemiyor.

Balik burcuyum,zaten en hassas,en duygulu burctur bu.Anlayin artik gerisini :)
Hobilerim; yemek,hamur isi ve tatlilar yapmak,internet,gezmeyi cok severim ama yanimda biri olursa,dans etmeyi cok severim,evde yaparim.

selam kızlar sonunda burdada kar yağdı senelerdir ilk kez
ve ve ve okullar tatil yarın

menümü yazayım...

sabah7 de kalktım 2 kuru kayısı vede 2 bardak su..

khvaltı:
-1 dilik çavdar(büyük olduğundan tek dilim)
-1 yumurta
-2 dilim kaşar
-1 kk peynir
-3 zeytin
-domate salatalık

ara:
-8-10 leblebi

öğle:
-süzme mercimek çorbası
-1 mandalina

ara:
-1 ceviz
-2 kuru kayısı

akşam:
-fırında hamsi
-salata
-soda

2 lt su
aslında leslie yapmam lazım ama canım istemiyo

senin menüleri okudukça benim eski düzenşi menülerim aklıma geliyo süper cnm keşke öğlen bi salata bişey yeseydin doyduysan sorun yok ama afiyet olsunnn

sabah
nesfit

ara
kuru incir-2 ceviz içi

öğle
nesfit

ara
elma -mandalina

akşam
pırasa
1 haşlama but(derisiz)
yoğurt

suya devam

gece leblebi yerim beyaz

senin menüleri okudukça benim eski düzenşi menülerim aklıma geliyo süper cnm keşke öğlen bi salata bişey yeseydin doyduysan sorun yok ama afiyet olsunnn
sağol canım işyerindeydim öğleyin..çorba kapuska(hiççç sevmem) makarna vede mandalina vardı...o yüzden çorbaya talim
doymadım ama olsun..
sağol canımm okullar tatile giriyo böyle düzenli olmaz a rtık ailemin yanına gidicem ankaraya diyetim kesin bozulucak
sabah
nesfit

ara
kuru incir-2 ceviz içi

öğle
nesfit

ara
elma -mandalina

akşam
pırasa
1 haşlama but(derisiz)
yoğurt

suya devam

gece leblebi yerim beyaz

sabah öğle nesfit tok tutuyomu canım.bende almayı düşündüm bi ara ama aç kalmaktan korktum..
ama akşam ve araları süper...

Son düzenleme:

öylemi diyosun ama çocukların geleceği için daha iyi eğitim için iyi biyer üniversteyiorada okuduklarında burda çok iyi şirketlerdede çalışabilirler hemde yabancı dilleri olur 2 dil ne güzel...işte tek kötü yanı gurbet olması haklısın benimde eşimin ailelerimiz burda aynı semtte oturuyolar yakınlar birbirine...ama sadece dediğim gibi daha bilgili çocuklarım için istiyodum neyse insallah okumak için yollarım...cnm ailen sanırım sonradan türkiyeye tasınmış siz orada kaldınız

arada öyle kilo vermenin durması oluyomuş bugün trt1 de gülben ergenin programında diyetisyen dedi telefonla biri bağlandı kilo vermem durdu dedi 1 aydır üstelik aynı şekilde diyete devam ediyomuş doktorda ona yediklerini sordu peynir ve tavuğu 1 ay yeme dedi öyle dene dedi..sende genelde çoğunlukla yedğin bişy varsa onları yeme baska seyler ye yerine bakalım bi değişiklik olucakmı

Son düzenleme:
bugünkü menüm;
sabah:2 dilim kepek ekmeği,kkpeynir,4 zeytin,2 fincan şekersiz çay,yarım dilim kek 3çay k.tahin pekmez
öğle:uyumusum bişey yemedim oğlumu uyuturken yanında yatınca uyuyodu sonra ben kalkıyodum bu sefer uyumusum bi uyandım her taraf bembeyaz olmus kar yağmış yatırken güneşliydi hava
saat 4te:nescafe,1 dilim kek
aksam 5 buçukta yedim:2 kepçe tarhana çorbası,biraz salata,2 kepçe bulgur pilavı,3 kaşık yoğurt...fırın poşette soslu kuşbası tavukta pişirdim ama yemedim sadece 1 çatal tadına baktım onun yerine tarhana içmeyi istedi cnm 3 çeşitte çok olur diye yemedim,yarım saat sonrada limonlu yaşil çay içtim,suyumuda içmeye devam ediyorum yatana kadar 3lt tamamlanmış olur aksamda tekrar yeşil çay içicem sadece

bana aksam ekmek yememek çok iyi geldi 300gr gitmiş tek yaptığım değişiklik bu ve tabi az yemek....önceleri ne kadar çok yiyomuşum hayret ediyorum vallah hele aksamları çeşit çeşit yemekler ekmekler,suyuna bana bana yemekler falan, üzerine tatlılar çaylar vs...

