Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

kahvaltım
kalkınca 1 bardak su,2 dilim çavdar ekmeği,2fincan şekersiz çay,kk peynir,3 zeytin,1 yumurta(1 halley ve 1 tane tuzlu gevrek)biliyorum yememem gerekirdi ama gözümün önüne çıktılar:KK17:dayanamadım ama aksama kadar durmak yok temizlik yapıcam:KK53:
aslında bu hafta geçsin diyetisyen ayça kayanın verdiği listeyi uyguluycam 1ayda 8 kilo verdiriyomuş çok sağlıklı ve doyurucu görünüyo liste evde yeşillik yoktu pek yemediğimiz için bulunmuyo evde malesef:KK43: oyüzden artık haftaya baslıycam o diyete :KK23:

listeyi buraya yapıştırırmısın cnm bi bakalım neyin nesiymiş..

doktordan gelidm kızlar ekg çekildi..sonuç temiz..ama doktor dediki bu kalbinde bişey olmadıqı anlamına gelmez..kardioloji bölümüne git efor testi yapılsın kalp kapakçıklarına falan bakılsın dedi...tedbir olarak yani..tarif ettiqim aqrınında kalpla ilgisi olmadını söyledi...

geçmiş olsun cnm stres yapma kendine bide soğuktanda ağrıyo olabilir üşütmüşte olabilirsin...bence için dahada rahat olsun istiyosan testi yaptır

canım benim oqlan her derse karşı ilgisiz..boşver diyerek geçiştiriyor...böyle nereye kadar...işsiz güçsüz kalacak büyüyünce diye çok korkuyorum...geçmiş olsun dileklerin içinde ayrıca teşekkür ederim cnm:KK16:

hay hayy :KK42:

Allah kavuştursun canım gerçekten çok zor oluyor..

teşekkür ederim cnm:KK16:

canım inanırmısın gözleirm doldu okurken...eqer hamile deqilsen en kısa zamanda en hayırlı en saqlıklı ve en tatlı bebişi Rabbimiz nasip etsin sana :KK16::KK16: ve tüm isteyenleree:KK34:

hayırlısı olsun cnm vakti zamanı vardır o zaman biraz daha sabırlı olalım..

canım sabha kahvaltı dışında ekmek yemiyoruz ve öyyyle kocaman bir dilim deqil normal ebatta bizim ekmeklerimiz :nazar:

canım menülerine meyvede eklersen şeker ihtiyacını karşılamış olursun

Amin ablacım amiiinnn :KK5:

başka hal çaresi yokmudur :KK17: sena yada sen benim yerime diyet yapım ben çıtır olim :KK52::KK52:

malesef yok cnm bende diyet yapmayı hiç sevmiyorum ama sağlıklı beslenmek zaten kilo verdiriyo baska çareleri var çok fazla kilo yoksa lipocastion ve estetik ünlüler hep böyle şeylerle incecik kalıyolar daha bilmediğimiz neler neler var radyo terapi vücudu sıkılastıran lazerler ama biraz cesaret ve para işi o kadar param olsaydı sadece sıkılasmak tas gib olmak için bişeyler yaptırırdım diğerlerine cesaret edemezdim gibi:KK53:

evet ablam aynen dedigin gibi.fakat şu varki iş seçimide çok önemli benim işim çok yorucu bir iş.bazen kafayı sıyırıyorum küçük çocugum biraz büyüse belki okadar sorun yaşamam ilk çocugum 14 yaşında küçük 5 .ilk çocugumu 5 yaşına kadar sıcacık evde anne yanında büyüttüm küçük çocugumu sırf kendi egom yüzümden 2 yaşında kreşe verdim yollarda üşüdü hep hastalandı .üşümese minnacık çocuk biri hapşursa buna hep mikrop gecti .iş desen seni bekliyor ev desen eger yardımcın yoksa birde asabi titiz bir eşin varsa düşün neye yetşcegini.yani destek olmadımı eşinden hem çocuk yaparım hem kariye hikaye .sedece şuan kendimi 7/18 köle gibi görüyorum sadec uykuda işte ne tek başıma kalabilirsem.ve çocuguma karşı vicdan azabı duyuyorum .herşeye yetmeye çalışlıyorum ama ne oldu biliyormusunuz vucudum pes etti.şuan saglıkda bozuldu. yani egom yüzünden hadi hedeflerim vardı hedeflerimi gercekleştirmek örnek bir bayan olmakdı derdim onuda başardım çevremde çok saygın olarak tanırlar beniki.gercekten büyük şehirde iş hayatları çok berbatmış kimin eli kimin cebinde belli deil..seninde dedgin gibi ışık hızındada ibadetini yapıyorsun.diyorumki bir o ipim var bırakırsam bende yiterim bu dünyanın içinde.gercekten ama özellerde büyük bir çevrede çalışıyorsan cevren hep amir müdür doluysa (işyerimin dışındaki çalıştıgım birimler) yani ne diyeyim işte temiz kalmak ayaklarının üzerinde kalmak zor.allahtan eşimin bu konuda destegi çok (evde deil ama dışardaki ortamda)arkamda kale gibi.benimde agırbaşlı olmam başarıyorum biraz biraz.işte evde bunları göremeyip istiyorsunistiyorsunda hayırlısını isteyelim hep ne istersek.şuan bende ev istiyorum yine takmış durumdayım.hep dua ediyorum hayırlısı olsun inş.
yazdıklarının tamamına katılıyorum ablacım. aslında bizim islam dini kadınlara öyle güzellikler sunuyorki biz illada avrupa illada batı diye diye kendimizi yoruyoruz sen bide finans uzmanıymışsın ben fabrika laboratuarında çalışıyordum babamda aynı işyerindeydi müdürümüz amcamcı ama bana bile asılıyorlardı yani gerisini sen düşün ister istemez yalan üçkağıt iş yetişmeyince hepsini yapıyorduk ama bende istiyordum evlenince çalışmayı eşim şart koydu ihtiyaç olursa bana birşey olurda çalışamazsam ancak o zaman dedi şimdi çok şükür evimdeyim evlenince anladım ne çok şey kaçırmışım 6 senede o fabrikada eşimin çalıştığıda yetiyor çok şükür şimdi tek eksiğim bi çocuk onun için uğraşıyorum inşallah onuda nasip eder:nazar::nazar::nazar::nazar:

