Benim yeğenim gece uyurken birden kalkıp oturuyor.Tepki vermiyor.Çenesini kilitliyor.Kısa bir süre sürüyor bunlar.Sonrada hiçbişey olmamış gibi uyuyor yine..
Çok doktorlara götürdük.Araştırma hastanesinede.2 kere EEG çektirdik temiz çıktı.Geçen akşam yine oldu bu sefer uzzman baktı.Epilepsiye benzemiyor anlattıklarınız dedi.Ama ayın 8inde yine EEG çektirecez.Çok korkuyoruz.
Ama sizinkinde titremede varmış.EEGsini çektirin en kısa zamanda.
epilepsi olup olmadığının anlaşılması için EEG çekilmesi şart
epilepsiye bir nevi beynin sigortasının atması denilebilir yaşı küçükse tedavi edilebilir bir hastalıktır 18 yaşına kadar ilaç tedavisiyle 5 yıl içinde hiç nöbet geçirmemiş hastalar epilepsi hastalığı tamamen iyileşmiş olarak kabul ediliyor arkadaşın kızını vakit kaybetmeden bir nöroloğa götürsün geçmiş olsun
Evet bize de böyle söylendi ve nasıl mutluydum, 7 yıl hiç nöbet geçirmedi Elif ancak sonrasında tekrar başladı..( Tamamen geçiyor denilen sadece ergenliğe kadar süren bir epilepsi çeşidi ama hiç belli olmuyor..
Bakın benim kızımın EEG si tam 4 yıl temiz çıktı ama epilepsi idi, bunu ancak hakikaten bu konuda araştırma yapan Prof. ya da Doç. düzeyinde bir hekim ile anlayabilirsiniz.. Bir de uyku EEG si çektirdiniz mi, yani bir gece hastanede kalarak yapılan?
Yine size de Prof. Ayşin Dervent yahut Doç. Dr. Beyza Çitçi'yi önerebilirim..
Saygılar,
arkadaşlar çok teşekkür ederim bende dedim panik yapılcak birşey yok diye kızımız 11 yaşında ama işte gelinde bunu arkadaşa anlatın bu arada marmara üniv demişsiniz verdiğiniz dr isimleri bu hastanedemi...
Epilepsiyle ilgili bir konunun açılmasına ve burda sizleri tanımaktan bende mutlu oldum.Hastalıgımla ilgili sıkıntıları pek kimseyle paylaşamıyorum çünkü anne babam ve eşim dışında kimse rahatsızlıgımı bilmiyor.Ailemle bu konudan kimseye bahsetmeme konusunda anlaşmıştık.Eşim bile dügünümüze 1-2 ay kala ögrendi.
Ben dogum kontrol hapı kullanmak istemedim.Zaten kullandıgımız ilaçların yan etkisi var,bide bunun yan etkileriyle ugraşmak istemedim.Eşim korunuyo napalım.
Senin kullandıgın ilacı dokorumla konuşmayı düşünüyorum.
4-5 seneönce bende 75 i gördüm,biraz rahat davranıp yesem yüz kilo bile olurum.Haftada bikaç kilo alabiliyorum.Bende hep rejim modundayım.Krom hapıda mı kullanmamız sakıncalı,bilgin var mı acaba?
Açıkcası ben nöbetim tekrarladıktan sonra diet hapları kullanmadım.O zamanda bilmiyordum ama zararlarını.Fakat doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum.Önceden kullandım bırakmıştım şimdi daha güvenilir bir yöntem diye tekrar kullanıcam.Kısa bir süre sonra hem açık mr ım hem 2, EEG m hemde kadın doğum kontrolüm var böylece hepsini bir düzene oturtmuş olacağım.Sende sor bütün detayları doktoruna olurmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?