tatlım fast foodun içindekileri ye sadece..ekmeqini yeme...bolbol etinden ve salatasından yiyebilirsin...kendine çeşit çeşit et yemekelri hazırla..soteler yap ızgaralar yap...ve acıkmadan ye lütfen..ara öqünlerini asla kaçırma....iyice acıkıp yersen işte o zaman kontrolsüz yemiş olursun ve aşırı kilo alırsın..bak napalım..sen menülerini yaz buraya ben deqerlendireyim olurmu..senanın dikkatine diye yazarsan ben yorumlarım...öbür türlü shryvz arkadaşımız yorumluyor listeleri
haa evet Tül böregi canim.evet cok pratik bir börektir o.hemen sipsak olur.aaa evet bende yaptım bi kaç tarif bi tane tül böreğimi gül böreğimi bi tarif vardı çok güzel ve pratik bi tarifti süper oluyo tadı
cnm sen almanyada oturuyodu dimi ..nasıl almanyada yasamak güzelmi memnunmusunuz..eşimin çalıştığı şirket ordada var isteyince oraya çalışmaya gönderebiliyolarmış bende diyorum hadi gidelim ama istemiyo ikna edemedim ne işimiz var orda diyo ama ilerde çocuklarımın geleceği ve eğitimi için iyi olur hem yabancı dilleride olur diye ama eşim istemiyo
kızlar dün sabah kalkarkalmaz tartılmıştım 70.3 çıkmıştım bu sabahta aynı şekilde tartıldım aksam 1buçuk dilim kek ve 1 fincan şekersiz çay içmiştimoyüzden bi tartılayım kaç gram almışım dedim 70 kilo gördüm 300 gram gitmiş çok mutlu oldum üstelik regliyimde....regliyken tartılmamak gerekiyomuş vücut şişiyomuş hatta bittikten bi kaç gün sonra tartılmak daha doğru sonuc çıkarır tartıda
selam kızlar sonunda burdada kar yağdı senelerdir ilk kez
ve ve ve okullar tatil yarın
menümü yazayım...
sabah7 de kalktım 2 kuru kayısı vede 2 bardak su..
khvaltı:
-1 dilik çavdar(büyük olduğundan tek dilim)
-1 yumurta
-2 dilim kaşar
-1 kk peynir
-3 zeytin
-domate salatalık
ara:
-8-10 leblebi
öğle:
-süzme mercimek çorbası
-1 mandalina
ara:
-1 ceviz
-2 kuru kayısı
akşam:
-fırında hamsi
-salata
-soda
2 lt su
aslında leslie yapmam lazım ama canım istemiyo
sağol canım işyerindeydim öğleyin..çorba kapuska(hiççç sevmem) makarna vede mandalina vardı...o yüzden çorbaya talimsenin menüleri okudukça benim eski düzenşi menülerim aklıma geliyo süper cnm keşke öğlen bi salata bişey yeseydin doyduysan sorun yok ama afiyet olsunnn
sabah
nesfit
ara
kuru incir-2 ceviz içi
öğle
nesfit
ara
elma -mandalina
akşam
pırasa
1 haşlama but(derisiz)
yoğurt
suya devam
gece leblebi yerim beyaz
haa evet Tül böregi canim.evet cok pratik bir börektir o.hemen sipsak olur.
evet canim,maalesef ki Almanya'da oturuyorum.12 yasimdan beri burdayim.Ailem Türkiye'de.sadece kizkardesim var burada.dilinide cok iyi bilmeme ragmen sevmiyorum ben gurbeti.6 ay öncesine kadar baska bir sehrde kaliyorduk.Türk'lerin bol oldugu bir yer,ama ben ille kardesimin olugu yere tasinalim dedim.neyse esimi ikna ettim,buraya tasindik.iki saat ötede bir sehir.ama ben hala mutsuzum.anlamadim bu isten.hatta pismanim buraya geldigime.ve anladimki ben kendimi bu gurbette hicbir yere ait hissedemyorum.TR de yasamayi cok istiyorum.ama benim esim Almanya asigi.ölsem gitmem diyor.halbuki onu da ben getirdim buraya.bence esin hakli gelmemekte.en güzeli vatan.iyisiyle kötüsüyle vatan.
ne güzel canim yaaa,cok güzel.ben kacamak ta yapmiyorum ama hic bir kipirdama yok.
sağol canım işyerindeydim öğleyin..çorba kapuska(hiççç sevmem) makarna vede mandalina vardı...o yüzden çorbaya talim
doymadım ama olsun..
sağol canımm okullar tatile giriyo böyle düzenli olmaz a rtıkailemin yanına gidicem ankaraya diyetim kesin bozulucak
olsun cnm ufak kaçamaklar zararsızzz ufak ama benim gibi sapıtmayın
sabah öğle nesfit tok tutuyomu canım.bende almayı düşündüm bi ara ama aç kalmaktan korktum..
ama akşam ve araları süper...
