Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

6-BESİNLER GÖRÜNDÜKLERİ KADAR MASUM OLMAYABİLİRLER

Yapılan bir çalışmaya göre, fazla kilolu bireyler ve kadınlar, kalorileri sanıldığı kadar çok önemsemiyor. Bireylerden bir yemeğin ortalama kalorilerini tahmin edilmesi istendiğinde; cevapların 100-200 kalori daha az olduğu görülmüş.

Ne yapılmalı?

Kaşık, kap, bardak ölçüleriyle değişim listeleri, diyette büyük önem taşır. Belki hep sağlıklı seçimler yapsanız da miktarlar çok fazla olabilir. Hepsini diyet günlüğünüze kaydetmeyi deneyin.

7-YEDİKLERİNİZE ODAKLANIN
Kendinizin diyet düşmanı yine kendiniz misiniz? Yemeğinizi TV karşısında mı yiyorsunuz? O zaman büyük ihtimalle yemek yemeği, doyunca değil program bitince bırakıyorsunuz.

Ne yapılmalı?
Yiyeceğiniz miktarı mutlaka tabağınıza alın. Yiyecekleri paketinden veya kutusundan yemeyin. Oturun ve yediklerinizin lezzetini tam olarak alabilmek için iyi çiğneyin.

8-KENDİNİZİ YOKSUN BIRAKIYOR OLABİLİRSİNİZ
Diyet yaparkenki mahrumiyet hissi, bir süre sonra baş edemeyeceğiniz yeme dürtünüzü tetikleyebilir. Bu nedenle kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın.
Ne yapılmalı?

Diyet listenizin yüzde 90’ına uyuyor, taze sebze meyve tüketiyor, tam tahılları seçiyor, yağsız protein kaynaklarını tercih ediyorsanız geri kalan yüzde 10’luk kısımda minik kaçamaklar yapmanız kabul edilebilir.

9-HER ZAMAN ÇOK DİKKATLİSİNİZ ANCAK...
Her zaman porsiyon kontrolü yapıyor, her sabah güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlıyor ve her öğle kızartma yerine ızgara yiyorsunuz ancak tatil veya akşam yemeğe çıktığınızda kendinizi kaybediyor musunuz? Tutarlı davranın.

Ne yapılmalı?

Beslenmenizde küçük değişiklikler yapın.
Tatil ve özel günlerde kilo vermeyi değil almamayı hedefleyin

10-YAKTIĞINIZ KALORİNİN ÇOK FAZLA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR OLABİLİRSİNİZ

Bir saat boyunca yoğun egzersizle yaklaşık bin kalori yaktığınızı mı düşünüyorsunuz? Kesinlikle yanılıyorsunuz. 30 dakikalık yürüyüşte yaklaşık 200 kalori yakarsınız bu da ancak orta boy bir portakal suyuna eşdeğer olacaktır.

Ne yapmalı?
Egzersiz sonrası çok kalori yaktığınızı düşünüp kendinizi koca bir dilim pastayla ödüllendirmeyin.

DİLARA KOÇAK

Son düzenleme:
bukadar zaman 10 kilo gayet güzel kilo vermişsin.şuan kilo vermen durduysa bunun nedenini kendin bulman lazım.herkesin yeme düzeni metabolizması alışkanlıkları farklı.aynı sistemde devam ediyosan sağlık sorunlar dışında kilo vermeni engelleyecek bir unsur yoktur.vucut alışkanlık yapmıştır falan diyede bişi yok yani inanma.sadece kilo verme hızı değişebilir haftada 1 vermezsinde 800 verirsin ama sonuç kilo kaybın muhakkak olur.önce nerde doğru nerde yanlış yaptığını ilk diyet dönemindeki alışkanlıklarınla şimdi arasında fark olup olmadığını gözlemle.

Ablacımm çok geçmiş olsunn Allah şifa versin ekg nin temiz çıkmasına sevindim umarım kötü birşey çıkmaz

evet yanlış giden birşeyler var çözemedim amaaslında önceden bu kadar dikkat etmiyordum şimdi daha dikkatliyim ... beynim daha diyeti kabul etmedi gibi gibi

Son düzenleme:
kahvaltı=sabah 1 bardak su
2 dilim ekmek arasına kaşar peyniri,3 zeytin ve bitki çayı
öğlenleyin
bir kase çorba,1 kase yoğurt
arada=3,4 kayısıaldım...
akşam=bir tabak yoğurtlu ıspanak yemeği...

not=reglim yaklaştığı için canım tatlı istedi...pişmaniye yedim...

sena abla diyetimi yorumla ...

