Doğuma Hazırlık Epizyotomi(doğum kesisi) yapmayan doktor

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Liz-zy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
424
320
kızlar bu uygulamanın geleneksel bi şekilde günümüzde her hastaya uygulanması ve duyduğum epizyotomi ile 2 ay üzerine oturamadım enfeksiyon kaptı fazla kesmiş gibi hikayeler üzerine bunu sadece gerekli durumlarda yapacak her hastaya uygulanan klasik uygulama olarak görmeyen doktor arıyorum. Aranızda istanbulda epizyotomisiz doğum yapan oldu mu? Doktor önerebilir mi?

Canım istanbulda yaşamıyorum tavsiyede bulunamayacağım. Ama bu konuya ben de çok takıldım. Normal doğum istiyorum kısmetse. Bu kesme işlemi şart mıdır yani doktorun sabırsızlığından mı oluyor yoksa? Kafam çok karışık

Eğer kişinin çatısı darsa o deri çocuğun gelmesine engel olucak gibi elastik değilse kesmeleri gerekiyo ama ille de kesilmek zorunda değil bu doğumun gidişatına göre verilen bi karar avrupada ama biz türkler amaaan ya kendiliğinden yırtılırsa en iyisi biz keselim diye herkesi kesiyolar sonuç sezeryan olmuş gibi dikişle uğraşma... hatta belki enfeksiyonlarla daha kötüsü...

İşin komiği benim doktoruma suda doğumda epizyotomi uygulanmıyo o yüzden suda doğumu epiduralden daha çok istiyorum dediğimde sancını suda çekiceksin sora masaya alıcam epizyotomi sırasında da bayıltırım epidural yoksa dedi hangi çağda kalmışsa bende bu hafta başka doktora gitmeye karar verdim

Aynen öyle. Normal olsun herşey bıçak altına yatmayalım diyoruz ama. O an doktorun vicdanına kalıyor sanırım müdahale edecek durumda olmadığımızdan. Doktorumla konuşacağım yine de bakalım ne diyecek. İnşallah gönlüne göre bir doktor bulursun sen de.

Direk epizyo yapmaya mı yöneldi yani belki kendiliğinden şıp diye gelecek bebişin Doktor değiştirmek senin için doğru karar olacak ozaman. Kaç haftalıksın?

Sağol canım her türlü doktora kalmış ama doktorun müdahale yanlısı olması ürküttü gerekliyse tabi ki yapsın gereken yerde yapılmaması daha büyük risk anüse kadar olan yırtıklarla çok büyük sıkıntılardan da koruyabilir... demin makale okuyodum amerikada uygulanma sıklığı %35 yazmış ben çevremde olmayan duymadım

Hayır tabii ki geç değil doğuma yakın değiştiren bile var. Benim de etrafımda hep duyuyorum ilk doğumda neredeyse herkese yapıyorlar gereksin gerekmesin

Hayır tabii ki geç değil doğuma yakın değiştiren bile var. Benim de etrafımda hep duyuyorum ilk doğumda neredeyse herkese yapıyorlar gereksin gerekmesin
Bi kaç doktor buldum doğal doğum adı altında ama fiyatlarda uçuk gülnihal bülbül kübra taman banu çiftçi var üçü de muayenehane usulü ve hastaneye toplamda vericeğim parayı sadece doktor ücreti olarak istiyo banu çiftçi diğerlerini de araştırıcam bakalım yarın arayıp öğrenirim bu haftayada bi hastaneden doktora randevu aldım burda methedilmiş biraz önceden bakalım onla da bi görüşücem...

Bu kesinin asıl amacı, derinin kendiliğinden onarılamayacak şekilde yırtılmasını engellemek, vajinayı doğum öncesine en yakın halde iyileştirebilmek.
2 doğum yaptım, ilkinde epizyo uygulandı ve çok dikişim vardı, darlıktan.
Uzunca süre sıkıntı çektim.

İkinci doğumumda çatala oturamadan doğurdum için yırtık oluştu, az dikişim vardı hiç hissetmedim bile sonrasında dikişi ama vajina elastikiyetini, formu ı bayağı kaybetti.
Özellikle iç yırtıktan dolayı şiddetli öksürmelerde idrar sıkıntısı yaşıyorum gencecik yaşımda!
Estetik olarak da cinsel his olarak da oldukça zarar gördü.
Eğer bu kesiyi istemiyorsanız perine masajına başlayın 34, 35. haftalarda, doktorunuza da belirtin sorunluluk harici istemiyorum kendi yırtılsın diye.

