Doğuma Hazırlık Epizyotomi(doğum kesisi) yapmayan doktor

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben üzerime alınmışım mesajı ama

Aynen oyle
Gecen okudugum bkr yazida yurt disinda kesi islemini cok uygulamadiklari yaziyordu
Gerekirse elbette olur
Fakat dedigim gibi suan doguma giren cogu kadinin kesisi var

Ilk defa dogum yapacagim
Yanlis anlayabilirim cok normal
Bilmediğiniz bir şeyden korkmanız asıl normal olan.
O sebeple doktorunuza güveniyorsanız kendinizi ona bırakın, herkes işini layığıyla yapsın.
Ben ki doğumhaneye girerken bile sezeryana al diye bağıran kadınım, 2 normal doğum yaptım epiduralim tutmadan, sunni sancıyla.
Herkes haydi haydi yapar, düşünmeyin bunları.
O an gelince hissedeceksiniz ki her şey sizin kontrolünüz dışında büyük bir mucizeyle ilerliyor ve o an koskoca evrene ait olduğunuzu, ve üzerinizdeki mucize yaradan eline bu kadar başka hiçbir zaman yaklaşamayacağınızı farkedeceksiniz.
Muhteşem bir an.

Ben dogumhane kismina sahit olmasaydim sizin gibi dusunurdum.
Evet o sancimla beni kurtarin yeterde diyebilirim muhtemelen
Ama ebelerin ve doktorlarin bagris cigris hastalara yan bile bakmamasi beni urkuttu.
Ben sadece o an moral ve bir mijtar anlayis sevkat istiyorum sadece
Allahtan temennim bu
Hepsi suratsiz, bir an dogurup cikip gitseler modundalar

Epidural turmadan derken? İkisinde de mi? Çok soru sordum bu gece

Konuyla alakasız ama benimde ilk gebeliğim bu kasıklarımda olan anlık kasılmlar brixton hicks heralde ama bu sanki idrar kaçırıcakmışsın gibi bi his yapıyo mu kaçmasa bile

Son bilgilendirmem, epizyo özellikle avrupada uygulanmıyor ya da çok nadir.
Ama onlar doğuma da hiçbir şekilde müdahale etmiyorlar.
Bizler gibi teçhizatlı bir doğumhane ya da yenidoğan ünitesine ya da tecrübeye de sahip değiller.
Nüfusa bile bakarsanız ülkemizde bir ebenin avrupadaki bir ebeden en az 10 kat daha fazla bebek doğurttuğunu görürsünüz.
İlk doğumumda hem epizyo hem ittirme uygulandı, 13 dikişim vardı.
İkincide kendim doğurdum müdahale edilemedi, 5 dikişim vardı ama iç yırtık oluştu ve makata doğru yırtıldı.
Yani ilkinde epizyo az bile yapılmış bence bana.
Normal olarak 2. doğumda bu kadar hasar olması pek olası değildir ama bünye işte.

Konuyla alakasız ama benimde ilk gebeliğim bu kasıklarımda olan anlık kasılmlar brixton hicks heralde ama bu sanki idrar kaçırıcakmışsın gibi bi his yapıyo mu kaçmasa bile
Ben o kasılmaları hiç yaşamadım ya da hissetmedim.
Suyum geldi ve anladım diyebilirim.
Benim sancılarım bayağı adet sancısının çok kuvvetlisiydi ve düzenli geliyordu.
Böyle tarif edebilirim ya da çok afedersiniz kabız olunca bir sıkışma olur ya tüm karın kasılır nefes kesilir, öyleydi.
Epidural turmadan derken? İkisinde de mi? Çok soru sordum bu gece
Evet anestezist sağolsun ağlattı beni ve 2 kere denedi ama hepsinde kıpırdadım sanıyorım o sebeple tutmadı.
İkincide suyum gelmemişti bu sebeple son ana kadar doktorum vermedi epidurali, sunni sancıyla açılma sağladık, 7 cm olunca verdi verdiği an suyumu patlattı ve onunla beraber his de gitti zaten ve 10 dk sonra doğurdum.
Ama epidurali hissettiğim o 5 dk halikaten prenses doğummuş dedim müthiş bir şeymiş acı yok his var.
Benimki 5 dk cık sürdü geri kalanı annelerimizin usulü.
Ama doktorum bana hep dedi zaten doğumun yüzde yüz yaşadın sen hele sunmi sancıyla daha fazlasını ama açılma sağlamak için mecburdum veremezdim dedi.

