Ergenlik döneminde olan gençlerin ,Anne'lerinin kulübü

Günaydın ergen Anneleri,Şeniz
Geç oldu ama Sevgililer gününüzü candan kutluyorum,
Dün çok yoğundum pc,fazla giremedim.
hafta sonu olunca tüm ev halkı evde, birde İngilizce kursuna gidiyorum,
döndüğümde büyük oğlum ve arkadaşı gelmiş, şimdi içerde uyuyorlar,ben ufaklığın odasındayım.sessizce yazıyorum,

günaydın kk nın sevgili anneleri,cumanız mübarek olsun,dualarınızda bizleri unutmayın benim tek isteğim herkesin sağlıklı olması ve artık evlerimize girdi maalesef şu kriz günlerini zararsız atlatabilmek:Saruboceq:,dağ çiçeğim ne güzel gelin adayları oluşmaya başlamış,hayırlı insanlarla karşılaşırsınız umarım...
şu an maalesef evimizde grip geziniyo ve ergenim kızımda grip ve ses kısıklığı olmasına rağmen ben üşümüyorum deyip montsuz çıkmak istiyor :1shok:bikaç gündür bunun krizini yaşıyoruz hakket ne zaman durulacaklar merak ediyorum, bi yandanda kendi kardeşim var 20 yaşında hala bu tip davranışları var çokta kısa sürmeyeceğini anlıyorum,allah kolaylık vessin hepimize,gününüz güzel geçsina.s.
roşum inş sağlıkla atlatırız zorlukları bu günlerde bir bütün olup destek olmalıyız birbirimize,
kızımıza çok çok geçmiş olsun.:1hug:
mond meselesi şekerim aynen bizde'de var,
cuma günü buraya felaket yağmur yağdı o havada benim ufaklık ,ne mont giyindi nede adam gibi ayakkabı,hani şu bezden ayakkabılar yokmu,hah işte ayağında o,okuldan dershaneye gitti,akşam bir geldikki sırılsıklam olmuş ayakkabının ucuda açılmış bir güzel, güya markalı ayıptır söylemesi pahalıda sıkkım,biz tek memur maaşı,ama Babası çok kızdı hemmen git o ayakkabıyı veriyormusun ne yapıyorsun gözüm görmesin..:oklava:
inanın arkadaşlar o ayakkabıyı inadından yaş yaş tekrar giydi ve gitti,resmen yalvardım,Annecim bugünlük diğer ayakkabını giy,yok efendim o kot pantolonun altına olmuyormuş,ya sabır dedim..Akşam eve gelene kadar aklım çocukta kaldı,,ama arkadaşlar ne yaparsak yapalım bazen tam tersini yapıyorlar..
çocuk yanı başımda uyuyor birden tokatı basasım geldi ayy şekerim çok sinirlendim..:roflol:

a.s.Bütün annelerimize hayırlı cumalar.Dağçiçeğim kınamam nedemek çok güzel bir şey hala heyacanlı olmak ,pozitif enerji verir böyle insanlar etrafınaben gıpta ederim hatta.Şu kışta kıyamette bir atkı taksalar içim gitmez bittim doktora götürmekten:oklava:büyüğüde aynı küçüğüdeben onlar hasta olcağına kendim olayım derim ama nerde, söz dinleyen hiç banamı tın tın yani
Güya görev dağılımı yapmışlar hıh sevsinlersengözlerimebaksanab
oda düzeni hurdacı deposu gibi olmuş üç günde:roflol:
neyse olaya el koydum teftişe çıktım tabi bir sürede konuşma hafif tatlı sert , şimdilik asayiş berkemal mucuk öpüstük sarıldık sıkı sıkı:1hug:inş. bir hafta dayanır bu gidişhat
Allahım onların yokluğunu bizlere göstermesin çok büyük acı evlat acısı. Anneciğim yaşadı o derdi Annemide özledim :a015:

güzel duaların için Amin Allah onların yokluğunu göstermesin elbette.
benim Annecim Rahmetli oldu,ne anam var ne bacım nede kızım oy,, ben nidem bacılar nerelere gidem.. benim içinde Anneni öp,Şeniz

yinede dayanamayıp topluyoz odalarını..
ben toplamasam eşim sağolsun arada bir girer toplar..:nazar:

murgizinannesi,hediye konusu güzel fikir bende aynısını oğluma dedim,mantıklı aslında,D@ğ çiçeğim,canımsın kuzucunla hep iyi olursunuz inşaAllah..
kısmetsiz kedim,egem,ev hanımı arkadaşım çok çok öpüyorum ,Yaramazlıklarına rağmen onları çok seviyoruz..