Senanın Dikkatine;
Bugünki menüm:
Sabah annemin yaptıgı hamur kızartmasından 3 tane (Sizlerle beraber olacagımı bilmiyordum.Hem de annem hamileyken yemekten kısmamı istemiyor.Resmen zorla yedirdi bana), şekerli çay, peynir
Öğlen ( Kafama dank ettiği an): Taze fasulye yemeği, 1 bardak kefir, 2 dilim ekmek
Aksam: 1 kase şehriye çorbası, 5-6 kaşık pırasa yemeği, salata ve yogurt.Canım greyfurt istedi birde. Yemekten sonra 1 greyfurtun suyunu sıkıp içtim.
Bugun ara öğünlerimi yapamadım.Hamileliğin etkisiyle inanılmaz uyuyorum. Öğlen yemeginden sonra tvnin karsısında uyuya kalmısım. Eşim işten gelince uyandım
Beni tanımayanlar için kendimi tanıtayım.Aranıza yeni katıldım. 28 yasındayım.Bebek bekliyorum.Henüz 6 haftalık.Zaten kilolu hamile kaldım..Doğum sonrası için ciddi endişelerim var.En önemlisi de bebegim için fast food, abur cubur yerine saglıklı ve dengeli beslenmem lazım.Bu süreçte bana destek olmanızı rica edecegim.Buna gercekten ihtiyacım var. Herkese saglıklı günler diliyorum..
İnceledim canım.Bunlara dikkat etmeye calısayım.Zaten cuma kontorlum var.O zaman doktor da bi liste verecek eger hersey yolundaysa.İyi dileklerin için teşekkür ederim. İnsallah saglık, mutlulukla gelir böcügümmm
duygucum menü takiplerine daha yeni başladık..dur acele etme 1-2 hafta geçsin..sen bu arada menülerini bnm hazırladıqım listeye göre ayarla canım..kaçamakları sıfıra indir..suyu sakın azaltma...ekmeqi gerekirse sabah 1 dilime indir...ve lütfen cumaya kadar olan menülerini kaydet..cuma günü komple görmek istiyorum cnmspecial-K yi cok begendim valla.daha önce hic denememistim.ben müsli cok severim.onu cok yerdim.ama simdi ikiside var evde.bazen onu bazen bunu yiycem.
ama bana bisey oldu.anlamiyorum.iki gündür hani yag yakici bir icecek var ya,elmali,kara biberli falan olan.onuda iciyorum.yok yok yok sabah yine tartildim.gram oynamiyor.56,5 görmekten biktim valla.sporda yapiyorum,bu icecegide yaptim.kiramiyorum bir türlü.anlamadim gitti.
ya ben şimdi merak ederimmdaha öncede sana yazmıştım çok beğendiğimi tariflerini
ama şimdi hangisini beğendiğimi yazmayayım sena kızıyor
uzun süredir eklemediğini de biliyorum
ben takip ediyorum seni çünkü
aslında varsa senden istediğim birkaç tarif vardı
ama onları sonra özeline yazarım canım
ya ben niye göremedim o böreqiiFiliz'cim su an senin bloguna bakiyorum.günes börek harikaaaaaamisafirime yapabilirim onu.offf iyikide karnim tokmus ya,icim gittiiii
teşekkür ederim canım benimmtopicin hayırlı olsun canım yeni gördüm:) 70-79 da ilk tavsiyeleri senden almıştım:) maşallahın var gerçekten...sağlıklı kilo vermeler
teşekkür ederim canım babamda teşekkür ediyorcnm geçmiş olsun noldu babanın gözüne iğne falan gözüne yaptılar demişssin:26:
buyur canımmbildiğimiz diyet yemek ve her türlü tarifleri ve metopolizma çayları ve içecekleri tarifleri gibi şeyleri paylaşacağımız bir boloğ veya burda ayrı bölüm yapsakta paylaşsak olurmu
sizce nasıl olur. senacım ancak sen yaparsın böle bir şeyi bence.takım öncümüzde sensin canım.hep bütün şeyler bize ait olan yerde olur.bu sadace bir fikir siz ne dersiniz.
