Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

herkse günaydın arkadaşlar gerçi öğlen oldu ama benim bebeğim olduğu için geç yatıp geç kalkıyorum o yüzden ben kahvaltımı bu saatlerde yapabiliyorum akşam yemeğimide saat 6-7 gibi yiyorum bi sakıncası var mı arada da rezene çayı meyva falan öyle geçiştiriyorum süt olsun diye nasıl???

topiğin hayırlı olsun canım...
Bu arada bende 79 oldum...
Kimsecikler duymasınnnnnnnnnnnnnnnnnnn
canım çook teşeküe ederim hoşgeldşn bu arada.. seni burada görmek ne güzelll canım sen iki canlısın 79 gayet normal...düşünsene öncekilerde 90 kiloya kadar çıkmıştım bence gayet iyi bir rakam...
canım ben sütü ılık severim..ama önce iyice kaynatırım...bardaqa alıp içine çubuk tarçını attıktan sonra ılıyıncaya kadar bekletiyorum sorasında içiyorum...süte tası hafif olarak çıkıyor anki hafiften salep tadını hissettiriyor...bir dene istersen umarım beqenirsin
canım;
ben bu listeyle tam 28 kilo verdim....ve hiçbir sorun yaşamadım...kısaca bende senin yazdıkalrına cevap vermeye çalışıyım :)
benim daha önce bir takım saqlık sorunlarım vardı..kansızlık başta olmak üzere demir eksikliqi troit romatizma ve şeker...ve ben diyet yapmaya karar verdiqimde önce çok iyice araştırma yaptım..insanlara kilo aldıran şeylerin karbonhidratlar olduqunu öqrendim..ve bu doqrultuda kendime yukarıdaki listeyi hazırladım...harfiyen uyduqum zamanlarda oldu kaçamak yaptıqım günlerde...aslında çok çok sıkı yaptıqımda söylenemez..ve kilolarım kısa sürede gitti..geçtiqimiz haziran ayında 62 kiloya indim ve toplamda 28 kilo vermiş oldum...sonrasında yaz tatilleri ramazan ayı bayramlar derken kilo aldım ama çok yedim...hata benimdi...birazda kilo verebileceqimi kendime kanıtladıqım için rahat rahat yedim...
bu arada 28 kilo verdikten sonra bir dahiliye uzmanına gittim ve kendi kendime diyet yaptıqımı ve toplamda 28 kilo verdiqimi söyledim...ve a'dan z'ye bütün tahlillerimin yapılmasını istedim...çok ayrıntılı saqlık taramasından geçirildim..ve sonuç; hayatımda ilk defa bütün deqerlerim referans aralıqındaydı....inanamadım..diyet yapmaya başlamadan önceki bütün problemlerim ortadan kalkmıştı...sevinçten havalara uçtum...dahiliye uzmanıda beni çok tebrik etti..hatta dediki bir diyetisyen eşliğinde verseydin kilolarını belkide bu kadar olumlu sonuç almayacaktın...yaptıqın herşeyi son derece doqru ve dengeli yapmışsın..ve deqerlerin 4/4 lük dedi ve ogün eve gelirken sanki ayaklarım hiç yere deqmedi sevinçten...hani dedin ya et aqırlıklı beslenmek saqlık sorunlarına yol açıyor diye...bende hiçbirşey olmadı bunun nedenide 3-3.5 litre su içmemden kaynaklanıyormuş....ayrıca doktorum içtiqim su oranını sordu 3-3.5 litre dedim..2.5 litreden az 3 litreden çok içmemem gerektiqini böbreklerin çok fazla yorulmaması gerektiqini söyledi..
yani; benim burada yazdıqım herşey doktora danışılarak yazılan şeyler...zaten özellikle et konusunda diyetisyenlerin verdiqi listelerdede hergün bir öqünde mutlaka et vardır çünkü et proteindir ve kilo vermeye çok yardımcıdır..bak sende bu listeye yakın şeyler yaptıqını ancak kilo veremediqini yazmışsın..ve et yemiyorum demişsin...bence et yemediqin için kilo vermen sekteye uqramış...doktorum bana hergün 1 porsiyon et yiyip 3 litre kadarda su içersem saqlık açısından hiçbir sorun yaşamayacaqımı söyledi...ama su içilmeden et tüketilirse böbreklere aqır geliyormuş...bu sorunu ortadan kaldırmak için su içmek yeterliymiş...ve zaten sonucu gördümde hergün mutlaka et yedim ve tahlillerim çok güzel çıktı..Allahın izniyle ben burada tecrübelerim dahilinde arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıcam...bu arada senin özel bir durumun varmış çok geçmiş olsun..dilerim biran önce saqlıqına kavuşursun :)
Bugun spor olarak tum evin yerlerini silmeyi dusunuyorum. Sizce iyi mi??