Son düzenleme:

cnm ben tok kalıyorum yemeğe vaktim yoktu kolayca yedim ve çok lezzetli oluyo

Senanın Dikkatine;

Bugünki menüm:

Sabah annemin yaptıgı hamur kızartmasından 3 tane (Sizlerle beraber olacagımı bilmiyordum.Hem de annem hamileyken yemekten kısmamı istemiyor.Resmen zorla yedirdi bana ), şekerli çay, peynir
Öğlen ( Kafama dank ettiği an): Taze fasulye yemeği, 1 bardak kefir, 2 dilim ekmek
Aksam: 1 kase şehriye çorbası, 5-6 kaşık pırasa yemeği, salata ve yogurt.Canım greyfurt istedi birde. Yemekten sonra 1 greyfurtun suyunu sıkıp içtim.

Bugun ara öğünlerimi yapamadım.Hamileliğin etkisiyle inanılmaz uyuyorum. Öğlen yemeginden sonra tvnin karsısında uyuya kalmısım. Eşim işten gelince uyandım

Beni tanımayanlar için kendimi tanıtayım.Aranıza yeni katıldım. 28 yasındayım.Bebek bekliyorum.Henüz 6 haftalık.Zaten kilolu hamile kaldım..Doğum sonrası için ciddi endişelerim var.En önemlisi de bebegim için fast food, abur cubur yerine saglıklı ve dengeli beslenmem lazım.Bu süreçte bana destek olmanızı rica edecegim.Buna gercekten ihtiyacım var. Herkese saglıklı günler diliyorum..

cnm hamilelikte beslenme daha farklı olur yardımcı oluruz tabiki ama sende araştır dikkat et hayırlısıyla bebeğini kucagına amayı nasip etsin allahım teyze oluyoruz kızlar gene

LYNNE BAK HAMİLELİKTE BESLENME ÖRNEGİ

Örnek yemek listesi

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı

CANIM BAK BÖLE BİŞEY BULDUM YARDIMCI OLUR FİKİR VERİR EN AZINDAN

Son düzenleme:
İnceledim canım.Bunlara dikkat etmeye calısayım.Zaten cuma kontorlum var.O zaman doktor da bi liste verecek eger hersey yolundaysa.İyi dileklerin için teşekkür ederim. İnsallah saglık, mutlulukla gelir böcügümmm

İnceledim canım.Bunlara dikkat etmeye calısayım.Zaten cuma kontorlum var.O zaman doktor da bi liste verecek eger hersey yolundaysa.İyi dileklerin için teşekkür ederim. İnsallah saglık, mutlulukla gelir böcügümmm

rica ederim cnm teyzesiyiz bizde artık iyi bakın kendize

duygucum menü takiplerine daha yeni başladık..dur acele etme 1-2 hafta geçsin..sen bu arada menülerini bnm hazırladıqım listeye göre ayarla canım..kaçamakları sıfıra indir..suyu sakın azaltma...ekmeqi gerekirse sabah 1 dilime indir...ve lütfen cumaya kadar olan menülerini kaydet..cuma günü komple görmek istiyorum cnm
ya ben şimdi merak ederimm
Filiz'cim su an senin bloguna bakiyorum.günes börek harikaaaaaa misafirime yapabilirim onu.offf iyikide karnim tokmus ya,icim gittiiii
ya ben niye göremedim o böreqii
topicin hayırlı olsun canım yeni gördüm:) 70-79 da ilk tavsiyeleri senden almıştım:) maşallahın var gerçekten...sağlıklı kilo vermeler
teşekkür ederim canım benimm
cnm geçmiş olsun noldu babanın gözüne iğne falan gözüne yaptılar demişssin:26:
teşekkür ederim canım babamda teşekkür ediyor göz arkasında so toplanması var canım iqneyle kurutmaya çalışıyorlar..
buyur canımm
http://www.kadinlarkulubu.com/yoresel-yemekler-ii/411125-diyet-yemekleri-paylasim-platformu.html
ayy darisi bnm basima bn 1.70 kilo 72 hedefim se 58 59 istiyorum fotoda ekleyin daha iyi oluyor ins.bende zayiflarim
inşallah canım takıl bize istersen