inşallah canım takıl bize istersenayy darisi bnm basima bn 1.70 kilo 72 hedefim se 58 59 istiyorum fotoda ekleyin daha iyi oluyor ins.bende zayiflarim
benim bugünkü menüm:
SABAH:1.5 dilim beyaz ekmek diğeri bitmişti,1haşlanmış yumurta,3zeytin,3kupa şekersiz çay
ARA:1Portakal
ÖĞLE:5kaşık pırasa yemeği
ARA:1Elma
AKŞAM:Hamsi Tava,salata
2.5-3 lt suu
sapık adammmmmpatron manyak olunca adam evli ofisreki kızla aralarında bişey varmış sabah aradı bugun işleri biraz o yapsın beni çok üzüyo seni kıskanıyo izin ver oda yapsın diyoda ben muhasebe o sekreter yapsın öğrensinde niyet başka ben görevimi ona devrediyorum diyip çıktım işten uğraşamamm ev hanımıyım şimdilik
regl ağrım zaten devam ediyo ama çok güzel kar yağıyooooooooooooooooooooo
ben ve babam teşekkür ediyoruz canımmMeRhabalar
Kizlar kendinizi tanitmisiniz . Bende yazayim kisaca ..İsmim hatice.30 yasindayim .evliyim 3 yasinda bir kizim var. Calismiyorum wv hanimiyim ( bu tabiri sevmiyorum ama ) 175 Boy 73 kilo hedefim 65 olmak inssss..
Yarindan itibaren yediklerimi yazmaya baslicam . Hafta sonu ve bu sabah biraz kacirmis durumdayim.. simdide pogaca ve kremali kek yapicam ama yemeyecegim :))
Sena gecmis olsun baban icin . Umarim daha iyidir..
Bi kac kisi disinda kimseyi hatirlayamadigim icin bisey yazamiyorum :26:
ne demek canım her zaman elimizden geleni yaparızÇok memnun olurum gercekten.Ben de bugun aksamdan itibaren menülerimi paylasayım o zaman.Desteğin ve tavsiyelerin için çok tesekkür ederim.
canım çok geçmiş olsun inşallah geçmiştir bitanem :26:merhaba kızlarrrr
sanki regl ağrısı olup yatan ben değilmişim gb dimi
arzu ablacım regl oldum saldım sanki kendimi yaptığım bişeyde yok ama..hareketsiz yatıyorum diye böle oldum heralde..
herkes gibi bende bugün evimi temizledimm misler gb olduuu
şimdi de pazara çıkıcam akşama ne yemek yapsam diye bakıcam:18:
şu saate kadar olan menü mü paylaşayım
kahvaltı; 1 elma=))
ara ;
1 ceviz
öğlen;
3 kaşık tavuk sote 1 dilim ekmek
1 bardak ayran
ara;
1 poratakal
işte bunu anlamak işi çözmektir canımbugünkü menüm;
sabah:2 dilim kepek ekmeği,kkpeynir,4 zeytin,2 fincan şekersiz çay,yarım dilim kek3çay k.tahin pekmez
öğle:uyumusum bişey yemedim oğlumu uyuturken yanında yatınca uyuyodu sonra ben kalkıyodum bu sefer uyumusum bi uyandım her taraf bembeyaz olmus kar yağmış yatırken güneşliydi hava
saat 4te:nescafe,1 dilim kek
aksam 5 buçukta yedim:2 kepçe tarhana çorbası,biraz salata,2 kepçe bulgur pilavı,3 kaşık yoğurt...fırın poşette soslu kuşbası tavukta pişirdim ama yemedim sadece 1 çatal tadına baktım onun yerine tarhana içmeyi istedi cnm 3 çeşitte çok olur diye yemedim,yarım saat sonrada limonlu yaşil çay içtim,suyumuda içmeye devam ediyorum yatana kadar 3lt tamamlanmış olur aksamda tekrar yeşil çay içicem sadece
bana aksam ekmek yememek çok iyi geldi 300gr gitmiş tek yaptığım değişiklik bu ve tabi az yemek....önceleri ne kadar çok yiyomuşum hayret ediyorum vallah hele aksamları çeşit çeşit yemekler ekmekler,suyuna bana bana yemekler falan, üzerine tatlılar çaylar vs...
canım sabah olmamış canın çeker şimdi senin ama 1 tane yemelisin cnm...ve mümkün oldukça sabah kahvaltısı dışında ekmek yeme..bebeqede faydası yok zaten...kefir hakkında bişey söylemek istiyorum..içinde alkol var canım bilmiyorum bilgin varmıydı..ben duyduqum an bıraktım...bebeqede manevi açıdan etki eder diye düşünüyorum...onun dışında akşam menün çok güzel olmuşSenanın Dikkatine;
Bugünki menüm:
Sabah annemin yaptıgı hamur kızartmasından 3 tane (Sizlerle beraber olacagımı bilmiyordum.Hem de annem hamileyken yemekten kısmamı istemiyor.Resmen zorla yedirdi bana), şekerli çay, peynir
Öğlen ( Kafama dank ettiği an): Taze fasulye yemeği, 1 bardak kefir, 2 dilim ekmek
Aksam: 1 kase şehriye çorbası, 5-6 kaşık pırasa yemeği, salata ve yogurt.Canım greyfurt istedi birde. Yemekten sonra 1 greyfurtun suyunu sıkıp içtim.