kızlar sinirimden ölüyorum kallbim acıdı vallah ya şu çacuklar öldürecek beni saat 1.5 oldu dershane kaçyta dedim kıza pc de oyun oynuyor buğün canım istemiyor demezmi kahvede komşularda var ama benim artık gözüm döndü bir aydır gitmiyor zaten bağrış çağrış zorla yolladım ve yemein etmedim ama seneye dershane falan yok ya uçan kuşun eti yenir sanıyorlar bunlar millet gitmek için neler çekiyor rahat batıyor bunlara ya sabır edemedim artık yok ergenlik miş alttan al aaaaa bu ne ya bize kim alltan alacak
canım,arkadaşım üzme tatlı canını,:teselli:
haklısın arkadaşım ne zorluklarla,çocuklarımızı okutuyoruz,yinede banamısın demiyorlar,aslında çok şimartıyor ve çok imkanlar sunuyoruz önlerine ama günümüzün şartlarımı yaşantısımı ne çevreye hevezlenmesinler diye ,tüm istekleri yerine geliyor,
ama yinede okuma konusunda çok gevşekler,benim çocuklarımda ,baktığın zaman yaramazlıklarda zehir gibiler cin gibiler resmen,ama ders dedimi söyleyerek yaptırıyoruz..
bak şimdi üniversiteye giden oğlum çok pişman keşke lisede össy'ye hazırlanırken derslerimi ve dershanemi aksatmasaydım diyor ama iş işten geçti,az yalvartmadılar bizi,,bizde kendi kendimizi kandırıyoruz kısmetlerinde ne varsa o olur diyoruz..
geç olmadan akıllarını başlarına alırlar umarım..

Benimde 2 oğlum var 11 ve 6 yaşında okulun tatil olduğu günler beni deli ediyorlar 11 yaşındaki 6 gibi 6 yaşındakide 11 gibi davranmak istiyor tabi arada olan bana oluyor. şimdi çocukları erkenden bilinçlendiriyorlar. Doğru mudur bilmiyorum ama oğlum kendini ona göre hazırlıyor benim öfkeli olmam lazım. Karnımda çok acıkıyor diyerek kendini psikolojik olarak bazı şeylere hazırlıyor geçenlerde topluluk içinde bana 'anne mastürbasyon ne demek ' diye sordu beynime birşeyler çakılmış gibi oldum. Dünde bana gelip 'anne çocuk böyle böyle mi oluyor' diyerek gayet açık bir dille anlattı ne cevap vereceğimi bilemedim şimdi internet var ne kadar kontrol altında olsalarda birşekilde öğreniyorlar. Bizim zamanımızda hiç böyle değildi. Yani iyi mi kötü mü anlayamıyorum bazen seviniyorum oğlum en azından gelip bana soruyor diye ne olur bana bir akıl verin ergen anneleri ben bunları çocuğuma nasıl anlatacağım.

nalanla,aramıza hoş geldin.geleceğin ergen Annesi,,aslında bu yaşlarıda zor ama sanki ergenlikleri daha bir zor gibi,,
yinede canları sağolsunda o günlerinide gör yavrularının..
çocukların ne zaman nerde ne yapacakları hiç belli olmuyor..
bence çek kenara, kendin konuş ve ne öğrenmek istiyorsa onu öğret yani birdendede yaşının üstünde şeyleri anlatma. o sorsun sen ona göre anlat merak ettikleri şeyleri,,
etraftan tv'den duyuyoruz yaşı çok küçük demeyelim.neler biliyorlar,,en güzeli hiç çekinmeden konuş ,sen konuşup anlatmazsan başkalarına soracak yada araştıracak çocuk,yine diyorum her zaman diyelim.Rabbim evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın devir kötü diyoruzda arkadaşlar bu devirin çevrenin bir parçasıda biz değilmiyiz..