Ben zaten kesmesine karşı değilim gerekli gereksiz kesmesine karşıyım bunlarda zor komplikasyonlar fazlasıyla tedavi için görüşebileceğin kimse olmafı mı

Ben zaten kesmesine karşı değilim gerekli gereksiz kesmesine karşıyım bunlarda zor komplikasyonlar fazlasıyla tedavi için görüşebileceğin kimse olmafı mı
Daha ikinci bebeğim 8 aylık.
Bedenen ve hormonal olarak bünyenin eskiye dönmesi en az 1 yıl sürüyor ki, ben 2 senede 2 doğum yaptım.
Şimdilik kegel egzersizi deniyorum, bünyemi biraz rahat bırakıp şımartıyorum.
İkisini de dibine kadar tatmış biri olarak söylüyorum dikiş acım rezaletti, hala hassastır epizyo kesimin yeri ama keşke ikincide de aynısı olsaydı.
Burada önemli olan işinde çok iyi bir doktor seçmek.
Hele normal doğum isteyenler, bu konuda ün salmış ve normal doğum grafiği en üstte olan doktorlardan tercih etmeli.
Benim doktorum bu konuda öncülerdendi, şans eseri tanıştım ve normal doğuma o ikna etmişti.
Doğum öncesi de her detayo konuşmalısınız perine masajı, doğum şekli, epizyo uygulaması, epidural vs.
Ama yırtık olmadan bu dünyada doğum yapabilen ender kadın vardır, bebeklerin kafa çapı ortalama 34 cm.
Helal olsun derim yani o kadınlara...

Haftalar gectikce yaparim, bu isin altindan kalkarim dedigim dogum bana kabus olmaya basladi.
Butun gun gergin ve ahlak bir bicimdeyim.
O uc gun hastanede yasadigim sacma salak seyler psikolojimi bozdu
Normal dogum yapayim da kesi falan umurumda degil diyorum suan
Ama zaten artik cocugu beklemeden sak diye kesiyor doktorlar
Amac kolaylik olsun isim erken bitsin kafasi heralde

İkimci de epizyotomi olmadı yırtık mı oldu doğru mu anladım?

Gece vakti kim kalkıp normal doğuma gelicek keserek almak kadar kolayı varken epizyotomi de doğumu 15-30 dk kısaltabiliyomuş o zaman neden yapmasınlar ki çok atarlandım resmen

Siz kesiyi çok yanlış anlıyorsunız bence.
Kesi doktorun değil, annenin işini kolaylaştırır.
O kesi atılsın atılmasın, eğer ki ittiremiyorsanız, anne zorlanıyorsa bastırarak müdahale edilir.
İçerisi kesilmiyor ki, bebek kafasının eahat ve sıkışmadan geçebilmesi için kesiliyor.

O kesi atılsın atılmasın, eğer ki ittiremiyorsanız, anne zorlanıyorsa bastırarak müdahale edilir.
Ilk defa dogum yapacagim
Yanlis anlayabilirim cok normal

Bastırarak müdahele iç yırtıkları tetikler tam tersi aslında yanlış anlamak değil google akademikten bu konu üzerine yapılmış hatrı sayılır organizasyonların akademik makalelerini okuduğumda edindiğim bilgiler sayesinde bu kadar tepkiliyim almanyada jinekolog arkadaşım bu uygulamayı çok az uygularken biz hepimiz illa bi makas görüyoruz bu her kadında farklıdır oysa ki ama türk kadınının hepsi aynı gibi muamele görüyoruz

Gece vakti kim kalkıp normal doğuma gelicek keserek almak kadar kolayı varken epizyotomi de doğumu 15-30 dk kısaltabiliyomuş o zaman neden yapmasınlar ki çok atarlandım resmen
Acikcasi zorunluluk gerektiriyorsa yapilsin ama karniyarik gibi de kesmesinler
Ablami makatina kadar kesmisti doktoru
Ne cikaracakti ordan merak ettim dogrusu
Normal doguma alabildigin bir kadinin zaten en az 8,9,10 cm acilmasi vardir muhtemel
Cocuk kilo vs derken zorlansin hadi uc bes dikis at
Ama ne biliyim, ay cok karisik seyler
Su dogumu bir atlatsam
Gozumu acip kapatip gecip gitse keske

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…