malesef yok cnm bende diyet yapmayı hiç sevmiyorum ama sağlıklı beslenmek zaten kilo verdiriyo baska çareleri var çok fazla kilo yoksa lipocastion ve estetik ünlüler hep böyle şeylerle incecik kalıyolar daha bilmediğimiz neler neler var radyo terapi vücudu sıkılastıran lazerler ama biraz cesaret ve para işi o kadar param olsaydı sadece sıkılasmak tas gib olmak için bişeyler yaptırırdım diğerlerine cesaret edemezdim gibi:KK53:
bunları biri benim için yapsın yormasın beni :KK25: senaaaaaaa :84::84::84:

doktordan gelidm kızlar ekg çekildi..sonuç temiz..ama doktor dediki bu kalbinde bişey olmadıqı anlamına gelmez..kardioloji bölümüne git efor testi yapılsın kalp kapakçıklarına falan bakılsın dedi...tedbir olarak yani..tarif ettiqim aqrınında kalpla ilgisi olmadını söyledi...
gözün aydın ablacım allah daha büyük sıkıntı vermesin:nazar::nazar: bu arada kilo vermişsin dün tartım geldi tartıldım bende vermişim 72.4 tüm 71.2 çıkıyorum sabah ezanında tartıldım valla meraktan uyuyamadım akşam çok su içtiğim için mecbur sabahı bekledim cumaya hayırlı haberlerle inşallah..:KK23::KK23:

bu arada cumadan beri verdiqim kilo 2600e çıktı:21::21::21:
cuma 74.6 ile bildirim yaptım bugün 72 çıktımm:KK66::KK66::KK66::KK66:

aaa bak gelmişsin ben okuyana kadar bende diyodum teli bile yok nasıl ulaşacaz ya bişey olursa.

geçmiş olsun
sana çok uzun sürmedigini söylemiştim .tüm tetkikleri yaptır eskisi gibi deilki artık durumumuz özele git ssk ödüyor zaten sıra mıra yok iyi doktorlar emrine amade.çok şükğr(ya afrikada yaşama başlayıp orda yaşamaya devam etseydik hastenemi var doktormu var)..geri kalan tetkiklerini ihmal etme aman .

benim hastalıgım koma olayı böbreklerden falan deil.
ilaçalerjisi denen bir olay anafilaksi şok deniyor.hiç birşeyim yokken bir anda fenalaştım ve allahtan yanımdaki arkadaşlar hastane komşumuzdu oraya yetiştirdiler ve komaya girdim3dk daha gec gitseymişim zaten kurtuluş yokmuş.ayaklarımla gittim sedyeye otururr oturmaz gittim zaten. ilk yarım saat içinde 3 kriz atlattım 3de en tehliklileriydi..sabaha kadar neler yaşadım bir bilsen .ama ilk 3 krizden sonrakilerde ayıktım .doktor saolsun ehlil bir adamış.başkası olsa yapamazmış o işlemleri.o halimle bile okadar çok adrenelin vurmuşlarki duyuyorsun herşeyi ama kendine gelemiyorsun öle yatıyorsun sessiz sakin .en son hemşirenin birinin çıglıgını duydum nabız bu kadar oldu diye doktorda hemen dedi 1.5 luk adrelin tekrar vur hemşire diyor şimdi yaptık 1 lik agır gelmezdi.doktor aynen gitti baksana şon sanş geldi geldi.gelmedi artık yapcak bişey yok.ve ben onla geldim geri ama tabi bu arada öbür tarafa gittim geldim .çok kötü bişey amannn.kısaca böle yani..