mrb arkadaşlar iyi pazarlar hepinize ben buara fazla giremiyorum biliyorsunuz torun burda 1 hafta sonra gidiyorlar ona zaman ayırıyorum hepinizi öptüm

cuma günü buraya felaket yağmur yağdı o havada benim ufaklık ,ne mont giyindi nede adam gibi ayakkabı,hani şu bezden ayakkabılar yokmu,hah işte ayağında o,okuldan dershaneye gitti,akşam bir geldikki sırılsıklam olmuş ayakkabının ucuda açılmış bir güzel, güya markalı ayıptır söylemesi pahalıda sıkkım,biz tek memur maaşı,ama Babası çok kızdı hemmen git o ayakkabıyı veriyormusun ne yapıyorsun gözüm görmesin..:oklava:
inanın arkadaşlar o ayakkabıyı inadından yaş yaş tekrar giydi ve gitti,resmen yalvardım,Annecim bugünlük diğer ayakkabını giy,yok efendim o kot pantolonun altına olmuyormuş,ya sabır dedim..Akşam eve gelene kadar aklım çocukta kaldı,,ama arkadaşlar ne yaparsak yapalım bazen tam tersini yapıyorlar..

ah arkadaşım tam yarama parmak bastın...o ayakkabılara bende illet oluyorum.hiç istemediğim halde babasıyla alem etti kallem etti aldırdı ayakkabıyı..kışın soğunda yağmurunda o ayakkabılar...
kkya girmeden 5dkk önce aynı sizin sahne yaşandı bizde.cuma günü giydi o yağmurda ayakkabıları...birde romatizmal durum atlattık dikkat etmesi lazım.:oklava:
yok efendim ambılem yerinde açılma olmuş.1haftalık ayakkabı ..
ensonunda "valla şimdi fırlatıcam balkondan"diye bağırdım.bu seferde ayakkabıyı köşe bucak saklamay başladı.komikler ya.....
herzaman söylüyorum allah bize kolaylık versin..a.s

Benimde 2 oğlum var 11 ve 6 yaşında okulun tatil olduğu günler beni deli ediyorlar 11 yaşındaki 6 gibi 6 yaşındakide 11 gibi davranmak istiyor tabi arada olan bana oluyor. şimdi çocukları erkenden bilinçlendiriyorlar. Doğru mudur bilmiyorum ama oğlum kendini ona göre hazırlıyor benim öfkeli olmam lazım. Karnımda çok acıkıyor diyerek kendini psikolojik olarak bazı şeylere hazırlıyor geçenlerde topluluk içinde bana 'anne mastürbasyon ne demek ' diye sordu beynime birşeyler çakılmış gibi oldum. Dünde bana gelip 'anne çocuk böyle böyle mi oluyor' diyerek gayet açık bir dille anlattı ne cevap vereceğimi bilemedim şimdi internet var ne kadar kontrol altında olsalarda birşekilde öğreniyorlar. Bizim zamanımızda hiç böyle değildi. Yani iyi mi kötü mü anlayamıyorum bazen seviniyorum oğlum en azından gelip bana soruyor diye ne olur bana bir akıl verin ergen anneleri ben bunları çocuğuma nasıl anlatacağım.
hoşgeldin arkadaşım.allah biz ergen annelerine kolaylık versin.
ergenlik döenemi zaten sancılı bi dönem..ama bazı çocuklar ergenlikten önce ön eregenlik dönemde yaşabiliyorlarmış..bu dönemde dikkatli olmak gerekiyo..yalan yanlış bilgiler edinmesindense senin bişeyleri anlayabileceği şekilde anlatabilirsin.yasaklamadan bu olaylarında insanı bi durum olduğunu yaşı geldiği zaman zaten bunu yaşayacağını, internetten veya kulaktan duyma şeylere inanmaması gerektiğini anlatmalısın.kızmak yerine böyle yaklaştığını görünce daha yatışacaktır..ne güzel ki senle gelip konuşabiliyor.bu diyoloğunuz hiç bozulmasın...

hoşgeldin arkadaşım.allah biz ergen annelerine kolaylık versin.
ergenlik döenemi zaten sancılı bi dönem..ama bazı çocuklar ergenlikten önce ön eregenlik dönemde yaşabiliyorlarmış..bu dönemde dikkatli olmak gerekiyo..yalan yanlış bilgiler edinmesindense senin bişeyleri anlayabileceği şekilde anlatabilirsin.yasaklamadan bu olaylarında insanı bi durum olduğunu yaşı geldiği zaman zaten bunu yaşayacağını, internetten veya kulaktan duyma şeylere inanmaması gerektiğini anlatmalısın.kızmak yerine böyle yaklaştığını görünce daha yatışacaktır..ne güzel ki senle gelip konuşabiliyor.bu diyoloğunuz hiç bozulmasın...