baya bir hareket olucak kolay gelsin cnm:)

Son düzenleme:
herkese günaydınnnn
şebnemmmm günaydın canımmm

hayır canım hiçbir sakıncası yok...meyve ve rezene çayıda mükemmel

emzirdiğim için bazen içim çok eziliyor sena ablacım bunun için bi önerin var mı bana???

ayrıca 15 dakika sabah 15 dakika akşam egzersiz yapıyorm mekik sopalı hareket falan

emzirdiğim için bazen içim çok eziliyor sena ablacım bunun için bi önerin var mı bana???

canım buna cevap vermem için tam gün menünü görmem lazım..en azından dün yediklerini yazarsan seni daha saqlıklı bilgilendirebilirim...şu şekilde yaz canım;
sabah
ara
öqlen
ara
akşam
ara

sizi tebrik ederim :)

bende zayıflamaya kuzenim düğünündeki görüntülerimi izleyince karar vermiştim kendimi aşırı kilolu sanıyormuşum hep orda incecikmişim meğer :)

diyet yapıyordum saten 2 ay diye sabahları sirkeli su içiyordum ve çok seviyordum( bi kaç gundur hastayım yapmaya üşendim )

en son ankaraya annemlerin yanına gittiğimde stres ve düzensiz yemeden kabız oldum ve işkence başladı bende ( hala devam ediyor ) çaylar bitkiler işe yaramadı bende arada bi dr un verdiği ilacı yutuyorum...

ankarada 3 haftadan daha kısa dönemde 7 kilo verdim ama ekmeği falan kestim boş boş yiyorum ama az hem de ekmeksiz üstelik ekmeksiz doymayı öğrendim :)

10 gundur kaç kilo verdiğimi bilmiyorum tartım bozuk ama umarım 60 lara düşmüşümdür :)

senin yaptığın diyeti merak ettim bakındım bulamadım bi de onu deneyim olmazsa :)

merhaba
yazdıklarını doktor eşliğinde yapmış olmana sevindim
bna gelince... bnm düşük proteinle beslenmem gerekiyor hiç yemiyor değilim elbette ama cok yemiyorum daha önceleri kısıtlıydı protein miktarı sonra da ben alışamadım
dr kontrolüne gelince... ben 3 ayda bir tahlil yaptırıyorum, hastalığım geçici değil ömürlük tedavimin en son safhasındayım ve bu olabileceğimin en iyisi çok şükür... ben böbrek nakilliyim ve yeni nakil olan böbreğim çalışıyor
çok su içmek beni çok yormadı şükür hatta tam tersi değerlerimi düşürüyor ama tabii abartmamak lazım
bnm de değerlerim referans aralıklarında ama mesela kolesterol ve yağ asitlerinde düşüş var
yazdıkların konusunda seni eleştirmedim doğru olan çok şey var
ben de yıllardır, yani kilo almaya başladığımdan beri okurum diyet beslenmeye dair şeyler
hatta diyetisyen olmaya karar vermiştim ama ne yazık ki puanım yetmedi
karbonhidratlar konusunda sana sonuna kadar katılıyorum
önemli olan doğru karbonhidratları almak ve bu sayede vücudun ihtiyacını karşılamak
kilo almadaki sıkıntı, yanlış karbonhidratların yani şeker vb yiyeceklerin, vücut tarafından tanınmaması ve hazmedilmeden yağ olarak depolanması
bu konuda sanırım epey bir bilgi alışverişinde bulunacağız
tek kafama takılan her gün tartılma meselesi- bu konuda sen de haklısın tabii ama artış olunca da insanın morali bozulabilir...

bu topikte sana imkanım oldukça yardımcı olmak isterim
menü paylaşımı yaptığım günlüğüm ve arkadaşlarla kurduğumuz topik var o yuzden buraya yazmam menümü ama sana yardımcı olmaya çalışırım ne yapacagımı soylemen yeterli
sevgiler...