yazdıklarının tamamına katılıyorum ablacım. aslında bizim islam dini kadınlara öyle güzellikler sunuyorki biz illada avrupa illada batı diye diye kendimizi yoruyoruz sen bide finans uzmanıymışsın ben fabrika laboratuarında çalışıyordum babamda aynı işyerindeydi müdürümüz amcamcı ama bana bile asılıyorlardı yani gerisini sen düşün ister istemez yalan üçkağıt iş yetişmeyince hepsini yapıyorduk ama bende istiyordum evlenince çalışmayı eşim şart koydu ihtiyaç olursa bana birşey olurda çalışamazsam ancak o zaman dedi şimdi çok şükür evimdeyim evlenince anladım ne çok şey kaçırmışım 6 senede o fabrikada eşimin çalıştığıda yetiyor çok şükür şimdi tek eksiğim bi çocuk onun için uğraşıyorum inşallah onuda nasip eder:nazar::nazar::nazar::nazar:
inşallah canım inşallah .olacak bebegin üzülme stres öteler sadece hiç umursamazsan daha çabuk olur..
ben inanıyorum gülüm bebegin olacagına.hemde çok güzel bebek sende güzel anna olacaksın.

Son düzenleme:
benim boy 173 kilom 81.5 ya ben napim.ben ne kadar üzülim bende çok mutsuzum kilo veremiyorum die:KK30:
msjları takip etmedim ama sanırım üsteki çalışan 2 çocuk annesi ile ilgili yazı sana aitti.bence 2 çocuk annesi ve boylu güzel bi hatun için 81 kilo çok üzülecek bir değer değil.zaten üzülmeyi bir kenara bıraktınmı kilolar kendiliğinden gidecektir.3-4 kilo verdinmi gersi çorap söküğü gibi kendiliğinden gidecek.ne kilolar verdik ne kilolar aldık ohooo hepsine üzülseydik halimiz harap :KK24::KK24:

msjları takip etmedim ama sanırım üsteki çalışan 2 çocuk annesi ile ilgili yazı sana aitti.bence 2 çocuk annesi ve boylu güzel bi hatun için 81 kilo çok üzülecek bir değer değil.zaten üzülmeyi bir kenara bıraktınmı kilolar kendiliğinden gidecektir.3-4 kilo verdinmi gersi çorap söküğü gibi kendiliğinden gidecek.ne kilolar verdik ne kilolar aldık ohooo hepsine üzülseydik halimiz harap :KK24::KK24:
ahh canım ahh ekim ayından beri uğraşıyorum bende gide gide 10 kilo gitti 81.2 yim şimdi takıldı kaldı açlık grevi yapasım geliyor sinirimden...hadi kilom 50 60 larda olsa anlayacağımda 80 kilonun neresi gitmez çözemedimm..

İnatçı kiloların 10 nedeni

Yağı kestiniz, karbonhidrat alımınızı azalttınız ve haftada beş gün egzersiz yapmaya başladınız... Peki niye hâlâ kilo veremediniz?
1-Yeterli kasınız olmayabilir Ne kadar kasınız varsa o kadar çok yağ yakarsınız. Koştuğunuzda, kitap okurken veya uyurken kas dokunuz kalori yakmak için iş başındadır.

Ne yapılmalı?

Ağırlık egzersizi yapmayı deneyin. Fazla kalori yakmak için vücut geliştiriciler kadar kaslı olmanıza gerek yok ancak düzenli egzersiz, daha fazla yağ yakımına yardımcı olacaktır.

2-Genetik faktörler (Armut dibine düşer) Eğer anne ve babanızın her ikisi de obezse, sizin de obez olma ihtimaliniz çok yüksek.

Ne yapılmalı?
Meydan okumaya şimdi başlayın. Sabırlı olun. Kaybettiğiniz her kiloyla daha fazla sağlık kazanıyor ve diyabet, yüksek kan basıncı, kalp hastalıkları ve kanser riskiniz azalıyor.

3-YAŞINIZ Metabolizmanın yavaşlaması en büyük sorunlardan biri. Yaşınız ilerledikçe eğer daha da hareketsizleşirseniz kas dokusu azalıp, yağ dokusu artar.

Ne yapılmalı?

Koşu bandında veya yoga kursunda 1 saatinizi harcayabilirsiniz ancak geri kalan 23 saatte ne yaptığınızı gözden geçirin. Çamaşırları toplamak, yemek pişirmek, TV izlemek, mail atmak veya araba kullanmak bile kalori yaktırır

4-HORMON ETKİSİ Mide, beyin ve yağ hücreleri tarafından üretilen birçok hormon, bireysel genetik farklılıklar, obeziteye yatkınlık, kilo vermeyi zorlaştırabilir.

Ne yapılmalı?

Endokrinolji doktoruna danışın. İnsülin ve tiroid hormonlarınızın doğru çalıştığından emin olun.

5-İlaç dolabınız suçlu olabilir Diyabet, depresyon ve tansiyon gibi hastalıklar için kullandığınız bazı ilaçlar, zaman zaman iştah artırıp vücudun yağ depolamasına neden olabilir.

Ne yapılmalı?
Hekiminize danışabilir ve alternatif ilaçlar veya daha düşük dozlar kullanabilirsiniz. Ancak hekimize danışmadan ilaçlarınızı eksik kullanmamalısınız.

X