Sağol canım çok teşekkür ederim . zaten benden saklamasını gizli gizli bakmasını istemediğim için, son derece konuşmalarıma dikkat ediyorum. o yüzden bu kadar rahat konuşabiliyor. herşeyden önce şimdi internet var olmadık ipe sapa gelmez şeyleri görebiliyor. ama insan korkuyor yinede, anlatırken acaba uygulamaya kalkar mı diyedelikafadulden birde rehber öğretmeniyle konuşmuş asıl beni bulandıran o oldu demiş ki bir kız veya erkek bir odada yalnız kaldıkları zaman birbirlerinin vücutlarını merak edebilir. eğer zorla bakılırsa taciz olur. ama iki tarafta istekliyse birşey olmaz demiş delikafadulden bunu duyunca zaten ben telaşlandım neticede hepsi aynı yaşlarda ve meraklı hepsi ister off gene telaşa düşüyorum ben daha yeni başlıyoruz ama hayırlısıyla bir atlatsak daha küçüğüm var birde hiç olmazsa onda tecrübeli olurumdelikafadulden

Sağol canım çok teşekkür ederim . zaten benden saklamasını gizli gizli bakmasını istemediğim için, son derece konuşmalarıma dikkat ediyorum. o yüzden bu kadar rahat konuşabiliyor. herşeyden önce şimdi internet var olmadık ipe sapa gelmez şeyleri görebiliyor. ama insan korkuyor yinede, anlatırken acaba uygulamaya kalkar mı diyedelikafadulden birde rehber öğretmeniyle konuşmuş asıl beni bulandıran o oldu demiş ki bir kız veya erkek bir odada yalnız kaldıkları zaman birbirlerinin vücutlarını merak edebilir. eğer zorla bakılırsa taciz olur. ama iki tarafta istekliyse birşey olmaz demiş delikafadulden bunu duyunca zaten ben telaşlandım neticede hepsi aynı yaşlarda ve meraklı hepsi ister off gene telaşa düşüyorum ben daha yeni başlıyoruz ama hayırlısıyla bir atlatsak daha küçüğüm var birde hiç olmazsa onda tecrübeli olurumdelikafadulden

aramıza hoşgeldin arkadaşım gerçekten şimdi çocuk büyütmek çok zor benim torunum daha 9.5 aylık bizi parmağında oynatıyor hele birde ergenlik çağında ne yapar allah bilir şimdiki çocujlar internet çocuğu herşey ellerinin altında allahb yardımcınız olsun nasıl anlatacağını bilemiyor insan yanlış şeyler anlatınca sonuçları daha kötü olur onun için kelimelerini doğru seçmek lazım duyduklarının doğru olup olmadığını size onaylatmak için soruyor doğru kelimelerle kafasını karıştırmadan cevaplayın işiniz zor allah yardımcınız olsun ::utangac:

Günaydın ergen Anneleri,:kahve:
Gününüz güzel ve huzurlu geçsin.a.s.
yuvanızda sağlıklı, huzurlu ve para dolu bir gün olsun..:Saruboceq:
az evvel eşim ce çocuklar çıktı, işlerimi bitirdim sayılır,
radyomuda açtım evde bir huzur amanın nazar etmiyeyim:nazar:,hafta sonu çok yoğun ve yorucu geçti,,yapacağım yemeğin adıda belli,

Arkadaşlar çocukların sıkıntılarından bir nebzede rahatlamak için kendinize zaman ayırabiliyormusunuz neler yapıyorsunuz.?
Örneğin ben haftada 3 gün İngilizce kursuna ,sabahlarıda spora gidiyorum .spor salonu evime çok yakın ve fiyatıda çok hesaplı olduğu için gidiyorum.. arkadaşlarımla bir araya geliyor sohbetler ederim.. evde kalmayı bazen sever bazende sıkılırım el işleri yapıyorum.
ama mutlaka kendimize zaman ayıralım ,,,
ah ya.. nasıl unuttum haftada 1 mutlaka çarşıya, sırf simit yemek için bile giderim .eşimle ayrıca çıkarız.dilerim sizinde her gününü güzel geçsin..çocukları büyüteceğiz onların peşinde koşturacağız derken bizlerinde yaşı geçiyor,, geriye dönüp baktığımızda pişman olmayalım..