canım buna cevap vermem için tam gün menünü görmem lazım..en azından dün yediklerini yazarsan seni daha saqlıklı bilgilendirebilirim...şu şekilde yaz canım;
sabah
ara
öqlen
ara
akşam
ara

kahvaltı saat 12ile1 arsı eşim ozaman geliyo dün yediklerim omlet 3 fincan şekersiz çay uzun zamandır öyle içiyorum kibrit kut.kadar peynir domates ve marul yedim az birşeyde beyaz ekmek diğerlernden bugun alıcam arada 3 fincan rezene içtim ondan sonra 1 elma ve mandalina yedim akşam 7.30 gibi de yoğurtlu çorba 4 yk bulgur pilavı yedim ekmek yemedim yatmadanda küçük bir kasa portakal pelteli muhallebi yedim bu sabah da 7 gibi bir bardak su ve 2 kepçe çorba içtim kahvaltımı daha yapmadım eşim camiden gelince yapcaz

Herkese merhaba bende kahvaltı menümü yazayım
beyaz peynir
kaşar peynir
2 siyah zeytin
1 domates
bir miktar göbek salata
2 bardak şekersiz çay
kahvaltıdan önce aralıklarla 2 kocaman bardak su
ben erken kalkıyorum ama hemen kahvaltı edemiyorum

ayy alıntılayamıyorum :44: kociş gelecek birazdan yemeğe, onu geçirip oğluşu da uyutayım buradayım..

tüm sayfaları okucam ama bi şey yazmadan duramadım. seni nasıl tebrik etsem bilmiyorum. inan ağlayabilirim. çok duygulandım.
başlangıç kilolarımız aynı olduğu için çok etkilendim öykünden. gönülden tebrik ediyorum seni arkadaşım...

canım 1-2 sayfa öncesinde yayınladım diyet listemi bi bak istersen
canım böbrek naklin hayırlı olsun dilerim herşey yoluna girer hiçbir sorun yaşamazsın..
hergün tartılıyorum çünkü kilo aldıqım an o güne daha çok dikkat ediyorum..tüm hafta acaba aldımmı verdimmi bunuda yiyim bişey olmaz diyerek kafamı yormuyorum..bu benim kişisel tercihim...kilo aldıqı zaman etkilenen arkadaşalr haftada bir tartılıyorlar...ben bu konuda sınır getirmicem..burasının rahat bir topik olmasını istiyorum...belli kuralları olan ama arkadaşlarımızı sıkmayan bir topik...
bana yardımcı olabileceqini söylemişsin..şuanda bana yardımcı olan 2 arkadaşımız var ve ikisininde görevleri farklı...biri menüleri yorumluyor diqeri çizelge konusunda arkadaşlarımıza yardımcı oluyor..listemizi her hafta yapacak bir arkadaşa ihtiyacımız var...bnm pcde ofis cdleri olmadıqı için ben yapamıyorum..bu konuda yardımcı olabilirsen seni liste sorumlusu yapabiliriz..
canım senin kahvaltıyla akşam arası çok uzun..midenin kazınması çok normal..o zaman şöyle yapalım..sen 2 ara öqün yap cnm...hatta bir tanesinde çorba iç sütüneden faydası olur

canım kahvaltıda mutlaka ekmek görmek istiyorum...(beyaz ve kepek ekmeqi hariç)..çünkü ekmeqin içinde mineraller var onlar bize lazım

ayy canım benimmmmmmmm çok teşekkür ederim bende yazdıklarından çok etkilendim darısı en kısa zamanda sizlerin başınaa

arkadaşlar bişey sorsam, akşam yemeğimi 6 da yiyorum ve gece 12-1 gibi duyuyorum. acaba akşam 8-9 gibi meyve yememin sakıncası var mı ?
bu arada topiğiniz de hayırlı olsun en kısa zamanda tartılıp , topiğinize katılmak istiyorum

Son düzenleme:
gündüzleri o kadar sıkıntı olmuyo ama geceleri de 2-3 sefer emziriyorum o zaman daha çok kazınıyo ne yiyiebilirim gece?? dünkü menümü nasıl buldun ablacmm

SENA naılsın canım ben bugün menü yazamiycama oruçluyum ama
gece 1 falan 1 kase yoğurt la 2 dilim kepek ekmeği yedim 4 su bardağı
su içtim akşam yemeğinide yazcam sana bide bu yeşil çay markettekilerdenmi
yoksa aktarlardan varmı bildiğin ve etkili eşim sen asla zayıflayamassın dedi
gerçektten hırs yaptım çünkü daha öncede çok başladım diyete ama uzun sürmedi
inşallah bukez senin sayende vercem fazlaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…