sapık adammmmm en iyisini yapmışsın canım Allah çok daha iyi işler nasip etsin canımm
ben ve babam teşekkür ediyoruz canımm
Çok memnun olurum gercekten.Ben de bugun aksamdan itibaren menülerimi paylasayım o zaman.Desteğin ve tavsiyelerin için çok tesekkür ederim.
ne demek canım her zaman elimizden geleni yaparız
canım çok geçmiş olsun inşallah geçmiştir bitanem :26:
işte bunu anlamak işi çözmektir canım ama bugün bulgur pilavu kekler indirilmiş mideyee
canım sabah olmamış canın çeker şimdi senin ama 1 tane yemelisin cnm...ve mümkün oldukça sabah kahvaltısı dışında ekmek yeme..bebeqede faydası yok zaten...kefir hakkında bişey söylemek istiyorum..içinde alkol var canım bilmiyorum bilgin varmıydı..ben duyduqum an bıraktım...bebeqede manevi açıdan etki eder diye düşünüyorum...onun dışında akşam menün çok güzel olmuş
cnm hamilelikte beslenme daha farklı olur yardımcı oluruz tabiki ama sende araştır dikkat et hayırlısıyla bebeğini kucagına amayı nasip etsin allahım teyze oluyoruz kızlar gene

ivitttt teyze oluyoruz haydi halayaaaaaa :124::124::124::124::124:

hımmm demek giyim öğretmenisim ben de matematik öğretmeniyim canım.meslektaşız yani.:)))
yani her şekilde 1 yıl kaybımı olucak canım..başka bir alternetif yokmu

canımcım ben de bu gün araştırdım biraz da kar tatili vardı okula gidince tam kesin bilgi veririm.aysunun söölediklerini söölediler.sene başında değiştirebilir ve 1 sene kaybı olur diye.sen de idareyle bigörüş canım.dediğim gibi okula gidince daha kesin bişeyler söölerim.
yaptıklarını okudum da patronun dengesizşekerim bunlar yaaaa.illa bi ilişki olayı olacak yani.para insanları ne hale getiriyo.Allahım sen büyüksün karısını düşünmek bile istemiyorum.
aaaa canim cok sagol.cok mutlu oldum.gercekten cogunu denedinmi.peki hangisi SIk yaptigin?uzun zamandir eklemedim yeni bisey.ama yine ekleyeyim istiyorum.firsat olursa ekleyeyim
bi link versene canım bakalım tariflere.
topicin hayırlı olsun canım yeni gördüm:) 70-79 da ilk tavsiyeleri senden almıştım:) maşallahın var gerçekten...sağlıklı kilo vermeler

nidah hoşgeldin canımm.belki görmezsin ama yazdıklarımı.inş iyisindir.oğlun nasıl?ben seni mezun oldun diye biliyodum.

slmmmmm kızlar.bu gün çok karmaşık bi gündü.kardan heryer felç oldu.gece 1 e kadar kar tatili bekledik.haber vardı tatil diye ama kesin bi açıklma yoktu.sabahta erkenden kalktım.okul varmış geç bi vakit yola koyuldum .ben merkezde oturuyorum ilçeye gidiyorum 20 dk.yetişeyim diye acele ederken tatil diye tel geldi ve geri döndüm zaten oğlum babasının yanında ağlıyodu.neyse kahvaltı hazırlarken okul var diye haber geldi.ben de gittim sevk aldım.benim okulum taşımalı ve zaten öğrenci de gelmemiş.sonra oğlum annemlerdeydi gttim aldım eve geçtim.yarın dersim yok Allahtan.bööle işte.ve kaçamklarla dolu bi haftasonundan sonra yine tıka basa yediğim bi gün geçirdim.ben kendime glemiyorum yaaaa noliyiiii banaaaaa bıktım bıuuu yemek yemektennnnn.kendimi kastıkça yiyesim geliyooo.neyse herkkess kendini tanıtmış ben de tanıtayım.

listeye bakkk menüler ne kadar dolu böyle 30 kilo alır bu listeylee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…