Ben üzerime alınmışım mesajı amaSiz kesiyi çok yanlış anlıyorsunız bence.
Kesi doktorun değil, annenin işini kolaylaştırır.
O kesi atılsın atılmasın, eğer ki ittiremiyorsanız, anne zorlanıyorsa bastırarak müdahale edilir.
İçerisi kesilmiyor ki, bebek kafasının eahat ve sıkışmadan geçebilmesi için kesiliyor.
Aynen oyleBastırarak müdahele iç yırtıkları tetikler tam tersi aslında yanlış anlamak değil google akademikten bu konu üzerine yapılmış hatrı sayılır organizasyonların akademik makalelerini okuduğumda edindiğim bilgiler sayesinde bu kadar tepkiliyim almanyada jinekolog arkadaşım bu uygulamayı çok az uygularken biz hepimiz illa bi makas görüyoruz bu her kadında farklıdır oysa ki ama türk kadınının hepsi aynı gibi muamele görüyoruz
Bilmediğiniz bir şeyden korkmanız asıl normal olan.Ilk defa dogum yapacagim
Yanlis anlayabilirim cok normal
Ben dogumhane kismina sahit olmasaydim sizin gibi dusunurdum.Bilmediğiniz bir şeyden korkmanız asıl normal olan.
O sebeple doktorunuza güveniyorsanız kendinizi ona bırakın, herkes işini layığıyla yapsın.
Ben ki doğumhaneye girerken bile sezeryana al diye bağıran kadınım, 2 normal doğum yaptım epiduralim tutmadan, sunni sancıyla.
Herkes haydi haydi yapar, düşünmeyin bunları.
O an gelince hissedeceksiniz ki her şey sizin kontrolünüz dışında büyük bir mucizeyle ilerliyor ve o an koskoca evrene ait olduğunuzu, ve üzerinizdeki mucize yaradan eline bu kadar başka hiçbir zaman yaklaşamayacağınızı farkedeceksiniz.
Muhteşem bir an.
Epidural turmadan derken? İkisinde de mi? Çok soru sordum bu geceBilmediğiniz bir şeyden korkmanız asıl normal olan.
O sebeple doktorunuza güveniyorsanız kendinizi ona bırakın, herkes işini layığıyla yapsın.
Ben ki doğumhaneye girerken bile sezeryana al diye bağıran kadınım, 2 normal doğum yaptım epiduralim tutmadan, sunni sancıyla.
O an gelince hissedeceksiniz ki her şey sizin kontrolünüz dışında büyük bir mucizeyle ilerliyor ve o an koskoca evrene ait olduğunuzu, ve üzerinizdeki mucize yaradan eline bu kadar başka hiçbir zaman yaklaşamayacağınızı farkedeceksiniz.
Muhteşem bir an.
Konuyla alakasız ama benimde ilk gebeliğim bu kasıklarımda olan anlık kasılmlar brixton hicks heralde ama bu sanki idrar kaçırıcakmışsın gibi bi his yapıyo mu kaçmasa bileBilmediğiniz bir şeyden korkmanız asıl normal olan.
Muhteşem bir an.
Ben o kasılmaları hiç yaşamadım ya da hissetmedim.Konuyla alakasız ama benimde ilk gebeliğim bu kasıklarımda olan anlık kasılmlar brixton hicks heralde ama bu sanki idrar kaçırıcakmışsın gibi bi his yapıyo mu kaçmasa bile
Evet anestezist sağolsun ağlattı beni ve 2 kere denedi ama hepsinde kıpırdadım sanıyorım o sebeple tutmadı.Epidural turmadan derken? İkisinde de mi? Çok soru sordum bu gece
Epidurali geç almak sütün hemen gelmesine yardımcı olmuştır ama buna da şükür çoook teşekkür ederm yazdığın herşey içinBen o kasılmaları hiç yaşamadım ya da hissetmedim.
Suyum geldi ve anladım diyebilirim.
Benim sancılarım bayağı adet sancısının çok kuvvetlisiydi ve düzenli geliyordu.
Böyle tarif edebilirim ya da çok afedersiniz kabız olunca bir sıkışma olur ya tüm karın kasılır nefes kesilir, öyleydi.
Evet anestezist sağolsun ağlattı beni ve 2 kere denedi ama hepsinde kıpırdadım sanıyorım o sebeple tutmadı.
İkincide suyum gelmemişti bu sebeple son ana kadar doktorum vermedi epidurali, sunni sancıyla açılma sağladık, 7 cm olunca verdi verdiği an suyumu patlattı ve onunla beraber his de gitti zaten ve 10 dk sonra doğurdum.
Ama epidurali hissettiğim o 5 dk halikaten prenses doğummuş dedim müthiş bir şeymiş acı yok his var.
Benimki 5 dk cık sürdü geri kalanı annelerimizin usulü.
Rica ederim ne demek, sağlıkla kavuşun inşallah.Epidurali geç almak sütün hemen gelmesine yardımcı olmuştır ama buna da şükür çoook teşekkür ederm yazdığın herşey için
Allah razı olsun ben pek bi ciğer yemiş gibiym doğum konusunda aslında cahil cesareti heraldeRica ederim ne demek, sağlıkla kavuşun inşallah.
