Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

evet bugunku menum:
sabah:
1 patatesli gozleme ( Annemin ellerine saglik :126:) :500 kalori
2 Salatalik : 22 kalori
2 Zeytin : 16 kalori

toplam kalori: 538 kalori yine cok oldu. Spor yapmak lazim :122:

aksam:
firinta tavuk : 350
firinda patates : 265
tursu: 5
domates: 30
patatesli borek( ucundan azicik tirtikladim ) 30
form biskuvinin yarisini yedim: 15
aksam yemegindeki toplam kalorim: 680 kalori

gun icinde aldigim toplam kalori 538+695= 1233 kalori

birazdan da spor yapacagim.

Son düzenleme:

Coktesekkur ederim canim bu topic beni acayip motive ediyo diger topiklere hic bakmiyorum bile:)

kilo verme seruveninde basarilar, gerci baya zorlu bir hedef ama kolay gelsin

kızlarrr merhabaaa nasılsınız napıoosunuzz bakimm

bugün menümü yazamicaaamm herşeyyi yedim çünküüüü

tamam tamam kızmayın baaannaa yarından itibareeenn sıkıcam kendimii inşAllahh

herkese hayrlı akşamlar annemler olduğu için sık giremiyorum
yeni gelen arkadaşlarrrrrrr hepiniz hoşgeldiniz inşallah hep birlikte güzelce veririz kilolarııı
diyetime ne kadar dikkat etmek istesemde çok dikkat edemiyorum o yüzden listelerimi de yazmıcamm
inşallah misafirlerim gidince bomba gibi dönerimmmmmmm

Ben de geldiiiiiiiiiiiiiimmmmm beni de alır mısınız aranıza? yarın başlıyorum.azmime güveniyorum..

Yenigelen kizlar hepinizde hosgeldiniz birlikte yaza muthis giricez insallah cunku kaptanimiz on numara

Cumaya bes gun var canim fikkatli ol bu hafta eksiyi gormeliyim bende yarindan tez yok kendime ceki duzen vetip saglikli beslenicem ins

canim burda eggplant deniyor, hic aubergine diyenini duymadim :26:
ispanyolca ve ispanyollar nasil tanitiliyor turkiyede bilmiyorum ama
burda resmen 2. sinif vatandas gibiler. ama yine de guzel bi dil tabi..
turkce gibi yazildigi gibi okunuyor genel olarak.
benim ispanyolca bildigim tek cumle: kiero ihr a la casa: eve gitmek istiyorum

Ben de geldiiiiiiiiiiiiiimmmmm beni de alır mısınız aranıza? yarın başlıyorum.azmime güveniyorum..
hosgeldin Miss Gothic! Biz de sana guveniyoruz!!!

herkeslere merhabalaar!!
dun aksam dizi izlerken, 3 kayisi kurusu ve yarim avuc da leblebi yedim, bunu dunku menume eklemem gerek

bugun deee,
sabah her zamanki gibi kahvaltim: 11:00
2 dilim kizarmis ekmek, domates, salatalik, maydonoz, peynir.
haslanmis yumurta.
1 bardak sogan suyu.(sogan suyunu zayiflamak icin icmiyorum aslinda bebek icin iciyorum ama belki zayiflamaya da faydasi oluyodur :26: bilemiyorum )

oglen ve aksam menumu de aksam yazayim ins.

bu arada mekik cekebiliyorum artiiik onceden yarim yapabiliyodum, artik tam yapabiliyorum!
aynada baktigimda da sadece 3 kilo verdim ama baya fark ediyor

eski kiyafetlerimi giyebilinceye kadar boyle devam edicem.
turkiyeye gidince herkes cok sasirsin istiyorum! ins basarabilirim :128:

herkesleri opuyorum! mutlu pazarlaar

hosgeldin Miss Gothic! Biz de sana guveniyoruz!!!

Hoşbulduk canım.Teşekkür ederim.Ben diyet yaparken belli bir menüye bağlı kalmıyorum.Bunun bi zararı olur mu acaba? Sevmiyorum öyle diyet listelerini napim Benim kendime göre bi düzenim oluyor.Mesela ben normalde kahvaltı yapmam,bu yüzden diyet yaparken kahvaltı yapıyorum ve böylece öğleye kadar acıkmamış oluyorum.Akşamları da spor yapıyorum.Yarın tekrar başlıcam inşallah.Bu sefer daha da azimliyim Bu arada nerde yaşıyorsun? Ben de İngilizce öğretmeniyim de ingilizceyle ilgili bişiler konuşulduğunu gördüm,ondan sordum.Sevgiler

Merhabalar Miss Gothic cigim,
bence de illa bi listeye bagli kalmaya gerek yok.
genel olarak diyet mantigina uyduktan sonra istedgini yiyebilirsin.
Kahvalti yapmayi ben cok severim mesela.
aralarda da hafif bi seyler alirsan diger ogunlerde cok acikmamis oluyorsun.
Ben de aksam spor yapiyorum, daha dogrusu ancak o zaman vakit bulabiliyorum.
Haydi bakalim rastgelsin. cumaya kadar dikkat edelim, cuma gunu bildirim yapiyoruz cunku.
Ha biz amerikadayiz canim Lily ile konusuyorduk patlican ne diye geciyor diye.
Benim ablam da ingilizce ogretmeni turkiyede, ama insan en iyi yerinde ogreniyor dili diyordum.. oyle iste

Suraya yine bizim genel olarak uymaya calistigimiz kaideleri kopyalayim, belki sana da ornek olur :)
Opuyorum canim gorusmek uzere!