geçmiş olsun cnm stres yapma kendine bide soğuktanda ağrıyo olabilir üşütmüşte olabilirsin...bence için dahada rahat olsun istiyosan testi yaptır
teşekkür ederim cnm gidip bi baktırıcam içim rahat etsin
senacım cnm baktınmı listeye
canım hangisi bilmiyorum kopyala yapıştır yapabilirmisin yada linki yapıştır ben bakayım...
bende çıtır olmak istiyorum ne yapmalıyım
sen zaten çıtırsınnn
diyet yapmalısın
güzle bir cevap
başka hal çaresi yokmudur sena yada sen benim yerime diyet yapım ben çıtır olim

bunları biri benim için yapsın yormasın beni senaaaaaaa :84::84::84:
efendiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmm
çok teşekkür ederim canım bu arada kilo vermişsin tebriklerr
ayy canımmm....ne zor şeyler yaşamışsın..Rabbim seni eşine ve çocuklarına baqışlamış...tekrar tekrargeçmiş olsun...kriz dediqin kalp krizimi canım...
bende zayıflamak istiyorum banada yardım edin( çok mutsuzumm
hoşgeldinn gel aramıza takıl her hafta giden kilolar inan bizi çok mutlu ediyor...gel sende katıl bu kervana
herşeyin bir hal çaresi var canım neden üzülüyosun söyle bakalım boyun kilon ne ? ben sana çokmu azmı üzülmelsin söylim

benim boy 173 kilom 81.5 ya ben napim.ben ne kadar üzülim bende çok mutsuzum kilo veremiyorum die
:&0:
Ablacımm çok geçmiş olsunn Allah şifa versin ekg nin temiz çıkmasına sevindim umarım kötü birşey çıkmaz
çok teşekkür ederim aysuncumm

kaç tane ? pişmaniye yani hayır ona göre yorumlayım

Güzel başladım bugün öğlen sandviç ekmeğine 3 köfte koydum götürdüm bir tanede ayran içtim valla anca bu kadar oluyo sabah saba
Şöyle azıcık yiyip doyanlar var yav hayran hayran bakıyorum

yeşimiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmm neşe kaynaqımmmmmmmmmmmmm canımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm olmazsa olmazımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hoşgeldin tatlım benimmm
seni hergün burda görmek istiyorum gülmek için sana ihtiyacım var yeşimimmmmmm

kızzlaaarrr sonucaa son 2 saattt cok stresliymiş Allahım hayırlısını nasip etsinn :18: offf kasıklarımdada batma varr :18:

psikolojikse hiç şaşırmam dualarınızı eksik etmeyin canlar

kızzlaaarrr sonucaa son 2 saattt cok stresliymiş Allahım hayırlısını nasip etsinn :18: offf kasıklarımdada batma varr :18:

arkadaşım umutlandırmayayım seni ama bana hamilesin gibi geliyor .stres yapma bide hamileysen bak sorun edicek sana.valla

dört gözle bekliyorum bende sonucu

Son düzenleme:

aysun rahat ol tatlım..son yaptıqın 2 testten sonra bnm ümidim kalmadı..hayel kırıklıqına uqramanı istemiyorum tatlım..

aysun rahat ol tatlım..son yaptıqın 2 testten sonra bnm ümidim kalmadı..hayel kırıklıqına uqramanı istemiyorum tatlım..

ay ablacımmm çok garibim şu anda aslında bilemiyorumm oda garip neden negatif çıksın kiiiiiii ayyyy negatif çıkınca çok üzülmesem bari bugün kocişle dısarıda olucaz :2:

hoşbulduk valla üşeniyorum gelmeye geldimmide çıkamıyorum.okudum msjlarını bo bol güldün sayemde

geçmiş olsun

arkadaşım umutlandırmayayım seni ama bana hamilesin gibi geliyor .stres yapma bide hamileysen bak sorun edicek sana.valla

dört gözle bekliyorum bende sonucu

saol tatlım ama sabah test yaptım idrarda 2 side negatif çok stres oldum acaba mı dıye dıye uykularım kaçtı hayırlısı olsun canım sen evlimisin ? bu arada hoşgeldin aramıza sorunlarımdan konusamadık

ay ablacımmm çok garibim şu anda aslında bilemiyorumm oda garip neden negatif çıksın kiiiiiii ayyyy negatif çıkınca çok üzülmesem bari bugün kocişle dısarıda olucaz :2:
canım eşinle akşam dışarı çıkmanın tadını çıkar...bebiş Allahın izniyle her zaman olur..üzme tatlı canını..herşeyin hayırlısı
hoşbulduk valla üşeniyorum gelmeye geldimmide çıkamıyorum.okudum msjlarını bo bol güldün sayemde

geçmiş olsun

yeşim herşeyine alıştımda şu üşengeçliqine alışamadım...zahmet olucak biraz sana ama lütfen kkyı tıklayıver cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…