Bu devirde benim gibi problemli ve eski usule mecbur kalıp doğum yapan nadirdir ama ben diyorsam her kadın yapar korkmayın diye, itimat edin lütfen çünkü hepsi bitip 20 saniye sonra unutuluyor, hiç yaşanmamış oluyor.
Rahat olun ve daima eşinizin desteğini isteyin bu süreçte.
Her şey muhteşem olacak, inanın.
Hangi hastane ve doktora gidiyorsunuz acaba suan ? Bende bu epizyo olayina karsiyim arastirmalarim sonucu. Ve maalesf sirf bu yuzden sezeryan dusunuyorum. Bizim ulkemizde neden kadinlara verilen deger bu kadar diye isyan etmemek elde degil. Ne kadinin cinsel organi ne cinsel hayati hic umurlarinda bile degil.Allah razı olsun ben pek bi ciğer yemiş gibiym doğum konusunda aslında cahil cesareti heraldeşu gebelik bitsin de inşallah hayırlısıyla Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Merhaba banu ciftciye gittinizmi ucretler nedir muayene ve dogumBi kaç doktor buldum doğal doğum adı altında ama fiyatlarda uçuk gülnihal bülbül kübra taman banu çiftçi var üçü de muayenehane usulü ve hastaneye toplamda vericeğim parayı sadece doktor ücreti olarak istiyo banu çiftçi diğerlerini de araştırıcam bakalım yarın arayıp öğrenirim bu haftayada bi hastaneden doktora randevu aldım burda methedilmiş biraz önceden bakalım onla da bi görüşücem...
Görüştün mü acaba? Ben de araştırıyorumBi kaç doktor buldum doğal doğum adı altında ama fiyatlarda uçuk gülnihal bülbül kübra taman banu çiftçi var üçü de muayenehane usulü ve hastaneye toplamda vericeğim parayı sadece doktor ücreti olarak istiyo banu çiftçi diğerlerini de araştırıcam bakalım yarın arayıp öğrenirim bu haftayada bi hastaneden doktora randevu aldım burda methedilmiş biraz önceden bakalım onla da bi görüşücem...
Doktorunun ismi nedir?Daha ikinci bebeğim 8 aylık.
Bedenen ve hormonal olarak bünyenin eskiye dönmesi en az 1 yıl sürüyor ki, ben 2 senede 2 doğum yaptım.
Şimdilik kegel egzersizi deniyorum, bünyemi biraz rahat bırakıp şımartıyorum.
İkisini de dibine kadar tatmış biri olarak söylüyorum dikiş acım rezaletti, hala hassastır epizyo kesimin yeri ama keşke ikincide de aynısı olsaydı.
Burada önemli olan işinde çok iyi bir doktor seçmek.
Hele normal doğum isteyenler, bu konuda ün salmış ve normal doğum grafiği en üstte olan doktorlardan tercih etmeli.
Benim doktorum bu konuda öncülerdendi, şans eseri tanıştım ve normal doğuma o ikna etmişti.
Doğum öncesi de her detayo konuşmalısınız perine masajı, doğum şekli, epizyo uygulaması, epidural vs.
Ama yırtık olmadan bu dünyada doğum yapabilen ender kadın vardır, bebeklerin kafa çapı ortalama 34 cm.
Helal olsun derim yani o kadınlara...
Merhabalr ben banu çiftçiyi aradım muayeneleri yanlış hatırlamıyosam 500-600 civarındaydı doğum içinde 7bin lira alıyodu 2018 eylül ayında tabi buna hastane ücretler dahil değil başka güvendiğim bir doktora gittim çok zorda kalmazsam doğum kesisi yapmıyorum dedi doktor arkadaşların tavsiyesiyle gittiğimden içim rahattı bebeğim kordon dolanmasına rağmen normal doğumla oldu memnun kaldım çok Ayşegül kalın doktorumun adı ama kurtköyde uzak bu arada doğum kesisi oldu ama bu konudaki hassasiyetimi bildiğinden elinden geldiğince yapmamaya çalıltı ufak bir doğum kesisi attı yırtıklar oluşmuştu birazda ama şuan hiçbirşey kalmadı resmenMerhaba banu ciftciye gittinizmi ucretler nedir muayene ve dogum
Banu çiftçi haricindeki diğer doktorlarda fiyat olarak banu çiftçi gibiydi (önceki mesajıma seni etiketlememişim ) doktorumu tavsiye ederim ama çok doğuma yakın üç farklı hastaneye gittm önerilen doktorlardan biri acıbadem diğeri memorialdı ikiside kordon var sezaryen dedi ama tanıdığımız yurtdışında çalışan arkadaşlar kordon var diye direkt sezaryene gerek yok gevşek kordon demişti benim doktorumda kordon olsa da sen normal doğurursun gevşek dediğinde içim tamamen rahatlamış olarak gittim sırf kordon muhabbetine sezaryene alıcaktı diğerlerine kalsaGörüştün mü acaba? Ben de araştırıyorum