gününüz aydın olsun sevgili anneler,
nalanna arkadaşım hoşgeldin cnm, kendi çocuğumuzu tanıyp onun dilinden konuşmamız çok önemli madem o int.öğreniyor bu durumda seninde yardımcın olabilir,aslında yaşı çok küçük ama ön ergenlik denen bu sanırım ,ben kendi çocuklarımda bu kadarını yaşamadım,kızım 14 yaş.onun yaşadıkları yaşına göre ,oğlum 10 yaş.oda sağolsun çok çocuksu ne zaman büyüyecek diyorum bazen,allah hepimizin yar.olsun işimiz çok zor gerçekten...
dağ çiçeğim doğru söylüyosun cnm,kendimize vakit ayırmamız çok önemli bu kadar sorumlulukla boğuşmak yıpratıyor bizi,bende hergün medikal masaja gidiyorum hem fiziken,hemde ruhen rahatlıyorum,yürüyüşe çıkıp dolaşıyorum,arkadaşlarımla oturup hş beş ,2 gündür hava çok soğudu bizim buralarda maalesef biraz kısıtlanacak ama ben yine fazla duramam atılırım dışarlara,hepinize iyi haftalar kolay gelsin...

günaydın iyi haftalar nasılsınız ben bu sabah torunumun sesleriyle uyandım onunla ilgilendim annesi dün gece uykusuz kalmış diş çıkardığı için huysuz onunla oyunlar oynadık annesi ona kahvaltı yaptırdı uyutuyor bende bakayım neler var diye dağççeğim senin için çok öperim çok tatlı allah sizede göstersin sağlığı yerinde olsun inş gidince nasıl dayanacağımızı düşünüyoruz hepinizi öptüm

a.s.herkese bir kucak sevgiler Dağçiçeğim annem ve babam benim de maalesef sizlere ömür kızkardeşim de yok:1no2:
dışarı ya da çoook nadir çıkabiliyorum okul veya hastane için evde hastam var kayınvalidem demans geçiriyo tıpkı çocuk gibi oldu, ayakta durmakta zorlanıyor işini de göremiyo dördün cü kızım sayılır bebek gibi bakıma ihtiyacı var.:emir_bebek:

Gelelim şu bez ayakkabılara inanın sinir oluyorum.Nalanna yırtığı makbulmuş ne dense:roflol:

büyük ve ortanca raporlu lar iki günlük grip yüzünden ,ne menem şey şu grip bi türlü gitmek bilmedi:oklava:

murgizinannesi torun pek tatlı olurmuş demi ,yengem var torunuyla kanki adeta mucux mucux ay bitiyo valla,ayrılmanız dokunur ne edersin hayat işte Allahım hep sevdiklerimizle olmayı nasip etsin inş.Sağlıcakla kalın canlar.:1hug:

Nasılsınız ergen anneleri benimkiler galiba ergenlikten çıktılar
dün akşam oğluma kız bakmaya gittim
ya inanlmaz bi his çok duygulandım oğlum büyümüşte evlenmek istiyor
onlarda kız evi ya naz evi olur derler ya okulu var bitirsin seviyorlarsa beklerler dediler ama çok güzel bi duygu kız isteme
--------------------işte boyle ergen anneleriiiiii

onlarda kız evi ya naz evi olur derler ya okulu var bitirsin seviyorlarsa beklerler dediler ama çok güzel bi duygu kız isteme

Merhabalar Esmer Güzeli,

Hayırlısı olsun inşallah. bizde o günleri görücek miyiz acaba?:teytey: Hayırlısıyla evlatlarımızı bir büyütsek, senin yazdıklarını okuyunca sanki bende gitmiş gibi oldum kız istemeye. 2 oğlum var Allah herkese göstersin o günleri inşallahh:teytey::nazar:

iiyi geceler arkadaşlar....esmer güzeli hayırlısı olsun...ama benimde kızım var.istemeye geldiklerini düşündüm de.......okadar büyüyecekler mi aceba?:delphin:
aman bunlar şincilik dursun ..biz önce ergenliği halledelimdedelikafadulden

Hayırlı olsun Esmer im,a.s.her yaşlarında ayrı mutluluklar tadabilmek ne güzel:dance:
Çok şanslı gelinmiş ama,Esmerim kaynanası daha ne olsun ama...:1hug::nazar:
Şaka maka ,kaynananın nasıl biri olduğu ne kadar önemlidir aslında:1rolleyes:

hayırlı akşamlar hepinizee,
esmer güzeli hayırlısı olsun inş.a.s.
ben de hem kız istemeye gitçem ,hemide kızımı istemeye gelecekler ooy oy o günlerde gelcek dimi inanılır gibi değil yaşayıp göriciiz inş.
murgizin annesi torunu benim içinde mıncıkla çok seviyorum küçük bebişleri allah nazardan saklasın...:nazar:

Back
X