1- sabah kalkinca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvalti yapilmalidir(zeytin peynir domates salatalik yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü seyler seviyorsaniz yemenizde bir sakinca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayi....(kahvalti disinda ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapilmali (süt yoqurt ceviz findik badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmaniza yardimci olucaktir....arkasindan mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir izgara aldim herseyimi onda yapiyorum...30tl civari çok ise yariyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yaninda salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapilmalidir...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynisini yemeyin kizlar deqistirin...
6.aksam yemeqini erken yemeqe çalisin...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çesit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
6-aksam yemeqinden sonra su ve bitki çayi disinda hiçbirsey yemeyin çok faydasini göreceksiniz...
7-biz hanimlarin reql öncesi ve sonrasi tatli krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa isinmis süt ve içine 1-2 çubuk tarçin atip içebilirsiniz yarim saate kalmadan tatli isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla disari atilir bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalidir...
9-çaylarimiza kesinlikle seker katmamliyiz..bize kilo aldiran en tehlikeli besinlerden bride sekerdir...
10-börek yada tatli yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvalti öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkimizdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartildim...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldiqim zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayi telafi etmeye çalistim...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanilmaz keyifli ve motive açisindan çok yüksek moral kaynaqi kizlar...
13-ve hergün menülerimiz paylasalim tam gün olarak (sabah ara öqlen ara aksam seklinde)....

hmm o zmn patlıcanın sözlük karşılığı Amerikan ingilizcesinden geldim o da güzel öğrendiğim iyi oldu
ben ispanyolcayı burda öğrenmedim yurtdışında öğrendim
bizim stajyer hocamız vardı ispanyol bi de ondan önceki yıl da kısa bir süre ispanyol bir hocamz daha vardı ben onarla çok iyi geçinirdim severim ispanyolları sıcak insanlardır
tam yazıldığı gibi okunmuyor kısmen, bazı telaffuz kuralları var tabii...
yazdığın cümle de quiero ir a la casa...
soru: porque? neden eve gitmek istiyorsun daha doğrusu neden sadece bu cümle??? başka biçok şey var öğrenebileceğin de ondan sordum...

kiz sen bu saatte niye uyaniksin bakem?
ay ben ne bileyim nasil yaziliyor ispanyolcasi j harfi falan degisik okunuyor h gibi galiba
benim adimi da ispanyolca zannediyolar, gamze ya gamez diyolar hep
neden "eve gitmek istiyorum" bilmiyorum :)
esim bi ara internetten ispanyolca ogrenmeye calisiyodu ondan duydum aklimda bi tek bu kalmis he he :)
bak sana bildigim tek arapca cumlemi de yazayim, ama bunun yazilisi tabi ki boyle degil:
Teallemtu el lugat el Arabiyy fi camiati Bilkent.

Benden yabanci dil adina bu kadar arkadaslar :)
sen de hadi yat uyu bakiyim
opuyorum canim iyi geceler, iyi sabahlar ya da..

ahanda benim pazar gunu menum:

sabah her zamanki gibi kahvaltim: 11:00
2 dilim kizarmis ekmek, domates, salatalik, maydonoz, peynir.
haslanmis yumurta.
1 bardak sogan suyu.

ikindin :)
sebzeli corba (icine biraz da kucuk kraker attik)
dondurulmus meyveli yogurt 280 kalori

aksam
yine sogan suyu
sonra da cay.

KIzllarrrrr ben geldiiimmm günaydın çıtır hanımlarr

1 haftadırr fena hastayımm iltihap geliyor her yerimden üşütmüşüm bugündeee adettt oldummm mubarek gelince hepsi birlikte geliiyooorrr işteyimm canımm sıkılıyoor zatiii bide bu hastalıklarr Allahım yardımcım olsunn napalım

Sabah menum 08.15

1 dilim ekmek
1 domates
1 biber
2 dilim salam
1 dilim miniicik peyniirrrrrr

canım hadi gözlemeyi geçtim akşamkş azıcık ucundna yediqin börek ve sonrasında yediqin bisküi hiç olmamış canım birden fazla kaçamak yaparsak topqrlanmamız çok zor olur...bu hafta kaçamak hakkını tamamen doldurmuş bulunmaktasın ona göree
alırıs cnaım hoşgeldinnn
Yenigelen kizlar hepinizde hosgeldiniz birlikte yaza muthis giricez insallah cunku kaptanimiz on numara
ay ayyy çok teşekkür ederim o senin güzel bakışın tatlımm
gerçekten üstüste gelmiş canım çok geçmiş olsun..dikkat et kendinee
Güanydın kızalr..
benimm canımmm gelmişşşşşşşşşşşşşş kıss sen hani doktora gidecektin biraz önce öyle yazıp çıkmadınmı faceden :26: bende seni doktorda sanıyorum ayy çok heyecanlandım bebişimizin doqmasına 1 hafta kaldı amaniiinnnnnnn hayırlı doqumlar canım arkadaşım
günaydinlar.bayaa kalabaliklastik masallah

günaydın canımm

günaydım kızçelerrrrr
yeni bir hafta ve yeni ümitlerr :92::92::92::92:
inşallah hepimiz için bereketli bir hafta olur bende inşallah bu hafta iş bulabilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…