Epidurali geç almak sütün hemen gelmesine yardımcı olmuştır ama buna da şükür çoook teşekkür ederm yazdığın herşey için

Epidurali geç almak sütün hemen gelmesine yardımcı olmuştır ama buna da şükür çoook teşekkür ederm yazdığın herşey için
Rica ederim ne demek, sağlıkla kavuşun inşallah.
Bu devirde benim gibi problemli ve eski usule mecbur kalıp doğum yapan nadirdir ama ben diyorsam her kadın yapar korkmayın diye, itimat edin lütfen çünkü hepsi bitip 20 saniye sonra unutuluyor, hiç yaşanmamış oluyor.

Rahat olun ve daima eşinizin desteğini isteyin bu süreçte.
Her şey muhteşem olacak, inanın.

Allah razı olsun ben pek bi ciğer yemiş gibiym doğum konusunda aslında cahil cesareti heralde şu gebelik bitsin de inşallah hayırlısıyla Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin

Ben de 35. Haftada izne ayrilinca bu perine masaji isine girmeyi dusunuyorum ama bir yandan da tereddutteyim. Dogum sirasinda sicak bez tutmak iyiymis, bi de ikinma asamasinda ebeler de destek veriyormus perineye yirtilmamasi icin. Anneyi beklemeden, tutin olarak ustten bastirmak iskence bence. Bu hafta hastane ziyaretinde sorucam bakalim, nasil hazirlanmaliyim diye.

Bu sefer yırtılırsan toplaması daha zor olur ve sonraki cinsel hayatını kötü etkileyebilir bu durum. Epizyotımi bi bakıma estetiği sağlıyor bence hiç karşı çıkma

Allah razı olsun ben pek bi ciğer yemiş gibiym doğum konusunda aslında cahil cesareti heralde şu gebelik bitsin de inşallah hayırlısıyla Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz acaba suan ? Bende bu epizyo olayina karsiyim arastirmalarim sonucu. Ve maalesf sirf bu yuzden sezeryan dusunuyorum. Bizim ulkemizde neden kadinlara verilen deger bu kadar diye isyan etmemek elde degil. Ne kadinin cinsel organi ne cinsel hayati hic umurlarinda bile degil.

Merhaba banu ciftciye gittinizmi ucretler nedir muayene ve dogum

Görüştün mü acaba? Ben de araştırıyorum

Doktorunun ismi nedir?

Merhaba banu ciftciye gittinizmi ucretler nedir muayene ve dogum
Merhabalr ben banu çiftçiyi aradım muayeneleri yanlış hatırlamıyosam 500-600 civarındaydı doğum içinde 7bin lira alıyodu 2018 eylül ayında tabi buna hastane ücretler dahil değil başka güvendiğim bir doktora gittim çok zorda kalmazsam doğum kesisi yapmıyorum dedi doktor arkadaşların tavsiyesiyle gittiğimden içim rahattı bebeğim kordon dolanmasına rağmen normal doğumla oldu memnun kaldım çok Ayşegül kalın doktorumun adı ama kurtköyde uzak bu arada doğum kesisi oldu ama bu konudaki hassasiyetimi bildiğinden elinden geldiğince yapmamaya çalıltı ufak bir doğum kesisi attı yırtıklar oluşmuştu birazda ama şuan hiçbirşey kalmadı resmen

Görüştün mü acaba? Ben de araştırıyorum
Banu çiftçi haricindeki diğer doktorlarda fiyat olarak banu çiftçi gibiydi (önceki mesajıma seni etiketlememişim ) doktorumu tavsiye ederim ama çok doğuma yakın üç farklı hastaneye gittm önerilen doktorlardan biri acıbadem diğeri memorialdı ikiside kordon var sezaryen dedi ama tanıdığımız yurtdışında çalışan arkadaşlar kordon var diye direkt sezaryene gerek yok gevşek kordon demişti benim doktorumda kordon olsa da sen normal doğurursun gevşek dediğinde içim tamamen rahatlamış olarak gittim sırf kordon muhabbetine sezaryene alıcaktı diğerlerine kalsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…