Bugun ara öğünlerimi yapamadım.Hamileliğin etkisiyle inanılmaz uyuyorum. Öğlen yemeginden sonra tvnin karsısında uyuya kalmısım. Eşim işten gelince uyandım
Beni tanımayanlar için kendimi tanıtayım.Aranıza yeni katıldım. 28 yasındayım.Bebek bekliyorum.Henüz 6 haftalık.Zaten kilolu hamile kaldım..Doğum sonrası için ciddi endişelerim var.En önemlisi de bebegim için fast food, abur cubur yerine saglıklı ve dengeli beslenmem lazım.Bu süreçte bana destek olmanızı rica edecegim.Buna gercekten ihtiyacım var. Herkese saglıklı günler diliyorum..
cnm hamilelikte beslenme daha farklı olur yardımcı oluruz tabiki ama sende araştır dikkat et hayırlısıyla bebeğini kucagına amayı nasip etsin allahım teyze oluyoruz kızlar gene
hımmm demek giyim öğretmenisim ben de matematik öğretmeniyim canım.meslektaşız yani.:)))süper fikir sena
ben 29 yaşındayım.1.5 yıllık evliiyim, 3.5 yıllık öğretmenim,
ankarada doğdum büyüdüm üniyide ankarada okudum.
evledikten sonra da zonguldaka geldim 1.5 yıldır burdayım..ama memleketimi çok özlüyorum ankaram ah ah
bebeğim yok ama olsun çok istiyorum...
terazi burcuyum güzel olan herşeyi severim
hırslıyımdır biraz aklıma koyduğumu yapmalıyım..
işte böyle
yani her şekilde 1 yıl kaybımı olucak canım..başka bir alternetif yokmu
canımcım ben de bu gün araştırdım biraz da kar tatili vardı okula gidince tam kesin bilgi veririm.aysunun söölediklerini söölediler.sene başında değiştirebilir ve 1 sene kaybı olur diye.sen de idareyle bigörüş canım.dediğim gibi okula gidince daha kesin bişeyler söölerim.tamam canım hemen yarın görüşücem...bir önceki yılın bölüm derslerinden sorumlu olarak bölüm deqişikliqi yapılıyor diye yazıyor nette...sunava tabi tutuyorlarmış...inşallah öyledir yoksa işimiz zor...bilgilendirdiqin için çok teşekkür ederim canım inşallah yarın hayırlı haberlerle gelirim
yaptıklarını okudum da patronun dengesizşekerim bunlar yaaaa.illa bi ilişki olayı olacak yani.para insanları ne hale getiriyo.Allahım sen büyüksün karısını düşünmek bile istemiyorum.günaydın çıtırlarrrrrrrrrrrrrrrr yeni bi haftaaa herkese uğur getirsinnnn regl ağrım maşallahı var hala devam bakalım bugun nası geçicek . sanırım iş yerindne bugun ayrılcam sabahın körü patrondan telefon aldım dengesiz manyak kurs çıkışı gebertip işten öle ayrılcam neyse görüşürüz kızlarrrr
bi link versene canım bakalım tariflere.aaaa canim cok sagol.cok mutlu oldum.gercekten cogunu denedinmi.peki hangisi SIk yaptigin?uzun zamandir eklemedim yeni bisey.ama yine ekleyeyim istiyorum.firsat olursa ekleyeyim
topicin hayırlı olsun canım yeni gördüm:) 70-79 da ilk tavsiyeleri senden almıştım:) maşallahın var gerçekten...sağlıklı kilo vermeler
LYNNE BAK HAMİLELİKTE BESLENME ÖRNEGİ
Örnek yemek listesi
SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b
KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek
ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve
İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve
AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.
Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.
Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.
Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.
UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.
Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
kadın Hastalıkları ve doğum Ana Bilim Dalı
CANIM BAK BÖLE BİŞEY BULDUM YARDIMCI OLUR FİKİR VERİR EN AZINDAN
İnceledim canım.Bunlara dikkat etmeye calısayım.Zaten cuma kontorlum var.O zaman doktor da bi liste verecek eger hersey yolundaysa.İyi dileklerin için teşekkür ederim. İnsallah saglık, mutlulukla gelir böcügümmm